Dokáže sa zmeniť majetnícky muž?

29. nov 2021

Dokáže sa zmeniť majetnícky muž? Aké máte skúsenosti? Pýtam sa najmä tých, ktoré mali majetníckeho partnera a podarilo sa im ho zmeniť alebo aspoň nejak potlačiť jeho majetníckosť.

ivkazba
29. nov 2021

Podarilo sa im ho zmeniť? To vážne táto otázka? To ako myslíš, že prerobíš človeka? Nie nie, to tak nefunguje. A vekom sa hlavne negatívne črty zvýrazňujú. Na to netreba mať osobné skúsenosti, to sú fakty. Dnes som si v jednej diskusii (kde žena rozoberala sebeckého chlapa) pripomenula jednu skvelú pravdu: múdry sa učí na chybách iných, hlupák na svojich vlastných. Prosím neber to osobne, ale nebuď s takýmto človekom.

janetinka27
29. nov 2021

zmenit sa moze asi iba vtedy,ak sa obrati. jednoducho sa mu otvoria oci a zacne vyznavat ine hodnoty. majetnickost u neho nieco vyvolalo,je to nejaka trauma, mozno strata v minulosti niecoho doleziteho, nizka sebadovera,alebo napriklad biednejsie pomery v detstve. mozno ho niekto o nieco oberal alebo toto spravanie odkukal od rodicov. majetnicky clovek nie je vyrovnany a nema pod kontrolou svoje pocity - premiena ich do svojho spravania. len tak sa nezmeni. pri takom cloveku nemas ani zakladnu slobodu,potrebuje vlastnit, mat pod kontrolou,mat v moci

mabenn
29. nov 2021

clovek sa nikdy nemeni kvoli inemu cloveku, jedine sam kvoli sebe...ale tato predstava, ze zmenis svojho muza uz vela zien pripravila nielen o iluzie, ale aj kus zivota a ine hodnotne veci...

pet888
29. nov 2021

Nezmeni a moze to byt len horsie.Odid,ak chces byt v zivote stastna,rada nad zlato..

thereisabear
29. nov 2021

Zmeniť nie, ale môžeš vymeniť.

retatka
29. nov 2021

Utekaj,lebo budeš ešte plakať.

sona96
29. nov 2021

Človek nie je šteňa, aby si ho trénovala a zbavovala nechcených vlastností. Načo si vôbec začínať vzťah s niekým, kto ti nevyhovuje? Budete sa len obaja zbytočne trápiť.

sirka9
29. nov 2021

Nie, nezmeni sa nikdy. Kym mozes, utekaj a nikdy sa neobzri spat.

kikus7
29. nov 2021

Chlapa nikdy nezmeníte, lebo to Vy chcete. A už vôbec nie takého. Ak sa sám zmení, tak zrejme len k horšiemu..

adka176
29. nov 2021

Žiaden chlap sa nedá zmeniť....a už vôbec nie k lepšiemu... bodka

meluela
29. nov 2021

Ano, casom sa to iste zmeni. Akurat ze iba jednym smerom - k HORSIEMU. (Mozno kebyze na sebe maka a chodi dlhodobo na terapie tak by sa to mohlo zmiernit, ale to asi nebude tento pripad).

savanna
29. nov 2021

Bola som na rande s dvomi takymi typmi... poviem ti, ta majetnickost a manipulativnost sa u nich prejavovala takmer okamzite. Oni si nevedia pomoct, je to zautomatizovane spravanie a budu to robit stale, dohovor nepomoze. Bud si to ani neuvedomuju, alebo aj uvedomuju a nechcu sa zmenit.
Preto nerozumiem, ked niektore zeny povedia, ze partner sa prejavil az po dlhom case, atd. No nie, tie naznaky su tam velmi skoro, len skratka niektore zeny pred tym zatvaraju oci. Zachran sa, kym mozes.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natassha1
30. nov 2021

no tazko povedat, ako mozno by sa dokazal zmenit keby on sam chcel, ale taketo typy sa asi velmi tazko nejako prisposobuju.

