Dovolenka bez partnera

partner45
16. jún 2024

Dobrý deň,

Zaujíma ma taky všeobecný názor.
Vec sa má tak že minulý rok svokra, keď sme boli u nich na návšteve, vravela že ide s partnerom a synom na dovolenku, a že šak či nejdeme tam s nimi aj my. S partnerkou sme si povedali, že by sme chceli ísť sami, no z finančných a pracovných dôvodov to nevyšlo. Tento rok, už začiatkom februára, sa partnerke ozvala svokra, že idú na to isté miesto, a že má ísť s nimi iba ona, že jej to zaplatí, že si má ísť oddýchnuť, ale že iba ona. Bolo to v rovnakom čase ako sme sa my dvaja rozprávali o Tom že či niekam tento rok spolu pôjdeme. My sme spolu takto v zahraničí pri mori ešte neboli, a mne to príde, ze to jej mama spravila voči mne mierne vypočitavo. Není to z jej strany také toxické? Cítim sa, že zároveň partnerka to spravila tiež sobecky a uprednostnila ju predo mnou. Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov. Takto si ona uprednostnila mamu, a ja sa cez to neviem nejako preniesť, a už vlastne ani neviem či chcem s ňou niekam ísť keď vlastne hrám iba druhé husle... Je to z jej strany oka a nemal by som sa cítiť odmietnutý?
Ďakujem

klementinka58
16. jún 2024

ved zaplat dovolenku a ked sa vrati s mamou, pojde aj s tebou. Ci cakas, ze nepojde nikde lebo ty s tym nie si ok? 🙂

jenn7
16. jún 2024

@partner45 partnerka asi nechcela riskovat ze to dopadne ako minuly rok ze dovolenka zostane len pri sluboch, tak sa tento rok zariadila inak. Nic ti nebrani v tom, ist ak na jednu spolocnu.

lenkakoc444
16. jún 2024

@partner45 ved mozte ist aj spolu, to ze dla s mamou neznamena, ze s Tebou uz nepojde. Asi mala pocit, ze vy dvaja sa k nicomu "nedokopete"tak sla s mamou. Nebrala by som to, ze tu dovolenku uprednostnila pred Vasou. Ale uprimne zamrzelo by ma, ze priatelkyna mama vyslovene povie, ze len ona. Ja tiez nie som vydata, ale ked idem niekam s rodicmi ide aj moj priatel. Sice my uz mame dieta, ale aj predtym to tak bolo.

partner45
autor
16. jún 2024

@lenkakoc444 Vravela, že keď príde, tak ešte cez leto môžme ísť niekam spolu... Ale príde mi to také, že "ja sa najskôr zabavim sama, a keď vyjde čas, nájdem si priestor aj pre teba..." A neviem či chcem hrať druhé husle... Plus keď kamkoľvek nás volajú naši, tak vždy iba spolu, či to bola ochutnávka vín v Česku, teraz v júli nás zavolali na splav do Česka, kam ideme, ale proste berú nás , že iba spolu, lebo sme dlhodobý pár, a tak by to podľa mňa malo aj byť, mňa by nenapadlo ísť niekam k moru bez nej, navyše ak sme tak ešte neboli, alebo si riešiť takéto veci po svojom...

zuzubb007
16. jún 2024

Kde vidíš problém? Vsak zaplať ďalšiu dovolenku ty a pôjdete spolu hm??? Chce si užiť čas s mamou, a iný chlap by sa zo svokrou netrepal na dovolenku a bol by celý rad, že nemusia byť spolu. 🤣

zdenka11081983
16. jún 2024

@partner45 dopraj a nezaviď. Cítiť z Teba neprajnost. Véd si sa mal skôr rozhýbať. Nemám rada takých co sa nedá, nejde to a potom mrncia. Véd ak sa ti nedá, či finančné ci pracovne je to normálne, ale dopraj priateľke. Mama ju berie a hotovo.

ivusa1516
16. jún 2024

Ako ja tu niektoré nechápem.. Véd to nieje o sluboch ved jasne napísal ze ide o financie... My sme tiež na dovolenku nemali ale ani jedného nás nenapadlo ísť samim s rodicmi..ved to je neskutočne kruté keď ta,, svokra'' neakceptuje a ona vymenila jeho za dovolenku ktorá jej bola prednejsia🤦tam mala matke povedať ze bud pôjdu obaja alebo nie ďakujem... Takého partnera by som nikdy nechcela, ktorý si neváži nič... Najme keď ani ona sama na jej nároky (dovolenku) nemá... Myslím ze už by sa po tejto dovolenke nemala ku komu vrátiť akurát tak k jej mamičke

jenn7
16. jún 2024

@partner45 ono vies, my pozname len jednu stranu mince. Bolo by fajn poznat aj nazor svokry, preco to zaplatila len dcere….

