Spolu s manželom sme sa dohodli na rozvode. Teraz je odcestovaný, no dohodli sme sa, že po návrate to budeme riešiť. Na konci leta nás čaká dovolenka, ktorú sme čiastočne zaplatili ešte v zime. Obaja tam chceme ísť, pretože si užívame leto, slniečko a more a tešíme sa .Tešia sa aj deti, no predsa, nepríde vám to zvláštne, ísť na dovolenku po podaní návrhu na rozvod manželstva? Ideme tam s ďalším manželským párom a ich troma deťmi. 😒 Čo môžeme očakávať?
ved ked s tym nemate problem vy dvaja 😉 druhych neries
66 € je poplatok súdu, právnikom sa dáva oveľa viac. Sme manželstvo s väčším vekovým rozdielom, kde sa nám po čase úplne rozdelili priority + iné problémy. Manžel bol zvyknutý žiť si po svojom, ženil sa ako 30 ročný, čakal na mojich sladkých 18. Ja som veľa vecí dlho tolerovala, myslím, že aj on mne veľa. No posledné roky sme boli už na seba raz dobrí, raz zlí a teraz dlho zlí. Manžel si robil veľa vecí po svojom a ja som sa naozaj veľmi trápila. Vedel, že kvôli deťom sa budem snažiť stále vychádzať a myslím, že to aj zneužíval.
Teraz je preč a ja viem, že ho už neľúbim. Napísala som mu, že sa už chcem rozviesť a on na to, že samozrejme bude spolupracovať a etc, len či ešte pôjdem na dovolenku s ním.
Mne trápenie ubralo vééľa kíl a vyzerám celkom príťažlivo 🙂 , bojím sa, že manžel ma tam bude zvádzať 😝 , lebo on je výborný otec a viem, že sa s ním nebudem dohadovať o peniaze pre deti, ale ako manžela ho nechcem a neľúbim. Nie je to rozmar, je to veľa preplakaných nocí a nocí ako tak prespatých s tabletkami. Len manželovi teraz doplo, že má peknú mladú ženu, ktorá ľúbila deti a aj jeho 😕 A deti stále ľúbi. 🙂 A neviem, či je to z jeho strany korektné, alebo je to snaha o spiatočku. 😲
@mamka34 mozno z jeho strany je snaha o spiatocku, kedze teda ide o vacsi vekovy rozdiel, urcite bude chciet doopatrovat 😀 (teraz zartujem, prepac). ide o to, ze ak ty ho uz nelubis a nie si ochotna a schopna niektore veci (ktore on nemieni zmenit) tolerovat alebo sa s nimi stotoznit, tak by ste mali ist od seba. Z tvojho prispevku ale citim, ze nie si velmi o rozvode presvedcena, takze ak k nemu prechovavas este nejake city, tak to spolu skuste vyriesit v poradni..Aj koza bude cela, aj vlk sýty.. 🙂
@mamka34 dovolenka je z môjho pohľadu ak chceš manželstvo definitívne ukončit veľmi nebezpečná a to v tom že môže tvoje trápenie len predĺžiť.
Ak si však nie uplne rozhodnutá či s tým seknut alebo nie, tak na tu dovolenku choď, nemiluj sa však s ním a hlavne neotehotni, lebo aj to by mohla byt jeho snaha.
Drž si ho dostatočne od tela, buď však slušná a zdvorilá, zameraj sa hlavne na deti. Možno bude v jeho snahe aj vzbudit určitu žiarlivost a bude flirtovat s inými ženami, nerieš to.
Ostatné prinesie čas.
Všetkým vám veľmi ďakujem, že ste mali chuť prečítať a odpovedať na môj príspevok. Po dnešnom maily od manžela vidím, že to myslí naozaj vážne, doopatrovať nechce 🙂 a pre mňa je to super úľava.
Slušná a milá sa budem snažiť byť a ak chce manžel flirtovať, tak bude ( s inými ). Samozrejme, že sa toho ešte bojím, odhodlanie je veľké, no inu - príde k činu a uvidíme. Potom napíšem, ako to dopadlo. Hlavne, aby sme sa už nehádali, to nás ničilo všetkých.
Ako rozvedena zena Ti mozem napisat len jedno.. Ak skutocne jedinym problemom vo Vasom manzelstve je, ze ho nelubis, potom ten navrh stiahni sama.. Laska nie je to najdolezitejsie na svete, a cim dlhsie ju budes hladat, tym skor prides na to, ze je to len docasna zalezitost.. Skuste radsej poradnu..
