Ahojte aké máte skúsenosti s dovolenkou. Vy váš partner, dve deti a jeho rodičia. Pripomínam nie sme manželia.
A vychadzate spolu dobre? Ak ano, potom super, bola by som stastna, ze ma kto dohliadnut na deti.
Záleží aký máte medzi sebou vzťah ja by som s mojou svokrou nešla, ona sa strašne do všetkého stará a ako ju poznám stále by nám organizovala čo kde ako máme robiť, kam ísť a pod
@sintra tak je to naša prva spoločná dovolenka s deťmi tak by som si ju chcela užiť a detičky sú ešte maličké.ze či sa budeme môcť venovať deťom keď tam budú oni a hlavne pri jeho mamine.
@veronika19895 ja by som veru prvú dovolenku s deťmi chcela určite stráviť čo najkrajšie skrátka užiť si spoločné chvíle ako rodina. Ak máš pocit, že svokra by to mohla narúšať tak s tým nesuhlas.
Takymto dovolenkam ja nerozumiem, na kieho certa sa s vami trepu?
@veronika19895 my chodime so svokrovcami pravidelne - chodili sme pred covidom a ideme aj teraz do Turecka s 10M synom a pojdeme v lete aj bez nich - vzdy sme to tak robili, na jednu s nimi a na inu bez nich (ked len na vikend predlzeny sme s nimi sli) 🙂 vysvetlili sme si, ze ju nechceme ako baby-sitterku a aj my si ideme uzit prvu dovolenku s malym, ona to chape a bude len nas ako sa rozhodneme tu dovolenku stravit
za mna hladas problem tam, kde nie je 🤷♀️ ak mate dobre vztahy, tak ste snad dospeli ludia, aby ste si povedali, co okej je a co okej nie je, ja osobne sa tesim, ze idu s nami a aj postrazia a my s manzelom aspon na 1-2 vecere pojdeme sami
@veronika19895 Ja by som nešla, ale moju svokru by to ani nenapadlo chodiť na dovolenku s nami. Ja potrebujem súkromie. Čím som staršia, tým viac.
@matullienka však to chcem aj ja si to užit že si budeme môcť robiť čo chceme aj deťom sa venovať podľa seba a nie že ich budeme mať stále zadkom. Či si budú vedieť spraviť program podľa seba. A deti majú 3 m a 17 m. Budú potrebovať rodičov. Je to naša prvá spoločna dovolenka ako rodina
@veronika19895 Ty musis najlepsie vediet, ako si so svokrovcami rozumiete. My sme na takej dovolenke neboli a ako ja hovorim (zo zartu)-pohadat sa vieme aj v ramci nasej stvorice (manzel, ja a dve deti), nepotrebujeme na to dalsich😀
@veronika19895 cize chapem to spravne, ze touto diskusiou si len chcela, aby ti zeny pritakali, ze to nie je dobry napad? nechapem tomu argumentu, ze deti budu potrebovat rodicov a stari rodicia vam ich ukradnu, nepustia vas za detmi ci ako? alebo vas vymknu z chaty alebo ako? ver mi, ze to 3M ti na noc velmi radi vratia a maximalne ho pokocikuju 🤷♀️
zeny ja vas nechapem, denne x tem, ako sa svokrovci nestaraju, tu sa staraju a zle je, ved ty uz si rozhodnuta, ze s nimi ich nechces - tak im to oznam, snad ste dospeli ludia a tvoj manzel si o tom co mysli? mozno on by s rodicmi isiel rad - tak chodte na vikend s nimi a na dovolenku sami
@veronika19895 tazko je odpovedat, lebo ako pisali dievcata vyssie, nevieme ake mate vztahy. Moja svokra s nami obcas ide, ale.my spolu vychadzame velmi dobre. Podotykam vsak ze my chodievame na take mini dovolenky 3 - 4 noci, ak by sme sli na dlhsie tak mozno by sme si isli na nervy, neviem. Vsak skus, uvidis 🙂
@veronika19895 závisí to od vzťahov, aj od toho, ako si tú dovolenku predstavujete. Ja som bola pár krát na dovolenke aj s mojími rodičmi, pohoda, ale syn už bol veľký, oni sa do nás nikdy nestarali. Svokru mám úžasnú, ale na dovolenku by som s ňou nešla, lebo ona má i nej úplne rozdielne predstavy ako ja. Pár krát sme boli na pár dní s priateľovou mamou a pohoda, priateľ mal aj syna so sebou, raz vlastne aj s obidvomi rodičmi, ale to už taká pohoda nebola. Vždy je to o tom, aký ľudia sa stretnú. Keď nie si tomu príliš naklonená a priateľovi rodičia sa vám do všetkého starajú, radšej bez nich, ale to si musíte vyriešiť s mužom. To kto navrhol, aby išli aj oni?
