Domáce psychické týranie

jadodka
7. mar 2014

Dievcata, moja mama je druhy krat vydata. Ako sa vravi ked vtacka lapaju pekne mu spievaju. Mama z opojenia lasky predala svoj pekny byt a nastahovala sa k svojmu manzelovi. Prerobila mu cely byt, nanovo zariadila, nam-dceram-z predaja bytu nedala skoro nic. Pokial boli korunky fesacik bol ten najskvelejsi manzel na svete. Korunky sa rozkotulali a nastal postupny psychicky teror z jeho strany...zakazal nam-dceram-chodit ku nim, mame dovolil len 1x tyzdenne zo zaciatku, stale ju kontroloval telefonom...az sa to casom stalo neunosne a mama sa zacala liecit na psychiatrii...v priebehu 10rokov co je s nim bola hospitalizovana 4x. Mama je uz v takom stave ze nam rozprava nieco ine, susedom nieco ine, psychosovi nieco ine, jemu nieco ine...napr.psychiatrovi..deti mi zobrali vsetky peniaze a otocili sa mi chrbtom, susedam, moj manzel je vyborny clovek,ma trochu muchy, ale kto nema, nam-detom- sa stazuje ze ju psychiky tyra, vyhraza sa jej, jemu tvrdi ze ho neznasa a o dva dni..co by bez neho robila. Mame dost problemov sami zo sebou, nie este riesit dospelu zenu s jej klamstvami. 1000x som jej strcila do ruk telefonne cisla na azylove domy, pre pomoc tyranyn..nikdy tam nezavolala, ja ked som tam volala tak povedali ze impulz musi prist od nej. Ake este mame moznosti, co mame urobit aby sme ju dali dokopy a pomohli jej...k sebe ju ani jedna zobrat nemozeme...dakujem za kazdu radu

kofoluska
7. mar 2014

@jadodka Vies, pokial si ona sama nexce dat pomoct, vela moznosti nemate.

toniesomja
7. mar 2014

@jadodka myslím,že niečím podobným som prechadzala ja s mojou sestrou vo vzťahu s mamou..Naši sa rozviedli ked som mala 15rokov,šli sme s mamou byvať do podnajmu s jej novým priateľom. Choval sa k nám aj ostatným ludom hnusne, akurat ona to nevidel,obhajovala ho. Vysudila byt s mojim otcom, odišla som z domu,ked sa to nedalo vydržať, potom odišla niekam daleko aj s nim aj s mojou sestrou..Byt pod cenu predala,za rok sa peniaze minuli, z toho si isto pokradol aj on,kedže mal pristup k jej učtu,nechal ju predtým zadlžiť sa kvoli podnikaniu, aj on sam je zadlženy za niekolko rokov...ťažke rozpravanie..Viem,že ju tiež musel psych,týrať,vydierať, sama som jej pred 6.rokmi ponukala,že najdeme podnajom,kde pojde so sestrou,aj bola nalomená,ale potom povedala,že čo by ona povedala drahemu...Podarilo sa mu čo chcel, všetky deti vyhnal z domu, a može na nej veselo parazitovať, a nespravíš nič,pokiaľ človek nechce..

m_ij_ka
7. mar 2014

@jadodka v prvom rade si to musí uvedomiť ona sama, musí prísť nato, že ju terorizuje doma práve manžel, a ty so sestrou ste tie čo jej chcú pomôcť. Keď si to neuvedomí tak to je zbytočné, to je ako keby si hádzala hrach na stenu. Súhlasím s kofoluskou

aga2011
7. mar 2014

ahoj,berie lieky? dodrzuje pokyny psychiatra?

jadodka
autor
7. mar 2014

@aga2011 no lieky berie, ale nie tak ako ma predpisane. Konzumuje aj 2-3 davky, potom je mimo, vcera ju opat hospitalizovali a dnes podpisala revers...na prasky som uz aj ja z nej

cecil36
7. mar 2014

@jadodka bohuzial, kym ona nehce nespravis s tym nic. Jedine, pomaly jej otvarat oci... poukazovat na veci, spajat suvislosti... ale velmi s citom, aby nemala pocit, ze na jej muza utocite, to vyvola naopak obranny postoj voci nemu. Je tam velmi tenka hranica. Mozno by pomohlo porozpravat sa s jej psychiatrom a nasledne konzultovat ako postupovat s psychologom.

