Drogy a iné ženy vo vzťahu

darilia
27. sep 2020

Povedzte mi na toto nieco...

Bola som drogovo zavisla, posledne dva roky som na ambulantnej liecbe. Uzivam tabletky pre abstinujucich fetakov. Dlhodobo som cista. Fetovali sme spolu s priatelom. Ked som prestala, on fetoval dalej. Ludia sa ho pytali ci mu to nie je blbe a vzdy povedal, ze je rad, ze som cista, ale je to moja vec a zato, ze som prestala ja, nemusí aj on. Velmi tazko som to zvladala, ale neklesla som. Zacala som normalne zit, opäť študovať, chodit do prace, atd. Bez sebareflexie si odo mna casto pytal peniaze na drogy a boli chvile kedy ich predomnou aj uzival. Posledny rok trocha ubrzdil, ale zacal si pytat odo mna moje lieky a dostal skvely napad zacat si ich pichať. Stratila som vsetky emocie a mali sme pomerne chladny vztah, velmi som sa trapila, naozaj toho bolo privela. Boli dni, kedy bol super, ale to vacsinou preto, lebo sa dobre sfetoval. Take nieco ako darcek na narodeniny alebo vianoce som nevidela uz asi treti rok po sebe. Mozno preto, lebo takmer nikdy nema peniaze, kedze nema ani stálu robotu. Predstavovala som si spoločne byvanie a obcas nejaky vylet, ale to sa nikdy nestalo. Jedine, co som dostavala pri kazdom prichode bola otazka: "Das mi tabletku?" Niekedy sa zabudol aj pozdravit. Vyslovene som tuzila po chlapovi, co by sa spraval ako sa patrí. Chlapa, co by bol gentleman a vedel sa postarat o zenu. Taky ten typicky model chlapa, kludne aj s chybami, len aby ma obcas niekde zobral, aby som bola jeho "princezna".

Minuly rok som sa dozvedela, ze jeho suseda je dilerka a nasla som medzi nimi spravy, z ktorych som vycitala, ze sa stretavaju ked je sam doma. Tvrdil mi, ze s nou nikdy nic nemal, ze to bolo len o drogach, ale nasla som spravu, kde jej pisal, ze keby je sam doma, uz davno leží vedla neho. Odpustila som mu, ale nepresiel mesiac a zacal pisat mojej kamaratke, ze je strasne sexy a ze sa do nej zalubil. Bola som strasne nahnevana, ale povedala som okey, posledna sanca. Tento mesiac sa to zopakovalo s dalsou zenou. Dievcatom. Tiez fetacka. "Pridem k tebe domov a spravim ti zle velmi, uvidis 😛😜" ... zatial co ja som mala byt v robote... Rozisla som sa s nim. Po ôsmych rokoch. On mi tvrdí, ze bol hlupy a ze nikdy nic so ziadnou nemal, ze to boli len spravy. Neverim mu. Vidim v nom, ze nie je zlý clovek, niekde hlboko vo vnutri je to skvela osoba. Naozaj. Mam ho velmi rada, polozila by som mu svet k noham, ale nezda sa mi, ze si to váži. Tvrdi mi, ze im pisal preto, lebo som bola chladna, neskorsie, ze preto, lebo chcel, aby som ziarlila. Podla mna to vsak pisal preto, lebo ich chcel opreť.

Teraz byvam u rodicov a u jeho mamy mam na zahrade psika. Tu ho mat nemozem a tam tiez velmi nechcem chodit, kedze tam je aj on. Myslela som, ze to vyriesime kamaratsky, ale ako pribudaju dni, tak mi dochadza, ze on to asi nezvladne ako kamarat a bude mi robit stale tlaky, urazat ma, prosit a robit vycitky. Citim sa bezradne a zaroven strasne silná, no neviem co s tym psikom či ho tam necham a vzdam sa ho na ukor kludneho zivota alebo najdem nejaku inu moznost. Neviem vsak aku inu moznost a trha mi srdce, ze nie je pri mne s tym sladkým ňufáčikom.

