Keď odchádzate z dovolenky, upratujete po sebe?

anna19620
25. júl 2024

Ahojte. Keď odchádzate z dovolenky v Chorvátsku upratuje té po sebe apartmán?

katarinaba
25. júl 2024

@anna19620 ja ked som odchadzala z apartmanov vo FR, v TN ci tu na SK, vzdy som po sebe upratala, aj ked som mala v cene ubytovania zaverecne upratovanie zaplatene. A v podstate v ramci moznosti upracem po sebe aj hotelovu izbu. Nerobila som generalny poriadok, ale postele som postlala, riady umyla aj poodkladala, pozametala dlazku, smeti dala do kosa, a ak boli vonku nadoby, tak aj vyniesla. Nikde som po sebe nenechala bordel.

anna19620
autor
25. júl 2024

@katarinaba ved to samozrejme aj ja. Ale myslela som ci komplet všetko niekto upratuje aj podláh, po umývať a tak. Take bežné upratovanie áno. Umyť riad, vyniesť smeti vyzliecť posteľné a pizametat to robím vzdy. Len mi hovorila kamoška ze vraj treba vylučovať kúpeľňu aj podlahy. Sa mi to zdá už trochu cez.
@katarinaba

cukroska
25. júl 2024

@anna19620 vždy upraceme tak normálne, určite nie žiadne veľké upratovanie .Keďže oni prezliekajú posteľné prádlo aj upratujú všetko po každom. Raz sme mali v Taliansku apartmán kde sme mali upratať aj pozmyvat leno po nás hmrd prišli ďalší. Inak nikde.Tam sme mali aj posteľné si sami obliecť aj vyzliecť. To bolo iné ako obvykle ale to bolo lacnučké pte štyroch vtedy za 300 eur ma týždeň. O ďalšej volnej izbe sme ani nevedeli,že je otvorená to sme zistili aso po dvoch dňoch 😅🙃 Takže ďalší 2 alebo aj traja by kľudne ešte mohli byť s nami 😂

cimage
25. júl 2024

Tak zbezne, nech tam nenecham brodel, smeti a aj postel ulozim aj ked viem, ze to vsetko budu menit a umyvat. Robila som v hoteli a je jedno ci tam upraces, alebo nechas mega bordel. Vsetko treba pretriet, vycistit, povysavat, vylestit. Ja to robim pre svoj pocit.

really8
25. júl 2024

@anna19620 kamoska si so sebou nosi mop, vedro, handricky a 6 roznych cistiacich prostriedkov? To je pekna kravina.

katarinaba
25. júl 2024

@anna19620 tak zas umyvat kupelnu, to nie. Necham ju cistu, aby nebol okadeny zachod, zubna pasta alebo mydlo po umyvadle, vlasy v umyvadle. Ale aby som brala nejake pripravky a umyvala kachlicky, dlazku, tak to nie. Pozametam, to je vsetko.

bolarazjedna
25. júl 2024

V Taliansku som umývala aj podlahy, lebo to cestovná agentúra vyžadovala (resp sme mohli doplatiť upratovanie), mali to v zmluve a v prípade nesplnenia hrozila pokuta 100eur.

V Chorvátsku som nikdy neumyvala podlahu, aj keď mali prítomné vedro, mop, atď.... Viditeľnou špinu sme nenachali v umývadle, WC, sprche, ani na podlahe (jedlo po deťoch, omrvinky, napr), nenechali sme kondómy pod posteľou (už sme párkrát za to našli... 🙉🙉), ale umývanie podláh, čistenie sanity čistiacimi prostriedkami nie je podľa mňa úloha hostí, ale prenajímateľa.

muchotrafka298
25. júl 2024

V cene je upratovanie, takze neupratujem. Samozrejme, nenecham tam bordel ako v tanku, ale preco by som mala zametat, umyvat podlahu, riady, utierat prach, vyzliekat postele, ked niekto za toto dostane zaplatene?
Naposledy v apartmane v Rakusku sa mi stalo, ze bolo treba presne vsetko poupratovat, nenechat riady v umyvacke ani ciste ani spinave, vyniest smeti, presne vyseparovat do 4 roznych nadob, ako to bolo aj v kosi. Toto bol ale viac menej hotel, kde boli apartmany.
V hotelovej izbe klasickej neupratujem. Necham standarne izbu ako z nej odchadzam, ziadny neporiadok. Periny napr. nevyzliekam, ani nevynasam kos alebo podobne veci.
Udrziavanie cistoty nie je vecou podla mna hosta, co odchadza. Je to vec a povinnost prenajimatela alebo ubytovatela.

