Drogově závislí sousedé

safira23
23. sep 2020

Přeji všem příjemný den.
Jdu si sem postěžovat, vypovídat a třeba i nějakou uklidňující radu.
Před dvěma lety jsme se s partnerem přestěhovali na SK kvůli jeho práci. Momentálně kvůli Covid situaci jsem vydělávající pouze já ( naštěstí díky home office) a tak se problémy prostě, jak se říká kupí a já už to nezvládám vše držet sama..
Když jsme se nastěhovali, vše bylo zalité sluncem a my náš vztah, který byl dost na hraně, chtěli začít znova a lépe. Našli jsme si baráček, který je rozdělený na 4 byty. Máme svojí malou zahrádku a rekonstruovaný, poměrně velký byt...
Bohužel první problémy na sebe nenechaly čekat. Znovu se mi objevila rakovina a začal kolotoč ozářek a chemo. Bylo to velmi náročné. Do toho jsme cca půl roku po nastěhování zjistili, že naši sousedi jsou drogově závislí lidé a bohužel muž z toho páru je ke všemu ještě dealer a muž , co bydlí nad námi je notorický alkoholik, který svou partnerku a děti (2 a 4 roky) mlátí tak, že končí v nemocnici.. Samozřejmě majitel bytu, ve kterém jsme v pronájmu nám nic neřekl a pak ještě zatloukal.. Sousedé z blízkého okolí se tam těchto lidí bojí, že jen mlčí , nevidí, neslyší a vyhýbají se řešení..
První konflikt se sousedy byl cca 3 měsíce po nastěhování. Sousedka - závislá pracovala v hospodě nedaleko a tak se pravidelně vracela cca v 1 ráno po šichtě. Člověk by řekl, že po 12 hodinách v práci půjde odpočívat, ale bohužel.. V pracovní den i víkendy, když požila marihuanu nás čekalo pravidelně několikrát do týdne od jedné do 4 až pěti ráno hudba, která byla slyšet až do aleje skoro 50 metrů daleko ( nyní si představte, jak moc nahlas to bylo v nočních hodinách v bytě, který dělí jedna zeď).. Bohužel na slušnou žádost nereagovala a když už reagovala, tak jen zavřenými dveřmi kdy hudbu samozřejmě ještě navýšila a pak jste jen slyšeli, jak se Vám za nimi směje.. Pokud hudbu nepouštěla přes noc ( což bylo minimálně), tak to jelo nanovo od cca 6-7 ráno do cca 12 poledne, než šla do práce.. O odéru marihuany, jejímu neustálému řvaní, hádkami mezi jím a jejím partnerem, kdy společnou chodbou lítalo sklo, věci, kusy nábytku a téměř pokaždé se porvali, kdy jste slyšeli, jak ji on dal ránu a ona začala hystericky řvát na celý dům, stálo za to, ať ve dne, nebo v noci po jejím příchodu..
Ve chvíli zoufalosti, kdy já sotva lezoucí po chemoterapii, starost o domácnost, starého nemocného psa po operacích a práci ,jsem volala já nebo partner policii i ve tři ráno ( kdy partner měl ve 4:30 vstávat do práce), tak to skončilo jen kamarádským pozdravem dané sousedky s policií a pokračovalo to nadále. Při čtvrtém volání v jeden měsíc na toho rušení nočního klidu, policie - její známí dokonce ani nepřijeli a když jsem to řešila přes vedení v Bratislavě, tak výjezd auta sice napsali, ale nikdo nikdy nepřijel a zápis z tohoto incidentu nikdy nebyl...
Problémy pokračovali, vztah se nám sypal a sousedé dělali čím dál větší jak se říká bordel. Mnohokráte jsme s majitelem bytu řešili odstěhování, ale nebylo to tak jednoduché. Majitel se vždy zapřísáhl, že s nimi promluví - jeho manželka byla velkááááá kámoška dané sousedky, ale skončilo to tím, že jakmile partner odjel do práce a já byla sama, chovali se ke mě jako k jehněti na porážku.. Pokřikovali na mě, nadávali mi, několikrát do mě strčili až jsem upadla, nenechali mě projít se psem ( jak jsme psala výše- starý, nemocný, slepý , hluchý) ani brankou a několikrát mi do zvířete i kopli). Pokračovalo to dělaním naschválů ,kdy mi mlátili do oken, navaděli její dceru, aby mi házela basketbalový míč o zeď domu, házeli mi hovna od psa do okna, nedopalky cigaret na předzahrádku a spousta dalších.. Mnohokráte mi vlezli na danou předzahrádku, nebo lidé, kteří si chodili kupovat k jejímu partnerovi . dealerovi mi mlátili do dveří a dožadovali se, abych je pustila dovnitř ( zřejmě byli tak mimo, že ani nevěděli, kde jsou).. Velmi jsem se bála. Žádala jsem partnera, abychom se odstěhovali, ale on je typ, že chce být s každým za dobře a na většinu problémů jen sklopí hlavu a mlčí/ nebo před nimi utíká .. Tak uběhl rok této šikany. Já si dokončila již třetí onokologickou léčbu a snažila jsme se dát dohromady.. Ale to je těžké.. Psychika na pokraji zhroucení.. Finance po léčbě, já nevydělávala moc na minulé pozici a partnerovi jak se říká, zkrouhly hodiny, protože firma neměla na pokrytí čeho bylo potřeba a tak jsme spadli tak, že jsme poplatili nájem, jídlo , poplatky léků a jízdného a nebylo nic.. Natož na nájem a kauce do jiného bytu..
Závislí sousedé na tom byli čím dál hůř. Státní policie to neřešila a městská také ne, z důvodu, že buď od něho kupovali, nebo to byli známí a kamarádi.. Ono co by se přece jenom starali.. dostali pár piv zdarma a pár dávek se slevou a nebudou řešit nějakého feťáka, co jejich život neohrožuje a neomezuje..