@petamich tak sú svokry a svokry, s niektorými by som nešla ani na kávu. Moja je perfektná, no ona by bola za vylihovanie na pláži, mňa by tam už po dvoch dňoch porážalo
No ja som bola so svokrou raz v živote na dovolenke a naposledy...🤦♀️A to mame celkom normálny vztah sak pre to aj išla 😅ale ona mala full servis ani raz ju nenapadlo mi s niečim pomôcť len stále na plazi lezala a chodila sa len najest dovnútra a vyspat 😅🤦♀️
@elizabet173 ano to urcite a ako si aj pisala, netusime, aky maju vztah - o mojej svokre sme sa uz tusim bavili, ze ona je az prilis 🙂 tak jej 5x zopakujem, ze teraz do vody nejdem alebo sme jej povedali, ze dnes s nami neratajte mame svoj vlastny program a po prvej dovolenke pochopila, ked ale ona je taka stastna, ked ideme niekam spolu, tak mi je to luto, jej neurobit radost, ja si ale velmi cenim, ze je aka je a ze mam pre svoje dieta uzasnych starych rodicov - takze nerada tie vztahy hrotim aj ked obcas ma to stoji nejaku energiu... 🤪 a jasne, ak by som mala svokru z tej druhej skupiny, tak s tou by som nesla ani do obchodu
@petamich touto diskusiou som chcela zistiť aké máte ostatné skúsenosti. Keďže ja s tým skúsenosť nemám. Nebola som na takej dovolenke.
@veronika19895 Lenze ak idete spolu na dovolenku, tak buduci svokrovci budu vam za zadkom a musite mat program,ktory bude vsetkym vyhovovat.
Ja sa im cudujem, ze sa im chce s vami trepat - ja by som vzala muza niekam neviem kam, kde je svaty klud a pohodicka, a nech sa synator s priatelkou a detmi zariadi tak ako vam to vyhovuje
@veronika19895 ty musíš najlepší vedieť aký máte vzťah medzi sebou, ja mám občas si so svoju vydržať 2 hodiny nie na dovolenke. Napíš si na papier podľa toho aký máte vzťah pre a proti takej dovolenke a uvidíš čo ti vijde. Vieš tu ti môžeme napísať, je to super chod do toho a nakoniec budete mať na dovolenke peklo ale aj na opak to môže byť
Dovolenky so svokrovcami ja odporúčam. Na pláži mali deti vždy pozornosť, večer sme si mohli vyjsť, na výlety do susedných miest po pamiatkach, kde by sa deti nudili, svokra bola raa, lebo svokor neodplával do nekonečna ako vzdy pri mori, ale hral sa na pláži, obedy som jedla v kľude... asi pri najbližšej návšteve spomeniem dovokenky...
My sme tak boli ja muž a dve moje deti a moji rodičia a užili sme si to parádne
@petamich ja si nemyslím, že dobrý vzťah je podmienený spoločnou dovolenkou, ako som písala vyššie, so svokrou mám super vzťah, ale nikdy by ani jednu z nás nenapadlo ísť spolu na dovolenku.
@galganka ja som nikdy nepotrebovala na dovolenke animátorov pre dieťa, kým bolo malé, dovolenky sme prispôsobili jemu, rýchlo to utečie a príde doba, keď spoločné dovolenky začne odmietať
My dovolenkujeme s mojimi rodicmi a mojim dedkom, ja a moj.muz a deti. Dedko sa tesi, chodime do oblasti, kde byval, je to.uz taka tradicia nasa a muz sa pridal k.nam. a my si vyletujeme a on si.oddychuje. Rodicia prizru deti, pohraju sa idu s nimi na vyletiky , a je to fajn cas. Ale moji rodicia su prisposobivi, vedia si sami urobit program a tiez nemaju plno reci. So svokrovcami sme nikde neboli, oni totiz nikde nechodia, a popravde neviem si s nimi moc dovolenku ani predstavit, boli sme s nimi na par vyletoch a stacilo. Uz iba s kazdym zclast.
Cize zalezi velmi od povahy, s niektorymi oka s inymi nie.
@elizabet173 animátorov ani my. Ale babku s dedkom zbožňujú a za tých 14 dní sa mohli vyblbnúť donekonečna. Všetci s rym boli spokojní, deti vyjašené, my z mužom sme mali chvíľky pre seba, svojra so svokrom tiež, dokonca sme chodili na nákupy ja a svokra a deti mali "chlapi". Otázka bola na skúsenosti na dovolenke. Tak som si dovolila dať aj svoje spomienky na 4 perfektné dovolenky pri mori. Boli sme na dovolenkach sami, rovnako to boli perfektné dovolenky, rovnako sme si ich užili, nepotrebovali sme animátorov ani nikoho.
