Dovolili by ste bývalému chodiť na návštevy do vášho nového domova?

13. jan 2024

Dovolili by ste svojmu ex manzelovi, ktorý rozbil rodinu a zachoval sa ako najvacsia spina voci vam a spolocnemu dietatu, aby chodil na navstevy do vasho noveho domova, za svojim dietatom hocikedy kedy chce ako domov, pretoze dieta nechce ist ku nemu kvoli novej frajerke?

thoughtfulweirdo
13. jan 2024

Kvôli dieťaťu by som dovolila, ale s ohlásením a dohodnutím sa vopred. Kde sú deti, nie je priestor pre zranené ego.

pribinak
13. jan 2024

Kvôli dieťaťu áno, ale Hocikedy veru nie. Musí sa vopred ohlásiť, tiež mam svoj program a súkromie a priateľov.

svokrinjazykmonika
13. jan 2024

V žiadnom prípade nie "HOCIKEDY KEDY CHCE". Neexistuje. Vopred dohodnutý presný čas ten a ten deň, najlepšie určené súdom.

autor
13. jan 2024

@thoughtfulweirdo
@pribinak akoze je to v style asi takom, ze zvoni pri brane kedy sa mu zachce, alebo so dohaduje bez mojho vedomia s dietatom a pod. Hocikedy kedy chce ako domov a potom si ide za frajerkou .. nie je to ego, uz sme od seba dlhsie.

svokrinjazykmonika
13. jan 2024

Veď treba si styk s dieťaťom poriešiť cez súd.

pribinak
13. jan 2024

Toto by som regulovala, dohadovať sa bude s tebou a nie s dieťaťom. Ty si zodpovedna za dieťa

A kľudne by som aj povedala nie, ak by nerešpektoval dohody. Mize dieťa pozvať do hracieho centra, kiná, klzisko, plaváreň, ….

Koľko má dieťa rokov ?

alickapusinka
13. jan 2024

Vieš to že TI ublížil je jedna vec a to že chce vidieť svojho syna je vec druha. Taká ako si TY mama ON je otec. Mohlo by sa stať že aby ťa nedal na súd ohľadom stretávania ak mu budeš brániť aj to sa môže stať .Ja by som ho nezavolala k sebe domov do tvojho domu načo stretnúť sa niekde tak že ísť niekde. Ale do tvojho domu by si ho nemala púšťať podľa mňa. A nie hoci kedy toto sa nerobí načo TI má narúšať súkromie. Príde zvoní pri dverách všetko má svoje pravidla. To by som nedovolila a ani vtedy ak sa dohaduje zo synom. TY si rodič TY rozhoduješ o tom syn sa nemá čo dohadovať. Je TI zverený musí robiť čo povieš TY.S tým chodením by som skoncovala raz dva nie kedy sa pánovi otcovi páči vtedy príde o čo má za moresy. Pozri ak nebude ťa rešpektovať tak treba si to dať súdne. Nebrániť otcovi ale za určitých pravidiel nie kedy sa jemu zachce.

deti95060810
13. jan 2024

tak to asi nie... skôr na neutrálnom mieste - mimo domu v presne určený čas .

kaktusik007
13. jan 2024

nie, v ziadnom pripade. Moj domov je moja domacnost a ex tu nema co hladat, aj ked by vravel ze prisiel navstivit deti -- tuto chybu som spravila iba raz a naposledy - on totiz cely moj byt lustroval a snazil sa zapamatat si co najviac detailov, a to potom pouzil proti mne.
tiez chcel chodit kedy to JEMU vyhovuje, ale potom co dostal usmernenie aj od kuratorky ze naozaj sa ma s matkou dohodnut na termine a nie ze termin matke iba oznami 30 minut predtym, ako pride - s tym prestal. Strasne nasraty na cely svet, ze ako sud nadrziava matkam 🙂

