Dokonalý život mojej švagrinej

8. okt 2022

ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2022

Preco Ti je zle z nej? Ty si ta, ktora zavidi, ona si evidentne zije svoj zivot a este si mozno naivne mysli, ze Ty ju mas rada.

autor
8. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl ja neviem preco..proste vzdy ked sa zacne s niecim vystatovat..staci ze len pride na nejaku rodinnu akciu nahodena v drahych satach a mam dost..prestala som s nou komunikovat je to z mojej strany obmedzene na nevyhnutne minimum..uz si to aj ona vsimla pytala sa ma raz ze ci som na nu nahnevana tak som to zvalila na to ze mam toho vela s hladanim prace a podobne

pribinak
8. okt 2022

Vyhľadaj psychologickú pomoc, si chorá

autor
8. okt 2022

@pribinak to kazdy kto niekomu zavidi je chory?

simona20201309
8. okt 2022

Ta závisť ťa zažíva zožerie. Švagriná v podstate za nič nemôže, len ty si sa rozhodla, že ju budeš obviňovať.
No viem to pochopiť. Musí to byť veľmi frustrujúce. V prvom rade sa snaž manžela podržať, aby neskončil zle. Musíš zmeniť pohľad na život, inak to nepôjde. Určite sú tu ženy v podobnej finančnej situácii (2i. Byt, a dovolenka na zahrade) , ale sú šťastné a nezavidia. Je to ich prioritách? Sú vďačne za to, čo majú? Vedeli by ti skôr odpovedať ako ja. Ja si myslím, že by si sa nemala porovnávať.
A k synčekovi, keby aj náhodou sa autizmus potvrdil, prosím nezabudni, že ťa bude potrebovať ešte viac. Prajem ti, aby z toho vyrástol a aby si začala byť so svojím životom spokojnejsia.

miadi
8. okt 2022

Ach neznasam take povahy ako si ty. Sorry Keby si sa viac sustredila na seba mala by si sa lepsie, Ved ty si si svojho brata nemohla zobrat za muza ale mala si na vyber z milionov. Svagrina nemoze za tvoj zly vkus ani ze jej umreli dedkovci a dedila a tvoji este ziju alebo Nebolo co z dedit . Ani ze je sikovna a oblubena v praci ani ze vie žit lepsie ako ty ona ti nic zle nerobi. A to ze si pol rok nevies najst koli zavisti k nej pracu je fakt na diagnozu. Pracuj na sebe na vztahu s muzom alebo sa rozved pracuj na tom aby tvoje dieta bolo stastne . Ved Asi koli tebe je take ake je nie ?

ropucha6
8. okt 2022

Zavist a neschopnost nieco robit so svojim zivotom, dost smutna kombinacia. Keby sa mal tvoj brat so svagrinou zle, bola by si ty stastnejsia?

pribinak
8. okt 2022

Nie, ale ty závidis takou to chorou formou

zorana999
8. okt 2022

Nie si chorá, ani vadná ani nič z toho, čo ti tu píšu. Chápem ta. Máš to ťažké a najbližšie co vždy okolo seba uvidíš, je happy svagrinká a jej dokonalý život. Chápem, že to ubíja.
Ťažko poradiť. Musíš vidieť aj na svojom živote niečo svetle, niečo pekné.
Možno ho skúsiť nejako zmeniť? Aj keby malo ísť o zmenu partnera napríklad? 🙂
Držím ti palce
I

simona20201309
8. okt 2022

A áno, je pravda, že každý si je strojcom svojho šťastia. Ale šťastie nie je o tom mat veľký dom a chodiť po dovolenkách. Pozri koľko je panelákov, bytov.... milióny ľudí žije v bytoch, aj v 2i. Myslíš, že ti ľudia sú takí nešťastní ako ty a závidia tým, kto žije v dome? Možno maji svoj sen, možno by si to veľmi priali, ale nenicia si tou závisťou život.
Nemôže byť každý milionár, nemôžme žiť všetci v domoch.
Na tvojom mieste by som bola rada, že máte kam ísť na zahradu. Niekto nemá ani takú možnosť.
Tvoj syn je jedináčik. Nie si rada, že ma sesternice?

lucia147852
8. okt 2022

Aký život si si zariadila taký máš. Akého muža si si našla takého máš. Čím viac budeš závidieť, tým horsie ti bude. Nesustredis sa na to ako svoj život zlepšiť a len viac sa zakopavas. Švagriná nemôže za to, že má to čo ty si nedokázala

pukina
8. okt 2022

@zorana999 ale veru ze je chora. podla teba je v poriadku obvinovat a zvalovat vsetko zlo sveta na svagrinu kvoli tomu, ze jej zivot nadelil viac, ked jej nic nespravila? ty budes asi podobne zakomplexovana osoba. jasne ze niektore veci neovplyvni, ako trebars zdravie svojho dietata, ale to neznamena, ze by nemohla spravit nieco pre to aby jej nebolo lepsie. vyplakavat vie kazdy

matullienka
8. okt 2022

V prvom rade by ti malo byt zle samej zo seba nie so svagrinej. Už podľa toho čo si napísala ty moc dobrý človek nebudeš ak toto vyzarujes aj naokolo ani sa nečudujem, ze si nemôžeš nájsť prácu. Normálny, zdravý človek blízkej rodine dopraje, ze sú zdraví a šťastní a nezavidi

lindous
8. okt 2022

Ja si tiež myslím, že by stálo za pokus vyhľadať psychologickú pomoc, nie preto, že si myslím, že si chorá, ale aby si sa vyrozprávala, dostala to zo seba, naučila sa v sebe tieto pocity spracovať, naučila sa mať rada ... lebo takto si zaseknutá na mieste a ubližuješ samej sebe...možno ťa to trošku rozhýbe a namotivuje robiť niečo, aby si bola vo svojom živote spokojnejšia

majlo1234
8. okt 2022

@pukina ved na nikoho nic nezvaluje, dokonca by s tym chcela pracovat. Akurat verim, ze je to proste tazke, ak sa ty mas zle a pred sebou vidis tolko stastia pokope

jannka89
8. okt 2022

Tak vždy tu budú ľudia ktorí sa majú lepšie, vyzerajú lepšie ako my... Tak bud im môžeš závidieť a ľutovať sa, alebo urobiť niečo preto, aby nastala zmena... Vies ako sa hovorí, kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá výhovorky ;)

ckocka
8. okt 2022

Keď sa človeku nedarí podobná dokonalosť príliš na očiach mu radosti nepridá. Je to ludské, ale - nijako ti to nepomože, tá zlosť a závisť ti uberá sily a duševnú pohodu. Svet nie je spravodlivý, moja oblúbená veta. Treba to prijať ako fakt.

lucia0211
8. okt 2022

Žiaľ život je taký a my ľudia sme podľa mňa tak nastavený že vždy aj keď nám bude ako kolvek dobre,budeme druhému závidieť 🙈 môžeme však svoj život zmeniť..ty to prečo neurobíš? Prečo žiješ vo vzťahu čo ti viac berie ako dáva, možno aj to vníma tvoj syn a preto je, aký je .. skús zmeniť komplet svoj život a sama uvidíš že príde deň keď budeš spokojná..

sparkling
8. okt 2022

Tak… a nedari sa ti preto, lebo jej zavidis a porovnavas sa. Vyries si svoj zivot a od svagrinej sa skus nieco naucit. Hanba.

viestta
8. okt 2022

Áno, závisť je choroba, ktorá ťa zoziera zvnútra. Za to aký život žiješ ty tvoja švagriná nemôže. Aký život žije ona je jej zasluha. Vydala sa za správneho chlapa, váži si ho, dopĺňajú sa navzájom, podporujú a sú šťastní. To ze jej zavidíš, že nie si schopná druhému dopriať je tvoj najväčší problém. A kým sama so sebou niečo nespravíš, tak ta to zožerie úplne. A áno, ak nie si schopná sama so sebou niečo spraviť, treba sa obrátiť na odborníkov. Nie, nebude mať potom švagriná horší život, ale ty budeš mať lepší. Možno nebudeš mať na nové drahé šaty, ale naučíš sa, ako prežívať vlastne radosti a nezozierat sa tým co nezmeníš.

0silvia0
8. okt 2022

Dopraj a bude ti dopriate. Zavist je svina, nedaj sa nou valcovat...

zorana999
8. okt 2022

@pukina Ježiš Mária. Predostrela sem svoje nazvime to najtemnejsie zákutia duše, ktorý každý z nás má a málokedy je to morálne alebo správne. Ste tu jak polobohyne všetky. Spokojne same so sebou, absolutne vyrovnané, nikdy ste nikomu nezavideli, nikdy ste nikomu neublížili, všetko je eňo ňuňo tip top.
Asi preto aj vznikol MK lebo ste všetky také super a nepotrebujete radu keď si samé uvedomujete, že niečo je vo vašom živote zlé a treba to napraviť, že?
Proste len závidí. Vlastnosť ktorá je snáď najbežnejšia v našich životoch a ani si to neuvedomujeme.

marianarem
8. okt 2022

Vobec sa nezaoberaj svagrinou. Energiu, ktoru na to minas, sustred na vlastny zivot. Rozmyslaj o tom, co by si na nom vedela vlastnymi silami zlepsit, aby si bola spokojnejsia. Urcite sa nieco da.

svetlonos
8. okt 2022

To ze si sa blbo vydala, nuz hold zadari sa - ale..
Namiesto zavisti preber konecne zodpovednost za svoj a synov zivot a zcni konat, nie len kecat ! Ze ma svagrina super spalovanie, moze zjest aj kona s volom a stale bude ako modelka ? To ta zere ? Ty nemas byt lepsia a mat sa lepsie ako svagrina, ale mat sa lepsie a byt lepsia ako momentalne a preto nieco aj robyt, nie len fnukat. Tak ako rybu nenaucis lietat, tak isto zajaca nenaucis plavat.
Ty sa maz ine telo a ona vyhrala metaboliznus v loterii ako jedna kamoska moja. Obed griltanier skoro kilovy, potom milka 300 gr ako poobedny snek, potom tepla vecera a o polnoci peceny kamembert. Vies aka bola? Mala 1,55 m a velkost S. Smiali sme sa ze ma pasomnicu :D
Pozeraj po vsetkych moznych pracach, hlavne aby nejaka bola. Zvaz rozvod, co sa alkoholu ai. tyka, som radykalna. Bud pojde na liecenie alebo odid od neho.
Bude ti o nieco lepsie, isto sa budes mat co ohanat ale za pokoj v zivote to stoji.
A ze ti maly place? No niet divu, ved on citi co vyzarujes tak sa necuduj a okrem toho vasa rodinna situacia mu tiez zrovna asi neprospieva. Neciti pokoj ani radost, vidi, respektive vnima aky mate vztah a citi nepokoj. Ja by som sa skor cudovala, keby bol vyrovnanym chlapcekom pri tom vsetkom, co vidi.
Ucitelky neries, neviem od kedy im dali ukoncenim pedagogiky aj dyplom z psychlogie, uz kolkokrat nevedia co od radosti!
Vyries situaciu u vas, zameraj sa na seba, najdi radost v malom a ked budes pokojna ty, uvidis aky anjel bude aj syn.
Opatrovala som jedno dievcatko 2,5 rocne. Vzdy som vedela ako je na tom jeho matka. Ked bola nekludna a robila zlobu, mama bola nastvana a naopak. Bola ako svajciarske hodinky v tomto.
Vzdy sa najde niekto, kto sa ma lepsie aj horsie ako my. Ty si frustrovana zo zivota a potrebovala si si najst ,,vinika,, a svagrina ti na to super pasuje. Chyba vsak nie je v svagrinej ale v tebe. Tak s tym zacni pracovat.

