Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

ufatess
21. jún 2022

Možno na nejaký čas, možno čiastočne, ale podľa mňa to z neho úplne nevyprchá.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonkazga
21. jún 2022

Nie. Vlastná skúsenosť. Dokáže sa na chvíľu pretvarovať, aby si uverila, že sa zmenil. Ale NIKDY sa nezmení. Lebo (pozor!) nechce.

jaskolka
21. jún 2022

Nie. Nezmení sa. A v takom veku dupľom nie. Keď začnete spolu žiť, bude to ešte horšie.

anig
21. jún 2022

Utekaj!A neobzeraj sa!Keď ťa s ním nespájajú deti,dakuj Bohu.Zila som s takým celé roky,on sa nikdy nezmení,práveže sa zmenia ty tak,že nebudeš spoznávať samú seba a to nie zrovna v pozitívnom zmysle slova...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
solange7
21. jún 2022

Tak to co si popisala, by som si k sebe nepustila ani nahodou. Budes trpiet.

ckocka
21. jún 2022

Myslíš či sa zmení kvoli tebe? Nie.

zooeynka
21. jún 2022

Nezmeni sa, pretoze on na svojom spravani nevidi nic zle. On je taky a nevytlcies to z neho.Stale bude mat pocit ze on to vie lepsie a ostatni su neschopnejsi ako on. Moze docasne tvrdit,ze ano, uvedomujem si aky som a bla bla, ale nezmeni sa.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
21. jún 2022

No už si dosť stará na to aby si bola naivná. Ak čakáš zmenu, tak ta príde. Určite. Len nie taká v akú dufas. Keď je už teraz taky, keď ta bude mať istú, tak sa už vôbec nebude snažiť a kontrovat svoje správanie. Takže, ak len po tom túžiš, smelo do toho. Pred tým sa ale sama seba spýtaj, že či chceš s nim stráviť ďalší rok, 5, 10, či s takým chceš zostarnúť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gondyo
21. jún 2022

Nie...

soldi
21. jún 2022

napisem Ti z opacnej strany. ja som manipulatorka. neviem ci vrodena, alebo ziskana. vyrastala som v rodine, kde som sa musela prisposobit, ak som chcela "prezit".
aj ex som mala takeho.
rozviedla som sa. odstrihla sa od rodiny. Nasla som si noveho partnera. Vobec som si svoje manipulacie neuvedomovala. Moj sucasny partner je vsak na to velmi citlivy. vysvetlil mi, co robim a ako to robit mam inak. Lebo ja som nic ine nepoznala, preto som sa tak chovala.
Uz som s nim viac ako rok a vnimam na sebe tu zmenu. davam si na to pozor. Postupne sa preucam na normalne spravanie. Moj partner mi v tom dost pomaha. Velmi ostentativne mi dava najavo, ked to prezeniem. Staci malickost. Vysvetli mi, co som povedala, urobila, niekedy su to riadne siahodlhe prednasky 😀 ale vzdy v klude, laskavo, empaticky.

ale neviem ci je to mozne aj u chlapa, chlapi maju velke ega.

evica17
21. jún 2022

Nie nedokáže. svokra je manipulatorka, ja som sa odstrihla aj čiastočné deti, ale ona sa teraz snaží manipulovať rafinovanejšie a muž a okolie manipuluje stále svojou klasikou

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
21. jún 2022

Nie. Normálne mu povedz ze je koniec, nemáš záujem sa s ním stretávať, pripadne si ho potom zablokuj a nijako nereaguj.

svettii
21. jún 2022

Uff ťažká otázka, možno dokáže ale sám aby to chcel inak si myslím že to je beh na riadne dlhú trať.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
soldi
21. jún 2022

@mandzula Tvoje slova o spotrebe energie na pomoc zmenenia sa manipulatora su velmi pravdive. Tvoj muz moze byt vdacny za to, ze Ta ma a ze Ti za to stal. uprimne ma Tvoj uspech tesi, som rada za ludi ako si Ty, som rada, ze aj ja svojmu partnerovi stale za to stojim, aj ked niekedy to ma so mnou riadne tazke 🙂

autor
21. jún 2022

je manipulator a narcis to iste? neviete?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
21. jún 2022

@autor ono to býva väčšinou v jednom "bonusovom" balíčku.

lenkadenisa
21. jún 2022

Nie. Nedokáže to. Utekaj preč, prosím ťa, nekaz si život. Ešte budú možno psychické vydierania, ale neobzeraj sa a choď ďalej. Vlastná skúsenosť.

adik64
21. jún 2022

Áno, zmení sa. Ale len k horšiemu. V takomto vzťahu nebudeš šťastná, ukonči to čo najskôr.

zuzliq
21. jún 2022

@soldi a môžeš dať nejaký príklad tvojho správania?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz