Doprovod do nemocnice na vyšetrenie - áno alebo nie

6. júl 2024

Ahojte, som s priatelom 1,5 roka, nezijeme spolu. Ale dost ma mrzi to, ze ked mi je zle a idem do nemocnice, idem vzdy sama. Kazdy tam je s niekym, kazdy tam ma rodinneho prislusnika, partnera, manzela. Ja som vzdy sama. Chodim do nemocnice casto, mam nejake zdravotne problemy a ked ma chyti obrovsky zachvat, pomoze mi jedine infuzia a urobia mi vsetky potrebne vysetrenia. Je to tak raz za 3-4 mesiace. V stredu som zase isla sama do nemocnice, este som bola u neho, brala som si taxik, povedala som mu, ze idem do nemocky na vysetrenie. Spokojne ma nechal ist a ano, pisal mi stale, ako to ide, pripadne zavolal, co mi uz urobili, ako dlho tam cakam apd. Bola som tam 4h. Ale mrzi ma, ze som sama v tychto casoch. On sa ma minule pytal, ze teda ci musi chodit so mnou... tak ja neviem, som len ja divna? Nie, nemusi, ale mal by chciet. Jemu ked nieco je, vzdy s nim idem. A aj sa pytam, pod odveziem ta, ked mal zdravotny problem a nevedel sa pohnut. Mam kamaratku, ona ma vazny zdravotny onko problem. Priatel s nou zaziva uplne vsetko. Nemocnicu, kontroly, chemosky, MRI, proste je pri nej stale. Mysliste si, ze toto mam zvladnut sama? Ze nemam chciet, aby bol pri mne? Nerozpravam sa s nim od stvrtka a povedala som mu, nech ma necha na pokoji, ze ked na mna kasle, tak si veci zvladnem sama. Som ja pateticka iba? Toto normalne muzi nerobia, ze by boli pri svojich partnerkach?

pininka1
6. júl 2024

Niektorí chlapi sú takí. Ani môj so mnou nikde nechodil a keď som mu vyslovene povedala aby išiel, tak som to oľutovala po pár minútach. Tak som chodila sama, aspoň ze do tej pôrodnice ma odniesol 🤣🤣. A som tu a som rada ze zvládnem vsetko sama

mamina7070
6. júl 2024

tetaniu alebo zachvat paniky nemozes porovnavat s onko ochorenim a s chemoterapiami

mozno proste si mysli ze len fabulujes ohladom zdravia ktovie porozpravaj sa s nim

autor
6. júl 2024

@mamina7070 nemam tetaniu, mam somaticky problem. Zoberu mi krv, moc, urobila USG a RTG a podla toho rozhodnu, ci ostavam v nemocnici, alebo to zvladnem doma, a nadopuju ma infuziou a injekciou.

mamina7070
6. júl 2024

a aky somaticky problem ze sa to musi rieist opakovanymi navstevami pohotovosti a nie specialistom a riadnou liecbou?
hlavne ale to ze preco s tebou nechodi tvoj partner ti povie len on

pribinak
6. júl 2024

Veď ani spolu nežijete ….to by mala byt priorita
Má možnosť si vziat len tak volno a ísť s tebou do nemocnice? S čím by ti tam dokázal pomôcť?

autor
6. júl 2024

@mamina7070 ja sa liecim u odbornika od roku 2016. Ale ked ta chyti naozaj silny zachvat, musis ist len na CPO. Tak ma aj usmernil specialista. Chronicky problemy riesim s nim, robime vysetrenia, predpisuje mi lieky a chodim na kontroly. Pri akutnom vzplanuti mam ist na urgent a tam mi pomozu. Na CPO mam uz poznaju a vedia, aky mam problem a ze to moze byt zivot ohrozujuce. Urobia testy a zhodnotia, ci ostavam alebo idem domov.

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2024

A povedala si mu, aby isiel s Tebou? Lebo nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie.

autor
6. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl nie tentokrat som mu nepovedala. Vedel, ze je mi zle. Uz tri dni som sa doma trapila v bolestiach a nic mi nepomahalo. Vedel, ze ked uz idem do nemocnice, tak mi musi byt naozaj blbo. Dokonca sa im nieco nepozdavalo, tak ma este poslali na dve ine oddelenia, aby vylucili nutnost okamzitej operacie. Kazdy tam bol s niekym, iba ja sama. Vzdy sa ma pytaju s kym ste, vzdy som sama. Nemate doprovod? Nikto s vami neprisiel? Nie nikto so mnou neprisiel.

veselo_neveselo
6. júl 2024

Pozri, s chlapmi (vacsinou) musis mat vyjasnenu komunikaciu. Ked ho tam chces, musis mu povedat, aby siel s tebou. On je zrejme taky typ, ze si to radsej vybavi vsetko sam, a podla seba sudim teba...

Takze ak ho tam chces, neni nic jednoduchsieho ako mu to povedat. Neznamena to, ze ta ma rad menej, alebo ze mu na tebe nezalezi. Mozno to berie pre teba ako rutinnu navstevu, poznas to tam, chodis tam jak na klavir, a doteraz si to zvladala sama - tak naco ho tam potrebujes?

michaela329
6. júl 2024

Vieš čo, je to divné. To nie je behanie po bežných vyšetreniach, kedy jasné, že to zvládne každý sám. Ale ak ide o akutny stav a on Ťa necha ísť samu, je to divné. So mnou ešte aj frajer z výšky bol na pohotovosti, keď ma chytili močové cesty - a to bol študent. Manžel ma tiež viezol si žlčníkom ešte pred svadbou. Aj so susedou bol, keď spadla chudera.

mamina7070
6. júl 2024

a byvas sama alebo s rodicmi ? nemozu ist oni s tebou?

