Dokonalý vzťah

24. jan 2022

Ahoj, pisem anonymne lebo tu mam vela znamych ale nikoho s kym by som sa vedela rozpravat otvorene a o osobnych veciach....

Ako viete ze vas partner je "ten pravy"? Viem ze v kazdom vztahu su aj nejake nezhody a hadky, ale kedy je toho uz vela? Co je este "v norme" ?

Sme spolu 4 roky, lubim ho, ale po kazdej nezhode mam myslienky ci to je ok, ci nemam iba ruzove okuliare a s niekym inym alebo samej by mi bolo lepsie... Obaja sme z neuplnych rodin, takze sme nemali ziaden vzor ako by to malo vyzerat....

lindous
24. jan 2022

U mňa bol vždy dôvod na rozchod, keď som začala mať pocit, že ten vzťah viac berie ako dáva a už nezostala sila sa snažiť to napraviť... Nikdy to nie je len čierne alebo len biele, ale keď začalo trápenie a zlé chvíle prevažovať dlhodobo nad šťastím a peknými chvíľami a ku tomu nastúpila ľahostajnosť znamenalo to pre mňa koniec.. Konkretizovať to je ťažko, lebo každý má hranice tolerancie inde

nature01
24. jan 2022

No neviem aj my máme kopec nezhôd a niekedy sa hádame jak psy, ale nikdy mi nenapadlo, že samej by mi bolo lepšie. Aj keď mi lezie na nervy a vytočí ma do nepricetna. Ak si vieš predstaviť byť bez neho, tak to nie je celkom v poriadku podľa mňa 🙂

vanda323
24. jan 2022

Ahoj. Tak v prvom rade vzťah je i kompromisoch...a to není len také " klišé" ale ozaj to tak je. Vieš koľko krát som sa ja pohádala s mojím manželom? Až tak že som raz odišla späť k mamke, ale napriek tej hádke som rozmýšľala v ten deň či není hladný....😀

mamina0078
24. jan 2022

My sa nehadame, my komunikujeme o veciach, nazoroch a problemoch... Naozaj sa cely cas co som a terajsim ani Raz sme sa nepohadali a to vo vela veciach mame rozdielny nazor. Takze hadky podla mna nie su v norme. A ako som vedela, ze je ten pravy ani neviem, clovek to citi ako sa citi pri druhom... Neda sa to opisat

ejmylia
24. jan 2022

Dokonalý vzťah nejestvuje podľa mňa, je to o tom uvedomiť si, že vlastne s tým druhým človekom chceš byť dobrovoľne. Že nie je to nutnosť. A vtedy to ide všetko hneď tak nejako ľahšie.

autor
24. jan 2022

Ja som tvrdohlavá, on horúca hlava. Kvôli pandemii sme 2 roky 24h spolu. Občas stačí nesprávny tón a potom je oheň na streche. V tej chvíli mám myšlienky že stacilo, toto nechcem…. 2 hodiny na to už spolu varíme s pohárom vina a hovorím si že mám najlepšieho chlapa.

jana_eyre_2
24. jan 2022

Nič nie je dokonalé, a očakávať to je len romantická predstava.. pohádať sa nie je nič strašné, občasna výmena názorov je normálna.. keď si s človekom pri ktorom sa cítiš celkovo dobre, keď mu chces urobiť radosť, keď ju chce robiť on tebe, keď si vydychnes že je vedľa teba a cítiš sa dobre, keď ti je smutno po hádke a obaja hľadate riešenie, tak je to "ten pravý"..

jana_eyre_2
24. jan 2022

Ja som aj tvrdohlavá aj horúca hlava, môj muž je flegmatik.. tiež sme spolu kvôli pandémii omnoho viac ako predtým.. mierne sa pohadame nad blbostou často (resp.mna čosi vytočí) o 5s si už ani nespomenieme a fungujeme ďalej normálne.. ani náhodou má vtedy nenapadne že nechcem byť v tomto vzťahu.. poznám svoje negatívne a jeho negatívne vlastnosti, tak ako aj pozitívne.. a tie dúfam prevládajú v našom vzťahu, preto sme spolu už 17rokov..

777januska777
24. jan 2022

Nevedela som, ešte v deň svadby som mala chuť ujsť spred oltára a po sľube som si povedala, ze som urobila najväčšiu chybu svojho života.😀 Tiež som z neuplnej rodiny a nejako som si myslela, ze po svadbe sa zmení k horšiemu a podobne veci. Dnes už viem, ze svadba bolo moje najlepšie rozhodnutie, lebo som si vzala úžasného muža, ale po nejakej väčšej hádke si poviem joj keby som sa nevydala mohla som mať klud a ušetriť si toto. No a hádame sa niekedy tak, ze sa ludia boja ci sa nejdeme rozviesť hlavne keď sme unaveni a je toho na nás veľa. Ale v našom manželstve je dôležitý aj kompromis a obeta. Moj manžel je môj najlepší priateľ. Myslím si, ze pre vzťah je najdôležitejšia úprimnosť a komunikácia. Ak sú tam tieto dve veci, tak akýkoľvek vzťah môže fungovať. Úprimnosť je ale aj taka, ktorá môže ublížiť a komunikácia aj taka pri ktorej počúvame partnera a uskutočňujeme aj to co chce aj cez našu obetu. Ak toto tvoj partner spĺňa vo vzťahu k tebe a ty vo vzťahu k nemu, vás vzťah môže fungovať. A posledná vec neexistuje nikto pravý, vždy naše šťastie stojí na našich rozhodnutiach a každý môže byť s každým, len uz záleží od našich preferencií a hodnôt.

janewithane
25. jan 2022

Pre mňa je kľúčové, že sa vieme hádať - prakticky sa nehadame, nikdy sme po sebe nekricali, diskutujeme, hľadáme riešenia, odhalujeme svoje vnútro.. ja som si pre seba dala zásadu, že zdieľam svoje emócie, nech sa nenabaluju... ale na to asi treba istú osobnostnu zrelosť alebo aspoň zručnosť komunikovať.

Predchádzajúci vzťah som ukoncovala dlho ale keď prišla povestná posledná kvapka už to bolo jednoduche..v podstate sme sa hádali len kvôli 1 veci (ostatné boli len také blbosti) a potom mi došlo, že sa to nezmení a toto nechcem.

janickacrazy
25. jan 2022

Tak trávte nejaký čas aj od seba. Chápem, že máte asi home office, ale veď môžeš odísť na pár dní k rodičom alebo k sestre, bratovi, kamoške. Každý deň choď niekam aj bez neho alebo on bez teba, veď nemusíte byť na sebe nalepeni celé dni. Aj keď sa pôjdeš len tak prejsť na pol hodiny. Psychohygiena. Potom uvidíš, či je všetko ok. Napíš o 2 týždne. 😉

travelllerka
26. jan 2022

Nemyslím si, že existuje niečo ako "ten pravý". Proste buď sa Vám chce budovať a zveľaďovať vzťah, alebo nie. Na tom to asi začína a končí.