Náš vztah se začal sypat. Já byla v permanentním stresu co se týká tohoto místa, neschopná pracovat, protože moji klienti slyšeli křik vyfetovaných pitomců v každém hovoru a partner samozřejmě neunesl neustálou nevyspanost, můj strach a problémy s financemi.. Začali jsme se zase hádat, jeli jsme nanovo v každotýdenních hádkách, které končili jeho odchodem ke kamarádům a já zůstala zase sama.. vedle nich..
Cca před 5 měsíci to vygradovalo vyhrožovaním smrtí sousedem.. Partner se k tomu konečně postavil, ale bohužel to bylo k ničemu.. Nic si z něho nedělali.. Proč by také měli.. Rok a půl neřekl jediné slovo, pouze já jsem se s nima hádala, nebo jsem jim ustupovala strachy a oni věděli, že se jich každý bojí.. Jejich slova v hádkach jako : Co ty o nás víš, zbavíme se tě a nikdo tě nenajde, na to abych tě sundala nepotřebuju ničí pomoc, jsi zkurvene* práskač a ty tu nechcem " apod. , mi každý den lítalo hlavou. Každý týden jsem to poslouchala, pokaždé, když byli sjetí a agresivní..
Nakonec svému slovu dostáli. Před 3 měsíci sebrali sousedce řidičský průkaz za drogy. Již několikrát byla upozorněna, mnohokráte měla pokutu a nyní to bylo hodně velké štěstí, že ji chytla statní policie, která jela okolo její hospody směr hlavní město, když on jela domu z práce. Měla skoro 2 promile , marihuanu a pervitin v sobě. Druhý den jsem měla jet k lékaři na kontrolu. Nebýt partnera, který mi šel zkontrolovat auto, protože mi auto ukazovalo problémy s nabíjením baterie - nakonec problémy s alternátorem.. Už jsem tu nemusela být.. Měla jsem přestřihlé brzdové hadičky.. Takže volána policie, odvezeno na servis + spousta papírování k tomu a víte jak to dopadlo? Když jsem udala podezření na sousedy ( protože den předtím ji sebrali řidičák a slyšela jsem, jak se v noci hádají, že za to určitě můžu já), tak to městská policie zametla pod koberec s tim, že se nic nestalo a jejich Didi - tak si říká přezdívkou, by určitě nic takového neudělala, nebo by nikoho nenavedla ..Případ uzavřen jako neprůkazný, protože není kamerový záznam, nebo svědci..
Bála jsem a se a bojím o to více.. Partner si na ně počkal s pár známými, kdy se nakonec oba feťáci ze strachu přiznali, že to udělali..Ale co s tím.. Dokazovat policii, že jste si vyhrožováním, kdy jste pozvali 20 vymakaných chlapů na dva pitomce sehnali důkazy, je stejně neprokazatelné a ovlivnitelné dle dnešních zákonů..
A tak se šlo dál.. Chvíli byl klid a pak to jelo nanovo za par týdnů..
Před dvěma týdny se stala situace, kdy už uvažuji, že nejenomže odejdu z tohoto místa, ale i z tohoto vztahu a práce, i když vím, že mi nikde nenabídnou takto placenou a vysokou pozici, kterou jsem nyní získala...
Před dvěma týdny mne sousedka napadla a já mám z toho zdravotní důsledky..
Stalo se to ráno. Spadli opět pojistky v celé pravé části domu . Stává se to často, dlouhodobé řešení s majitelem ovoce nenese a tak to jednou dvakrát do týdne prostě jak se říká nahodim a jedu dál... Bylo cca 10 ráno a samozřejmě klasicky jela hudba a řev naplno.. Mne čekal ve 12 důležitý hovor od šéfa a tak jsme potřebovala aspoň trochu klid a hlavně fungující internet a nabitý notebook, protože k momentální situaci si nemohu dovolit o práci přijít..
