Dovolenka - radšej sám ako s niekým koho nemám rád

nela22323
5. dec 2023

Ahojte
pred mesiacom som vám tu písala o jednom mužovi s ktorým sa stretávam. Včera sme sa stretli po vyše týždni. Dávnejšie sme sa rozprávali o dovolenke, že by sme obaja išli niekam vypnúť. No nedohodli sme sa. Pri debate mi včera povedal, že "si kúpil letenku a v sobotu odlieta na maltu". Opýtala som sa s kým ide. Povedal, že sám a radšej sám ako s niekým koho nemá rád. "To ma nemáš rád" opýtala som sa. "Nie nie veď mám ťa rád tak som to nemyslel" vzápätí povedal. Že ak chcem ešte si môžem kúpiť letenku a ísť s ním, že mu to vadiť nebude. "Nepýtal som sa ťa to už potom lebo si spomínala, že ti to nevychádza". Cítila som sa ponížene.
Povedal, aby som niečo uvarila." Aspoň tri jedlá by si také mala mať, aby si si našla chlapa.
Tiež sa cítim momentálne tak, že neviem čo rodina a deti. Človek si tak zvykne na svoj komfort a zrazu mať v domacnosti niekoho iného".. povedal.
Čo by ste robili? Tento muž má asi rád nemá a mám to s ním uťať však.
Napíšte prosím
Ďakujem
Nn

klementinka58
5. dec 2023

nic to bude daky manipulator kaslala by som na neho

kikus_96
5. dec 2023

@nela22323 kašľať naň ho.. očividne mu nestojíte ani za nič.. bude lepší

mirkava
5. dec 2023

@nela22323 tak nech ti on ukáže ci vie opraviť auto, postaviť dom a zarobiť peniaze 😁. Čistý debo... kašlať na neho

hortenziaj
5. dec 2023

Radšej inteligentná samota ako hlúpa spoločnosť by som mu povedala a viac sa s ním nekontaktovala

elmivelmi
5. dec 2023

@nela22323 No to je ale skrob,na letenku ti neprispeje ale varit by si mu mohla,nie?Vykasli sa nanho.

trema
5. dec 2023

Ty a tieto tvoje temy.. mas to v zivote zaujimave..

nela22323
autor
5. dec 2023

@elmivelmi veď práve že..samozrejme, že by som nechcela aby mi platil celú dovolenku, ale čakala som že dá taky návrh. Alebo navrhne, aby sme išli niekam na Slovensku

nela22323
autor
5. dec 2023

@trema celé zvratené že,..viem

moonlight1210
5. dec 2023

@nela22323 “Opýtala som sa s kým ide. Povedal, že sám a radšej sám ako s niekým koho nemá rád. "To ma nemáš rád" opýtala som sa.”

Preco robis taketo hluposti? Preco vec ihned vztahujes na seba? Preco to hned otocis a tvaris sa ublizene?

To je hrozne pubertalne myslenie. Potom sa divis, ked sa citis odsunuta. Ale vsak ty hned prva si si to vsugerovala.
A to vlastne ani nejak riadne spolu nechodite.

Tebe hadzu polena pod nohy vlastne ocakavania. Uvedom sa.

Nerozumiem, ako ti vobec napadlo vyvodit si z tej jeho poznamky takuto otazku, ze ci ta teda (tym padom) nema rad.
Toto je presne predzvest mnohych, uplne zbytocnych hadok, ktore vzniknu z nicoho. Ak sa toto neoducis, tak stastny vztah mat nebudes s nikym.

siska53
5. dec 2023

@nela22323 Ja sice nevidim dovod, aby ti platil dovolenku, ale podla tych reci je to kus vola a nestoji za to, aby si s nim nejak pokracovala v rozvijani vztahu...

mirkam3
5. dec 2023

@nela22323 mne to príde cele take pubertálne tieto vaše problémy.

maranco
5. dec 2023

Dorieš najprv odstrihnutie od mamy a brata aby ťa už nebili, aby si mala peniaze na terapie nájdi vhodnú prácu a potom budeš riešiť dovolenku.

h2
5. dec 2023

Pošli ho .... na Maltu, slušne povedané!

h2
5. dec 2023

@moonlight1210 A ty by si to ako chápala od partnera? Že by ti oznámil, že ide na dovolenku a ide sám, lebo radšej pôjde sám, než s niekým, koho nemá rád? Kto a prečo by chodil na dovolenku s niekým, koho nemá rád?

