Máme dve deti 1r a 3r. Manžel tlačí na to, aby sme išli na dovolenku k svokre - postará sa o deti, navarí, je tam príroda, ušetríme za ubytko (áno viem nezarábam, všetko ťahá sám). Všetko logické argumenty až na to, že so svokrou sa vôbec nemusím. Už teraz mi je zle z toho ako ma bude dirigovať, poučovať, deťom pchať sladkosti.. atd.. Bude nás 5 v 2i byte. Manžel si oddýchne lebo pôjde po kamarátoch, ale ja budem nútená byť s ňou v byte. Alebo presnejšie z neho utekať, pri každej príležitosti. Obkvačkaná deťmi samozrejme, lebo svokra ich von nezoberie ani za svet. Išli by ste na takúto "dovču"?
nech si muz vezme deti,alebo aspon to starsie a nech idu...ty sa zariad doma po svojom...
nesla by som ani za nic, aj keby sa moj muz na hlavu postavil.
nešla a ak áno,tak za dopredu určených podmienok,ale len ak vieš,že ich tvoj muž vie dodržať...žiadni kamaráti,ale všetci spolu ako rodina na piknik do lesa,na kúpalisko,variť raz on raz ty /aj tebe treba oddýchnuť od hrncov.../myslela som,že do domu na dedinu,ale byt preplnený 5timi ľuďmi? nedá sa vymyslieť taký probram v okolí,že by ste ku svokre chodili len spať? skús porozmýšľať a použi ženskú diplomaciu,aby sa to nezvrtlo,že nevesta s vnúčatkami nechce ku nemilovanej svokre a bude ťa ohovárať celá dedina
poslala by som deti a muža....ešte keby mali veľký dom, že sa tam nejak človek "stratí" tak možno, ale inak nie....aspoň pokiaľ by s tým bol muž ok, inak by som asi pre pokoj v rodine vytrpela, ale dobrovoľne nie 🙂
poslala by som muza sameho aj s detmi...ved svokra deti postrazi a on moze chodit na vylety 😀
Dovolenka neznamená zmena pobytu, dovolenka znamená oddych a ty ho tam určite nebudeš mať. Takže nie, ja by som nešla ako píše minnie55 aj keby sa manžel na hlavu postavil.
To mi je za dovolenku, to len chlapa môže napadnúť.........Nikdy.
@janinah už som hľadala presne ako píšeš aj ubytko v okolí, aj akcie, aj lacnú dovolenku inde ale nestretlo sa to s pochopením. cítim sa úplne vyhoretá z dvoch detí 24/7 a teraz toto - naozaj nemám silu sa z manželom hádať. už som tam absolvovala vianoce a skoro ma drblo. všetci boli nervózni - aj deti. každopádne ďakujem 😉 budem musieť ešte zabojovať
Nikdy, aj keby sa manzel rozkrajal. Uvazovala by som, keby mala dom alebo vacsi byt ale 5 ludi v 2i byte je na slucku...dovolenka je o oddychu, relaxe a vypnuti z bezneho zivota. Keby na tom trval, tak by som zbalika deti, jeho, pribalila psa 😆 a cau pipi, uzite si.
Tak ako pise @kaja73 - nech si vezme deti a ide sam, ked uz tak velmi chce ist na dovoleku k mamicke. Pre neho to dovolenka bude urcite, ale pre teba nie. A ked ti je uz teraz zle z tej predstavy, ked tam pojdes, bude to este horsie. Aj ked neviem, ci je nieco horsie ako stravit prazdniny u " svokry". Urcite by som nesla.
@tyelde my bývame v dome a dovolenkovať ideme do bytu
Radsej ziadna dovolenka ako takato. Nastastie moj manzel chape, ze s jeho mamou nemame dobry vztah a nenuti ma tam chodit
@0ria0 pár krát som tak už bola a vrátila som sa totál vyflusaná a šup šup do každodenného kolotoča s deťmi, manželom ale bez svokryyyyyy .... to som si potom pripadala ako na dovolenke keď som sa vrátila domov
@adawada manžel nech zoberie deti k svokre a ty si spravíš dovolenku doma s nohami na stole... akože to čo je za nápad že 5 ľudí v 2izbáku?? som myslela že kdesi na dedinu, do domu, kde sa decká vybláznia na dvore a podobne, to by som ti napísala, že kvôli deťom sa prekonaj, nech si užijú aj starých rodičov, ale toto? ani keby som s nimi neviemako najlepšie vychádzala, tak nie...
@adawada urcite by som nesla,bojuj ako levica a ked nepovoli pobal deti a zakyvaj im papa a ako bolo uz napisane mozno sa za 2 dni vratia a manzelovi zapne
Neisla by som!!!
Mne to ako dovolenka rozhodne nepripada,asi by si odtial prisla viac unavena ako keby si zostala s detmi sama doma
Nesla by som. Ak muz tuzi po takejto "dovci", nech si vezme deti a nech ide a ty budes mat lazo-plazo doma 😉 Toto nazvat vôbec dovolenkou je teda riadne mimo 😀
nie to by nebola dovolenka to by bol trest pre mna 😮