jadodka
autor
7. mar 2014

@cecil36 buduci tyzden sme so sestrou objednany k jej psychiatrovi....takto sa neda zit, clovek len caka co zase bude...oci jej otvarame uz 8rokov, pomalicky sme isli na nu, pritvrdili sme, ona ze jasne ano, zly je na mna a nic nerobi. Vcera pojedla zase viac liekov, odviezla ju sanitka, dnes ide domov na reverz. Pytam sa jej...vsak tam zostan aspon tyzden, daj sa doporiadku, to budes mat doma zase peklo, a ona....Ja tu nezostanem, chcem ist domov....neda sa s nou, akoby mala 3 roky

ritusuk
7. mar 2014

@jadodka precitaj si knihu Skleny zamok (J.Wallsova).je to na zaklade skutocnych udalosti,jej rodicia si vybrali byt dobrovolne bezdomovcami.a taktiez si slecna prezila aj so surodencami dost sialene detstvo,je to napisane velmi krasne a putavo.mozno sa len zabavis,ale mozno Ti to trochu pomoze zmierit sa s osudom.my mame tiez nieco podobne v rodine,nejedna sa sice o mamu,ale z vlastnej skusenosti viem,ze ked sa ten dany clovek rozhodne,nepohne s nim nikto a nic.dokaze oplut kazdu pomoc a o tyzden opat vyplakavat.mne pomohlo sa odosobnit a brat vsetko s nadhladom,pretoze moja pomoc a starosti uz zatazovali moju vlastnu rodinu.a takmer vzdy to malo nulovy efekt.

jadodka
autor
7. mar 2014

@ritusuk dakujem za mile slova, knizku urcite zozeniem, vdaka este raz

cecil36
7. mar 2014

@jadodka suhlasim s @ritusuk pomoct mozeme len cloveku, ktory chce, aby mu druhi pomohli. Ak sa mamina nerozhodne sama..... Mne sa napriklad osvedcili aj rozne alternativne veci, ale zas je to o tom, ze dana osoba musi chciet... Drzim palce 🙂

jadodka
autor
7. mar 2014

@cecil36 no ona viditelne nechce a mne srdce trha ked ju vidim alebo pocujem ze sa trapi...ale niekedy mam z nej taky pocit ze klame len aby sme ju lutovali...je to smutne

ritusuk
7. mar 2014

@jadodka ja som si presla vsetkymi fazami-od zlosti,popierania,odusevnenej pomoci,lutosti,az po zmierenie.sem tam mi este stupne tlak,ale uz je vo mne nejaka ta apatia,to sa neda,nervovat sa roky a roky bez vysledku.a to ze som odolny jedinec a viem bojovat ako lev,ale su veci,kde sa nepohnes,ktore nezmenis a s kt.sa treba naucit proste zit.cim skor to pripustis,tym lepsie pre Teba.je to velmi smutne a ta rana bude navzdy tam niekde v Tebe.ale naucis sa ju akceptovat.

sirene
7. mar 2014

@jadodka len trocha citovania z jednej knihy: "Lži sú najľahším útočiskom pre tých, ktorí prežili zlé veci. Dodávajú pocit bezpečia, sú miestom, kde sa človek musí spoliehať len sám na seba"..." Zo svojej malej pevnosti lží sa snaží riadiť svoj život a manipulovať inými."...
Tvoja mamina sa v spleti svojich lží zrejme stráca, sú v nej vnútorné súboje a sama sa nevie rozhodnúť. Verím, že sa so sestrou obe o ňu bojíte a rady by ste jej pomohli, no to nie vždy ide, ak je človek , ktorému chcete pomôcť vnútorne roztrieštený a čím viacej ľudí je okolo nej, tým viac verzií "pravdy" ona tvorí.
Jej by veľmi pomohlo ísť na nejaké kúpeľné liečenie, dovolenku, kde by bola sama so svojou hlavou a mohla si v nej upratať

jadodka
autor
7. mar 2014

@sirene na dovolenku ona nema korunky, ale kedze ma problemy z plucami 2x rocne chodi...teda chodila...na mesiac az dva do Vysnych Hagov na liecenie, teraz uz ani tam nechce ist, a to ju tam nestoji ani 1cent ma to plne hradene poistovnou

zuriva
7. mar 2014

@jadodka nemozete ju zbavit svojpravnosti alebo nieco take? Co na to jej psychiater? Dal vam nejake tipy?

jadodka
autor
7. mar 2014

@zuriva ona na psychiatra hra tiez taku hru ako na nas...ten sa zatial vyhlasil ze ma pokracovat v uzivani liekov, lenze ona ich uziva ledabolo, da si aj dvojtu trojtu davku...nemame ju ako kontrolovat, kupila jej sestra davkovac lenze to akoby sme hrach na stenu hadzali...a keby sme ju zbavili svojpravnosti...to by bolo peklo..
tam zajst nechcem

zuriva
7. mar 2014

@jadodka chapem, ake to musi byt pre vas smutne a aj hrozne. Osoba, ktora sa mala starat o vas, osobu, ktoru lubite, sa sprava tatkto nemozne. Skuste este poziadat o druhy nazor ineho odbornika.
Lebo zial, ako pisu baby hore, ak ona sama nechce, tak ju nedokazete prinutit. Jedine zeby sa nastahovala k vam a mali by ste ju pod kontrolou.

toniesomja
7. mar 2014

@jadodka a v prvom manželstve sa ako chovala?