Držgroš svokor

23. jún 2022

Tak ani neviem co vlastne chcem pocut, mozno vas iba pobavit. Aj vasi svokrovci su taki skupi? Moj svokor ma dnes dorazil, este stale neviem, ci sa mam smiat alebo plakat. Chodili v poslednom case pomerne casto (3x do tyzdna) k nam za malou, ich vnuckou. Byvaju zhruba 10km od nas. Tak dnes moj cteny svokor, prisiel s tym, ze ci by sme mu neprispeli na benzin :D lebo, ze tu boli pomerne casto. Mate podobne zazitky? Este stale sa spamatavam. Nemaju financne problemy, nonstop svokor riesi, ze co ma robit s peniazmi, kam investovat atd.
A teraz mi este napadlo, budeme oslavovat v rovnaky mesiac okruhle narodky, tak sa posledne spytal, ze ci by sme nespojili nase oslavy a idealne ak by to bolo u nas doma :D no porazi ma z neho.

h2
23. jún 2022

Oslavu by som spojila v pohode, žiadny problém. Ale prispievať na benzín?! Nevidím najmenší dôvod.

nelca84
23. jún 2022

haha, no to je pripad teda, nech pridu nabuduce na bicykli 🙂

valeria_h
23. jún 2022

Ja by som si takého človeka nevedela vážiť a obmedzila by som stretávanie keď je to pre neho tak drahé. Neznášam lakomcov.

0silvia0
23. jún 2022

Nauc sa od neho stipku drzosti? Ha ha ha prispiet na benzin? Az ked mi prispejete na kavu co tu vypijete. Spojit oslavu ano, ale nie u nas, kto bude ten bordel upratovat?

lejusinka
23. jún 2022

Akoze ked chodi dieta strazit pomahat s nim tak by som mozno na benzin prispela ale len ked na navstevu tak urcite nie 🤷🏻‍♀️A oslavu by som si urcite nespojila 🤦🏻‍♀️

Moj svokor je taky podobny tiez. Akoze nikdy nepytal od nas peniaze a pochybujem ze by niekedy pytal ale vkuse sa stazuje jak ma malo penazi, jak stat dotuje len ukrajincov ale do kuchyne kazdy spotrebic si kupil za 2tisic a viac 🙈

natalala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. jún 2022

@h2 tak ja budem mat 30, on 70. Ja chcem pozyvat skor rovestnikov a priatelov, nie domov dochodcov 🙂

autor
23. jún 2022

@0silvia0 vidis, to mi nenapadlo. Urcite pouzijem dobuducna. 🙂

0silvia0
23. jún 2022

Neznasam tychto drzanov, treba im to nemilosrdne vracat, to das💪

autor
23. jún 2022

@lejusinka tak ked pridu, ano su s malou, ale tak max dve hodiny. Ja ich vyslovene nevolam, myslela som si, ze chodia dobrovolne a radi, lebo sa doma nudia. Nemam problem mu dat tie prachy, ale obavam sa s cim dalsim este pride :D

lejusinka
23. jún 2022

Ja tak to chodi len na navstevu 😂😂😂 kasli na to…ja som myslela ze im zavolas nech pridu postrazit a taaak

stanulienkat
23. jún 2022

Pozor! Nabudúce, keď mu kúpi nejakú hračku, aby si potom nepýtal peniaze za ňu.😃

nika_val
23. jún 2022

Mám taku starkú 😀 denno denne chodí na taxiku do kostola lebo vraj nevladze chodiť (ibaže za to si môže sama spoholdnela prestala sa hybať takže teraz jej je aj prejsť ku vchodovym dveram vela)
Ale späť k tomu chodeniu na taxiku 😀 každy jeden deň niekedy aj 2krat (rano a večer) chodí na taxiku čo ju mesačne stojí dosť .. a keď boli Vianoce tak brat (12rokov) dostal 5eur a ja nič lebo vraj som už velka a zarabam na seba sama tak nepotrebujem 😀😀 nepotrebujem ale teda aspoň mi mohla dať sprchač ale proste nič nedala..
A potom začala debatu ako ju v decembri vela vyšiel taxik lebo veď sviatky a častejšie omše .. že dala 200e za taxik 🤦‍♀️
Ale 5e pre vnučku nevydalo 🤣

nika_val
23. jún 2022

A ešte doplním 😀 ešte k tomu sa aj pochválila že prispela 50eur na vianočnu vyzdobu kostola 🤣

h2
23. jún 2022

Jáj, ja som myslela rodinnú oslavu. Lebo u nás je zvykom osláviť s rodinou zvlášť a s priateľmi zase zvlášť. Jasné, že jeho kamošov u seba doma hostiť nebudem.

autor
23. jún 2022

@nika_val tak babka sa celkom chyta na mojho svokra hehe 🙂 asi to lakomstvo prichadza vekom, ale ani to nie je pravidlo, moja prababka by sa pre svoje vnucata a pravnucata rozdala. Aj posledne by nam dala, tyzden by nespala, keby da jednemu vnucatu a druhemu nie.

