Dozvedela som sa, že som nebola plánovaná

7. aug 2024

Mám zmiešané pocity, neviem či informácii, ktorú som sa dozvedela neprikladám príliš veľkú váhu. Moja mama mi medzi rečou včera pri víne povedala, že ja som nebola plánovaná a že ma prvé týždne ani nechcela. Že keby ju jej mama a môj otec nepresvedčí, tak by si ma nenechala. Teraz to samozrejme berie inak, vzťah mame super a nikdy som toto nepocítila. Ani nie som proti potratom a keby ide na potrat tak mi to môže byť dosť jedno, ale takto keď mi to povedala sa ma to trošku dotklo. Alebo nie že dotklo. Také pocity sú pri neplánovanom tehotenstve prirodzene, ja jej to nevyčítam. Tiež by som asi teraz v 20 rokoch išla na potrat keby zlyhá ochrana. Ale ostal vo mne taky zvláštny pocit, aj keď si uvedomujem, že to je iracionálne. Ani neviem čo od tejto založenej diskusie čakám. Jasne že riešim blbosť a zbytočne sa tým zaoberám. Len som to chcela dostať zo seba.

marhulka13
7. aug 2024

Ja som mala tiež podobne pocity keď som bola prvýkrát tehotna. Navyše po pôrode depresie a chvíľu min trvalo kým som syna prijala. Postupne ta láska rástla do takej miery, že teraz by som zaňho aj dýchala keby bolo treba. Tiež ma sem tam prepadnú vycitky, ze som bola spočiatku taka, ale to už nezmením. Teraz som tu preňho a vždy aj budem. Podstatná je prítomnosť, nie chyby minulosti.

babababka
7. aug 2024

Nevidím nikde problém..Nezaoberaj sa s tým.Milióny ľudí nebolo plánovaných a starajú sa o svoje rodiny,chodia do kina,pracujú,dovolenkujú,majú pubertu,chodia do škôl,škôlok nikto to nerieši.

unicornlady
7. aug 2024

To je len šok. A keď spomínaš, že máš dobrý vzťah s maminou, o to viac si prekvapená, ale to prejde a bude dobre 🙂

mikadooo
7. aug 2024

Fúha... No podľa mňa je to z tvojej strany normálne, že teraz to potrebuješ trošku spracovať. Daj si čas a vôbec si to nevyčítaj, že nad tým rozmýšľaš a že sa ťa to možno aj dotklo. Podľa mňa sa takáto informácia nedá len tak "hodiť za hlavu". I keď možno niekto spracuje rýchlejšie, niekto pomalšie. Verím, že jedného dňa to spracuješ a príjmeš to a mame odpustíš a váš vzťah to nenaruší.

galganka
7. aug 2024

Ja som z chaty. 🤷🏼‍♀️ Až v puberte som si vypočítala, že naši mali svadbu koncom septembra a ja som narodená vo februári... 😂

zuzanka.zuzu
7. aug 2024

moje dieťa tiež nebolo vôbec plánované 😀 potrat som nezvažovala ale teda vôbec som vtedy dieťa nechcela. chudák, snáď z toho nebude mať traumu

januska12323
7. aug 2024

Neviem ako dlho sa naši poznali ale brali sa hlavne kvôli dvom deťom v bruchu a nijak ma to nepoznačilo keď som si vyrátala 😁 u teba je to horšie len preto, že ti povedala. Nemala si sa dozvedieť.

h2
7. aug 2024

Mama ťa napokon určite chcela, keby nie, tak tu nie si. A určite je veľmi rada, že ťa má. Nechápem, načo ti toto povedala, musí jej byť jasné, že takáto informácia zraní každého. Mala si to navždy nechať pre seba.

zuzana9393
7. aug 2024

Muž tiež pochádza asi z takej jednorazovky, podľa mňa tvoja mama urobila správnu vec, že ti to nepovedala. Môj muž dokonca od malicka vie, že bola úvaha aj nad detským domovom. To by som sa hanbila aj sama pred sebou, ak by som uvažovala nad niečím takým. Samozrejme sa cítil nechcený celý zivot

di1234
7. aug 2024

Môj otec povedal mame na oznámenie o tom, že ma čaká, že to nie je možné a že to určite nie je jeho. Dnes máme perfektný vzťah. Lepší ako s mamkou. Zbytočne riešiš 🙂

veronikaszabova
7. aug 2024

Tiez som sa nahodou vyskytla 😂 zlavu z toho nevesiam

h2
7. aug 2024

@zuzana9393 Jej mama neurobila správnu vec, že to autorke nepovedala, lebo jej to povedala. 🙃