Přišla jsem k pojistkách na chodbě a po otevření skříňky jsem zjistila, že všechny pojistky jsou nahozené. Budiž, vyšlapala jsme patro a zaťukala na věčně opilého souseda. Ten mi v pracovní pondělí v 10 ráno otevřel pod obraz zpitý a se slovy ,, co do pi*e chci, že mu nejde televize , ať jdu do haj*lu zavřel před nosem. Druzí sousedé - protibydlící opilcovi nebyli jako obvykle doma ( záchranář a sestřička - věčně za této situace v nemocnici na pomoc) a pak zbývala jen naše drogově závislá sousedka..
Nerada, ale šla jsem na ni zaťukat, abych ji požádala o zlumení hudby - partner do noci pomáhal odtahovat auto jako brigádník s odtahovkou policii skoro dvě hodiny cesty od nás a já chtěla , aby věděla, že to vyhodim a nahodím celé, protože nešla jedna strana domu, chodba a pojistky byli ok.. Zda to je tím.. No, asi jsme čekala moc.. zaklepala jsem.. Nic.. Zaklepala jsem podruhé..Nic.. Zaklepala jsem potřetí.. Nic.. Zabouchala jsem a ona se smíchem hudbu ještě navýšila a na mou žádost, že se ji potřebuji na něco zeptat, coz jsem řvala do chodby jako hlupák přes její hudbu ani nereagovala.. tak jsem to natvrdo proste vyhodila a nahodila..trvalo to v řádech 3 vteřin.. Ejhle, světlo se rozsvítilo, konvice u nás doma pípla a vše jelo jak má.. Zhora jsem slyšela opilého souseda, že to konečně ,, do pi*i jde" ..sousedce se na chvilku vypla hudba, ale pak začala hrát a já šla domu.. Asi 2 minuty po příchodu domu najednou slyším slova od řvoucí sousedky ,, pi*a, kur*a vyje*ana " apod.. Chápu, že byla naštvaná, ale nemohu nechat vyplé pojistky, které nevím od kdy jdou, když mám doma spousty spotřebičů a práci... No, zřejmě sousedka to pochopení, jak byla opět nafetovaná, neměla a neskončilo to jen u křiku.. Vlítla mi předzahrádkou ( nechodili jsme společnou chodbou, ale druhou stranou bytu), až do dveří bytu, otevřela si dveře a začala na mě řvát v rozepnutém krátkém županu, pod kterým byla nahá ( asi si to ani jak byla mimo neuvědomovala) : ,, co si to kur*a dovoluju, že jsem povinna ji požádat slušně a hezky o to a ono a celý její uřvaný proslov dokončila větou, že mi rozbije hu*u tak, že se z toho neproberu" .. Oznámila jsme jí, ať odejde z mého pozemku , že tu nemá co dělat.. Jen na mě zařvala ,, ty česká ku*vo mi nebudeš říkat co mám dělat" a dala mi pěstí do spánku.. Já druhou chytla o hranu dveří. Čekala jsem různé scénáře, kdyby se na mě vyřvala, kopla si do omítky, budiž, ale ona byla tak sjetá, že mně začala mlátit... Devadesáti kilová ženská začala mlátit onkologickou 60 kilovou holku, která nikdy neuhodila a neumí se rvát..... Vytáhla mne na předzahrádku, chytila mne za vlasy a začala mne velmi silně mlátit pěstmi do hlavy a krku. Snažila jsem se bránit. jednou rukou jsme ji držela za levý límec županu a pravou rukou jsem ji držela za druhý límec a spodní část vlasů.. Snažila jsem se dostat do předklonu, abych dala hlavu mezi ruce a nemohla mne nohama, kterýma se mne snažila kopat dát ránu do bricha ( onkologická léčba byla v maternici, včetně operace.... kdybych dostala větší ránu, dopadlo by to špatně a nikdy bych nejenomže nemusela mít děti, ale mohla by mi poškodit už takto zjizvenou a operovanou stěnu, kde byly nádory a mohla bych dopadnout i hůře).. Mlátila mne hlava nehlava a já začala strachy křičet partnerovo jméno, protože jsem věděla, že zfetovaný člověk pervitinem bolest necítí a je ve své podstatě nezastavitelný. V tu chvíli dostala strach i ona.. Začala mne mlátit ještě víc a když zjistila, že ji prostě nepustím ( já v tu chvíli