Dovolenka so svokrovcami

13. júl 2024

Ahojte s mužom a deťmi chceme ísť na dovolenku. Len muž sa začal na túto tému rozprávať pred svokrovcami a oni hneď že pôjdu s nami. Prvý krát šli snami lebo že pomôžu s deťmi a varili sme na striedačku... Už by som takto ísť nechcela. S deťmi nepomohli. Iba jeden krát nám boli pri nich keď sme si ráno dali na 6:00 budík a zbehli do obchodu. Aj to sme sa vrátili a deti ešte spali. Mužovi som naznačila že by som chcela ísť sama. No jemu to asi nedopina alebo to robí naschvál... Ide má z toho rozdrapit. Nemám chuť ísť na žiadnu dovolenku. Aj najstarší syn chce aby sme šli len my. Zas ked niečo poviem budú urazený a neviem čo ešte... Omg asi si niečo vymyslím aby sme nesli. Čo spravit? Ja sa pri nich úplne uvolnit neviem. Svokra je extrém proti alkoholu a ja by som si aj s mužom rada dala pohár vína pri západe slnka. No prd môžem lebo už budú zase narážky :⁠(

anjelicek26
13. júl 2024

Zavisi aka dovolenka a kam... ak nejaka spolocna chata, kde ty budes varit a ich obskakovat, no tak to fakt nie... ak idete do hotela ci rezortu, kde sa na ranajkach, obedoch a veceri akurat tak stretnete a budete spolu chodit na plaz, tak to kludne... Muzovi jeho rodicia samozrejme nevadia, deti sa tesia, len ty proste budes makat jak fretka viac ako doma, ak to neni hotel, kde je o vsetko postarane... tak sa porozpravajte s muzom... nemyslim, ze ti vadia ako ludia, ale to cele okolo toho, ze si to prd uzijes, ked to bude tak ako minule..

colsami
13. júl 2024

Co robit? Ak vyslovene nechces, "nenaznacuj" muzovi ale na rovinu mu to povedz. Bez utokov, emocii, proste chces ist na tuto dovolenku len ako vasa rodina, bez babky dedka. Tak by sa Ti to pacilo a tak si sa na to tesila. Bodka.

autor
13. júl 2024

@anjelicek26 presne. Mne nevadia ako ľudia. Len celú dovolenku budem ako na trnoch. Napr minulú dovolenku som bola spálená tak som spala nahá a mala pustenú klímu. V noci som sa zobudila ako nám po izbe behal svokor že nám vypne klímu lebo máme v izbe zimu. Mne to ale tak vyhovovalo. Proste som sa necítila dobre. Svokra zase mala narážky že po mužovi sa poriadne ženy otáčajú.... Vždy som bola ticho veď nebudem ničiť dovolenku deťom. Tak som si čo to v sprche porevala a bolo dobre... Ide o Chorvátsko a apartmán. Stravu si zabezpečujeme my.

januska12323
13. júl 2024

Nenaznačuj ako nemá a rovno mužovi povedz, že s nimi na dovolenku nejdete.

mimi3008
13. júl 2024

Presne tak, ako uz bolo spomenute...nenaznacuj, rovno povedz. Bud pojdete sami alebo na ziadnu dovolenku nejdes, arrivederci! A ak to nie je manzel schopny povedat svokrovcom, ozvi sa ty...mili svokrovci, nehnevajte sa, ale planujeme ist sami

mandarinka555
13. júl 2024

Žiadne naznačovanie! Niektoré ste z tých svojich chlapov úplne pos*até...Veď normálne mu povedz, že chcete ísť ako rodina a nie s príveskami...necítiš sa s nimi dobre a hotovo!

evacim
13. júl 2024

Stačí slušne povedať, že chcete ísť iba ako rodina..úplne ti rozumiem..na dovolenke chcem mať kľud, súkromie..užiť si čas s najbližšími.. inteligentný človek to pochopí 😉

sasa1310
14. júl 2024

Mne by svokrovci vadili menej ako to varenie

sisaka
14. júl 2024

Neviem si predstaviť žiť s mužom, ktoremu neviem/nemožem na rovinu povedať svoje názory, myšlienky, pocity.
Ste manželia! - drahý, o dovolenke mám iné predstavy, tento rok tam tvojich rodičov nechcem, lebo ……