@veronika19895 v tvojom uvodnom prispevku je s prepacenim h*vno informacii. Vieme iba to, ze si ta chlap nezobral alebo ty jeho ale mate 2 deti.
Nepises kam.. SK, more, les? Vztahy? Co ocakavas od jeho rodicovked tam budu? Co oni? Chcu, nechcu? Zeny, ktore tak chodia ti napisu ake uzasne, zeny co sa neznesu (alebo muzi) chodia pochopitelne samostatne.. 🙄
@kitycat máme ísť tu na SVK od pondelka do piatku na kúpalisko. Každý by si zobral zvlást apartmán. Takže by sme neboli v rovnakom apartmáne len v dome ak sa nám ho podarí rezervovať.
@veronika19895 nevychádzam zle s priatelovymi rodičmi, ale stačilo mi, keď sme s nimi boli tri dni v Maďarsku. Ešte sme nemali malé deti, boli sme ja, on, jeho rodičia, moja dcéra, jeho syn, a nevlastná dcéra. Som myslela, že ich vezmú aspoň na hodinu sa kúpať aby som mohla byť s priateľom. Veď na to nás aj volali s nimi, že si oddýchneme. Oni sa člapkali v termálnych bazénoch, ani sa neopytali, či nechcú zmrzku, nič, a potom že joj super dovolenka, už im chybame a tešia sa nabudúce. No mne vôbec nechýba taká dovolenka, len sa prispôsobovať, lebo starí sa chceli močiť v liečivých vodách. Nikde sme neboli na prechádzke, na trhoch, len bazény.
A potom boli ešte jedno leto u nás na týždeň, už som mala malého syna, už chodil, tak sa urazili, keď som im povedala, že on nie je výstavná opička, čo bude sedieť v kočíku a oni sa s ním predvádzať po kamaratkach, kavickovat a on čakať na nich. Som jej povedala, že babka by ho mohla zobrať na ihrisko, na zmrzlinu. Tak že ona nebude sedieť na slnku a zmrzlinu nech mu kúpim ja, lebo ona sa nezaspini od neho keď sa zamaže.
Teraz nás zase volajú do Maďarska, som priateľovi povedala, že v žiadnom prípade. Radšej sami.
A kto.ich volal? Pozvali sa sami, alebo tvoj partner?
Možno majú pocit, že sa.bez.ich pomoci nezaobídete a že potrebujete ich pomoc.
Moji svokrovci nechodia nikde, takže zažil len manžel, keď.slm niekam vzala moju mamu, ale ona je sama, takže išlo sa s tým že celý čas bude s.nami a nie si robiť vlastný program. Ale okrem toho sme mali aj iné dovolenky.
Idete len na pár dní, takže to prežiješ v pohode a možno ich prítomnosť ešte aj oceniš.
To musis vediet ty ci by sa ti to pacilo ci nie. Teda vyskusaj a uvidis 😉Ja som bola na vylete s malou s mamou a jej priatelom… a dost mi to pokazil. Vsetko sme mu platili pozyvali a este bol zduty frflavy ziarlivy stary chlap lebo chcel mat mamu pre seba a ziarlil ze bola s vnuckou ktoru vidi raz za rok .. ( Lebo je medzi nami ocean ) s mamou chodim bezne na dovcu k moru aj s bratom proste mame blizky vztah. Teraz pojdeme aj s neterkou a mojimi detmi a babinou.. so svokrovcami som si to vedela predstavit ale nastastie nikto iny si to nevedel 😂Takze som nebola, Ak u nich v pohode prespavate travite snimi vikend tak ✅ ak ti idu na nervy pri par hodinovej navsteve tak radsej nie. Su to len 2 deti ty budes mat to 3m muz to 17m dedkovcou na pomoc nepotrebujete. Iba ak ze chcete snimi travit cas a ze si budu budovat vztah s vnucatami. Nieco z tvojich slov zavana ze sa bojis ze vas budu brat ako nesvojpravnych a prevezmu vasu rodicovsku ulohu. To uz Musis vediet aka je partnerova mama dominantna a ci si ty submisivna povaha. Lebo oni si mozu dovolit len tolko kolko im dovoliš.
Treba si s chlapom sadnut a povedat rodicpm ze si rp chcete uzit sami. To qko to maju iny je nepodstatne, jednym to vyhovuje,inam nie
ja osobne by som napr ani s 2 detmi kde to mladsie ma len 3 mesiace na dovolenku na kupaliska nesla
Nedávno sme absolvovali dovolenku ja, mladšia dcéra, staršia dcéra s partnerom. Ak sú dobré vzťahy, nevidím problém, aby išli i starí rodičia.