barborachors
30. nov 2021

Nezmeni. Zo psa slanina nebude. Mozes zmenit jedine seba a svoj pohlad na neho. Ak to das, ak nie, vykasli sa na neho. Btw su ale zeny ktorym takyto chlap vyhovuje 😄

danulicek
30. nov 2021

nie. dokáže sa len naplno ukázať, ak sa odvážiš mu razom začať "protirečiť". nesnaž sa meniť niečo, čo nezmeníš. ak áno, tak len zdanlivo a na krátky čas, keď mu "horí pod zadkom", napríklad s tvojím odchodom, rozvodom, rozchodom a podobne. inak je to začarovaný kruh.

stanulienkat
30. nov 2021

Majetnicky-to je krajsie pomenovanie pre ziarlivca??🙂 Nie,nezmeni. Budes mat so ziarlivcom peklo.

fatima99
30. nov 2021

zmenit sa neda, to ma ten clovek v sebe a to sa neda ani potlacit, s takym clovekom byt to casom bude za trest, to myslim, ze bude ako v zlatej klietke :/

autor
30. nov 2021

Tak to ste ma baby nepotešili 😕 ale ďakujem

lujza123
30. nov 2021

Ja si myslím ze človek dokáže zmierniť svoje zle vlastnosti ale len pokiaľ si ich uvedomuje a chce s tým niečo robiť....
Nikto druhý ho nezmení, partner môže upozorniť na zlu vlastnosť, môže sa porozprávať, dopomôcť k uvedomueniu si ze je to zle atď.... Ale samotnú zmenu musí chcieť človek sam

mimka1402
30. nov 2021

To ani ja nie som taká naivná... Ľudia sa nemenia. Ak je majetnicky časom to bude omnoho horšie a budeš rada ak budeš môcť ísť do obchodu

fabrika
30. nov 2021

neviem, ale co takych poznam, tak sa proste nezmenili a v niektorych pripadoch to zaslo az k rozvodu, bez toho aby si vobec co i len nieco uvedomili

janickacrazy
30. nov 2021

Ja poznám jedného, ktorý sa zmenil k lepšiemu, ale trvalo to dlhé roky. No v podstate sa najskôr zmenila jeho žena, ktorá v čase zamilovanosti robila všetko, čo chcel on. Neskôr jej to doplo, že všetko je len podľa neho. Proste prestala postupne robiť všetko podľa neho, išla na kávu s kamoškou, aj keď vedela, že on bude zúriť a bude jej to vyčítať. Boli aj hádky, nezhody, ale nakoniec sa to nejako utriaslo a stále sú spolu. Ale bol to proces tak 10-rocny. Neviem, či chces niečo také riskovať.

tara42
30. nov 2021

S chlapmi neviem. Ale Úprimne, ja som bola strašne majetnicka na začiatku vzťahu. A žiarlivá. Mladá baba a profesionálny hokejista, čo Ti poviem. Po toľkých rokov s nim uz som není vôbec majetnicka ani žiarlivá. 😃

autor
30. nov 2021

@tara42 u mňa je to naopak najprv bol normálny alebo väčšinou si robil srandu s tým, že žiarli alebo sa nemám bez neho stretávať s druhými ale teraz sa to stupňuje... Už sme boli aj od seba a zase sme spolu ale nič sa nezmenilo, rozmýšľam, či som dobre urobila, že som s ním na jednej strane som doňho zamilovaná na druhej ho nenávidím zato ako sa niekedy správa a ako si ma privlastňuje.
@janickacrazy to už skúšam teraz ale zatiaľ výsledok žiaden nevidím 😔

janickacrazy
30. nov 2021

Bývate spolu? No pokiaľ je jeho správanie neúnosné pre teba, tak len rozchod, iné asi nepomôže.

savanna
30. nov 2021

@autorka - tak vidis, sama hovoris, ze uz na zaciatku si robil "srandu", ze ziarli. On si nerobil srandu, on to myslel uz vtedy vazne a zakryval to akoze pod "srandu". Cize uz na zaciatku nebol normalny, zbytocne si nahovaras, ze bol. Potom zabrany opadli, a tak uz si dovoloval viac aj bez "srandy". Odid od neho, zamilovanost ta prejde a az potom si uvedomis, co si mu to vlastne tolerovala.

autor
30. nov 2021

@janickacrazy áno, bývame už spolu