Ver mi, ze zivot rozvedenej s 2 detmi je velmi, velmi tazky.. 😢
@mamka34 - nemam pocit, ze mate take vazne dovody, ze by bolo treba riesit okamzite rozvod, hlavne nie pri troch detoch a dvoch ludoch, co si v podstate rozumeju - len maju odlisne zivotne nazory a priority. Mozno ti po par rokoch manzelstva chyba uz ten takt a tolerancia, co si mala na zaciatu. Moj manzel je 23 rokov starsi a viem, o com hovoris, ze niekedy idu dva svety proti sebe a nazory su dost rozdielne, napriek tomu - vzdy je cesta ako dosiahnut to, co chces a treba mat tu lahkost v sebe, sa cez niektore "kraviny" preniest. Co vlastne po rozvode cakas? Uz len casovo budes s troma - predpokladam malymi - detmi padat na zobak. Ako chces vobec chodit do prace? Akeho dalsieho - milujuceho - partnera ocakavas pre tri deti? Ci chces ostat vecne sama? Navyse tvoj manzel vyzera byt fajn chlap.
Podla mna sa potrebujes trochu osamostatnit, mat viacej vlastnych priatelov, konicky, ist nazad do prace, dostudovat, hocico. Budes mat lepsi pocit. Aj mne pri prvej dcerke padalo vsetko na hlavu, ale dostudovala som a sla do prace a bez ohladu na vek sme odvtedy rovnocenny partneri a nie ja ta "mlada neskusena"
Dovolenku nerus, mozno budete mat prave sancu sa viacej porozpravat. Pri takychto argumentoch - akych vlastne (?) - vas ani nerozvedu...
@mamka34 mozme vdiet,co si take dostala v maily???myslim,ze ho lubis a vzdy budes bo keby si bola uplne odhodlana na koniec,ani by si neriesila dovolenku,mas starch,ze mu ukazes,ze on je zas na koni a tak sa ho snazis vystrasit rozvodom,aby si na kona vyskocila ty,ale nedari sa ti..ked si chlapa nenaucis na zacitaku,potom uz je velmi neskoro..neviem moj nazor na tu vasi "frasku",s tou dovolenkou,je to hlupost,ak sa chces naozaj rozviest,nech sa paci,drzim palce
Dievčatá - ja mám dve detičky - 13 a 10 r. Môj muž je dobrý človek, no choval sa ku mne dosť nadradene, ja som ho najskôr obdivovala, no po čase to prestalo. Môj manžel akoby zostal stáť ( pre mňa ) a ja som ešte po sobáši dozrievala. Náš najväčší problém bol, že ja som ešte veľmi chcela dieťa ( naozaj nepoznám matku, ktorá by ho chcela viac ) Môj muž je dobrý otec pre väčšie deti, no o bábätku nechcel už ani počuť. Ja viem, že argumentov preto, prečo nemať dieťa, či deti je veľa, no žiaľ, ja som ho chcela veľmi..a mohlo byť a nebolo ☹ .
Sú isté veci, ktoré by ste nikdy nemali urobiť, alebo nikdy nemali prinútiť urobiť partnera.
Nám život ako ženy a muža to zničilo a teraz sme už iba priatelia. Ja som vďačná, za všetko, čo pre nás robil. Ale to je vďačnosť a nie láska. Dlho som sa cítila už iba vinná, že ho nemilujem a ničilo ma to. Lenže môj muž ma už tiež nemá rád, priznal sa, chce rozvod a hotovo. Ja viem, že rozvod je obrovský risk - JE. No takto sa budeme trápiť ďalej a po 17 rokoch už nedávam šance k lepšiemu. Rozvodom dávam šancu manželovi aj sebe nájsť si čestným spôsobom nový vzťah, alebo uvedomiť si, čo pre nás ten druhý znamenal. Inak zabka60, ja fakt neviem druhých ľudí moc nútiť, manžela som si rozmaznala, lenže starostí bolo čoraz viac a už som to nestíhala. Nechcem nikoho trestať. Dúfam, že nám to obom prinesie úľavu.
ahoj ber tu dovolenku ako rozluckovu ak si raz rozhodnuta sa rozviest tak to neries aby si potom nebanovala ze si zmenila nazor je to tazke rozhodnutieale aj taketo veci sa v zivote stavaju
@mamka34 po prečítaní tohoto nechod na tu dovolenku s ním, ani kvôli detom , mohlo by ta to zničit. Nech s ním idu deti samé a ty chod niekde inde, je ešte kopec lastminitov.