autor
6. júl 2024

@veselo_neveselo on si nic nevybavuje sam. Vzdy s nim idem, vzdy s nim riesim, alebo jeho sestra, ktora je zdravotna sestra mu vsetko vybavi. Ja s nim idem na kazde vysetrenie ked mozem. Obzvlast vecer, ked som doma. On je tiez doma. Sedi a pozera telku, kym ja som v bolestiach v nemocnici. Mam uz aj pobalenu tasku, ktoru len schmatnem, ked je treba.

autor
6. júl 2024

@mamina7070 byvam sama a nie s rodicmi, ti tu nie su. Po infuzii mi napriklad vzdy povedia, nemali by ste soferovat ( kvoli rozmazanemu videniu ). Ale ja pockam, kym sa to upokoji a odsoferujem si to sama. Tentokrat som brala taxík, už mi naozaj bolo tak zle, že som nevládala šoférovať.

gejb
6. júl 2024

Co ti povedal ked si sa ho spýtala ci ide s tebou?

autor
6. júl 2024

@gejb to musim? To teraz s tebou musim chodit do nemocnice?

gejb
6. júl 2024

To znie ako fasa chalan... 🤦‍♀️

autor
6. júl 2024

@gejb je to dospely muz... teda nedospely, tak do nepohody. Ked som mala covid, tak som doma bola sama so zapalom pluc, nemohla som dychat, naozaj som sa bala, ze ci sa dozijem rana. Okrem toho som krvacala silno z nosa a sanitka ma 2x viezla do nemocnice, lebo sa nedalo zastavit krvacanie. Aj tu som bola sama. Lebo covid. Doniesol mi nakup, zisla som dole pred blok v zime, v respiratore a rukaviciach.

miskakyska
6. júl 2024

... slečna Byháriová vitaj na koníku😁

mamina7070
6. júl 2024

@miskakyska fakt myslis ze je to ona? 😁
ona ma le za sebou 115 urgentov a niekolko rychlozachraniek

gejb
6. júl 2024

Ten nákup ti dovezie aj Tesco kuriér...a nemusis sa mu doprosovat...

janai1
6. júl 2024

@miskakyska kto? 😀

autor
6. júl 2024

Kto? Nie som romka, ak ide o to. Som normalna pracujuca zena, ktora zial ma zdravotne problemy s pankreasom.

miskakyska
6. júl 2024

@mamina7070 🤷po prečítaní prvých riadkov mi napadla hneď ona..no a došla som k taxíku a sme doma😆 údajne sa ním vozí všade,aby nedostala od nejakého darcu nakladačku

gemerka17
6. júl 2024

Nerozumiem prečo mu chodíš za zadkom pri jeho vyšetreniach. Je dospelý, normálne vyšetrenia zvladne. Teda najvyšší čas aby sa to naučil, lebo fakt je trápne aby si ho doprevadzala ako 5 ročného chlapca. Jaj ale sisi ho naučila, aby bol obsakovany a naspäť nič nedaval. Ohľaduplnosť na bode mrazu a egosentrizmus to jeden. Tu ti jedine pomôže si sadnúť. Vysvetliť ze tvoja diagnóza je vážna a toto sa ti stáva a chces, aby ti poskytol v tejto danej chvíľi oporu, že s tebou pôjde na pohotovosť. Povedať po lopate. Ak nepochopí, zbytocne aby si s ním ostavala.

autor
6. júl 2024

@gemerka17 hej, ja som mu chcela ukazat spolupatricnost, a ako sa to robi, ked ti na niekom zalezi. Ze zdielas s nim aj zle chvile a si s nim, podporujes ho, stojis pri nom. No on ma zjavne ine priority. Ja sa standardne sama priveziem aj odveziem, sama si prejdem koleckom vysetreni a pre istotu mam pripravenu aj tasku, ked idem na CPO, hodim ju do auta, aby som nikoho neotravovala, ked si ma tam nechaju.

miskakyska
6. júl 2024

@janai1 slečna s výzvami o fin.pomoc nanominovana hádam v každej skupine na FB, ktorá existuje

tamta
6. júl 2024

Asi budem divná ale neviem si prestaviť ze by na bežné vyšetrenia chodil so mnou všade manzel alebo ja s nim.. Ved nie je dieťa.. Predpokladám, ze pracuje a práca tiež nie je holubnik..
Ak ti je zle, ok, uznávam, mohol sa ponúknuť ale z napísaného mam pocit, ze by si ocenila, keby chodil s tebou na každé vyšetrenie (ze každý tam niekoho má), co mi príde fakt zbytočné.
Ak mas pocit ze ti nie je oporou, treba prehodnotiť vzťah alebo možno sa s ním len otvorene porozprávať, nie každému to docvakne.

autor
6. júl 2024

@tamta na kazde vysetrenie so mnou nemusi chodit, na bezne vysetrenia idem v pohode sama, snad mi nebude chodit za zadkom. Ale ked je cloveku naozaj zle a ja neviem, ci niektora z vas zazila bolest pankreasu, tak jednoducho vtedy potrebujes pomoc a oporu.

buberova
6. júl 2024

"Milan, ak mám byť úprimná, bola by som rada, keby si chodil so mnou do nemocnice. Cítim sa tam taká opustená, každý je tam s doprovodom, len ja sama. Bola by som veľmi rada keby si tam bol so mnou ako opora. Som veľmi rada že ťa mám."

autor
6. júl 2024

@buberova viac krát som mu to povedala, že všetci tam s niekým sú, s niekým komu na nich záleží, že potrebujem jeho oporu a cítiť, že je pri mne. On radšej ostane doma so sestrou a mamou pozerať telku a píše mi, či má ešte bolí bruško a čo im to tak dlho trvá.