Určite by som nečakala, že manželovi “dopne”. Tieto “hádaj na čo myslím” zvyčajne nefungujú a ešte sú potom ľudia odutí, že partner nemá veštecké schopnosti, keď nedokáže čítať ich myšlienky

banalu
14. júl 2024

"Jozo, nechcem ist na dovolenku s rodicmi. Chcem aby sme sli len my a deti. Inak na dovolenku ist nechcem."

cacianka
14. júl 2024

Tak toto nie. Apartmán je ponorka, a ty hádam nechceš ísť na dovolenku, aby si v sprche plakala.
Vysonduj u detí, či chcú ísť samé alebo aj s nimi, asi teda nie, tak to spoločne povedzte muzovi. Nahod tému pri raňajkách a nech počuje že babka dedko nie.
Kriste, veď by boli na vás nalepení 24h v kuse , varenie katastrofa .... Ponorka ako vyšitá!
Lepšie sa človek zhodne s cudzími....

ivik4
14. júl 2024

Ako coho sa bojis ? Pridem poviem a je

0silvia0
14. júl 2024

Ak nie si schopna to napriamo odkomunikovat s muzom, co fakt nechapem preco, a musis muzovi furt naznacovat, tak mu naznac, ze si znova uvolnene nezasexujete, to by mu teda mohlo dopnut ...

vyrovnanaosoba
14. júl 2024

Včera sme sa vrátili z dovolenky od svokrovcov. A môžem jasne vyhlásiť, že po tejto skúsenosti, či by sa urazili, či nie, povedala by som priamo... "prepáčte, chceme ísť na dovolenku sami, bez vás" 😀

luccija
14. júl 2024

@vyrovnanaosoba takže bolo výborne🤪

oli18
14. júl 2024

@cacianka naco sondovat u deti? O tom nemaju co deti rozhodovat. Moj 8 rocny vnuk povedal, nech s nimi ideme na dovolenku, dcera to jasne zatrhla a my s mm by sme neisli, sme sebestacni. A to chodime do rezortov ALL. My neberieme vnucata na vylety, ani spolu nechodime na dovolenky. Sme dost spolu v priebehu roka, dovolenku nech si uziju sami.

nikushka8
14. júl 2024

Ze naznacila 🤣 im treba polopatisticky povedat, lebo inak nechapu. Mne tiez stacila 1dovolenka so svokrovcami (deti sme este nemali). Na predlzeny vikend ideme, to je iné, ale k moru v ziadnom pripade. Ani s nasimi. Nepotrebujem pocuvat blbosti typu,ze mame na vsetko cas a pod ( od toho predsa dovolenka je). Ale moj muz vie,ze ak niekam nechcem ist, proste nejdem a aj mu to rovno poviem

vyrovnanaosoba
14. júl 2024

@luccija jedným slovom pohroma

tykat
14. júl 2024

Ja si viem predstavit ze to aj jasne hovoris ze chces aby ste isli sami aj ta muz nepocuva.
Asi by som to otocila a povedala mu, bud na tej dovolenke budu tvoji rodicia alebo ja. A dovody su tieto... takze ak idu oni ja nejdem a ostavam doma, ber to ako fakt a podla toho sa zariad.
Mozno ta prekvapi a zoberie deti na dovolenku sam so svokrovcami. A ty si doma paradne oddychnes 😊

ella1234
14. júl 2024

Nechapem co mas s manzelom za vztah ked mu to nemozes narovinu normalne povedať. Dala si tu konkrétne dovody a nie je nič zle na tom ze chces mat na dovolenke klud takze teraz smer za manzelom a povedz mu to co si tu napísala.