grof_monte_christo
5. dec 2023

Ja si myslím, že ta otázka, či ťa má rád, bola od teba úplne zbytočná. To, že ti o dovolenke vôbec nepovedal, že tam ide a na prvý šup ti povedal, že radšej ide sám, ako s niekým, koho nemá rád .... Tak je to úplne jasné, nie? Nie, nemá ťa rád a neuvažuje s tebou ako s partnerkou do budúcnosti. Prečo sa vlastne ešte stretávate?

klementinka58
5. dec 2023

ale tento dilino ti bude davat take zmiesane signaly schvalne povie nieco dvojzmyselne, potom ze si to nepochopila, potom zas povie nieco co si clovek nevie vysvetlit, zas poprie ze si to nepochopila, potom da nadej ze predsa len nie si mu ukradnuta, potom zas nieco zadrie co je uplne mimo toho vyjadrenia predtym a tak dokola. mala som bohatu skusenost s takym manipulatorom, clovek len rozmysla ako to myslel a zije v chaose a on sa zabava

lindous
5. dec 2023

Ty si povedala, že ti to nevychádza, tak ide radšej sám akoby niekoho zháňal.. to čo povedal by som si vôbec nevztiahla na seba… asi by ma zamrzelo, že sa teda nespýtal ešte raz, keď to objednával, ale určite by som neočakávala, že navrhne, že mi s tým finančne pomôže 😅 proste v príhode s dovolenkou taký problém nevidím… no a potom je tu druha časť príspevku, za to s tým varením by som ho vysmiala (napriek tomu, že rada varím, by som mu to hneď oplatila)… ale to posledné čo píšeš vysvetľuje veľa, najmä to prečo sa stále iba stretávate a nenazývaš to vzťahom, je mu pohodlne samému a ty pre neho zrejme nie si ta prava, s ktorou mu bude lepšie ako samému/kvoli ktorej to bude meniť… nemyslím si, že by ta vyslovene nemal rad, asi s tebou rad trávi čas, ale iba momentálne a nezáväzne, ak ty od neho čakáš niečo iné, áno ukončila by som to

lintu
5. dec 2023

Ty si sa na vcerajsie stretnutie vnutila? Lebo inak nechapem, naco by sa s tebou stretaval aj na domacej pode, keby mu tak velmi prekazas. Ta jeho poznamka pokojne moze byt aj nejak vytrhnuta z kontextu.
Kolko sa inak poznate? (Nechce sa mi to v tych starsich temach hladat.)
Si prenho asi skor kamoska, preto s tebou ani nejak neplanuje tie velke veci, ktore od neho ocakavas.

avonladyba
5. dec 2023

Preboha to vážne takýto existuje? Ešte dnes by som to, teda v momente skončila. Nestojíš za viac ako za "nemať rád"? Ľudia berú na dovolenky aj psov. 🙊🙈🙉 Prosím Ťa napíš, že už sa s ním nekontaktujes.

miadi
5. dec 2023

To je ten co sa mu zdalo sushi 🍣 drahe? A ze mozete stravit sviatky spolu ak mas 600e? Ved nech ide kde chce a uz sa nevracia.

barborachors
5. dec 2023

Autorka, vy obaja ste podareni, on manipulátor a ty obeť. Si precitaj co si napisala, ani ja by som so submisivnou obetou nesla nikam a uz vobec nie na dovolenku.

moonlight1210
6. dec 2023

@h2 Kiez by to bol aspon jej partner. (Ked uz si urobila analogiu medzi jej vztahom a manzelstvom.)

On nie je ani partner, toboz nie manzel. Poznaju sa asi 2 mesiace (necele) a akurat, co spolu spali (ale to bolo aj jej rozhodnutie zacat so sexom vo vztahu v podstate hned. Nemoze preto z toho vyvodit hned dalsie naroky, lebo uz mali intimitu.).

A taka otazka, akj polozila ona, je na hlavu, hlavne ked tym nieco take nepovedal. Ona to z toho vycucla.
Fakty su, ze ona nema na dovolenku, on ma. A poznaju sa kratucko na to, aby on teraz siel hned obetovat uplne cely volny cas a vsetky plany a pozyval ju so sebou (pripadne jej to aj platil), alebo sa uskromnoval a siel niekam z nudze, kam ist nechce, ale ona si moze dovolit len take.
Bolo by to mile od neho, keby to urobil, ale po takto “dlhom” vztahu by to od chlapa este ziadna rozumna zena ani necakala. Ze uz len spolocne dovolenky, uz len spolocne sviatky, atd. Nekladla by zatial take naroky na jeho spravanie. Este nie.