a s detmi sa skusala dohodut uz aj exova sestra, ci ich babka - bezo mna. Deti mali z toho sok, cize oni samotni prisli za mnou ze mami ona chce aby sme sa stretli, co jej mame napisat? a kedze z toho fakt mali stres, vyriesila som to velmi jednoducho: Ahoj, bola by som rada ak by si akekolvek terminy stretnuti s detmi ci pozvania na nejaku akciu riesila so mnou, a nie s nimi. Maju iba 12 a 13 rokov, s nimi sa dohaduj neskor, ked budu plnoleti. Dakujem za respektovanie. Sice sme boli potom so svagrinou a svokrou porozpravane na pol roka dopredu, ale teda odvtedy sa uz detom ony neozvali, uz to riesia cezo mna tak ako to ma byt.

lujza123
13. jan 2024

Určite by som nechcela aby mi ex chodil do domu, no zároveň by som decko nemanipulovala a nehuckala aby odmietalo chodiť k otcovi.

To bol riadne blby nápad, chapem ze mas tu frajerku v zuboch ale naco si do toho zbytočne ťahala aj dieťa?

Teraz ked si ty nájdeš frajera tak čo, dieťa pôjde z domu lebo ho neznesie ?
Či neznášať ma len otca a jeho rodinu, jeho frajerku

noami12
13. jan 2024

Určite by som nedovolila mu chodiť ako sa mu zachce, skus si s ex a s dieťaťom ( keď píšeš že sa dohadujú aj spolu, tak asi je staršie a už chápavé) sadnúť za stôl a určiť pravidlá, dohodnúť sa že neohlasene nebude len tak zvoniť pri bráne kedy chce a taktiež že sa nebudú poza tvoj chrbát dohadovať na návšteve keď je to u teba doma.

anjelicek26
13. jan 2024

Proste nie, tato "rodina" uz neexistuje, nema u vas doma co robit... ked maleho nema frajerka rada (a ziju spolu) alebo maly nema rad ju, nech vezme dieta k babke a tam su spolu... riesenie sa najde, ak by muz chcel, ale evidentne ide tou najjednoduchsou cestou a ty si kvoli dietatu asi nemala srdce zatial mu to zakazat.

zuzanka.zuzu
13. jan 2024

@kaktusik007 deti mali stres že im napísala babka a teta? smutné kam ste to vy dvaja s ex nechali zajsť ☹ a že vraj žiadne ego. vidno

nikaeli
13. jan 2024

Nie. Nevidím dôvod púšťať ho do môjho bytu. Ani ja nechodím do jeho domu.

kaktusik007
13. jan 2024

@zuzanka.zuzu tak vies - si predstav situaciu - mas teraz 13. Rodicia dlho rozvedeni. Otca vidis od svojich osmich rokov maximalne tak 3-4 krat do roka.... No a tento otec ti napise v 12tich ze s tebou konci a uz nechce nic mat s tebou spolocne - pretoze si v puberte a ked ti po 3 mesiacoch zavolal cez videohovor, prevratil si teatralne oci (co je standardna reakcia pubertiaka ked sa mu nieco nepaci - a k matke, s ktorou zijes, sa tak v tom obdobi chovas bezne - lebo predsa pubertalne hormony a nevies co so sebou.....) no a ano, ak babka a tetka napisu pol roka nato, ako ti vlastny otec povedal a aj napisal do emailu spolu so zdovodnenim ze s tebou konci, pretoze si nevychovany a neprechovavas si uctu voci nemu ako otcovi, tak proste je to stres.

simona20201309
13. jan 2024

Prečo by ste nedovolili ex chodiť k vam? Véd jeho frajerku z toho musí rozpucit 😆
Ja by som dovolila a bola by som k nemu milá, nech sa cíti príjemné a nech hlupák ľutuje 😁
Jeho bude doma čakať nasrata ex a čo viac človek môže chcieť? Po tom všetkom čo ti tak ublížil si nezaslúži nič iné... len zrazu dokonalu ex a protivnu frajerka kvôli ktorej prišiel o všetko.
Som asi divná, ale mne by to vyhovovalo viac, keby som pri tých stretnutiach bola tiež, akoby mi mal ťahať dieťa nasilu tam, kam nechce ísť.