nevěděla sama pořádně co dělat a tak jsme se jen strachy držela a odstrkovala ji od sebe co to šlo), tak se mnou hodila o kovovou zahradní boudu celou levou stranou.. Dveře přes 30cm promáčklé, nemožné již narovnat zpět.. Ale já se stále držela na nohou a snášela další její rány a křičela partnerovo jméno, protože myšlenka, že ji pustím a ona mi ublíží ještě víc v amoku, byla velmi silná.. Nakonec mne hodila o můj bycikl, postavený u zdi, kde jsme se nabodla na říditka a ohla celé kolo , včetně rámu.. Už jsem se neudržela a padla k zemi.. Začala mi dávat pěstí a kopat do hlavy co to šlo.. V tu chvíli přiběhl partner.. Trvalo to asi 3 minuty celé.. Když ho spatřila, ještě mi dala poslední kop do hlavy a pak začala utíkat se řevem, že ji chceme zabít ven do ulice..
Následovala rychlá záchraná služba. Schytala jsem více než 15 přímých ran do hlavy. Moje tělo skončilo s těžkým otřesem mozku, pohmožděnými zády, žebry, celou levou nohou . Na pravé oko jsem neviděla 3 dny. Tržná rána po celé pravé straně úst a natržený vaz v pravém rameni, se kterým mi trhala, abych ji pustila.. Když mne odvážela záchranka, dokonce si to natačela na telefon a velmi se tomu smála.. Ve chvíli, když toto přijela řešit státní policie, tak městský policista, který tam byl, naplno státnímu řekl, ať to neřeší a sousedku ani nelustruje, že to prostě přejdou.. Nemusím říkat, že to kamaráda městského policajta nakonec stálo místo..
DO nyní dvakrát týdně od lékařů nosím zprávy pro policii. Mám poškozené levé ucho a omezený sluch, jakožto následek jejích ran do hlavy.. Modlím se, aby se mi neudělalo něco horšího...
Prvních pět dní jsem stresem plakala pokaždé, když mi prošla okolo okna.. Dokonce si zvala její známe a kupující , aby jim velmi nahlas, co nejblíže mému oknu vyprávěla co mi udělala a jak jsme dopadla..Zřejmě na sebe byla pyšná.. Partner neunesl můj strach a už druhy den zmizel dělat na garaž auto po dobu i 12 a víc hodin.. Každý den se hádáme.. Nezvládám ten stres... A sousedka? Ta denně volá od incidentu policii, při každé naší 15 minutové hádce a každý den mi její ,, kamarádi policajti" ťukají na okno s tím, zda jsme v pořádku, že mají hlášení o domácím násilí , že mne partner bije.. Před dvěma dny na mne kvůli stresu padly horečky a já skončila se 41°C teplotami, lezoucí po 4, vodovým průjmem a blouznila jsem, že jsem myslela, že jsem úplně někde jinde, s někým jiným..,
Nezvládám ten stres.. Nevím jak to řešit.. Partner má od nového měsíce nastupovat do Rakouska.. Já podepsala smlouvu na vysoký post a zjistila jsem před pár hodinami pozitivní těhotneský test ( přikládala jsem opožděnou menstruaci stresu... Nedokážu se z toho radovat.. Šance, že dítě donosím zdravé v tomto stresu, po onko hormonální léčbě a ještě tady je v mé hlavě mizivá a já se bojím... nevím co mám dělat.. Na téma stěhování dochází jen na hádky, protože vše se táhne z mého platu a partner nikam nechce, protože cituji ,, policie to vyřeší a nikde jinde neseženeš byt, který je vybavený a mezi hranicemi... prosím, nesuďte mne, asi jsem se jen potřebovala vypovídat, protože rodinu nemám a moc přátel zde také ne.. Nemám se kam vrátit.. Většinu času trávím prací a starostí o domácnost právě mezi 4 stěnami, odkud píši i toto..
Ať se kdokoliv potýká s čímkoliv, buďte silné. Přeji všem vše nejlepší do života, hezký večer a děkuji alespoň za přečtení..