autor
14. júl 2024

No dievčence tak som mu to povedala pri raňajkách syn sa pridal. No to ste mali vidieť že prečo čo máme za problém veď pomôžu s deťmi a keď som argumentovala tým že minulý rok nám moc nepomohli a keď som bola spalena a spala som nahá, mali sme klimu pustenu cez noc bolo fakt teplo a pritom aj zatvorené dvere tak nám svokor behal po izbe vypínať klimu alebo že zase budem počúvať drísty jeho Mamy ako sa po ňom ženy dívajú tak mi povedal že preháňam alebo ako nás upozorňovala keď sme šli z pláže do apartmánu že aby sme tam nerobili neplechu pritom sme šli variť.. povedal že mi že to ešte tento rok mám vydržať a na budúci pôjdeme len my. Že oni sa tešia už aj mu volavaju každý deň za 3 týždne sa ide... Pre pokoj to budem musieť vydržať ale už ani bohovi nebudem robiť slúžku to som mu povedala. Zvlášť potraviny všetko nech pochopia.

jesenzima
14. júl 2024

No, takže o rok s nimi pôjdete zase. Slabo si si "dupla" ..vlastne si sa mu len posťažovala, on si to urobí po svojom teraz. A o rok znova... Tak to už nejako prezi a začni si zvykať, že tvoj muž serká na tvoj názor ...

stevvvka
14. júl 2024

Na dovolenku sa máš tešiť a nie to tam prežiť. A co, že sa tešia? Tak nech idú spolu s mužom a ty bud doma a maj kľud sama

alickapusinka
14. júl 2024

Ja len že načo pred svokrovcami ste hovorili že idete na dovolenku. Načo to bolo dobre z akej veci prečo. Ja predsa ak nechcem ísť s nikým iba sami ako rodina tak nevyťahujem dovolenku pred svokrovcami.

nikushka8
14. júl 2024

Ako si zariadis,tak mas. Mne keby moj povedal, ze mam este tento rok vydrzat,by videl. Jednoducho by som nesla, ani prstom nepohla pri baleni a ak by syn chcel,nechala ho so mnou doma. Bud sa manzel zobudi alebo nech ide s maminkou sam. A hotovo.
Za tie nervy,co tam cely cas budes mat,ti to fakt nestoji. Ak ides niekam s odporom,bude to katastrofa.

caroline_
14. júl 2024

takze muz si aj tak spravil po svojom,hmmm...asi by som povedala ze som chora,a nikam nejdem

alexandra383
14. júl 2024

Toto je velmi zle rozhodnutie. Ze prezijes. Na to dovolenka nie je. Musis byt razna a trvat na svojej dovolenke. Nech idu na dovolenku, ale nie s vami. Nikto im dovolenku nezakazuje

som_realistka
14. júl 2024

Ja by som po takomto rozhovore nikam nešla. A môj muž vie, že keď už niečo také riešim, tak je to vážne. Ale chlapi maju sekektivnu pamat, skusaju stale dokola. Takže ked to tento rok vydrzis, tak buduci rok tam mas svokrovcov zase. A ešte pripomienka, že nerobte neplechu. Co ste pubertiaci, aby sa Vám starali do sexu?😄😄😄

gab1sol
14. júl 2024

Ak je už ubytovanie dojednané a zaplatené, mala si sa ozvať skôr, nie na poslednú chvíľu. Ak ubytovanie ešte len riešite, tak žiadne “vydrž ešte tento rok.” Alebo to daj ešte o level vyššie a zavolajte aj vašich, nech si aj tvoj muž užije svokrovcov.

Poučenie do budúcna - nenaznačuj, povedz na rovinu. Na chlapov treba tak.

gaia14
14. júl 2024

Dovolenka nie je na to aby si tam isla nieco vydrzat. Ak teda tak nastojci, tak nech sam matke a otcovi povie vzdy ked sa spravaju nevhodne, inak im povies ty. NIe ste male decka, aby vam hovorili ci a kolko si mate vypit, ci a kolko idete robit "neplechu" a dvere do izby by som si zamykala/zatarasila. Normalnee sa treba ozvat, nie nahnevano, ale kludnnym hlasom povedat Svokrusa, ja som dospely clovek na dovoleke ktoru si platim a budem si tu robit co ja chcem a uznam za vhodne.