ivusa1516
16. jún 2024

@zdenka11081983 toto pochopím keby ma dotyčná 17-nast...nie pravdepodobne dospelá zena

milanemila
16. jún 2024

@partner45 mama jej ponukla dovolenku zadarmo, kedze ako pises tak minuly rok ste nikde neboli, lebo vas nepustili financie. Predpokladam, ze chcela dcere dopriat dovolenku a zaplatit jej ju, kedze ma pocit ze sama si ju dovolit nevie. Snad ju nemala platit aj tebe 🙈 mozno idu do rodinnej izby a tak sa tam jej dcera zmesti, ale zas s jej frajerom v jednej izbe mama byt nechce.
Ved mozete ist na dovolenku aj spolu v inom termine, nemali ste este nic kupene 🤷🏼‍♀️

zdenka11081983
16. jún 2024

@ivusa1516 a co keď je dospela? Keď moje deti budú dospelé a budem môcť a budú chcieť nevidím v tom žiadny problém.

sissy27
16. jún 2024

@partner45 keby moja dcera zila s niekym, kto nie je schopny ju zobrat na dovolenku, tak jej to tiez vynahradim. A nie, neplatila by som to aj jemu.

zdenka11081983
16. jún 2024

@jenn7 ale ona nie je jeho svokra...

klementinka58
16. jún 2024

podla mna toto je nejaky extra mlady par do 25 rokov, alebo totalne nevyzrety par okolo 40tky...lebo riesit ze sla s mamou k moru a on je druhe husle to bezne chlap asi neriesi....a spominat ze jeho rodicia ich volali oboch na dovolenku.....Podla mna totalne neschopny chlap, ktory nevie dopriat ani partnerke....neviem ci chcel aby svokra aj jemu zaplatila...

milanemila
16. jún 2024

@ivusa1516 a co to mala svokra zaplatit okrem dcery este aj jej frajerovi? 😂
Mna mama tiez vzala po statniciach na dovolenku si oddychnut a moj frajer nemrncal, ze preco aj jeho nevzala 🙈

h2
16. jún 2024

Roky ste spolu, na dovolenke pri mori ste spolu ešte neboli. Minulý rok ste dostali ponuku ísť s nimi, odmietli ste ju s tým, že pôjdete sami dvaja. Nikam ste nešli. Vôbec, ale vôbec sa tvojej partnerke nečudujem. Urobila by som to isté.

thereisabear
16. jún 2024

Tak ja by som radšej tiež išla k moru iba s mamou ako vôbec. Skús jej dopriať.
Druha vec je, že svokra ťa zjavne veľmi nemusí...

ivusa1516
16. jún 2024

@milanemila áno Veď a preto vzťahy ostali aké sú... Každú chvíľku nový lebo však čo... 🤦To je môj názor a ty máš svoj

milanemila
16. jún 2024

@ivusa1516 ja nerozumiem tvojmu komemtaru prepac 🙈 aku kazdu chvilu novy?

ivusa1516
16. jún 2024

@milanemila myslím ze dcéra je dospelá, tak je možno načase si platiť dovolenky sama... Rada by som vedela ako by reagovala slečna keby sa oň tak zdvihne sám na dovolenku🤷

lindous
16. jún 2024

@partner45 svojho partnera milujem, ale čas strávený iba s mamou (otca nemám, preto nepíšem rodičmi) považujem tiež za dôležitý a chodíme na výlety aj len my spolu, aby sme utužili vzťah…a dokonca už sme boli okrem spoločnej dovolenky, keď vyšli peniažky aj tak, že ja s kamoškou a partner s partiou kamošova žiadna dráma okolo sa nekonala 😅 tu sa mama partnerky ponúkla, že jej to zaplatí, prečo by to nevyužila, neuzila si, nestrávila nejaký čas s rodinou, keď môžete ísť potom aj spolu 😊 keby na to minula svoje úspory a potom už si nemohla dovoliť ist s tebou, to by ma trápilo asi viac… navyše minulý rok vás volali spolu, takže ah také osobné to asi nebude, trochu chápem, že ťa zamrzelo, že s teba nikto nezavolal… otázka je, že keby hej, či by si s nimi išiel a zaplatil si to? Ak nie, tak trucuješ úplne zbytočne, ak hej, komunikoval si to alebo sa len urazil?

