Domáce práce v spoločnej domácnosti u svokry

16. dec 2023

Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?

lujza123
16. dec 2023

Nežila som síce so svokrovcami, ale v zdieľaných bytoch s rôznymi ľuďmi mám odžite roky.
Väčšinou sa to riešilo tak ze upratovanie spoločných priestorov sme sa striedali, každý týždeň iny človek (alebo izba -pár),
Upratovanie kuchyne riadov každý sam po sebe

So svokrovcami keby musím byvat tak sa snažím dohodnut podobne, určite by som nešla do takého ze bývaš tu u mňa tak mi rob sluhu.

nyusika
16. dec 2023

To vážne na toto potrebuješ manuál ?
Upratuj tak, ako sa dohodnete so svokrou.
Či by ste robili bez modrého koňa ? 🙈

domkakvet
16. dec 2023

Ked som mala take byvanie, upratala som si iba svoje a kuchynu kazdy po sebe.

nyusika
16. dec 2023

@domkakvet to vážne ?
Mne by bolo trápne žiť u cudzích a ani prstom navyše nepohnut

belllinka
16. dec 2023

@domkakvet a spolocne priestory?

autor
16. dec 2023

@nyusika nepotrebujem manuál, chcem vedieť ako je to v iných domácnostiach pretože si myslim že u nás je to nespravodlivé a chcem dokázať že nie je nic zle na tom, že sa mi to nepaci

nyusika
16. dec 2023

"U nás" znamená v dome/byte svokry.
Tam sa nehrá na spravodlivosť.
Spravodlivo si môžete podeliť starostlivosť o vlastnú domácnosť s partnerom.

mamina7070
16. dec 2023

tak skus napisat ako to mate podelene

a treba uviest ako ste doma v praci

ak je svokra v praci a ty doma tak je fer ak upratujes a varis ty a svokra napr iba v nedelu

zuzubb007
16. dec 2023

Zalezi od okolnosti svokra je stara zena, mne z toho vyplyva, ze viacej by si mala automaticky robit ty, a este zalezi ci pracujes alebo si na rodicovskej, a k tomu vsetkemu klobuk dole radsej by som suche rozky jedla ale vo vlastnom

0silvia0
16. dec 2023

Cize si viac zatazovana pracou ako svokra? A budete tam byvat ako dlho?

deti95060810
16. dec 2023

asi záleží aj od toho kde bývate... sú oblasti kde je to ešte ako z min. storočia...nevesta považovaná za "pracovníka" a svokra je pani domu, ktorá rozkazuje
vlastná skúsenosť. určite radšej v podnájme .

sasesoe
16. dec 2023

Napíš aj ako to máte rozdelené finančne, koľko prispievate a tiež, čo sa týka stravy a nákupov bežných potravín a drogerie

nyusika
16. dec 2023

@deti95060810 fakt je, že svokra je pani domu.

elenatomasova
16. dec 2023

Aj mňa by zaujímalo ako sa nevesty delia o domáce práce v dome svokry a koľko cca prispievajú....

coccinellaseptapunktata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nyusika
16. dec 2023

@coccinellaseptapunktata tak už keď sa hráš na princípy - upratuješ a staráš sa o svoju domácnosť.
Aj ju financuješ, čiže je to úplne v poriadku.

Predpokladanám, že ste si bývanie nefinsncovali tak, že by ste 30 rokov v splácali 500 a viac eur, aby sa dopracovali k vlastnému bývaniu.

Vaše rozhodnutie žiť s manželovou mamou.

viestta
16. dec 2023

Normalne robime kazda co treba, nemame ziadne demarkacne linie ani rozdelovnik prac. Jedine co je "podelene", ze jedna druhej nelezieme do skrin. Perie sa spolocne, ta co sa chyti zehlicky vyzehli vsetko, varime na striedacku. Upratujeme vsetci, ked treba upratat a kde treba upratat.

coccinellaseptapunktata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nyusika
16. dec 2023

@coccinellaseptapunktata nuž, keď vám toto nevyhovuje, môžete si riešiť reálne vlastné bývanie - keď máš pocit, že vás ti finančne v cudzom dome zaťažuje.
Svokra môže dom predať a kúpiť si jednoizbový byt.