sara07
23. sep 2020

uprimne nezvladla som to do konca, je nejaký problém nájst si iny byt/ prenájom ??? ak on nechce , tak by som odišla ,ak zvládneš sama finančne šla by som
ak jemu nevadí v akom si protredí , nemá to cenu
pokial ho živíš a všetko taháš máš právo mat hlavne slovo

safira23
autor
23. sep 2020

@sara07 Dekuji, souhlasim.. Na konci jsem napsala, ze uvazuji ze odejdu.. Nechci tu byt.. nemuzu

syslik81
23. sep 2020

uvazujes ze odides??? ty asi niesi normalna ako nehnevaj sa ale po tom vsetkom by som aj peso odisla nazad do ciech a partner by sa ani nedozvedel ze ma dieta .. ved si ta vobec nezastal vobec sa o teba nestara a este ide do prdele makat a necha ta tam so psychopatmi ... miesto citania odpovedi bal veci a utekaj kade lahsie

sashka22
23. sep 2020

@safira23 Tvoje dieťa prišlo aby si konečne urobila ten krok! Či už s Tebou zostane alebo nie je vlastne nepodstatne teraz, prišlo Ťa 'zachrániť' a keď budeš v bezpečí a opäť šťastná, príde opäť ale druhé...

safira23
autor
23. sep 2020

@syslik81 ono to neni tak jednoduche.. Nemam ted finance na najem at tu nebo v cechach.. a pokdu se vratim co CR, prijdu o praci zde a pokud bych nahodou to dite zvladla donosit zdrave.. jak ho zabezpecim bez prace.. Bez financi..
Chci pryc.. VIm to.. Nesudte me.. Kdyz se ocitnete v necem takovem, pak poznate, ze se lehceji pise a rika co ma delat, nez stejne to citit a konat..

20erika07
23. sep 2020

Fuha zena, to vazne uvazujes? Neverim ze tam este si kks, toto vydrzat tak dlho??? A este v stave v akom si ?
Akoze obdiv, ale.... okamzite sa odstahuj ,či partner chce ci nie aj tak to tahas zo svojho! Ked chce pride za tebou do noveho. Toto uz nesmies trpiet! A ty si na nu nepodala trestne oznamenie za ublizenie na zdravi? Ked si vedela ze ma kamosov fizlov ,to mozes aj do ineho mesta ist podat, kde nema kamosov

20erika07
23. sep 2020

@safira23 existuju krizove centra kym nasporis! Uz odkedy takto kruto zijes a este asi aj dalej budes lebo keby vazne chces odist tak by si uz odisla davno davno ...prepac ale odisli od tyranov aj zeny s detmi bez penazi, tak uz ty sama to zvladnes duplom

safira23
autor
23. sep 2020

@20erika07 podala, neustale nosim dalsi a dalsi zpravy od lekaru..Budu se na ni lecit.. ale ona ofiko praci nema a ten dealer taky ne, takze z nich nic nedostanu..

amelia000
23. sep 2020

Je tu niekto, kto to zvladol precitat cele? Nejaky suhrn?

mnauu1
23. sep 2020

Prečítala som to celé. Píšeš veľmi dobre a pútavo. Môj názor je, že momentálne len prežívas. Myslím, že nič horšie sa ti už stat nemôže. Ak zostanes tak ťa to bude stáť život. Minimálne dusevny. Tvoj partner si ťa rozhodne nezasluzi. Vzhľadom na to, že nič nemáš tak ani nemáš čo stratiť. Zbalila by som si 1 batoh. Len najnutnejšie veci a hľadala pomoc (krizove centrum, robotnicka ubytovňa, rodina...) Pracuješ z domu čiže by ti stacila 1 izba, internet a fungujes ďalej. Čo sa týka dieťaťa, ak sa ti narodí a nebudeš mať kde bývať tak sa skôr dostaneš do krízových centier ako bez dieťaťa. Hlavne buď silná. Zvládnes to.

danik1505
23. sep 2020

@safira23 čo tak kúpiť kamery, natočiť čo hovorí a ako sa správa? Čo tak zavolať telku a nech sa vyjadria aj kompetentní od polície?

lija22
23. sep 2020

@amelia000 ja. mne to pride sialene az neuveritelne.
@safira23 zlato ziadaj dakoho okamzite o pozicku na depozit ( rodicia, spotrebny uver) a prac sa sama do garzonky. o praci pises ze je dobra tak mi nehovor ze nemas trojmesacny depozit preboha. inac tvoj frajer..nemam slov. henti fetaci, to su uplne spodiny ale tvoj frajer je debil. nechrani si zenu. pre mna by bol prepac hovno. z celej story ma nasiera najviac jeho pristup.
tehotna po chemo? ved to je vyhra v loterii! 🌷

shallimar
23. sep 2020

Ani som nedokázala dočítať do konca. Je mi úprimne ľúto v akom prostredí zijes. Ak by muž nechcel odísť a nútil by a žiť v takom prostredí, tak by som odišla okamzite, zvlast, keď som tehotna. Dieťa je rozhodne viac ako takýto muž. Si neviem predstaviť vychovávať ho v takom prostredí a ak by môj muž bol ochotny tam zostať aj potom ako čakáme dieťa už by rozhodne nebol mojim mužom.