savanna
8. okt 2022

Nie je na tom nic chore ako tu mnohe pisu. Zavist je normalna ludska vlastnost a kazdy z nas niekedy druhemu nieco zavidi alebo zavidel. Aj tie, ktore sa tu robia mudre, niekedy zavideli. Podla mna zavist existuje preto, aby nas hnala dopredu k lepsim vykonom.
Samozrejme, niekedy to pride do bodu, kedy nas ta zavist zacne zozierat a neprinasa nam nic pozitivne. Rozmyslam, ci ta tvoja svagrina nie je nahodou ten typ, ktory sa rad chvali. Lebo je jedna vec obliect si nove cizmy a je druha vec sa nimi vychvalovat...
Mam jednu kamosku, ktora tiez nedavno podedila nejake majetky a popravde sa s nou odvtedy uz neda ani poriadne rozpravat, cele hodiny dokaze tocit dookola o dedicstve, nehnutelnostiach a majetkoch, je to v podstate jej jedina tema.
Chcem tym povedat, ze niekedy si ten clovek aj sam svojim spravanim moze za to, ze sa mu druhi zacnu vyhybat. Kazdy by mal mat istu pokoru k zivotu bez ohladu na to, co vlastni, lebo vsetko sa moze v zivote zo dna na den zmenit.
Myslim si, ze psycholog by ta mohol naucit s tou zavistou pracovat. Vyuzit ju ciastnocne v tvoj prospech, aby si sa sama v zivote posunula niekam dalej a zaroven sa od nej ciastnocne oslobodit a naucit sa svagrinej aj bratovi dopriat. Zase je super, ked si tvoj brat nasiel krasnu, sikovnu zenu z dobrej rodiny, podla toho, co o nom pises, si taku zenu aj zasluzi.

mistymay33
8. okt 2022

@zorana999 zavist je najbeznejsia vlastnost? A to kde si na to prisla? Zavist je nahnusnejsia vlastnost… za to, aky ma autorka zivot, svagrina nemoze. Kazdy je steojcom svojho stastia, jej brat je stastny, spokojny a ona nie. A vini za to svagrinu. Co s tym ona ma, ze nema dobre manzestvo, ze nema pracu a peniaze? Jedine autorka za to moze, nikto iny. Ona to moze zmenit… a odporucam zacat tym, ze sa prestane porovnavat.

liljana
8. okt 2022

Chudaci cela tvoja rodina a okolie, ked kazdemu zavidis, ze sa maju lepsie. Naco je dobre neustale riesit a zrat sa zavistou, ked to tvoj zivot aj tak nezmeni? Na svete su asi sta miliony ludi, co su v lepsej zivotnej situacii. Aj tym budes zavidiet do rana do vecera?
Svojho muza si si vybrala sama a ty asi moc nezarobis, ani si nic nezdedila. Uprimne, od takych ludi je najlepsie sa drzat co najdalej, vyzaruju negativnu energiu.
Existuje pozitivna zavist. Ze ta to, ze to ze sa niekto ma lepsie ta nakopne, aby si to dosiahla aj ty. A je negativna zavist. Ze clovek iba pasivne zavidi.

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2022

@savanna zavist nie je normalna ludska vlastnost, navyse je to skodlive pre toho, co zavidi-skodi si sam sebe, zoziera sa a pritom je len na nom, aby mohol zit inak.

ckocka
8. okt 2022

Závisť je normálna, je to náš hnací motor. Iba ju musíme vedieť ovládať.

negymama
8. okt 2022

no aspon si nasla odvahu svoje neprijemne myslienky a pocity priznat.
Nie kazdy ma taku odvahu.
chapem ze mas naprd situaciu, hlavne ten rozvijajuci sa alkoholizmus tvojho muza nie je dobra vec.
a co sa tyka "zasluh" ako to niektore spomenuli...tak ano mnohe veci dosiahnu ludia svojou vlastnou snahou a sikovnostou ale mnohe veci sa nam stanu ani nevieme preco.

Nie kazdy ma dar prist na to vcas , ze jeho vyber partnera nie je dobry, ze treba cuvnut. Niekto pride k dobremu partnerovi tak trosku aj nahodou ci nezasluzene.

snaz sa zmenit tie veci co sa zmenit daju, viac pracovat so syncekom, autizmus mat nemusi, mozno pomalsi vyvoj, mozno tazky vzdor. s muzom sa porozpravaj...bud on bude riesit alkohol, alebo pojdete od seba...nad flaskou sa neda vyhrat, to je cesta do pekla a strhne aj teba. Pracu si urcite najdes, ja som hladala roky, nasla som , po case ma prepustili, a nakoniec som /chvalabohu/ skoncila ako zivnostnik a dnes som rada, ze to takto skoncilo.

Tie veci co sa zmenit nedaju...osud a postavenie druhych nezmenis. ak nedokazes v danej chvili byt prajna a nezavistliva...aspon sa tym pre zaciatok tolko nezaoberaj. Zmeny prichadzaju pomaly, len treba zacat.