luccija
23. jún 2022

To je hrozne mna vzdy take veci prekvapia co vedia ludia vymysliet🙂ved nech chodi menej casto.Na rodine som nikdy nesetrila a nebudem.ine by bolo, keby nemali rataju kazdy cent...

nika_val
23. jún 2022

Hej mám to rovnako 😀 babka z druhej strany rodiny dava vždy aj ked som xy krat povedala nrch si nerobi starosti, pomahala a tak
Ale tato to je extrem 😀 este kym bol starky medzi nami ( muž tej "lakomej" starkej) tak on to vždy kompezoval za ňu ale posledne roky to s ňou ide dole vodou...a to nie je kvoli tomu že by nedavala peniaze alebo darčeky to je vlastne aj jedno ale tak robiť hentake veci a povedať si nedá že nech sa denne prejde aspoň po dvore (nie taxik ju naloži pred vchodom a vyloži pred vchodom)
Teraz išla na mesiac do kupelov, ani sme sa radžej nepytali kolko za to dala 🤦‍♀️ ale to že vnučka mala narodeniny.. a čo to je šak nič 😀
Takže nie ste samy čo mate v rodine taketo pripady 🤣

miadi
23. jún 2022

Moj svokor raz vyrobil malej hojdacku 🤣ale v style pat a mat z veci co nasiel doma .. malu plastovu stolicku povrazom zavesil nad beton a este to vylepsil kožušinkou ladvinovym pasom z kralicej srsti ktoru kupil pred 50r v Argentine . $$$ mà dost len radsej take hand made vychytavky.

kabba
23. jún 2022

Ak ich ty nevolas, nedala by som im, hlavne ak maju penazi a vedu reci, ze do coho investovat. Ak by sa to este raz opytal, tak by som mu povedala, ze chcel do niecoho investovat peniaze a ci teda zazitky a cas s vnuckou nie su dostatocna investicia 🙂 A ak chce usetrit, tak mu povedz, ze mu prispejes na okruhle narodeniny na elektobicykal, aby ho to tak vela nestalo pri zdrazovani benzinu a aby mohol aj casto vidiet vnucku 🙂
Co sa tyka spolocnej oslavy, tak by som suhlasila s jedinou podmienkou, ze pojdete pekne napoly s obcerstvenim a podobne. Ty das priestory, stoji ta to pracu s pripravou, on pride do hotoveho a este aj s upratovanim po… tak nech pekne prispeje 🙂

deti95060810
23. jún 2022

oslavu s týmto lakomcom by som teda mať spoločnú nechcela.... isto by sa hádal o každý cent....

komplikovana
23. jún 2022

Tiez by som nerobila spolocnu oslavu, mozno by to dopadlo tak : ze ty zaplat a potom sa vyrovname, co samozerejme znamena nikdy 😁

mandzula
23. jún 2022

Nauctuj mu za kavu, vodu a elektrinu, co u vas minie, ked sa dostavi.🙂 Oslavu by som s nim just nespajala, ked je taky trud.

tykat
23. jún 2022

Ja by som mu povedala, ze nech chodia len tak casto ako maju peniaze.

andreatytler
23. jún 2022

Mat svokrovcov 3 x do tyzdna na navsteve bez pozvania a este im za to aj platit... ani keby sme mali skvele vztahy.
Ale tiez by som nevedela co na to povedat.
S tou oslavou to by som suhlasila. Mne by ani nevadilo pozvat zmes mladych a starych. Ved sa spolu nemusia bavit ak nechcu.

buzz5
23. jún 2022

Haha nemyslel to náhodou z humorom? :D

autor
23. jún 2022

@buzz5 no praveze nie. On je dobry clovek, ale v tomto nema paru. Napr. K zubarovi chodi bez penazi narocky. Ked ma zaplatit za ukon, tak povie, ze mu este nedosiel dochodok, alebo sa nejak vyhovori. Vo vacsine pripadov sa zubarka zlutuje a minimalne zlavu nejaku mu da a pritom ma penazi viac ako dost. :D

autor
23. jún 2022

@mandzula no hej, nabuduce nieco nanho vymyslim. Akoze, ja som sa s takymto lakomstvom este nestretla. U nas sa skor musi rodina brzdit, rozdali by vsetko, co tiez je opacny extrem zasa. Spociatku mi bol svokor smiesny, ale uz teraz som vytocena.

autor
23. jún 2022

@komplikovana no ved to, alebo ak by niekto z mojich hosti zjedol alebo vypil nieco od neho, tak by mu to bol schopny nauctovat :D alebo mne doplatit :D

mikadooo
23. jún 2022

Našťastie až do takýchto extrémov to u nás nechodí, ale to pozeranie na peniaze cez obrazovku počítača dôverne poznám... ☹️.