Druhý rozchod

14. máj 2020

Skusim to skratit. Boli sme s priatelom 2,5 roka. S jednou malou prestavkou, ked som sa s nim rozisla, lebo som bola unavena z kritizovania, poucovania atd.. Dali sme sa znova dokopy z jeho iniciativy, s tym, ze mi slubil, ze bude na tom pracovat aby stale nepoucoval a nekritizoval. Ale nic sa nezmenilo. Vsetko co som spravila komentoval. Zle vychovam svoje dieta, lebo ho nechavam spat u babky alebo u seba (ked nespal u nas) v postely, a to pre dieta podla neho nie je dobre, lebo sa mu budu v skole smiat. Ma 5 rokov, je preskolak a nie je to jeho dieta. Jeho syn ho poslucha na slovo, je skor introvert. Moj je extrover, proste ina povaha. Snazila som sa mu to vystvetlit, ze od svojho dietata ani nechcem aby ma na slovo posluchalo, ze ma pravo na svoje pocity a svoj nazor. Nemyslim tym volnu vychovu ale mna proste zaujima ako sa dieta citi a co si mysli. Som uz druhy mesiac doma na home office, takze moje dieta ma telku aj nintendo viac ako obvykle, lebo proste musim sa sustredit. Nebude sa hrat 8 hodin sam s legom. A to kazdy den pocuvam, preco ma telku a tak. No lebo proste svoje ucty musim z niecoho zaplatit. Potom sa citim ako zla, ked dam dietatu telku, mam z toho negativne pocity. Dnes velka hadka, ze mam bordel, udajne vsade aj v chladnicke. Ze ked on vari tak ma poriadok, zabudol na to, ze veci do mycky nie su poriadok ale treba aj umyt aj dosku a tak. Mam velky dom, dvoch psov, kazdy den varim cerstve jedlo, vysavam a vytieram kazdy treti den, do toho pracujem, som unavena a nervozna. Za 2,5 roka mi pomohol upratat asi 5x ale iba poschodie. Ked sa nieco pokazilo opravil, v tomto je sikovny, to som sa vzdy tesila. Ale to si viem zaplatit aj za 20€ hodinoveho opravara. A on mi povedal toto, ze mam bordel. Vybuchla som ako sopka. Nedokazem proste odkladat kazdu vec na miesto a cely den chodit za dietatom aby odkladalo kazdu vec s ktorou sa hra. Som rada, ze sa pocas dna zabavi. Proste sme cele dni doma,zijeme v tom dome 24 hodin. Akurat bol moj otec u nas a on sa nam do hadok nemotnuje ale teraz ma aj on zastal, ze je priatel sebecky a nech sa uvedomi. A priatel sa chytil, pobalil si svoje nutne veci, vratil mi kluce a odisiel. Ani neviem preco to pisem ale mozno sa len potrebujem postazovat. Citim sa ako neschopna, ze si niekto o mne mysli, ze mam bordel a aj keby som mala, nechapem, ze nevidi, ze vediem firmu teraz z domu, mam zamestancov, kazdy den navarene, do toho dieta, dom, mam nejake zdravotne problemy, takze tiez sa kazdy den necitim uplne super. Po 2,5 roku vztahu si naozaj chlap nevsimne, ze kolko toho taham, vsetko si platim sama, on neprispieval na naklady ani €, nakupil, len to z coho isiel varit on, inak ak nakupil, tak mi pekne vyuctoval z blocku, co je moje, vyzivne nemam ziadne, cize zivim dve osoby. Nemozem prist o zakaznikov, musim robit akoby som sedela v kancelarii. Citim sa totalne neschopna z jeho poznamok. Dakujem, ze si to niekto precital az dokonca.

daganov
14. máj 2020

urobila si len jednu chybu, vlastne dve, alebo tú istú dva krát, zober si to ako chceš - pustila si do svojho života pre vzťah absolútne nepoužiteľného. Daj chladiť šampanské a zajtra ho buchni. Nič lepšie sa ti nemohlo stať, ako zbaviť sa primitíva, ktorý si zvyšuje vlastné ego na tom, že teba deptá. A celkom sa mu to darilo, podľa toho, čo píšeš a ako sa obviňuješ. Presne o to mu išlo. Iná by ho dávno poslala do riti. Povinne si naštuduj niečo o asertivite a už nikdy sa nedaj deptať nejakým chudákom.