Držím ti palce, aby sa ti podarilo odist, či najskôr a želám všetko dobré s bábätkom.

safira23
autor
23. sep 2020

@lija22 Partner vydelaval 3000 mesicne.. z toho jsme za najem, jidlo, jizdne, lecbu, dojizdeni do cech, spousta kurzu a certifikatu atd.. davali okolo 2000 mesicne.. pak spadl na 1500 a ja zacala pri lecbach delat , abych prineskla domu tech 500.. ted mam ja necele 2000 a partner jednou tydne 100 euro za nejaky odtah.. jinak je na nule.. penize skoro nejsou.. od listopadu je bez pevne prace a ja v listopadu zacala kvuli tomu, po dokonceni lecby delat vyysi post, ale bohuzel, vydaje jsou velke.. pak auto.. opravy.. doplaceni lecby + hormony atd.. zbyva minimum.. jeste pred rokem partner platit ze sveho dluhy za jeho matku, kdyz utekla do ciziny a padlo to na neho.. proste kopa sprominutim sracek.. Resila jsem oschod do CR, ale to mi bylo receno, ze bud SK nebo vypoved.. Vzhledem k tomu, ze musim hodne cestovat za skolenim, certifikaty apod.. Kdyz zustanu tu, tak zde urcite ne.. Ziji 20km od Bratislavy .. K hranicim s madarskem nepujdu, to si muzu podepsat ortel rovnou u tech ,, madaru" .. a v BA bych bydleni a dite neutahla.. navic mam na krku ted 2 psy a kralika, protoze po smrti stareho psa pred nekolika mesici, mi partner prinesl domu 2 stenata.. je to velmi slozite

ciusinka
23. sep 2020

Prečítala som to celé a neverím ani slovu..Keby ste ten byt kúpili,tak by som ešte možno dokázala pochopiť,že v tom byte musíte ostať,lebo predať sa nedá a platiť dve bývania nezvládnete,ale prenajímať si takýto byt a ostať tam takú dlhu dobu a ešte sa do toho bytu vrátiť po tom,ako ma skoro prizabila suseda? Proste neverím.

safira23
autor
23. sep 2020

@ciusinka Prvni pul rok jsme dokonce dve bydleni platili kvuli partnerovo zkusebce.... proto penize navic nemame, kolik by jsme mohli mit.... Ja fungovala na partnerovi pri lecbach a pak se to posralo a do toho ten covid.. Verit nemusite.. Me nedela problem sem hodit normalni foto udani na polici i lekarskou zpravu.. ale proc by.. kdo chce delat hate, bude delat hate.. Kdo mne chape, nebo jen trosku citi se mnou.. za to jsem vdecna..

dori92
23. sep 2020

Tiež som to prečítala celé a tiež mi to príde veľmi cudne, čo také byma viazalo k PRENAJATEMU bytu, keby som tam mala takéto útrapy. Minimálne a už dávno by som si hľadala bývanie niekde inde na SK (keď to potrebuješ kvôli tvojej práci) ale aby som žila s fetakmu a nechala sa otlkat a vlastne všetko čo si napísala... Mne to nedáva zmysel. Ak je toto pravda tak je to veľmi smutné... Ale aj tak mi to príde čudné

janetinka27
23. sep 2020

@safira23 je mi luto co prezivas,je to ako zly sen. nemas ineho cloveka na tomto svete,ktory ti moze pomoct? v tom dome ta nic dobre necaka,uz davno si si to mala natacat, mala by si material,ktory mozes dat policii. su aj ini policajti,je aj policajna inspekcia,alebo kontaktuj televiziu. ale v prvom rade uz dnes by si v tom byte nemala spat.nemusis tam ostat,tvoj partner ta mal prvy chranit a on ani po tom utoku,ktory videl na vlastne oci,nedokazal zohnat nove byvanie.pri nom ta tiez nic dobre necaka.je mi to luto,posobis inteligentne a napriek tomu tak iracionalne zostavas v tom dome.odisla by som odtial pri prvom naznaku problemov.

