Ahojte, prisla som sem trochu vypustit emocie, nabrat mozno nadej a novy pohlad na vec.
Ide o mojho brata ktory je závislí, vsetko nam to zacalo dochadzat len par dni dozadu cize je to pomerne cerstve. Som z piatich surodencov vsetci sme normalni, mame vlastne rodiny,mladsi surodenci stiduju a prostredny je cierna ovca rodiny. Rodicia nas vychovali v laske, nepiju nefajcia mali sme krasne detstvo a predsa...Nevieme si to vysvetlit preco prave my.
Brat mal problemy uz v minulosto no mylne sme si mysleli ze uz je z toho von. Rodicia pted tym zatvarali oci a nechceli si pripustit ze je to az tak zle. Brat je zavisly pravdepodobne na pervitine, k tomu vsetkemu zacal pit a najhorsie na tom je ako je psychicky nastaveny. Dnes ma dorazila jedna vec a to ze si na internete hladal ako sa zabit...
Bijem si hlavu o stenu ze sme si nic nevsimli skor, alebo sme to len mozno nevedeli pomenovat. Dnes som sa uz skontaktovala s klinikou na liecbu zavislosti a vsetci doma sa modlime nech ma aspon tu snahu to riesit. Vsetci ho napriek vsetkemu lubime a chceme mu pomoct.
Ak tu je niekto kto zazil vo svojom okoli nieco podobney, dajte mi prosim aspon svetielko nadeje, pripadne nejake rady.
Dakujem ❤️
Brat je zavisly pravdepodobne e, za posledny mesiac sme si vsimly ze sarozpil
Ahoj. Napíš mi prosím do IP, napíšem ja Tebe, ale súkromne. Nie všetko patrí do fóra (keďže príspevok je anonymný, nemám Ti ako napísať prvá).
@zdencaaaa on zatial este pracuje a dokaze fungovat, az na tie jeho stavy cca kazdy druhy tyzden, ktore samozrejme trvaju par dni. Je to ako na hojdalke ale od zaciatku to moze trvat aj 5 rokov, mozno aj viac.. Na zaciatku to bola len trava. Ked som sa asi pred mesiavom pytala ci nerozmyal o odbornej pomoci tak mi povedal ze ano. vtedy som si ho zacala rozpitvavat aby som z neho aspon nieco vytiahla... Az teraz vodim ake je to zle. Strasne vela krat sa v zivote popalil a pre mna by to uz dno davno bolo, uvidime kam az zajde, no velmi by som si vycitala ak by som nezakrocila.
prepac, ja budem zase tvrda ale naozaj v dobrom. Davaj pozor, to ze ti povedal ze myslel na pomoc nemusi byt pravda, zavislaci klamu a velmi a je jedno komu. Nie, dno ste este nevideli
@zdencaaaa ja to chapem, aj som si o tejto problematike za posledne tyzdne vela zistovala. To bola aj prva vec ktoru som povedala rodicom, ze na ziadne vyhovorky ani sluby mu nemozeme naskocit.
To ze mi povedal ze nad tym uvazoval bolo v dost dovernom rozhovore a citila som ze hovori pravdu, dokonca sa rozplakal a tvrdil ze chce zmenu, no vidim ze je to silnejsie ako on.
Tak u nas to dopadlo zle, ziadne svetielko nadeje ti nedam, jedine skusenosti, ako nerobit rovnake chyby, kludne napis IP
@lucyluv ja ratam aj s najhorsim, no najviac mi je luto rodicov. Toto si nik nezasluzi. Ale co narobime, taky je zivot.
Drzim palce😔
@nenne9 dakujeme ☹️🍀
Ahoj skus si pozriet toto http://www.cenacolo.sk/index.php
chodte vy ako rodina surodenci rodicia k psychiatrovi/psychologi do centra zavislosti poradit sa. priprav sa na vela sklamani klamani trapenia drzim palce
Jedine koho poznam vylieceneho su ludia z komunity CENAKOLO
Podla toho kolko ma rokov do 18 moze robit rozhodnutia zakonny zastupca potom je to len nanom, tazkee drzim palce budete potrebovat vela sil a aj cela rodina
@brrrrrciatko ja som videla o nich super dokument.
Ahoj, poznam niekolko pripadov, bohuzial. Vela zavislých pochadzalo z prave takej rodiny ako ty popisujes. S jednym zavislym a vyliecenym som chodila 3 roky. Uz nie sme spolu ale ma aj on svoju vlastnu rodinku a hlavne dostal rozum a zmysel zivota. Poviem ti to tvrdo ale musi padnut na same dno, ak mu aj budete akokolvek pomahat, bude vas len vyuzivat a klamat vas. Na liecenie bude musiet chciet ist sam. Odporucam liecenie v zahranici, nie na SR.