Cítim to tak, ze som spravila dobre, ked si to teraz citam, tak mi tento pribeh pride ako tragikomedia a este väčšmi preto, lebo som kopu vecí vynechala, takze to je len taka skratena verzia. A akú mám na vás otázku? Konkretne žiadnu, len by som chcela vidieť reakcie na tento pribeh.

veronikaszabova
27. sep 2020

Ak je to real - utekaj od neho velmi daleko.
Hlavne mu nedavaj miliontu sancu 🤦‍♀️🤦‍♀️

darilia
autor
27. sep 2020

@veronikaszabova ani nevieš aké vtipné a smutné zároveň mi príde, že niekto na moj zivot napise "ak je to real" 😅😅 ... keď si predstavím, ze som tak 80% vecí este vynechala, tak je to o to viac tragikomické 🙆‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

denden77
27. sep 2020

@darilia mna prekvapuje, ze si ho nekopla do riti hned ako si prestala "davat" 🤔

nicicka
27. sep 2020

To fakt myslíš vážne? Toto ani nešlo okolo normálneho života. Tiež sme boli na výške a robili blbosti no vždy boli isté hranice. Toto je ďaleko cez. Je obdivuhodné že si sa z toho vyhrabala. Nájdi si nejaké koníčky, spoznávaj nových ľudí a nájdi si normálneho partnera. Hlavne nepodlahni mylnej predstave že si spasitelka a len ty mu dokážeš pomôcť. Ak sám nechce, nepomôže mu nikto. Držím prsty.

kittykat22
27. sep 2020

Ked sa po par rokoch zobudis a pozries sa spat, tak zistis, ze si 8 rokov svojej mladosti zbytocne stratila so svojim ex. Nechapem na co cakas. Si cista, mas pracu, vies ze chces normalneho partnera. Najdi si spolubyvanie, odstrihni ex a zacni zit normalny zivot. Idealne sa prestahuje do noveho mesta a zacni od zaciatku.

heidy222
27. sep 2020

Vymazat Zo zivota takeho cloveka!!!!

darilia
autor
27. sep 2020

@denden77 Ružové okuliare, slepá oddanosť, naivná viera.

azzflo
27. sep 2020

Mas na viac 🙂 Urcite sama dobre vies, ze druhehi cloveka neprinutis aby s tym prestal (par rokov dozadu by este nikto nepresvedcil ani teba predpokladam). Vykasli sa na neho, uzivaj si zivot a zameraj sa na seba. Co bolo, bolo, chod dalej, takyto clovek ta vzdy bude uz len tahat dole.

jaskolka
27. sep 2020

Úplne sa na neho vykašli, zabudni a ži svoj nový život. Z neho akurát bude postupne troska,nasilu nikoho nezachránis a bud rada, že ty si sa z toho bahna dostala. Hlavne sa k nemu ani náhodou nevracaj

vandicka7
27. sep 2020

Tolko sanci, myslim, ze uz by aj stacilo. Nechaj ho ist, bude ti ovela lepsie bez neho 🙂

hipuska
27. sep 2020

Ja viem, že tu to tak teraz nevnimas ale uvedom si jedno. Každý z vás je dospeli a zodpovedni za svoje správanie. Ty si urobila veľký skok (klobúk dolu) a on nič nebol schopný. A zo všetkého obviňuje teba. Nie. On si je zodpovedný za svoje správanie len sám. Závislý. Toto nie je schopný priznať. A pravdepodobne bude robiť tlak na teba do konca života. Prečo? Lebo mu bolo pri tebe dobre. Mal všetko. Ty choď ďalej. Kašli aj na psa. Kúp si nového alebo buď bez. Ver, že ta toho ešte hodne čaká. A posledné, ver skutkom a nie slovám....koľko krát sľuboval a koľkokrát dodrzal?

katkati
27. sep 2020

@darilia Pozeraj dopredu, od neho sa úplne odstrihni. Fyzicky hneď, vyhybaj sa mu a postupne to pôjde aj psychicky. 8 rokov si len prežívala, to nebol normálny život. Teraz, keď si čistá, určite vnímaš, ako funguje človek v normálnom bežnom živote. Tak si to nepokaz a bud hrdá na seba, že si to dokázala. Čo z toho, že priateľ je niekde vo vnútri dobrý človek, keď sa správa ako slaboch a zneužíva človeka vo svoj prospech.