safira23
autor
23. sep 2020

@dori92 Ono to je prave cele slozite.. Mam partnera, co se o me, byt kdybych rekla i jen financne staral 3 roky pri lecbach v cechach a pulrok zde na SK, kam jsem sla za nim, nechat na ulici, nebo bez penez, v byte , na ktery stejne nema? Mam ho proste opustit, kdyz se o me postaral, jen protoze jeste do listopadu minuleho roku pracoval v Dunajske strede a nic lepsiho ne nenaskytlo tak , aby jsme to oba meli jak se rika na puli cesty? Tady v tech malych mestech vazne nesezenete nic poradneho a uz vubec ne na pronajem... Kde mam hledat bydleni se 3 zviraty, praci kde se mi houpe vyplata jednou na 1200 a pak treba na 2500 ( podle prace a toho kolik akutek se vyskytne, coz mam prumer tech 1800, ale jen mesicne davam pres 300 euro za specialni lecbu hormony, protoze jsem prodelala hormonalni chemoterapie ) a jeste ted kor tehotna? Nemam ani vybavu bytu. S partnerem jsme se kazde 2-3 roky stehovali za praci do jine zeme, proto jsme si hledali vzdy uz vybaveny a rekonstruovany byt, abychom netahali nabytek a veci, ktere nepotrebujeme, nehodi se, nebo se nevejdou.. Mam se stehovat do bytu bez vybavy, na kterou nemam v tomto stavu? A kdo mi nabidne takovy byt pri tom vsem, aniz bych musela dat treba 1500 euro na najmu a kaucich a to se drzim jeste pri zemi, protoze vzhledem k praci co delam MUSIM byt v okoli Bratislavy.. Jen pri hledani bytu s jednim psem a tichym naucenym kralikem jsme byli celkem v 59 bytech v okruhu 60km a jediny, kdo rekl ano a byl normalni byl tento byt.. proto jsem psala vyse.. ze majitel pak jeste pri prvnich problemech zatloukal a z prohlidky bytu nezjistite, ze tam mate fetny.. byl treba 3 mesice klid a pak zase ne.. ale posledni pulrok se to sesypalo a my proste nemame na nove kauce a byt

safira23
autor
23. sep 2020

@janetinka27 Bohuzel.. Matka mne odstrihla, kyz mi bylo 6 let.. vyhodila me s otcem na ulici. Otec mne mlatil od detstvi a pak me vyhodil na ulici v 16 letech, kdyz si nasel novou zenskou s ditetem ( ja nebyla tak dokonala jako jeji dcera a nehodila jsem se) a tak jsem skoncila u adoptivni babicky, pro kterou byla moje matka dokonala a ja jen cerna ovce rodiny.... Pri prvni moznosti po dokonceni studia jsme utekla za partnerem... Proto jsem si taky mozna ja pitoma nasla chlapa, kterej je spis tichech, submisivni a se vsema se snazi byt za dobre a nedelat problemy..Opak meho agresivniho otce, od ktereho jsem chodila s podlitinama do skoly.. A vim, ze ani tento opak otce neni dobra vec.. jen jsem nechtela zazivat tu agresi zase a misto toho zazivam strach z ticha.. Chci odejit, jsem rohodnuta na nejakycj 95% .. Jen nevim kam, nevim co mam delat a hlavne, vim jaky je muj zdravotni stav a rikam to nerada, lekari mi sami rekli, ze sance, ze to dite donosim zdrave, nebo se nestane neco me, je tak 10%.. a moje psychika je uplne v prdeli.. Jsem na dne a i kdyz to je doma s chlapem na hovno.. aspon je schopny me obejmout, rict bude to dobry a byt tady.. i kdyz ne sice jako bouchac, co je spraska na hromadu, ale jestli prodela jiz 3. potrat v dobe 5 let a po 3 rokach onko leceb.. nezvladnu to sama.. Nikoho nemam.. Babicky se ode me odvratili.. Matka je jen maniodepresivni stetka co umi z chlapu tahat prachy a kazdy 3 mesice se zabijet a nicit lidi okolo sebe.. Pro fotra jsem davno zrejme mrtva.. Muj jediny bracha spadl kvuli matce a tomu co s ni prozival do fetu.. je mu 17 a dvakrat se pokusil o sebevrazdu.. Kdyby bylo na me a mit penize a bydleni vezmu si ho k sobe, ale nejenomze je na tom spatne, ale ja nevim, zda bych to vubec zvladla.. jsem proste v hajzlu.. Vim, ze se chovam jako iracionalni kravka.. Sama uz nevim jak dal.. Nemam s kym si popovidat, kdo by me pochopil a podporil.. mozna proto tak naivne doufam, ze nekdo aspon trosku rekne ,, bude to dobre, to zvladnes".. Ale vim, ze v takovych serverech je to zbytecne cekat.. Vsichni se mnou jednaji jako s ho*nem sprominutim.. Bud si mysli, ze jsem naruseny magor, lituji me ,, jako neschopne nemocne chudinky" , nebo jsem pro ne proste jenom dalsi debilka, kterou se musi zaobejvat., Divili by jste se, kolikrat jsem se u generace 40+ setkala fakt s nenavisti a schvalnostmi z principu, ze jsem česka ze severu od Nemecka..