ivana11155
13. jan 2024

Kvôli dieťaťu áno, predsa je to biologicky otec a má záujem a aj kvôli tomu že načo by sa dieťa malo stretávať s jeho frajerkou. Ale na návštevu by sa musel ohlásiť vopred.

panonia
13. jan 2024

Určite nie, tu nejde o to že je biologicky otec...U Teba doma nemá čo hľadať. Koľko má dieťa rokov? Možno si želá aby ste sa dali dokopy a toto si vymyslelo...aby Vás videlo spolu... zbytočne problémy.

rebrambora
13. jan 2024

Dovolila, ale s tym, aby mi aspon hodinu pred tym zavolal. A riesila by som, preco kvoli priatelke nechce chodit k otcovi.

cacianka
14. jan 2024

Môj dom - môj hrad. A had do neho nepatrí.
Dieťa podporím k stretávaniu s otcom, nebudem brániť, (teda pokiaľ je inak všetko ok), ale prah môjho bytu či domu neprekročí. Predá ste mali silný dôvod na rozvod, takže môj dom ....

autor
14. jan 2024

@lujza123 ja som nemanipulovala nikoho, jednoducho ju nechce prijat a preto dieta nechce chodit k otcovi domov. Neviem v kt. casti som to napisala? Ale z druhej strany neviem ci som blba ale mi vadi, ze chodi ku mne. Nie je to ego. Jednoducho sme skoncili a ja chcem zabudnut a zit po svojom. Netuzim ho vidiet u mna 4x do tyzdna, napr. hned po robote, alebo ma vystreli a je pri dverach, a pod. ako domov keby chodil. Nase dieta ma otvorene dvere a moze ist k nemu hocikedy. Nechali sme to na dohodu.

autor
14. jan 2024

@cacianka ok dieta/otec ano, ale nie je pk , ze dieta neprijalo priatelku a tam je problem, odmieta ist a preto je to kompl. situacia.

autor
14. jan 2024

@panonia je to mozne, 7r. Toto sa mi zda asi najpravdepodobnejsie… ked nad tym premyslam…

dusankomoj
14. jan 2024

Ani náhodou by dovnútra nevkročil. Neviem si to ani predstaviť ako to máš! Príde,dá si kávu a chodí po dome? A v prípade,že máš nového partnera(alebo budeš mať),tak čo? Pokecajú?

cacianka
14. jan 2024

A v čom ? Branis dieťaťu v styku s otcom ? Huckas ho proti nemu či jeho frajerke ? Robíš nejaké iné prieky ?
Nerobíš. Lopta je na strane otca, aby buď akceptoval že dieťa nechce ísť k nemu/k jeho frajerke, alebo ho naučil frajerku prijať,. To je iná oblasť .
Pýtala si sa jasne a zreteľne, či by som / sme dovolili aby ex chodil do nášho nového domova. A ja som jasne napísala že nie, nedovolila. Za prahom dverí je moje súkromie, rozbíjac rodiny a špina do neho nepatrí. Môj dom - môj hrad.
Veď je dosť možnosti kde stretavanie môže prebiehať.
A aj to zvonenie a navstevy- teda stretká by som požiadala o dohodu vopred. Napr.nech dá návrh na termíny týždeň, dva, či mesiac vopred, alebo daj návrh ty jemu. Aj synovi vysvetli že kvôli nejakému kľudu a systému žitia, musia byť určené hranice a režim. Režim dňa,týždňa, mesiaca. Veď predsa nežijete haj buj, do práce či do školy musíte chodiť podľa nejakých pravidiel, aj ty máš nejaké pravidlá že cez pracovnú dobu nejdeš do kina ani na kávu , tak aj stretká nech majú nejaké pravidlá.
Ty budeš chcieť mať program sama so synom, či už doma pozerať tv, piť horúci čaj a kecat, alebo pôjdete na plaváreň, kolotoče, k babke, športovať, aaaaale uppss, zmena lebo prišiel tatko a bez dohody vopred, vyzváňa a sa dobíja do tvojho bytu, lebo každé popoludnie po práci sa zastaví za synom a chce s ním byť aspoň hodinu. Takže čo ? Zrušis naplánovaný program, tvoj program s dieťaťom a v pozore vyjdes v ústrety svojmu ex ?! Toto by som netolerovala nikomu, ani vlastnej mame, lebo chcem mať svoj život a nie žiť život,aj keď iba hodinu , niekoho iného
Som za slušnú dohodu, vopred, nie za prepadovky .

