Dominantný partner

5. dec 2021

Každý dominantný partner potrebuje svoju polovičku mať submisívnu? Alebo môžu mať plnohodnotný vzťah aj 2 dominantní? Ako si predstavíte dominantného partnera? Hneď ako nejakého manipulátora, ktorý silou mocou chce ovládať druhého alebo ako žiarlivca?

petamich
5. dec 2021

myslim, ze aj dominancia ma nejaku skalu - vacsinou v paroch vzdy je jeden dominantnejsi - preto sa odkajziva hovori "si pod papucou" ak je to zena alebo to samozrejme moze byt aj muz, ak su dvaja dominantni, tak tomu sa asi povie talianske manzelstvo ;) pod pojmom dominancia si castokrat automaticky predstavime Christiana Greya ze ano ale tak to v beznom zivote uplne nebude, za mna dominantny partner nerovna sa hned ziarlivec, manipulator atd. skor je to ten co v domacnosti rozhoduje, mozno viac sa presadzuje, neviem to uplne vysvetlit a plnohodnotni vztah isto mozu mat aj dvaja dominantni aj dvaja submisivni, len v jednom to mozno bude trosku viac iskrit, myslim v beznych situaciach aspon to je moj nazor

ivangeline
5. dec 2021

Moji stari rodicia su obaja dominantni...nie je to ziadna vyhra. Krasne je mat navrch raz jeden..raz druhy...a vediet komunikovat a robit kompromisy...a svoju silu/dominanciu vyuzit v prospech druheho..

autor
5. dec 2021

@petamich presne aj ja si to myslím len keď som kamoškám a doma povedala aký je môj priateľ hneď ho vykreslili ako manipulátora a žiarlivca, že určite nie je dobrý a ja s ním nebudem šťastná a bude sa jeho správanie stupňovať len preto, že on je ten dominantnejší. Už som začínala mať pocit, že ja som tá divná keď si myslím opak. 😂

petamich
5. dec 2021

nepoznam tvojho partnera, tak neviem posudit preco si to tvoje kamaratky myslia - otazka znie ci ty sa citis v tom vztahu dobre, vadi/nevadi ti, ze je on ten dominantny - za mna ale dominantnost je jedna vec a "siahanie na osobnu slobodu", ziarlivostne prejavy atd. druha - ak je on len dominantny a tebe to vyhovuje resp. si s tym okej tak to je v poriadku 🙂

asia83
5. dec 2021

Ako sa to vezme. Z akého uhla pohľadu sa na to pozriete a čo komu vyhovuje. Nikdy sa mi nepáčili submisívni muži. Môjho muža považujem za dominantného, čo sa mi páči, ale teda žiarlivý nie je, v tom zmysle vypočúvania a zákazov. Je inteligentný, preto takéto prejavy nemá. No čo sa týka hospodárenia, financií, riadime to tak pol na pol. Všetko je to o dohode, komunikácii, u nás. Vo všeobecnosti si myslím, že protiklady sa priťahujú. Som submisívna, nie vo všetkom, môj muž dominantný, no nie vo všetkom. Treba komunikovať a robiť kompromisy, nech ste už akýkoľvek typ.