januska12323
25. júl 2024

Upracem presne tak ako som apartmán našla. Generálny poriadok si majú riešiť po vlastnej osi. Som na dovolenke nie zamestnanec upratovacej čaty.

titla
25. júl 2024

V hotelovej izbe nenecham po sebe neporiadok, alebo necistoty, ale inak neupratujem. Ak opustam apartman, kde som tyzden byvala a zila, tak vynesiem smeti, poukladam riad ako som ho nasla, vratim veci na povodne miesto, zotriem omrvinky zo stola po ranajkach, pozametam hrubu spinu po nas, ale nedrhnem kupelnovu sanitu, nelestim baterie ani nevytieram podlahy...

bodka70
25. júl 2024

A uklizecky nebudou mit co žrat 😁. Nie, naozaj, dcera si pri vysokoškolskom štúdiu privyrábala ako chyžná, presne tieto veci mala na starosti. je slušné len po sebe odpratať osobný bordel.

keiko33
25. júl 2024

Vynesiem smeti, upracem riad, keď stíhame tak vyzlečieme posteľné pradlo. Apartmán necháme tak ako bol, ale utierať prach, zmývať podlahu, alebo čistiť kúpeľňu to nie. Veď hneď po našom odchode to budú robiť aj tak. Stačí že na dovolenke varím, nemienim ešte luxovať celý apartmán.

kleopatra114
25. júl 2024

Tak snáď idem na dovolenku, aby som si oddýchla od upratovania a varenia 🙈jasne, drobky zo stola upracem, ale žeby som mala luxovať kúpeľnu a podobne ? Vôbec

dadka1997
25. júl 2024

@anna19620 jasne že po sebe upravem, tym nemyslim povysavat a vytrieť dĺžky, veď sme ludia a snáď sa vieme tak aj správať, nie ako zvieratá

katulienkax
25. júl 2024

Iba kuchynu a smeti upracem, vsetko ostatne si upratuje prenajimatel. A nesla by som do apartmanu kde by som musela zmyt dlazku 😠

katulienkax
25. júl 2024

@anna19620 ja by som taky apartman ani nevzala, kde by som mala vyluxovat kupelku, nech si take ubytovanie strcia kdesi

betulinka1
25. júl 2024

@anna19620 ako upratovat? Dovoleniek pri mori, max upracem kuchynu, ze riad je odložený a pozametam. Nevytieram ani nic take. Na Sk len kuchynu, nech neni riad. V hotely len usteliem postel.

simsalabim
25. júl 2024

@anna19620 nie, nikdy. Riad je samozrejme umyty a smeti vynesene. To je vsetko.

simsalabim
25. júl 2024

@januska12323 co myslis tym “presne ako som apartman nasla”? Myslis s umytou dlazkou, vydrhnutym wc a sprchovym kutom, cistymi oblieckami a tak? Ci ako?

sidicek
26. júl 2024

Vyhodime smeti, nenecháme veci po zemi ,opláchneme riad po raňajkách. Nechápem načo by som vyslovene upratovala,ved to prídu tak ci tak urobiť po našom odchode.

liv1
26. júl 2024

Platili sme za 6 noci skoro 2400€ 😅 takze nie, kupelnu som nelestila, smeti vytriedene papier/plast sme tam nechali, a tentokrat som nechala par riadov, lebo som nechcela budit susedov o 4:00 rano, vykladanim a nakladanim umyvacky. Ale zvacsa upraceme, myslim ze hodka-dve jej bude stacit to spravit

monikazs
26. júl 2024

@anna19620 Vsetky veci si zbalime, tym padom je tam zase poriadok. Upratovanie nerobim ziadne, ani smeti nevynasam. Chodime len do hotelov, nie do apartmanov.

nail
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
18. aug 2024

Nie neupratujem ale v apartmáne sme boli raz a záverečné upratovanie bolo v cene.ale zase nenechávam bordel

simsalabim
18. aug 2024

@nail to vazne 🤔 Moja dcera raz uplne zaciernila vankus od tetovacky - teda samozrejme obliecku - a nikto z toho dramu nerobil. Nam teda este nikto dramu z nicoho - teda ten opalovak sa nam urcite nie raz podaril. Upratovanie, ak je v cene, je na nich. Samozrejme, za predpokladu, ze tam nenecham svinsky chliev.