Každý dominantný partner potrebuje svoju polovičku mať submisívnu? Alebo môžu mať plnohodnotný vzťah aj 2 dominantní? Ako si predstavíte dominantného partnera? Hneď ako nejakého manipulátora, ktorý silou mocou chce ovládať druhého alebo ako žiarlivca?
Moji stari rodicia su obaja dominantni...nie je to ziadna vyhra. Krasne je mat navrch raz jeden..raz druhy...a vediet komunikovat a robit kompromisy...a svoju silu/dominanciu vyuzit v prospech druheho..
@petamich presne aj ja si to myslím len keď som kamoškám a doma povedala aký je môj priateľ hneď ho vykreslili ako manipulátora a žiarlivca, že určite nie je dobrý a ja s ním nebudem šťastná a bude sa jeho správanie stupňovať len preto, že on je ten dominantnejší. Už som začínala mať pocit, že ja som tá divná keď si myslím opak. 😂
nepoznam tvojho partnera, tak neviem posudit preco si to tvoje kamaratky myslia - otazka znie ci ty sa citis v tom vztahu dobre, vadi/nevadi ti, ze je on ten dominantny - za mna ale dominantnost je jedna vec a "siahanie na osobnu slobodu", ziarlivostne prejavy atd. druha - ak je on len dominantny a tebe to vyhovuje resp. si s tym okej tak to je v poriadku 🙂
Ako sa to vezme. Z akého uhla pohľadu sa na to pozriete a čo komu vyhovuje. Nikdy sa mi nepáčili submisívni muži. Môjho muža považujem za dominantného, čo sa mi páči, ale teda žiarlivý nie je, v tom zmysle vypočúvania a zákazov. Je inteligentný, preto takéto prejavy nemá. No čo sa týka hospodárenia, financií, riadime to tak pol na pol. Všetko je to o dohode, komunikácii, u nás. Vo všeobecnosti si myslím, že protiklady sa priťahujú. Som submisívna, nie vo všetkom, môj muž dominantný, no nie vo všetkom. Treba komunikovať a robiť kompromisy, nech ste už akýkoľvek typ.
myslim, ze aj dominancia ma nejaku skalu - vacsinou v paroch vzdy je jeden dominantnejsi - preto sa odkajziva hovori "si pod papucou" ak je to zena alebo to samozrejme moze byt aj muz, ak su dvaja dominantni, tak tomu sa asi povie talianske manzelstvo ;) pod pojmom dominancia si castokrat automaticky predstavime Christiana Greya ze ano ale tak to v beznom zivote uplne nebude, za mna dominantny partner nerovna sa hned ziarlivec, manipulator atd. skor je to ten co v domacnosti rozhoduje, mozno viac sa presadzuje, neviem to uplne vysvetlit a plnohodnotni vztah isto mozu mat aj dvaja dominantni aj dvaja submisivni, len v jednom to mozno bude trosku viac iskrit, myslim v beznych situaciach aspon to je moj nazor