Dôvod prečo sa nevydám - pôžičky

7. mar 2024

Dôvod prečo sa v dnešnej dobe odmietam vydať je, že si moja polovička môže nabrať úvery poza môj chrbát a dlhy budú tak aj moje. Je to priveľké riziko v dnešnej dobe nebankoviek si myslím. Som divná ?

anjelicek26
7. mar 2024

Ak je tvoj partner tento typ človeka,tak je to logické uvažovanie.

veklipo
7. mar 2024

Áno, si divná.
Ja som sa vydávala z lásky a s vierou, ze s mojim manželom zostanem v dobrom a zlom. Sme spolu už 16r.
Všetko ostatné sa dá ošetriť zmluvami.

petronelag
7. mar 2024

Ale sú aj muži, ktorí nemali v živote pôžičku, ani ja som nikdy v živote nebrala pôžičku ani hypotéku.

colsami
7. mar 2024

Tak ja som sa vydavala za cloveka, ktoreho som uz dobre poznala. Nie preto ze bol cas, museli sme alebo sme do toho nerozvazne skocili.
Toto by mi ako dovod a strach pri manzelovi nikdy nenapadlo.

Bude Ti zenska intuicia hovori ze nieco na Tvojom partnerovi nie je Ok, alebo len riesis neopodstatnene strachy.

mandzula
7. mar 2024

Ak ti muzovo spravanie napoveda, ze by sa nieco take mohlo stat, chapem, no zaroven nechapem, preco si potom s nim.

liusa82
7. mar 2024

Ani ja nie som za pôžičky.Len u mňa je dôvod nevydávania sa iný.Ked vidím ako krachuje skoro každé manželstvo na okolí ale aj všeobecne a to hlavne mladé páry,tak si poviem načo.Dneska málokto vydrží spolu celý život a rozvod a ťahanice o majetok zažiť teda nechcem. Ale ja neplánujem ani deti.Takže o to by som to mala lahšie.Ale aj tak dakujem,neprosím.Aj keby som neviem ako zalúbená.Mne vyhovuje,ked je každý zabezpečený sám a aj má svoj majetok.Ked aj trebárs u niekoho bývam mám svoje až by ma kopol do zadnice alebo ja druhú stranu.To je jedno🙂

autor
7. mar 2024

Myslím za nikoho. Za žiadneho muža.

natalienka12
7. mar 2024

Mila autorka, na to mas samozrejme pravo, vstup do manzelstva je v nasej krajine nastastie dobrovolny.

martinkatinka
7. mar 2024

Tak pravy dovod je nedovera voci tomu druhemu.

vikisisi
7. mar 2024

Sa čudujem, že je ešte tvoja polovička, ak mu takto nedôveruješ

h2
7. mar 2024

Nie si divná, keď sa nechceš vydávať, ani ja sa nechcem. Ale ak je toto tvoj jediný dôvod, tak to tak trochu divné je.

zuzanazu85
7. mar 2024

Život je v tom zvláštny,keď ťa naučí skonštatovať že,,nikdy nehovor nikdy" 😊.

lenkakravcova
7. mar 2024

Buď máš divného muža vyhliadnuteho, ktorému nedôveruješ. Alebo je to paranoja. Ani jedno nie je veľmi dobre.

adrianap83
7. mar 2024

Ak je toto jediný dôvod, je mi ľúto, že si sa s tým v živote stretla a natoľko Ťa to zasiahlo, že takto rozmýšľaš. Lebo len tak si na to určite neprišla.

domkakvet
7. mar 2024

Neviem z akeho dovodu ta toto napadlo, ale ak ma tvoj partner k tomuto sklon si bezhlavo nabrat pozicky, tak to nie je ani partner do buducna.

sojorez
7. mar 2024

Odhliadnuc od toho, co dievcata popisali vyssie, tak bezpodielove vlastnictvo sa da zrusit i pocas trvania manzelstva.

rozculena
7. mar 2024

Ďakujeme za oznam.

hopsas
8. mar 2024

Áno. Si.

lucia147852
8. mar 2024

Áno si. A ako píše
@sojorez ani v manželstve nemusíš mat BSM. V tom prípade sú všetky muzove dlhy len jeho aj počas manželstva.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monuliak9
9. mar 2024

Premyslam čo by naše prababky a pradedkovia povedali keby videli takéto diskusie 😏😐

mane01
9. mar 2024

Ak svojmu parnerovi neveris, je dobre, ze sa za neho nevydas. Ostava zahadou, preco si s nim vobec vo vztahu?

tetapetra
9. mar 2024

Áno si divná,ale zase moji bratranci si nehľadajú ženu, vlastne ani sa neženia lebo by sa rozviedli 🤦🏻‍♀️

jana_eyre_2
9. mar 2024

Tak podľa mňa nie je úplne ok už predpokladať že nikdy nikomu nebudeš dôverovať tak aby si sa dopredu nebála pôžičiek.. ale kto som ja aby som mohla súdiť, ktovie čím si si prešla že to je v tebe takto zakorenené.. ak by som nemala v môjho muža dôveru ani ja by som ho nechcela za manžela..

vilma7
9. mar 2024

Nič si z toho nerob. Vo Švajčiarsku sa veľa párov nevezme len z toho dôvodu, že by potom platili vyššie dane. Takže urob ako uznáš ty za vhodné.

autor
9. mar 2024

@jana_eyre_2 ani nevieš ako tebe a podobným závidím že mužovi dôverujete a môžte. Ja už nikdy nebudem žiadnemu vedieť natoľko dôverovať.

ysseba
9. mar 2024

A máš partnera? Či to tak vo všeobecnosti hovoríš? Máš zlú skúsenosť s mužmi v tomto smere?

jana_eyre_2
9. mar 2024

@autorka, verím že keď má človek zle skúsenosti tak ho to musí ovplyvnit.. tak či tak ti želám aby si bola šťastná a mala dobrého partnera..

autor
9. mar 2024

@ysseba áno zlá skúsenosť a aj všade naokolo vidím, ako sa párom stalo, že si muž napožičiaval poza chrbát ženy (aj o jednej žene viem). Pre mňa niečo neuveriteľné, že hociktorá banka či nebankovka môže dať niekomu v manželstve pôžičku bez vedomia manžela/manželky.

ysseba
9. mar 2024

Známych a kamarátov sa nebojíš mať? Že ťa náhodou dajú bez tvojho vedomia ako ručiteľa? Nemusíš mať ani manžela a do problémov sa môžeš dostať z večera do rána.... Keď si myslíš, že nevydať sa ťa ochráni, tak dobre, ale asi by bolo na mieste lepšie vyberať kamarátov/známych/frajerov/či budúceho manžela....