nikyball
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
27. sep 2020

bud rada ze si od neho nechytila daku pliagu ... na 100% ti verny nebol sa nikdy nebude ..jeho hlava nieje cista jeho city nieexistuju ... psovy najdi novy domov a uplne spal mosty za minulostou a vsetkymi ludmi z nej .. bud rada ze aspon ty si to zvladla a jeho nechaj nech si zije jeho "zivot"

vilma7
27. sep 2020

Skús si nájsť byvanie, kde budeš môcť zobrať aj psíka, pri fetakovi mu asi noc dobre nebude a aby ho netyral ako pomstu že si mu dala košom. A drž sa, ostaň pekne čistá. Držím palce

juliet86
27. sep 2020

@darilia vyser sa nanho. dolezita si ty. precitaj si nieco o pojme spoluzavislost. si uzasna ze si sa dostala zo zavislosti
skus psychoterapiu napr.ipcko.sk a postataj sa sama o seba a ked budes zahojena zaloz si vztah s chlapom ktory stoji za to. zasluzis si to!

evica01
27. sep 2020

@darilia ake drogy si uzivala?
A ako dlho?

lauriema
27. sep 2020

@darilia Ahoj,, tento vzťah nema perspektívu.. Cele otrasné, blahoželám ti ze si čistá, ale tvoj už teraz ex nech aj ostane ex. Je to nešťastie že si mala takého chlapa vedľa seba. Ver mi na svete existujú omnoho lepší... Ktorý z teba princeznú spravia 😉Takú socku ži netreba, ved ako bude pokračovať život sním? Budete mat decko, on stále bude brat drogy, nebudete mať peniaze co to bude za život? Budete bývať niekde v hnusnom podnájme na ktorý nebudete mať, no nie taký život nechce nikto, bud rada ze si u rodičov, pekne pracuj, šetrí a raz príde nejaký princ neboj sa, na psíka neviem ak ho nemáš kde dat ťažko radiť ale nechoď ani tam kde je on. Úplne ho odstráň zo života

darilia
autor
27. sep 2020

@evica01 pervitín a všetky druhy opiátov, cca 10-12rokov.

thoughtfulweirdo
27. sep 2020

Myslím, že vieš aj sama, že si urobila dobre a jediné správne riešenie je nulový kontakt medzi vami dvomi. Nemáš nikoho, rodinu, kamarátov, kto by si psíka mohol zobrať s tým, že ty by si platila všetky potreby pre neho a chodila venčiť, cesat, kúpať, skrátka všetko okolo, že by oni len poskytli priestor? To je jediné riešenie, čo mi napadá, potom už len vlastné bývanie s možnosťou zvierat, ale to nie je zo dňa na den. Inak, si extrémne silná žena, keď si dokázala nielen prestať, ale NAJMÄ nespadnut do toho opäť. Naozaj máš môj obdiv.

letta88
27. sep 2020

Wau, gratulujem, ze si sa z toho dostola. Po tolkych rokoch si uvedomit situáciu a íst na liecenie a zanechat stary život. Tvoj partner ocvidne nehce, tak ho nechaj a ty sa skús od neho oslobiť. Zacni zit novy zivot, s novymi ludmi a urcite ti pride do zivota aj novy chlap, taky o akom snívaš. Sama dobre vies, ze clovek na drogách klame, intriguje, je sebecký nedá sa mu veriť, dôverovať, vobec nič. Len ťa tahá dole a prináša ti do života smútok, nepokoj. Chod dopredu, pohni sa, odstrihni od seba toxických ludi a začni novú etapu života. Prajem ti vsetko dobre.

letta88
27. sep 2020

Nemáš nejakú možnosť dať psíka ku niekomu známemu ? Alebo chodiť za psíkom, keď on nebude doma ?

arianna25
27. sep 2020

Priklanam sa k povzbudivxm komentarom ktore uz predomnou kocky napisali. Presne tak. Ty pozeraj na seba. Bol mily ked bol nafetovany. Jemu ide len o nafetovanie sa a uzit si s nejakym zenskym telom. On uz bunky na to nema aby citil nejake emocie.
Ty si z najhorsieho von a uz je v tvojich rukach ako budes dalej zit tak, aby si sa ty tesila zo zivota. On ta esre mozno neraz vyhlada a bude ti kecat dristy vselico slubovat. Kasli na to. Posli ho niekam. Uz ti dost ublizil. Momentalne on potrebuje chemiu a keby aj sa neskor dostal z toho, tak nech si zije svoj zivot. Nech z teba uz nevyciciava energiu.
So psikom ti neporadim, len hlavne sa nestretavaj s expriatelom koli psikovi. To vyries razne.