Ale stiahala by som žiadost o rozvod a začala žit tak ako sa mne páči s ohľadom na deti, za tvoje štastie nie je zodpovedný partner ale ty sama.Nechaj to plávať, ono sa to nejak vyrieši.
Pôsobís na mna ubito a ustráchane, toto treba dat preč. Skus na chvílu kontakt s partnerom uplne prerušit, neodpovedat na emaily , nerešit s ním žiadne citové veci len praktické, nepýtat sa , jednoducho nič.
Ono sa velmi často stáva, že sa v podstate partneri ani rozviest nechcu , len s tým koketuju a už ked to jeden vyrečie tak ten druhý nechce zostat pozadu.
Tá žiadosť o rozvod je zatiaľ v našom počítači.
Problém - ak sa nerozvediem nastáva....
Začne sa o mňa zaujímať nejaký slušný muž a ja mu začnem hovoriť presne tie kecy, ktoré hovoria ženatí muži mladým dievčatám...že s manželom si nerozumiem, nežijeme spolu a už sme dlho iba priatelia......
Nejde mi o to, že by som chcela nejaký nový vzťah, ale dobrý a pekný vzťah mi už dlho chýba.
Inak je fakt, že ja riešim všetko, čo môže prísť a mohlo by prísť. Som taká, plná obáv a úzkosti.
@mamka34 prečo keci , ved ty si s manželom naozaj nerozumieš a dlho ste iba priatelia nie ? Ved toho ďalšeiho muža by si neklamala.
Ja ked som stretla druhého svojho muža ešte som bola vydatá a v nefunkčnom manželstve a dlhodobo som koketovala s myšlienkou sa rozviest, až on bol impulzom to doviest do konca.
Daj si dnes jednoducho záväzok že sa s manželom na tuto tému už bavit nebudeš a nebudeš mu ani odpovedat na jeho citové emaily, lebo tak sa len obidvaja povedome utvrdzujete že v partnerstve zostat chcete lebo o tom diskutujete.
Z mojich skuseností na dovolenku nechod, ak máte spolu ostat tak ostanete aj bez dovolenky . Ak nie, tak vám ani dovolenka nepomôže, naopak môže to iba zhoršit.
Zavolal tam moju sestru, vraj nevie, ako tam bude so mnou komunikovať a keďže som si s ním nejakú dobu nepísala, začal písať jej. 😝
Vždy ju obdivoval, že je krajšia, tichšia, bezproblémovejšia a navyše teraz už aj rozvedená.
Ja už užívam antidepresíva niekoľko rokov, no zdá sa mi, že aj niekto druhý by tu potreboval odborníka. Čo vy na to? 😢
@mamka34 ahoj , myslela som na teba. Prečo ti vadí že tam zavolal sestru ? Som ta predsa pripravovala na to že bude sa snažit vzbudit u teba žiarlivost a je to tu .
Však nech jej píše koľko chce, hlavne mu teraz nevypisuj, nereaguj a začni si budovat svoj vlastný život. Snaží sa ťa zasiahnut na tom najcitlivejšom mieste, iná žena a ešte tvoja sestra. 😉.Klasický príklad muža ktorý zistil že to jeho manželka myslí vážne.
Čo na to tvoja sestra ?
@mamka34 tvoja sestra je tiez potom nejaka divna ?? 😨 Ale radsej nech ide s tvojou sestrou ako s nejakou ropuchou o ktorej nic nevies. Tak aspon budes informovana 😉
Moja sestra skonštatovala, že ak by môj manžel bol posledným mužom na zemi a ona poslednou ženou...a OSUD ľudstva by záležal na tom, či bude s ním...ľudstvo by malo smolu. 😉
Moja sestra je super a s mojim mužom komunikovala len zo slušnosti.
ďakujem Vám 🙂
@mamka34 nechaj veci plynút tak ako sú , nerieš a neprikladaj im vyšší význam ako maju. O rozvod zatial nepodávaj , na dovolenku nechod, staraj sa o seba, vzdelávaj sa, cvič, športuj, posilnuj sebavedomie to teraz hlavne potrebuješ, trebárs sa uč aj cudzie jazyky, čas postupne všetko ukáže.
myslim,ze mozes ocakavat,ze sa bude rusit rozvodovy papier 😉 podla toho o aky problem medzi vami vlastne ide