zooeynka
14. jan 2024

Ano. Najlepsia "pomsta"je nech vidi ako si v pohode nazivate aj bez neho. Ak ho teda dieta chce vidat....

lujza123
14. jan 2024

Autorka a ked sa dieťaťu nebude páčiť nová učiteľka tiez mu dovolíš aby nešlo do skoly? Ked nebude mať rado tvoju kamosku prestaneš sa s ňou stretávať? Ked ty sama niekoho stretneš, zamilujes sa ale dieťa ho nebude chcieť spoznať tak ty ostaneš koli tomu sama ?

Keby je 7 ročnému normálne vysvetlené ze rodičia si už nerozumejú a rozisli sa tak nema problem ist k otcovi každý druhý víkend.

Ja ti rozumiem, mas zlomené srdce s je to tazke. Ty sa hneváš na svojho ex a jeho novú frndu, dieťa to nedokáže - nemať rado otca. Všetok svoj hnev prenieslo na frajerku, pre neho je to ona ktorá ti ubližuje, je to ona koli ktorej niese spolu.
Ked doma vkuse počúva o “tej štetke” , “rozbíjacke rodiny” tak jasne ze tam nechce ist. Chapem ze emócie sa nedajú len tak vypnúť, ale to dieťa počuje co o nej hovoríš.

Ked sa ty cez to prenesieš, prestaneš o nej takto rozprávať ukľudní sa aj tvoje dieťa. Na 7 ročne mas obrovský vplyv, keby ty chceš tak k otcovi chodí. Mala by si voľný víkend, mohla by so si oddýchnuť, začať znova randiť, niekoho si nájsť, posunúť sa ďalej a nechat celý tento smutný príbeh za sebou

Všetko mas v rukách ty sama

nikijezikova
15. jan 2024

Určite nie ,u mňa doma nema co hľadať

autor
16. jan 2024

@lujza123 a to malš odkiaľ , že to ide z mojej strany ? Ja som bola tá, čo pár rokov prosila rodinu v okolí , aby sme pred dieťaťom nespomínali tieto záležitosti. Ja som bola tá, ktorá aj teraz dieťaťu vysvetľuje, že otec je iba jeden. Má voľný víkend, volá svoje dieťa tam, hrajú sa spolu, atď, ale dieťa protestuje, ako náhle sa vráti domov ak vobec ide, riešime to aj so psych. zistilo sa, že deti v tomto veku túžia po kompl. rodine a robia všetko pre to. A toto je ozaj všetko. Ja som tá kt. povie a pripravuje dieťa, že ide víkend a ide k otcovi. Ale ani za nič nechce! A keď ide je plač lebo je to nasilu. Extrémne naviazanie na matku. Po tom všetkom čo sa rodina rozpadla. Ale aj js túžim mať ako taký život ako hovoríš. Ja som sa nepýtala na rady ako mám komunikovať s dieťaťom, ja som sa pýtala či by ste pustili Ex manžela domov každy druhý deň… akoby sme žili spolu.. myslím, že toto je už cez čiaru.

autor
16. jan 2024

@cacianka súhlasím, no napríklad víkend, sobota - nedeľa bum mali sme svoj program a dotrepal sa bez ohlásenia v nedeľu, kedy sme mali poriadené, naučené, pripravené do školy, poobede sme mali jednu aktivitu sooločnú a potom návštevu… bum v nedeľu cinga zvonec!!!!! Akoby nič!!!