Ahojte, dcéra ešte býva s nami, teraz ide na VŠ, takže som k nej dosť blízko aby som si všimla zmeny. Je dospelá, nechcem a ani nebudem jej do toho nič hovoriť, len ma to trocha šokuje. Doteraz sa obliekala tak klasicky obyčajne, občas elegantne. Pridávam fotky (ilustračné). Teraz však totálne zmenila štýl (ako v puberte zvyknú mať emo obdobie a neviem ešte aké), no ona má teraz takéto, pridávam ďalšie fotky. Nezmenila kruh priateľov, ani správanie ale zdá sa mi byť šťastnejšia, vyrovnanejšia, ide študovať psychológiu a veľa číta v poslednej dobe, nie len o psychológii ale rôzne fantasy atď, začala aj písať. Keď som sa jej spýtala čo taká zmena, tak tvrdila, že len jej trvalo dlhšie kým sa našla.
Myslíte, že je toto tiež nejaké obdobie? Oneskorená puberta?
ja sa cez 10rokov obliekam do tmaveho, vacsinu satnika mam v ciernej, nesom emo a mam 38r...proste taky styl mi sedi
a nie je jedno čo je to a ako sa to nazýva? hlavne aby moje dieťa bolo šťastné 🥰
To oblecenie je v pohode
A čo je na tom zlé? Obzvlášť, keď píšeš, že nezmenila správanie, ale je šťastnejšia, vyrovnanejšia... a štýl predsa môže zmeniť počas života ešte niekoľkokrát. Tiež sa obliekam úplne inak ako pred 5 rokmi, dajme tomu.
Ved ten styl clovek stale meni. Ja sa aj v 30 obliekam inak ako v 25, a v 25 inak ako v 20,...
Pokial si nedala potetovat ksicht bola by som v klude.
A vadi to to preco? Riesis to preco? Je to dospela baba a zjavne, ako sama pises, je spokojna a stastna, oblieka sa uplne normalne a primerane k jej veku. Nech sa jej dari 🍀
Oblieka sa akurat pre jej vek, vecicky co si pridala su stale vkusne a vhodne pre mladu kocku, niektore z nich nosim aj ja, v prvom a druhom by som sla v pohode do prace, nevidim problem
Podľa mňa pre mladého človeka super štýl 👍👍👍
Tie prvé fotky sú ako pre starú babku nečudujem sa že je šťastnejšia vo farbách a vzoroch.
Presne ako si napísala sama. Aspoň 10x si to nahlas precitaj:
Je dospelá, nechcem a ani nebudem jej do toho nič hovoriť.
Netusim, aky mate spolu vzťah, ked si sa rozhodla radšej písať na koňa, ale ked bude príležitosť, bude doma kľudná intimna atmosféra, tak jej povedz, ze ju lubis a vzdy tu budeš pre nu, ked ta bude potrebovať alebo s čímkoľvek sa zdôveriť.
To je cele.
Zakladať takúto tému na internet o vlastnej dcére mi príde strašná podpasovka a urobiť toto moja matka, výrazne by to zhoršilo náš vzťah. Snad sa o tom tvoja dcéra nedozvie.
Kokos... Nie obdobie, možno konečne našla odvahu byť sama sebou, čo je na tom.... Ja som tiež konečne v mojich 30 rokoch našla odvahu a dám si aj kadejake sentimentálne čipkované blbinky...
Buď rada ,že má v živote zmenu ide na VŠ to len zistí čo su divoké žúrky oblečenie by ma trápilo najmenej to mi ver ...
Myslím, že je to úplne normálne. Mám 25 a tiež som sa posledný rok, dva začala obliekať trochu inak, páčia sa mi nové veci 😄 pri tom má žiadna druhá puberta nechytá, práve naopak
Prosim Ta, uz odstrihni pupocnu snuru.
Hneď by som s ňou šla nakupovať 🥰
Mozno sa jej paci iny styl, na niekom to videla a svedci to aj jej, jeminecku, co som pomenila za tie roky. Clovek prejde vsetkymi moznymi obdobiami. Stylovo, zaujmami , ludmi okolo …
Ja na tom nevidím nič zle. Nepríde mi to ako poburujúce, nevhodné oblečenie. To je taký štýl ktorý bol niekedy dávno populárny a vracia sa to do módy. Videla som to aj na iných babách. Ona nie je jediná. Je to bežné.
Keď je takto šťastnejšia ako predtým tak je to super.
Mám 30 rokov, vyštudovanú vysokú školu, serióznu prácu a musím ti povedať, že neexistuje pre mňa nič oslobodzujúcejšie ako keď prídem domov, zhodím blúzku a sukňu, oblečiem sa do tohto a idem s deťmi kamarátov na skákací hrad. A neexistuje lepší pocit ako keď si odo mňa ešte stále pýtajú v obchode občiansky preukaz. Niektorí ľudia proste nedospievajú. A podľa mňa by si ju mala nechať, nech je akou chce byť. Inak bude nešťastná.
Popravde keby moja mama riešila na mk štýl môjho obliekania tak by ma to dosť nastalo.... Už o to viac keď tu pridávas fotky.... Nezdá sa ti to už cez čiaru?je dospelá môže sa obliekať ako len chce
Srandujes? Starat sa do satnika dospeleho cloveka? Jedine co mozes povedat, ze pokial je to z tvojich penazi a naozaj ale naozaj je to mimo tak sa mozes zdrahat financovat handry, ktore sa ti naozaj protivia/nepacia - inaksie ak si to dievca kupi zo svojich penazi mas nulovu moznost nejako odsuhlasit alebo zakazat outfit dospelej osoby
ja neverím,že zase nejaká premotivovaná mater ide riešiť,čo si oblieka jej DOSPELÁ dcéra....
Chce ísť z dobou. Druhý štýl oblečenia je presne to co je teraz v móde. Prvá fotka je trend co fical pred 10 rokmi
môže byť zaľúbená, easy a chce sa páčiť - vyrovnaná, šťastnejšia, stopro je za tym nejaky fešák
Nemyslím si, že je to emo, skôr ezo. Toto nemusí byť prípad tvojej dcéry, ale táto zmena štýlu obliekania mi príde ako že si dala hubičky a teraz je strašne ezoterická, reinkarnovaná, s prírodou prepojená na boso chodiaca fanúšička dramáčových a psytrance akcií. Nemusí to tak byť, ale ja mám tento štýl obliekania spojený odjakživa s fetošmi, konkrétne s intenzívnymi užívateľmi marihuany a halucinogénov.
Nemam problem tak si ho vymyslim 🤦♀️ Dcera je uplne v poriadku, skor sa zamyslaj nad jej matkou .Mozno sa bojis zmeny uz je dospela nepotrebuje ta .. mà svoj vkus a ide s dobou. Mozno potrebujes nejake hobby aby si zamestnala mysel a neriesila co netreba.
A nad psychologom pre seba so uz rozmyslala??
Zišiel by sa ti! Ja keby matka o mne píše na koni ze mením šatník, tiesila by som jej psychicke zdravie, odsťahovala sa a studovala diaľkovo.
Juuuj, ja som za svoj zivot zmenila tolko stylov a nestylov. To co sa mi jeden rok pacilo a nosila takmer stale, tento rok uz na seba nedam. O rok mozno zas. A tak dookola. Aj ona o dva roky najde zas uplne nieco ine. Zacne pracovat, zasa nieco nove. Kym nechodi spinava, smradlava, naha, tak ju nechaj. Mne sa nepaci co si oblieka moj syn, ale on to nosi, jemu sa to paci, je to v jeho veku oblubene, tak nech si nosi.