coccinellaseptapunktata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
16. dec 2023

@coccinellaseptapunktata mozno budem hnusna, ale ta "spotreba" svokry nie je ani zdaleka tolko, kolko by ste platili najom alebo hypoteku. Ona od vas nepyta najomne, vy poskytujete ako protisluzbu full servis. Bartrovy obchod, podla mna celkom vyrovnany

nyusika
16. dec 2023

@coccinellaseptapunktata
Ja som to nemyslela ako nejaký útok konkrétne na teba.
Len píšem, že pokiaľ žijete v cudzom dome, je úplne zbytočne riešiť, čo je spravodlivé a správne.
Tam ide vyslovene o dohodu.
Keď si majiteľ domu nebude želať, aby ste jej zasahovali do chodu domácnosti - je to OK
Keď si bude, naopak, želať, aby ste dvakrát týždenne uprali celý dom - aj to je OK.

Potraviny by si pre vás kupovala aj tak, jedna osoba navyše sa už v tom rozpočte stratí.

Manžel môže svojej matke naznačiť, že náklady na domácnosť vzrástli a prijali by ste, ak by aspoň raz mesačne spravila nákup ona - ale to je už na vás, ako to máte s mužom dohodnuté.

coccinellaseptapunktata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
16. dec 2023

čo je nespravodlivé? že sa nasačkuješ svokre do domu a rušíš jej súkromie?

mamina7070
16. dec 2023

ved napis ako to mate si anonym tak preco take okolky

snowflakenel
16. dec 2023

Vdaka za moju svokru. Nikdy od nas nevzala ani cent , so slovami nech sa neopovazime. . Ja akurat okna umyvam v celom dome a starsia dcera povysava,ked babka,dovoli Alebo je s kamoskami niekde na dochodcovskom posedeni..... Na nakupy,ju vezmeme autom. Ona vezme svoj kosik a ide po svojom. Je tak naucena, ma 73, no rozumovo je na tom ovela lepsie ako,ine.jej rovesnicky, snazi sa drzat krok a,mladeho ducha......
Nedelny obed....vari si ona a aj my a veeeelmi casto sa stava, ze obedy si povymiename na oxhutnavku🙂 tiez kolaciky na vianoce. Ale tak,zas my mame bezproblemovy vztah.
Nikdy sa nam nestalo, ze by sa ,, nasackovala,, k nam do horneho bytu a komentovala a kritizovala.....
Je to o ludoch, asi som mala v tomto stastie. Plyn plati ona,,my vodu a drevo. Ale na tom,sme s.manzelom trvali. Co sa tyka zahradky,,to si robi sama. Ja k tomu nemam vztah a ani,cas

miadi
16. dec 2023

Zbytocne sa chces hadat a nieco dokazovat. Aj Keby svokra chcela kazdy den nech cistis podlahu zubnou kefkou. Stale je to jej dom/byt a ty si v nevyhodnej pozicii. Radsej by som hladala cestu prec . Nez bojovat proti veternym mlynom. Takto budu vzdy dvaja kohuti na jednom smetisku. Vyriesis to jedine ked budete byvat vo svojom.

lujza123
16. dec 2023

No ja si zas viem celkom predstaviť ze ak žije v nejakej tej tradičnej rodine dakde v hornej dolnej kde chlapi nemusia robit nic a svokra je v tejto hierarchii “pani domu” tak nevesta je v podstate taký lacný sluha. Svokrovci dom vlastnia, syn to raz zdedí a všetci majú pocit ze by si ten svoj pobyt u nich mala odpracovať
Sama sa starať sa o domácnosť kde ziju 4 dospely a deti nieje sranda a je mi luto žien ktoré takto ziju ešte v tomto storočí.

nyusika
16. dec 2023

@lujza123 nuž, našťastie, už existuje jednoduché riešenie.
A pokiaľ takto žijú naďalej, mne ich ľúto nie je.
Len tomu proste nerozumiem.
Ale to je v poriadku, všetkému nemusím rozumieť.

autor
16. dec 2023

@zuzubb007 svokra ma 50 rokov, chodí do prace ale o 13:00 je už doma..