tatiana1329
14. máj 2020

Ahoj. Z toho co pises toto nevidim na moc vazny vztah aj ked ste spolu uz 2.5 roka, ale to je len moj nazor. To ze pustis dietatu TV alebo nintendo nevidim ako problem. Sama pustam malemu telku lebo on poobede uz nespava a ked mala poobede este spi musim maleho udrzat potichu a tiez chcem aspon tu hodinu pre seba aj ked nic nerobim. Takze v tomto smere zla urcite nie si.. 🙂 myslim ze by si to mala ukoncit, on svoju povahu nezmeni. A vlastne nikto svoju povahu nezmeni. Ked je niekto taky od malicka nezmeni to (aspon ja som este o takom niecom nepocula). Myslim ze budes v lepsej psychickej pohode ak sa rozidete. Teda to je moj nazor

lienka.7
14. máj 2020

Nechapem jedno... preco sa nechas deptat jednym idiotom???
Javis sa mi ako sikovna a schopna zena...
Vykasli sa na neho a mas pokoj.
Btw, s tym vyuctovanim, to by u mna skoncil kks.
Presne ako pises, na vymenu ziarovky si vies niekoho zohnat (obrazne povedane 😁 ), nie pocuvat pindy od debila 👎👎👎👎

chrobacik41
14. máj 2020

Nechaj ho tak, je to sebec sebecky...akoze nakúpi a vyuctuje ti tvoje veci? To co je? Veď keď raz spolu žijeme, tak máme spoločnú kasu, raz kúpim ja, raz partner ale veď to z čoho navaríme jeme predsa spoločne nie? Či on si varil sám pre seba a ty sama pre seba a dieta? Vykasli sa na neho, toto je z jeho strany psychické týranie a toto nie je vvporiadku. Ver mi, viem o čom píšem, môj bývalý muž má tiež psychicky deptal a to bolo iné kafé.

leuchtturm
14. máj 2020

nie ty si neschopna, on bol neschopny, skrelo ho to a preto ta furt kritizoval a zhadzoval.

lujza123
14. máj 2020

Akože keď je niekto taky jebo že býva u niekoho zadarmo, vyžiera slobodnú matku, neuprace, nepomôže s ničím ale múdry je ako rádio tak ruky preč od neho. To sa nezmení, to bude také sproste stále. Nulová sebareflexiu, absolútne nepoužiteľný chlap, načo...

autor
14. máj 2020

Asi to tak bude.

rene2
14. máj 2020

Ahoj porozprávala by som sa rada s tebou
Nemôžeš mi napísať osobne alebo sa nejak inak spojiť? ( Messenger, whatsapp...)

amelia000
14. máj 2020

Napadlo ta niekedy, ze on ta kritizoval a utocil takto na teba lebo sa pri tebe citil neschopny a potreboval si dvihnut sebavedomie?

taga
14. máj 2020

Totalny debo, bud šťastná, ze ti vratil kluce a vypadol ti zo zivota! Ty si oproti nemu sebestacna zenska, staras sa o syna, dom, firmu najlepsie ako vies! On, jebo z lesa, trt pomoze a ide ti vykrikovat bordel??? Pravdepodobne nedokazal v zivote ani polovicu z toho, co ty, ma z toho mindrak a tak ide najjednoduchšou cestou, vykrikovat hluposti. A vidis, ako sa mu to podarilo? Len 2,5 roka a mas pocit ze si neschopna! Co by bolo po viac rokoch? Prepac, nechcela som sa ta dotknit, asi k nemu mas aj nejake city, ale tento clovek si ta nezasluzi, nebud smutna, si skvela zenska!

dollyzv
14. máj 2020

Je mi veľmi ľúto že si zabila dva a pol roka s totálnym magorom..na druhej strane môžeš byť rada že tých rokov nebolo viac..len prosím ťa,pre tvoje vlastné dobro...už nikdy si ho nevpustí do života...môžeš byť veľmi rada že si sa ho vďaka ockovi tak jednoducho zbavila lebo takýchto idiotov je niekedy veľmi ťažké sa zbaviť..len sa čudujem že si ho nekopla do zadku skorej,on u teba žil zadarmo,buzeroval ťa vo vlastnom dome a výchove dieťaťa ktoré ani nieje jeho a ešte keď niečo kúpil tak ti dal preplatiť to čo on nepotreboval??! Žena,kde si nechala rozum??