Chapem, ze ona ma svoje psychicke problemy, ale ona sa nim akoby zaroven snazi nasilu zaplacnut dieru vo svojom zivote (ked ma zly vztah s rodinou). Z viacerych jej tem vidiet, ze ona to podvedome tlaci uz do roviny vszneho vztahu a reaguje podla toho, pritom ho vlastne vobec nepozna a ani on ju. Lebo za ten cas sa to ani neda, tak dobre sa poznat, aj keby chceli.

On mozno je skrblik, co jej ani sushi podla jej vyberu nekupi, ma vysoke naroky na kadeco a netaji sa tym dokonca pred nou (a ona si stale moze slobodne vybrat, ci mu to bude trpiet a krenkovat sa tym, ze mu nie je dost dobra, alebo mu da cau. Zatial si vybera krenkovanie.).
Ale tu si myslim, ze on tou vetou vobec nemyslel ju.
A mne by uprimne ani nenapadlo si z toho vyvodit prave toto. Je to detinske.
Je to na urovni rozhovoru: -Ako ti chuti? - Je to fakt dobre, ale minule sa ti to podarilo viac. -Takze ja podla teba neviem dobre varit?

Proste ked niekto uvidi pri partnerovi/partnerke taketo otacanie, je cas zamysliet sa. Z toho nic dobre nebude. To aby jeden stale strazil, co a ako presne povie, aby to nebolo interpretovane ako problem.

Celkovo by tento vztah, ktory trva 2 mesiace a riesi v nom uz z jej pohladu asi stvrty vacsi problem, mala ukoncit. Ma zmysel tlacit nieco, co vnima ako problem za problemom?

grof_monte_christo
6. dec 2023

@moonlight1210 Tak potom som vztahovacna aj ja 🤷. Keď sa ho pýtala, s kým na tú dovolenku ide, prečo jej hneď odpovedal, že radšej sam, ako s niekým koho nemá rád. Prečo mal potrebu toto vôbec povedať? Mohol povedať čokoľvek iné, napr. že nikoho nenašiel, kto by mal čas alebo peniaze na dovolenku. Ale povedať práve toto a zrovna zene, s ktorou sa stretáva? Jasné, že jej tým niečo chcel dať najavo.

moonlight1210
6. dec 2023

@grof_monte_christo "Tak potom som vztahovacna aj ja 🤷. "
Tak to ti nezavidim.
Vztahovacnost je mrcha. A ludia si vedia zivot komplikovat kadejako. Domyslanie (sebatryznivych a sebaponizjucich) zaverov je jedna z najistejsich ciest v tomto smere.

"Keď sa ho pýtala, s kým na tú dovolenku ide, prečo jej hneď odpovedal, že radšej sam, ako s niekým koho nemá rád. Prečo mal potrebu toto vôbec povedať? Mohol povedať čokoľvek iné, napr. že nikoho nenašiel, kto by mal čas alebo peniaze na dovolenku. Ale povedať práve toto a zrovna zene, s ktorou sa stretáva? Jasné, že jej tým niečo chcel dať najavo."

Pekne vyvodeny zaver. Ale zamysli sa, preco by sa vlastne s nou stretaval, ked jej vlastne na 100% chcel tymto vyrokom povedat, ze ju nema rad? Stretol sa s nou preto, aby jej to mohol takto v hadankach oklukou naznacit?
Miesto: "Vies, ja ta vlastne nemam rad" (alebo defitivneho odmlcania sa), sa on s nou stretava (trpi pri tom, lebo uz ju nechce) a caka cely cas na ten vhodny okamih, kedy ona konecne sama od seba nadhodi daku spravnu vetu, na ktoru jej moze (ale v hadankach) naznacit, ze ju vlastne nema rad.
Logika?
Moze byt. Ak je podobne divny ako ona.

grof_monte_christo
6. dec 2023

@moonlight1210 Jasné, že tento týpek je divný a zahráva sa s ňou, lebo sa nudí, nikoho lepšieho zatiaľ nestretol. Normálny chlap toto pred ženou, na ktorej mu záleží, z huby nevypusti.

grof_monte_christo
6. dec 2023

A ďalšia vec, aspoň 3 jedla by si mala vedieť variť, aby si si našla chlapa... to čo má znamenať? Ona si len ma hľadať chlapa? Čiže on ním nie je? No očividne nie.

h2
6. dec 2023

@moonlight1210 Ja som o manželstve nepísala, použila som slovo partner. A ako dlho sú oni spolu, v úvodnom príspevku nebolo spomenuté a naozaj si nemôžem prelustrovať všetky autorkine bývalé príspevky, aby som bola v obraze, koľko sú spolu a aký majú vzťah. Vychádzala som z údajov v tomto príspevku.