Nechcem písať zdĺhavé litánie, tak v skratke. Vždy keď sa koná nejaká oslava, svadba alebo sú sviatky sa zídeme celá rodina. Problém mi robí priateľ mojej sesternice - neustále si zo mňa a môjho ruža robí nemiestne žarty. Skôr by som povedala, že nás uráža. Napríklad my máme malý byt, ale je náš. Oni majú veľký dom. Tak hneď reči, že preboha on si nevie predstaviť v takom byte žiť, že to musí byť strašné. Alebo auto. My máme Renault z roku 2012, oni majú Mercedes. Zase rýpal, že čo máme za auto, že to už pomaly do šrotu patrí. Alebo mobil, my máme Android, oni iphone. Išla som fotiť na oslave a sesternicin priateľ ma hneď zastavil so slovami, že mám nekvalitný foťák, že to prevezme on. A stále takéto narážky...
Mám už nervy..
S takými ľuďmi sa buď nebavím, nedávam im informácie ktoré môžu využiť alebo odpoviem rovnako drzo.
Potrebuje si vyhonit ego. By som mu povedala radšej menší byt jak menší mozog 😏 a nevsimala si ho viac. Je jeho problem a nie tvoj, ze si chce dokazat ze je lepsi ako ostatni...
Trápiš sa nad poznámkami zakomplexovaneho blbca. Mala by si lutovat svoju sestru. Ona ma toto deň pri dní na tanieri. A ver, že to je tragédia, nie tých pár chvíľ co je s vami
Preco sa s idiotom bavis. Odpovedz mu, ze ak sa mu vas byt mali, tak nech na buduce radsej nechodi, aby ani jeden z vas nemal z toho zazitku psychicku ujmu. Nie ste povinni znasat idiotsku vetvu pribuzenstva. Dnes ma iphone, zajtra ho mozno bude nahanat exekutor.
Presne ako baby píšu. Je hlúpy ako poleno. Nič iné ako dom a auto ukázať nemôže . Tak sa aspoň takto odbaví
Vôbec sa netráp, ignoruj ho, nevie sa prezentovať inak, tak robí toto.
Bavi ho ponižovať druhych. Čisty debil. Sksu ho nejako uzemnit,aby sa mu zrazil hrebienok. Niekde vo vychove nastala chyba
Otvorené by som sesternici povedala že sa s niu veľmi rada stretnem ale bez tamtoho naduteho
A jeho? Tvrdá ignorancia
Tak vieš, ničím iným sa pochváliť nevie. Tak ho polutuj trošku a nejake sarkastické poznámky si k nemu priprav. V štýle aké dostaneš, také vráť 😀Mimochodom, nejeden " Android" robí lepšie fotky ako “ajfooon".
A ako reagujete? Ja som fanúšik slušného správania, ale takého hlupáka by som nenechala vyskakovať. Dala by som mu jasne najavo, že je to otravné a jeho poznámky ma nezaujímajú. Chudera sesternica.
Vieš čo, ja by som si robila čo ja chcem. Keď chcem mať fotku na svojom nekvalitnom mobile, tak si ju spravím a nebude mi nikto do toho kibicovať. K reakciám na neho, jedna možnosť je robiť si z neho prdel, a sčasti aj zo seba, napr. k autu - stačí byť len dostatočne ironická. Napríklad "Teslu sme nedoviezli. Nechceme z teba robiť chudáka s tvojím úbohým mercedsíkom.". Ďalšia možnosť je úprimnosť. Keď zadrie zas nejakú perlu, ktorá vás ponižuje, tak sa ho trebárs opýtaj - Prečo má ponižuješ? Alebo Prečo sa mi vysmievaš? Alebo Prečo ťa baví vysmievať sa z toho, čo máme a ako žijeme? Úplne bez emócii. Ak bude reagovať, že sa nevysmieva, atď., tak mu zas len pokojne povedz, "Tak prosím ťa, nekomentuj, čo máme a nemáme a neporovnávaj to so svojimi majetkami. My sme s tým úplne spokojní, nepotrebujeme počúvať, ako by to malo byť podľa teba." 😉 Hlavne tí prajem pevné nervy. Najlepšia reakcia je v tomto prípade reakcia bez emócií.
uplneho ho ignorojujte,ako keby tam ani nebol.
Je to nacistický k*k*tny egohonelnik a pretože ste slušní tak vás vidí ako slabé kusy do ktorých môže výryvat.
S takými ľuďmi sa nedá byť zadobre.
Povedz mu, že nech nežije má psiu knižku a nech si sesternicu vezme. Daj mu jasne najavo, že do rodiny ani nepatrí, tak nech sa zdrží komentárov.
Presne takého egomaniaka mame v rodine. Úplne okato ho na oslavách ignorujem. Mala by si vidieť ako ho to serinka :D a pomaly už aj z rodiny všetci na to prichádzajú aky je.