autor
14. máj 2020

Mate vsetky pravdu. Uvedomujem si to ale moje male sebavedomie, ktore prameni z prisnej vychovy, je velmi tazke prebit logickym uvazovanim. Ano nemalo by ma to zdeptat ale zial stalo sa to. Mam strach ani neviem z coho. Nebojim sa byt sama, boli roky ked som zila sama, dieta som mala az 34 rocna ale tym, ze mam toho tak vela, uz len pocit, ze vam niekto moze pomoct, ked bude treva, ma tak ukludnoval. Alebo ked mi bolo zle, tak vtedy sa fakt vedel o maleho postarat, dal mu jest a ulozil ho spat. Nemam mamu a moj otec byva asi 70km od nas, bola to pre mna jedina pomoc aj ked asi tak raz za 4 mesiace sa to stalo.

autor
14. máj 2020

@rene2 si psychologicka?

retatka
14. máj 2020

Buď rada,že ti ešte neurobil ďalšie decko ,bo už by to bolo tazsie sa ho zbaviť .Takto zbalil jednu igelitku zo dňa na deň a každý idete svoju cestou .

dollyzv
14. máj 2020

Vieš čo,radšej by som si zaplatila opatrovateľku na tých pár hodín keď budeš potrebovat ako mať takého debila pri sebe..popripadne nejakú kamošku,hoci radšej aj susedu ako jeho..na sebavedomí popracuj, prípadne nejaké terapie u psychologa-nieje to žiadna hanba pokiaľ sa necitis psychicky ok,ale naňho sa prosím ťa vykašli,vôbec si ťa nezaslúži...

autor
14. máj 2020

Kocky ste uplne uzasne. Dakujem vam za kazde jedno pismenko. Asi som si to potrebovala precitat.

autor
14. máj 2020

@dollyzv inak to mi povedal aj otec aby som isla za psychologickou, ze co sa to na mna stale lepi. Asi je to tazko tatkovi vysvetlit, ze v tom ma asi prsty aj on ako rodic. Toto uz je jedno, musim pracovat s tym, co mam 🙈🤔😉. Ale veru aj pojdem, citanie knih a pocuvanie roznych prednasok asi nestaci na zvysenie sebalasky.

autor
14. máj 2020

@retatka to mi hovorila sestra cely cas. Len neostan s nim tehotna.

moonlight1210
14. máj 2020

Hlavne mu uz tie kluce treti raz nedavaj. Ani keby sluboval, ako sa uz naozaj zmeni.
Kedze sa vychytil po tom, ako este aj tvoj otec bol proti jeho chovaniu k tebe, tam to bola skor urazena jesitnost. Je mozne, ze ked to predycha, pride zase.
Takze uz bud odolna a never na tretie, stvrte, piate sance.
Daj radsej sancu inemu muzovi.

A ziaden porozchodovy sex na rozlucku, ani keby ste si urobili posledny pekny vecer a dali flasu vina ako kamosi. Ako na potvoru zvycajne vtedy zena otehotnie. 🙂

autor
14. máj 2020

@chrobacik41 on to tak skor bral, ze on je len jeden a ja som varila vecere aj pre sestru, ktora je na vozicku a pomaham jej, kedze nemame mamu. Takze nasa spotreba potravin akoze syn, ja a sestra bola vacsia ako jeho vecera. Alebo si myslim, ze to tak bral a ja som to neriesila. Takze napriklad 3x som varila ja z mojho nakupu alebo zo sestrinho a on 1x zo svojho. Nikdy som sa nezamyslala ako by to malo byt alebo ako je to inde. Vedela som, ze je drzgros ale toto som neriesila. Nejake veci ma mrzeli, ked mi nechal zaplatit aj polovicu nakladov na cestu v lete na dovolenku ale som to tak zobrala, ze aspon mi nemoze niekedy vycitat, ze ma braval a platil mi dovolenky. Alebo ked sa v lete ani len nespytal, ci netreba na bazen prispiet na chemiu alebo elektrinu, kedze cerpadlo ide vtedy aj 10 hodin. Ja si neviem vypytat, ze halo treba prispiet. Vedela som platit naklady aj pred nim a budem aj po nom ale to boli take drobnosti, ktore mi prebehli hlavou sem tam.