safira23
27. sep 2020

@darilia Ja osobne bych s nekym takovym nebyla, ale ono se to lehce rika a pise, kdyz kazdy ma neco, cim si prochazi.. Me tady 50% lidi taky napsalo o napadeni zfetovanou sousedkou, ze to neni realne .. Ovsem sama vim, ze kdyz se v zivote deji sra*ky, stoji to radne za to a ze jsem se taky hrabala z kopy ho*en cely zivot a nakonec jsme jeste byla za chudinku, ktera se tu ohání financema..... osobne bych byla vdecna, ze jsem cista, mam praci a dala jsem tak nejak dohromady a nasla bych tomu i poradneho chlapa.. Nikdo neni dokonaly, samozrejme i ten novy chlap by mel nejakou tu chybu, at vetsi nebo mensi, ale opravdu zustavat s clovekem tolik let, kdyz ti vlastne nic neprinasi, jen jsi pro neho pevny bod, protozre vi ze si to vuci tobe muze dovolit, ty nadale budes ,, drzet hubu a krok"? Odejdi prosim, srovnej si zivot, ceka te neco lepsiho.. Muj chlap na sve chyby, ale vim, ze fet, sracky, sebestredne chovani a celkove takovy pristup u neho nenajdu a jsem za to vdecna a nekdo urcite bude vdecny i za osobu jako ty. Pises docela ,, rozumne" .. Tak si nekaz zivot.. Ja vim, ze je dost lehke o zivot prijit a znam jeho cenu.. Nenech se tahat dolu.. Mas na vic

robodracica
27. sep 2020

Sorry za otazku, ale ako dlho ešte musiš byť na liekoch?

miadi
27. sep 2020

Na psika zabudni ked žije u jeho mami tak ani nie je naozaj tvoj. To mas akoby si dala dieta na adopciu a robila si nanho dalej naroky hoci zije a stara sa onho Niekto iny. Potrebujes pretat vsetok kontakt s ex. Zazrak ze si cista ked on fetoval pred tebou. No nie je to ziadna vyhra byt čista s fetakom alebo fetovat snim neviem co je horsie? Tak teraz Uz len sa postavit na vlastne nohy hoci je dobre ze nikdy snim neprislo na spolocne byvanie a ty zijes u rodicov. Musia byt velmi stastny ze si ten hrozny vztah co Ta tahal dole ukoncila. Zameraj sa na seba. Aby si mohla rast a napredovat Lebo tych 10rokov na drogach si prespala život. Najdes si slusneho priatela bez zavislosti ktori ti Este len ukaze ako vyzera laska. Lebo ty nevies este si nezazila. Zila si vo svojej iluzii ze milujes tu ludsku trosku.

zuzanka.zuzu
27. sep 2020

sorry kočka, ale ser na toho kkta, zabudni na psíka a zachráň si život.... však toto je peklo, ty riešiš či mal priateľ nejaké iné baby? ani u prdele by som to nemala

tykat
27. sep 2020

@darilia ...8 rokov zmarenych rokov...zobrat psa od jeho mamy, vymazat ho kde sa da, urobit hrubu ciaru, a uz nikdy ho nevidiet.

ankare
27. sep 2020

Si silna zena a on Ta bude len tahat dole. Uz dávno si sa ho mala zbaviť, mas na viac. Uvidíš, ked si poriesis a ukoncis veci okolo neho, pride Ti do cesty ten pravý,Ktory Ta bude tahat hore a nie ubíjat.
Držím palce! ❤️

miadi
27. sep 2020

@tykat nemoze zobrat psa od jeho mami ked zije u rodicov a oni asi psa nechceli ked žije u exovej mami. A Mozno ho ani exova mama nebude chciet dat Ved je uz nanho zvyknuta. Je nezodpovedne zohnat si psa ked ho nemam kde mat a dam ho k niekomu .. Pes je toho skym žije nie toho co ho kupil.+ bol by dobrou zamienkou pre exa ze chce ich “spolocneho” psa vidiet aby zas mohol od nej pytat lieky a zbytocne ju kontaktovat. Moze to zniet hnusne ale jej rodicia urobili dost že mà u nich domov dospela dcera nie to este naragat im tam proti ich vôli psa.Na toho nech zabudne kym nebude mat SVOJE byvanie.