Jezis to je iny mental. 😀
Sesternicin priateľ je niekto tak vzdialený, že by som sa s takým človekom ani nebavila. Nechce sa mi veriť, že sa až tak často stretávate s takto vzdialenou rodinou. Keď to musí byť, maximálne by som ho pozdravila a potom sa venovala bližšej rodine. Jeho reči jedným uchom dnu, druhým von. A takého človeka, čo by mi chcel zabrániť fotiť mojim mobilom, čo si ja chcem odfotiť, by som chcela vidieť!
S tym fotakom ma pravdu. Ale ostatne je dost trapne. Pripadne sa ho spytaj, co ma v ponuke aby ste zarobili viac.
@betulinka1 Jasné, ale o to nejde či má pravdu. Ide o to, ako to podá. Mohol mi povedať, "počuj môj mobil krásne fotí, vyfotím a uvidíš"... To znie hneď inak.
@betulinka1 to by som sa ho určite nespýtala. Takemu blbcovi by to dodalo len vietor do plachiet. Najlepšie je ho ignorovať a dať mu najavo nezáujem.
Poznám pár takých mužov...ale aj žien 😆 tak ako už spomínali vyššie...ale ignorovať nepomáha...lebo to budú robiť čím ďalej, tým viac...mne raz jeden povedal...Ty prehoba koľko vážiš? (áno, som baculatá)...tak som mu na to povedala, že určite viac ako jeho mozog!...stíchol a už sa ku mne viac neozval ☺ ale určite by som na nervy z takých ľudí nebola...nech si kecajú, čo chcú...pre vás nemusia byť materiálne vecí vôbec dôležité na šťastný život...možno pre dotyčného je šťastný život to, že sa povyšuje nad inými...lebo si tým kompenzuje niečo, s čím vnútorne bojuje...a ako je najlepšie potešiť samého seba ak som zakomplexovaný človek? rýpať...deptať...ponižovať iných...na MK máte krásny príklad od niektorých ľudí 😂😂😂
Toto presne poznám, my sme mali takých priateľov. Furt sme mali po návšteve co robiť, aby som sa ukludnila z nich.. Az raz, prišiel ten moment, ze dosť, napriek tomu, ze sme krstni rodičia ich dieťaťa, som stopla každý kontakt s nimi. Neskutočne sa nám uľavilo.
Ale keďže je to rodina, je to náročnejšie. Skus viac ignorovať, jednoducho ani neodpovedáj.bud sarkasticka a udrz úsmev 🙂
@h2 My máme strašne veľkú rodinu, stretávame sa docela často. Veľa ľudí, veľa narodenín a menín, aj malé detičky pribudli, takže dôvody na rôzne oslavy sú.
@thereisabear Vieš čo, ja sa nehádam, nie som ten typ a ani nemám chuť. Ale nabudúce už mu asi niečo poviem, lebo on nás vyslovene uráža.
Po kazdej keho nemiestnej poznamke, by som mu patricne nahlas a s patricnym vyrazom v tvari dala jedinu otazku: MAS S TYM NEJAKY PROBLEM???
Napriek tomu by som tieto kontakty neudržiavala. Tým skôr, že máte veľkú rodinu. Pod tým si predstavujem, že aj ty, aj tvoj muž, máte súrodencov, ktorí majú rodiny. To úplne stačí. Veď keď sa takto stretávate vrátane sesterníc, bratrancov, tiet, strýkov, plus každý svojho partnera a deti, veď to musí byť každá oslava, ako svadba. Nevolala by som na svoje narodeniny sesternicu s rodinou. Zvlášť, keď ma jej chlap uráža.
Ja som toto dala čítať chlapovi odporúča tomu tvojmu nabudúce povedať, že síce ma my byt ale v trenkach nenosí slizik, síce ma staré zodrate auto, ale spáva s najväčšou kockou z celej rodiny. A ty sa do toho nemáš montovať.
Toto je len vystatovanie vypelichaneho kohúta, ktorý musí nahlas kikirikat aby nebolo počuť, že mu v tej hlave hrkoce kurací mozog.
Nevšímať si to a vybavené ! Ako by to vyzeralo keby kazdy má len veľkú byť a veľké auto 🤦
Ja väčšinou za takýmto správaním vidím závisť. Napriek tomu, že má majetkovo viac, mu chýba iné. A nemôže pochopit ako môže byť niekto spokojný aj s malým bytom.
Nie je drzy, ale hlupy! Povznes sa nad takymito recami. Ved nech si ma. Kazdy ma priority inde. Ja si pri takych ludoch poviem, ze este nie je vsetkym dnom koniec, ktove coho sa este dozijeme, aj ty, alebo on......