čaute vospolok, chcela by som sa spýtat či náhodou mi nevie niekto poradit, mamka má 65 a je majiteľkou bytu v ktorom žije so synom 42 ročným. Nemaju sa velmi v láske, skor sa nenávidia a mamka nevie ako má postupovat podla zákona aby sa ho zbavila. su tam vyhrážky a osočovanie. na byt viac neprispieva ako ano a všetko si dovoluje k nej aj hrube nadávky. viete mi prosim pomoct ako a kde si má čo povybavovat. syn je prihlásený na trvalom pobyte u nej. viem že policia nebude konať skor ako sa niečo nestane. dakujem pekne
@yvett14 treba aby ho matka sla odhlasit z trvaleho pobytu staci aj LV vytlaceny z katasterportal.. staci zajst na mestsky urad.
predtym nech mu posle doporuceny list do vlastnych ruk ze vtedy a vtedy si ma vypratat veci a ak si ich dovtedy nevyprace tak mu budu uskladnene vo firme / su take firmy to uskladnenie nech mu zaplati na par dni zvysok je na nom/ a vymeni zamky.. treba si list nafotit pred odoslanim odlozit listok z doporucenky a hotovo.
trvaly pobyt ma len evidencny charakter a synovi nevznika narok na ziadne nahradne ubytovanie a pod.
tak ako radia, ale kazdopadne za pritomnosti policie a nech je pri tom co najviac ludi z rodiny, ak by bol agresivny.
@yvett14 trvaly pobyt sa da zrusit, to nie je problem, a ono staci v podstate vymenit zamok..... ked ten byt nevlastni, nema sa ako domahat vstupu don.... ma tam osobne veci? ono potom staci ak sa dohodnu na termine, kedy si po ne ma prist, a tu samozrejme moze asistovat nejaky svedok (doporucujem) - pripadne policia..... ono ak mame hrubo nadava, a to co si napisala, sa da v podstate kvalifikovat ako psychicke tyranie.... na socialnom odbore uradu prace a rodiny poradia, tam sice vacsinou riesia manzelov ktory psychicky tyraju manzelky, ale postup bude identicky aj v pripade ze psychicky tyra syn matku, ak nie dokonca jednoduchsi prave kvoli jednoznacnemu vlastnictvu bytu - a ten ma iba matka....
http://www.zastavmenasilie.sk/?informacie