tiezjedna
7. aug 2024

Naša prvorodená tiež nebola vôbec plánovaná, ale že vôbec 🙂) A rovnako ako tvoja mama som zvažovala potrat, dokonca som bola presvedčená, že naň pôjdem. A rovnako ako tvoja mama som nakoniec zmenila názor, pretože za mnou stál jej otec a rodičia, ktorí sa hneď ponúkli s podporou. Takže áno, tieto veci sa diali, dejú a diať budú. Ale iné som chcela - s dcérou som o tom tiež debatovala pri víne, má 22. A vieš, čo si z toho vzala ona?? Vraj som najlepšia mama na svete, pretože som k nej úprimná a môžeme sa porozprávať vždy o všetkom❤ Skús to aj ty takto vnímať👍 Ak máte s maminou dobrý vzťah, ako píšeš, tak ti to určite nepovedala preto, že ti chcela ublížiť alebo ťa nejako degradovať, ale preto, že ťa nadovšetko ľúbi, je rada, že si a chcela byť voči tebe úprimná...

maminkadeticiek
7. aug 2024

Podla mna chodi po svete ooooovela viac neplanovanych deti/ludi,ako planovanych.

bubinko1506
7. aug 2024

My sme napriklad 3 surodenci - sestra bola nehoda, ja nahoda a brat prekvapenie😅. Traumu nemame z toho ziadnu.

brrunetkaa
7. aug 2024

Ja viem, že sa moji rodičia opili z coly a červeného vina a bolo vybavené 😀 A tiež moja mamina plánovala potrat lebo deti nechcela, ale keďže mala už vyšší vek, tak ak by zmenila názor už by zrejme iné dieťa nemala, tak si ma nechala. Nijako jej to nevyčítam asi by som na jej mieste teraz reagovala rovnako, lebo tiež deti nechcem. Ja si z nej práveže robím srandu hlavne keď má nervy na mňa. Inak sme s maminou naj kamošky.

butterflyeffect
7. aug 2024

Tiez som nebola planovana, otec dokonca nutil mamu ist na potrat ked ma cakala… nemam pocit zeby ma to poznacilo. hlavne ze som tu 🙂

drahomirrra
7. aug 2024

@galganka :D :D :D Môj otec mi na toto hovorí, že prvé deti sa nejako zázrakom v tej dobe rodili skôr :D :D :D Ja som tiež taký prípad, 4 m po svadbe našich :D

rorino
7. aug 2024

Aj ja som neplánovane,no a čo?Mala si prísť na tento svet,tak si tu,poďakuje a snaž sa žiť tak,aby si bola spokojná a šťastná😉

galganka
7. aug 2024

@drahomirrra jaj takto... Predčasný pôrod 😂

lucka_ke
7. aug 2024

tiež som tu nemala byť a navyše naše vzťahy s mamou nie sú veľmi dobré... ale čo narobím

rorino
7. aug 2024

@bubinko1506 pekne😂nehoda,náhoda a prekvapenie,to by boli fakt netradičné mená😉

drahomirrra
7. aug 2024

@galganka Áno, predčasný a plne vyvinutý 40t novorodenec, to ti je haluz, čo? :D :D

kacena4
7. aug 2024

a myslis ze tvoja mama bola planovana? myslis pre pred 50timi rokmi pouzivalu antiku na chranenie pred otehotnenim a planovali si deti? nie vefomosti o cykle boli v plienkach, takze vsetci boli neplanovany bud sa podari ale nie... neber to tragicky su aj horsie veci ktore by ta mohli trapit...

galganka
7. aug 2024

@drahomirrra tak zato som mala len 2 a pol kila. Viac ma nestihlo dopiecť. 😂

tenerifka
7. aug 2024

Klud, vacsina ludi na svete nebolo planovanych, nerozumiem, co riesis, zivot je len nahoda....

janinah
7. aug 2024

Žiješ len vďaka tomu že tvoja mama na potrat nešla..ale ty by si kľudne teraz šla...divný názor...
A ešte divnejšie.ze ti toto mama vykladala.

gab
7. aug 2024

ja som tiez "predcasne" narodena .a vobec ma to netrapi. ja sa prave na som zabavam,ze som bola pocata "v hriechu 🤣🤣🤣" este davno pred svadbou

1aduliatko1
7. aug 2024

Aj ja...a nevadi mi to..hlavne ze som tu 😂🤭 ja som bola prekvapko v 17stich

nikushka8
7. aug 2024

Aj my s muzom sme take "nehody" 😄 skor si z rodičov utahujeme, ze nam datum narodenia nesedi s terminom svadby. Aj moje druhorodene je neplanovane, strasne dlho som to predychavala,na muza sa hnevala (pritom prve bolo vymodlene). Je jedno ako sme boli pocati, dolezite je ci sme boli lubeni. Netrap sa tym