peter0123
16. jún 2024

Dopraj a aj tebe bude dopriate.
Ozaj nechápem čo riešiš, svokra evidovala že jej dcéra z finančných dôvodov nešla vlani na dovolenku, pravdepodobne má dcéru rada aj si to mohla dovoliť tak zaplatila dovolenku aj vlastnej dcére.
Juj niekto sa urazil a závidí. To koľko máš rokov? Ako malé decko. Hádam mala svokra zaplatiť dovolenku pri mori aj tebe?
Ak na to máš tak zaplatiť dovolenku a choďte tam spolu? Ak nie tak sa snaž. Alebo nedá sa dokúpiť dovolenku tam kam idú?
A nazáviď, závisť robí zlú krv v partnerstve, aby sa ti nestalo že sa partnerka od mora sa k tebe už nevráti.

jazula
16. jún 2024

@partner45 Bežne chodievam na jednu dovolenku s mamou a na druhú s partnerom. A v žiadnom prípade to neznamená, že hrá môj partner druhé husle. Akurát teda ja si svoje dovolenky platím sama a do značnej miery aj tú partnerovu časť 🙈.

partner45
autor
16. jún 2024

@milanemila Tu vôbec nejde o to, že by to mala platiť aj mne, alebo že by sme na to momentálne nemali.Mňa na Tom najviac mrzí, že my sme sa dohadovali na dovolenke, v Tom istom období sa jej ozvala jej mama, že ju zoberie, a ona sa vyjadrila že chce ísť s ňou, nemal som v mojom postavení jej do toho čo kecat, keďže sa jedná o jej mamu, rozhodla sa sama. Plus dokúpiť si dovolenku, niekam, kam som zjavne nebol pozvaný a vítaný zo strany svokry by asi nebolo moc dobré

prasiatko30
16. jún 2024

Predpokladam, ze sa toci v uplne inej cenovej relacii zobrat niekoho na splav a nieco ine zaplatit dovolenku v hoteli pri mori. To za prve a za druhe - zi a nechaj zit - preci by nemohla ist tvoja frajerka sama so svojou rodinou. Vsak zabookuj dovolenku potom na neskorsie a mozte ist aj spolu a je to

monikkatt
16. jún 2024

@partner45 ja to chapem ze ta to mrzi.. vasi vas volaju obidvoch, beru vas ako par.. svokra povie ze bere len dceru, trochu divne od nej, mne ako svokre by to bolo blbe povedat dcere ze jej frajera nechceme brat, hlavne ked su dlhorocni partneri🤷‍♀️
Na druhej strane chapem aj priatelku, nie je nic divne na tom ist na dovolenku s mamou sama.
Mali by ste si nasetrit a ist aj spolu.

lienka.7
16. jún 2024

@partner45 uplne normalne. Ide so svojou rodinou, mamou, sestrou, bratom... ked ty sa k činu nemáš, ma ona snad sedieť doma?
Keď sa budeš mat k činu, pôjde aj s tebou. Ja keď som bola slobodna, chodila som na dovolenky aj s našimi, aj so sestrou aj s frajerom. Kde je problém? Dokonca aj po svadbe s deťmi... mm ísť nemohol, zastupila ho moja mama... mali sme kvôli tomu sedieť všetci doma? Ona nie je tvoje vlastníctvo...
Inak toto je dôvod na rozchod! 👌
Mimo to, ty si pre ňu cudzí chlap.

klementinka58
16. jún 2024

no tak ked na to mate, tak kup aj ty jednu dovolenku v inom case a pojdete este raz spolu.

leniel
16. jún 2024

byť v partnerkinej pozícii ja, tiež to od mamy s nadšením prijmem a idem. Mohol si to už odkomunikovať skôr, že či si to nemôžeš doplatiť a pridať sa... My sme tak už s maminou same dve boli, a bolo super, priateľ (teraz už manžel) si vyplnil čas inak - šiel za svojou rodinou a potom sme ešte spolu my dvaja otočili Chorvátsko ...

janinah
16. jún 2024

Vieš čo by povedal môj chlap? Super.chod aspon ty,ak ja nemôžem.Moja dcéra s partnerom so mnou bola na poznávačke sama bez neho a nie raz.Asi ti poviem tajomstvo,ale získaním partnera sa väzby s rodinou nekončia.My sme raz našim mladým dovolenku zaplatili,ale obom,možno jej matka si to dovoliť nemôže,tak chce ,aby aspon dcéra dovolenkovala.Ty jej to dopraj,nedoplňaj nám tu zrazu info,že ide prááááve v tom jedinom vašom termíne,posnaž sa a kup vám spoločnu dovolenku,ved to nemusí byť 5 hv.hotel na dva týždne.