Domáce aktivity pre 60-ročného pacienta

saraandsara
7. mar 2023

ahojte, hladam moznosti na domace aktivity pre mojho oca o ktoreho sa nejaky cas budem doma starat cca 3-4mesiace. Caka ho operacia srdca.
Momentlane by iba lezal a pozeral do stropu, nic ho nebavi a povazuje sa za velkeho pacienta. Hladam nejake aktivity (okrem pozerania tv) ktore mu urobia radost, trosku program v domacej liecbe.
dakujem

luccija
7. mar 2023

@saraandsara knihy, krížovky, sudoku, puzzle?

marcellka32
7. mar 2023

Najprv napraviť psychiku, veľa tomu pomôžeš práve ty, stačí sa rozprávať, spomínať, fotky pozerať, ak chce tak lúštiť, čítať, tv, stolové hry, môže variť, piecť koláč, niečo vytvárať, (nájsť niečo čo ho baví), treba ísť von aj keď na chvíľu, keď nechce ísť von, tak riadne otvorené okno nech vidí denné svetlo vonku, ísť na prechádzku, hlavne tá psychika je dôležitá..urobte spolu jedlo, čo má rád

marianarem
7. mar 2023

@saraandsara Aj mna napadli fotky, mozno by mohol prebrat rodinne fotografie a pripravit nejaku zbierku, z ktorej by sa dala urobit fotokniha.

lienka9
7. mar 2023

@saraandsara je priputany na lozko,nemozete ist ani na kratku prechadzku?okrem ineho si zahrat karty,alebo inu spol.hru.ako vyssie pisali sudoku,krizovky.kludne aj na mobil hodit facebook nech si pise s nejakymi kamosmi.ved 60 rokov vobec nieje vela..neviem teda aky ma teraz rezim,resp ako velmi bude nehybny po operacii,ale urcite by nemal vypadnut zo spol.zivota..nema nejakych kamosov?

macekovam
7. mar 2023

@saraandsara a nie je veľký pacient? Môže byť veľmi unavený... A tak mu je na gauči dobre...

janinah
7. mar 2023

Je v mojom veku..posledné čo by som si želala na jeho mieste je to.aby má dcéra nútila hrať karty...spomínať nad fotkami budem tak o 20 rokov..kľudne ho nechaj pri tej tv.v mojom prípade by to boli knihy..ty sá postaraj o jedlo a lieky.to úplne postačí.

saraandsara
autor
7. mar 2023

@janinah on tv vobec nepozera a celkovo mi pride pasivny a letargicky

marcellka32
7. mar 2023

@janinah lenže ak je letargicky, tak treba ho nabudiť a motivovať žiť aktívnejšie, nielen ležať a kukať do stropu, fotky si kľudne pozerám aj ja, mám rada tlačené fotky, nie tie moderné v počítači,....ty si aktívna, ale on asi nevidí zmysel v ničom, a to treba oživiť, pomôžu mu aj prechádzky na začiatok, a komunikovat s okolím...niektorí 60 sú aktívni, niektorí už nie a vtedy treba pomôcť;)

luccija
7. mar 2023

@saraandsara asi zle berie tu chorobu.Boji sa..opúšťa ..dovtedy pracoval?možno by mu pomohol nejaký kamoš, kolega trocha porozprávať chodiť môže nie?vie niekam vybehnúť za nimi?
Neviem..niečo čomu sa venoval aj predtým, keď bol predtým v práci a doma gauč TV ide vo svojom režime ty vieš aký bol...

tomcimka
7. mar 2023

@saraandsara treba mu dať pocit,že je užitočný. Odporúčam napríklad radiť sa s ním,čo treba nakúpiť. Dať mu študovať letáky a nech poznačí a zapíše,čo sa vám hodí do domácnosti. Potom aj rozoberať nákupný zoznam napr.napise jogurt,tak sa treba opýtať,že aký atď.
Ďalej, prádlo skladať napr. ponožky triediť (dať mu aj čisté akože čerstvo oprané nech poparuje), zvládne aj utierky skladať, komunikovať s ním,čo sa bude variť a jesť.

marca12
7. mar 2023

Treba zaradit aj prechadzky do denneho programu. Cerstvy vzduch pomaha.

alex49
7. mar 2023

má kamarátov? žeby si sa ich spýtala čo by mu pomohlo, mohli by ho prísť pozrieť. Čo robil, kým bol zdravý? prechádzky, pomoc v domácnosti, krížovky...

viestta
7. mar 2023

@saraandsara a nie je unavený z toho ze mu srdce nesluzi. Pre kardiakov je mnoho vecí nad ich sily.

lenuska0075
7. mar 2023

Kamaratka robi v domove dochodcov, tam maju vela stolnych hier, karty, pexeso, albi pero a albi knihy maju uspech, krizovky, tajnicky, sudoku, prechadzky a rozne lahsie cvicenia pohybove.

katica06
7. mar 2023

@saraandsara treba trochu pohybu, krátke prechádzky. Keď bola mama pred operáciou srdca adoptovali sme psa a chodili von so psom, vždy sa šlo o pár metrov viac. Kým po prvom návrate z nemocnice ledva prešla 200m, po pár mesiacoch to bol už kilometer. Teraz veselo prejde aj viac, chodí aj na hríby.

vikinka007
7. mar 2023

@saraandsara Tiež odporúčam kúpiť psa, príp.macku, to by ho mohlo prebrať z letargie. Ak nevládze, aspoň knihy,krížovky, či Sudoku

vilma7
7. mar 2023

A čo ho bavilo, keď bol mladší?