autor
14. máj 2020

@moonlight1210 myslim si, ze jeho ego by sa uz 3x nevratilo. Moj otec mu povedal toho viac, co si mysli. Ja som to len skratila. Takze uz by sa s nim asi nechcel stretnut ani na grilovacke. Ale dam si pozor. Je to tazke o to viac, ze nase deti su na seba za 2,5 roka zvyknute. Maval ho kazde dva tyzdne na 5 dni a cez leto aj cely mesiac. Rozumeju si. Skusim mu navrhnut, ze nech syna donesie a on nech si ide napriklad aj na ryby. Aby sa chalani pohrali.

oliolijanka
14. máj 2020

To sa radsej skamarat s byvalou toho drzgrosa. Mali sa budu hrat a vy klebetit🙂

moonlight1210
14. máj 2020

Kludne mu to navrhni, ale ako hovorim. Je to skvela poda na to, aby ste sa zas zacali milo bavit. A kedze ste uz kedysi spolu spavali, ludi to obcas pochyti, ze preco nie. Vsak len tak nezavazne. Iba si uzit, ved sa v posteli uz pozname, niet sa co hanbit pred druhym, vieme do coho ideme,...
Kopec parov mava sex este aj nejaky po rozvode (ak sa rozidu bez hnevu).
Je to normalne.

Tak aby ste neskoncili ako v tom vtipe, ze ako sa muz mohol rozviest so zenou, ked mali sest deti. A nechat ju samu s nimi. Ibaze oni pri rozvode mali iba jedno dieta. No on sa jej vsak kazdy rok na vyrocie rozvodu chodil ospravedlnovat... 🙂

autor
14. máj 2020

@oliolijanka tiez ma to napadlo, ze cez ex. Ale nemam na nu ziadny kontakt ani fb nic. Odisla od neho ked mal ich maly 8 mesiacov, stale som patrala preco. Nemam odpoved. To muselo byt nieco vazne, lebo zase taky sialenec nie je, aby s takymto malym babom odisla od neho len pre to, ze podla neho chcela na 1,5 izbovy byt upratovacku a on ju odmietal platit.

autor
14. máj 2020

@moonlight1210 to je dobre to som este nepocula 😂. Nie ja mam 40r a dalsie vlastne dieta uz by som nechcela ( teda kludne by som si adoptovala ale uz aby malo viac ako 4 roky), takze dam si pozor 😂.

oliolijanka
14. máj 2020

No vidis... zda sa, ze aj svojej ex vykrikoval, ze ma doma neporiadok.

oliolijanka
14. máj 2020

Ziadna matka neodide od otca 8 mesacneho dietata, lebo muz nechce zaplatit upratovacku. Urcite bola unavena, nestihala, dieta revalo a on do toho, ze v byte je bordel...a bol asi tolko ako u teba.

jaass
14. máj 2020

Ahoj 🙂 napíš mi internú správu ak chces 🙂

marco88
15. máj 2020

Autorka si dobrá mamina, aj tak celkovo aj šikovná žienka,
len si mala priateľa totálneho magora.
Ale dobrá správa je, že si sa ho zbavila👍🏻👍🏻👍🏻
Tvoj otec mu na rozlúčku mohol aj jednu vylepiť, zaslúžil by si.
Držím ti palce, nech teraz príde správny partner do tvojho života.

lentilkaxxx
15. máj 2020

Práve si upratala a zbavila sa jediného reálneho bordelu vo svojom živote - jeho osobne 🙂.
Hlavu hore, si schopná ženská, ktorá si dokáže zariadiť svoj život a ešte riadi ostatných prácu. Ten chlap si nedokázal dorobiť poriadok ani vo svojej hlave, nie tak aby chápal niečo zložitejšie. Tak sa proste často primitívi správajú, keď je niečo nad ich úroveň. A to samostatná žena vždy bude