mareka49
23. sep 2020

Jezkova noha.
Taka long story aby si vytaihla peniaze?
Prepac, to mi z toho vyslo.
Ak nie, ospravedlnujem sa

mpg
23. sep 2020

@safira23 Z tohto bytu ste sa mali jednoznačne odsťahovať už dávno, keď to nedával do poriadku ani prenajímateľ (to ani nie je možné dať do poriadku). Toto by pochopil asi každý muž, že treba zmeniť podnájom a nie veriť nejakým sľubom. Na kauciu si pri takom vysokom plate môže zobrať aj pôžičku. Dvaja takí rozumní ľudia by si nemali dať kaziť život od takých susedov.

mondolina
23. sep 2020

Fuuu tu sa niekto veľmi ľúbi ľutovať, všetci zlí.... všetci, od matky, cez otca, babky, susedia, policajti...👍

amelie2017
23. sep 2020

Docitala som to len po nejake poistky a zupan. Mali ste odist po prvom mesiaci a nie to to.

hdpe
23. sep 2020

@safira23 však tu je jednoduché riešenie- sa odsťahujte. Nehľadať výhovorky ale konať.

quaxi
23. sep 2020

@safira23 pises ze pracujes z domu, priatel pracu nema takze ani jeden z vas nie je viazany na to miesto. Mozete sa docasne prestahovat do prenajmu niekde na konci sveta, kde garsonka pre dvoch vyjde do 200E a ani 3mesacna kaucia nebude problem. Mas stabilny prijem takze na tych par stovak kauciu by ti bez problemov pozicala aj seriozna banka s normalnym urokom. A pri nastupovani na tento prenajom ste predsa tiez museli dat kauciu, ktoru vam vratia, takze aj keby ste si museli pozicat na dalsiu kauciu, lahko to potom vyplatis.
Vztah nezahadzuj, ste velmi zatazeni tym v akom prostredi zijete, treba najprv poriesit kludne byvanie a potom je velka sanca ze sa aj vztah napravi, ved mas chlapa ktory pri tebe stal aj v dost tazkych chvilach.
Co sa tyka policie ktora nezasahuje - pochybujem ze by nejaky fetak mal dosah na viac nez par lokalnych policajtov, uz davno ste sa mali obratit na policajnu inspekciu aby preverili ako je mozne, ze su tieto osoby nepostihnutelne. Fetacka bola pristihnuta ako soferuje s 2 promile, nasledne ti sposobila tazku ujmu na zdravi, vsetko je to zdokumentovane takze pre inspekciu lahka praca. Zakazdym ked prichadzaju zakaznici treba volat policiu, nech je co najviac dokazov proti nim. Alebo sa skus obratit priamo na NAKA kedze ide o drogy a podplatenych policajtov - toto je presne oblast ktoru maju oni riesit.

mondolina
23. sep 2020

@quaxi
V tom prípade ak by toto všetko bola pravda👍

tncka
23. sep 2020

@safira23 v polovici som to uz nezvladla citat dalej,ja by som odisla hoci aj pod most,ale takto sa jednoducho neda zit. Zbal a vypadni. S nim alsbo bez

hindakus
24. sep 2020

Hmm. S onkologickým ochorením, ktoré naviac recidivuje, by už dávno mala nárok na invalidný dochodok. Tiez by mohla ziadat prispevok na zlepsenie byvania u nejakej nadacie, len tam treba dolozit lekarske spravy a nestačí vytvorit srdceryvný pribeh na nete....

nenne27
24. sep 2020

Uvazujes ze odides???toto sa mi snad sniva.ja nechapem preco si uz davno neodisla, viac ani nekomentujem, prepac ,ale podla mna nie si celkom normalna, ze si uz davno nevypadla