Dokáže sa človek zmeniť?

13. feb 2023

Dokaze sa podla vas zmenit clovek, ktory fakt nieco posral,ale ze totalne na plnej ciare. Olutoval to, velmi ho to mrzi...myslite,ze sa dokaze naozaj zmenit, alebo je to len pretvarka? Ked place, prosi o odpustenie, zacal sa zase spravat normalne a zit ako pred tym, kym to posral...stretli ste sa s takym clovekom?

deti95060810
13. feb 2023

jasné, stretla...
to normálne správanie je len dočasu... never ani slovko.
Akonáhle dotyčný uvidí že sa mu to ako - tak prepieklo a to najhoršie je za ním - dáva sa na staré chodníčky... 😉

gejb
13. feb 2023

Áno, ja som toho príkladom. ...ako sa hovorí, keď je koze dobre ide na ľad tancovať 😁 občas človek potrebuje prefackat aby si uvedomil skutočné hodnoty v živote...

divokykonik
13. feb 2023

Na chvíľu sa človek zmení, ale potom sa vráti do starých koľají. Možno existujú výnimky, ale veľmi tomu neverím.

annm81
13. feb 2023

Samozrejme, že človek sa dokáže zmeniť. Poznám ľudí, ktorí sa zmenili vplyvom nejakej silnej skúsenosti aj takých, ktorí sa zmenili, lebo v dospelosti zistili, že nie všetko, čo poznali z domu je štandardné aj inde. Nikto ti nepovie, či ten tvoj prípad je reálna dlhodobá zmena, alebo nie. Sama si musíš rozhodnúť, či chceš, alebo nechceš dať druhú šancu. Ja sama druhú šancu dať ale viem že sú aj situácie, kde by som veľkorysá nebola.

katkine_terapie
13. feb 2023

Ano, ak on SAM chce, dokaze sa zmenit. Ale ci sa zmenit chce, a aj to realne dokaze (moze aj chciet, ale struktura osobnosti nedovoli) alebo hra kino (pretoze je naprikald manipulator), to ti nikto nevie dopredu predpovedat. Preco? Pretoze ho nepozname.

llucciaa
13. feb 2023

ak sám chce sa zmeniť tak áno dá sa to, ale keď to je sľubovanie a neviem čo, tak to už to zaváňa problémom, že reálna zmena sa neblíži.
Aspoň moja skúsenosť je taká.

katkati
13. feb 2023

Môže, keď si uvedomí, že mu je zle samému zo seba a že je presvedčený, že bude spokojnejší, keď sa dokáže zmeniť. Ale nemôže to byť tlak zvonku, musí byť o tom sám presvedčený. Sľuby sú len slova na obranu, často vypočítavosť ako sa dostať z maléru.

beata_k
13. feb 2023

Davno som citala, ze cloveka dokaze zmenit jedine velmi negativna skusenost. Nezmeni ho pozitivna skusenost, iba negativna.
Ak sa vracia do starych kolaji, tak odpoved asi aj sama tusis. Vsak.

autor
13. feb 2023

Uvidime...dakujem, zienky. Uvedomil si,o co by prisiel. Ci to staci,ukaze len cas

zuzitko74
13. feb 2023

Človek dokáže zmeniť svoje správanie, ale nie svoju povahu. Čiže je možné, že ak má silnú vôľu a vidí, že jeho správanie mu spôsobuje problémy, tak je schopný svoje správanie zmeniť. Ako dlho to vydrží, to je iná otázka.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diaszoky
13. feb 2023

Nie iba prisposobivat situacii. Ked je zle seka dobrotu- ked je dobre vyskakuje!

saraxyz
13. feb 2023

Keď sa človek zmeni, tak neplače....poznám ľudí, ktorí plakali a bola to iba dočasná pretvárka. Keď človek niečo pos......, máča sa v bahne sám, zmeni sa a ty vieš, že ťa zmena u neho nastala...toto co.opisujes je z môjho pohľadu iba herecký vykon

hela335
13. feb 2023

Mne sám hodiny vyplakaval , dokázal si vymyslieť smrť dieťaťa , rakovinu , plakával pri Tom a celé to bola len pretvárka nakoľko to vymyslel , keď niečo polašlal to isté plač a plač a reálne sa zmeniť nezmení ten človek

autor
13. feb 2023

On place kvoli mne, ze sa trapim. Resp.vtedy plakal, ked som na to prisla. Kazdopadne nik mi univerzalnu odpoved neda, ja viem. Ale ide o to, ze on taky nikdy nebol, spravil chybu, ale to nie je v jeho povahe prirodzene. Tak budem dufat, ze sa na to vykaslal naozaj. A ked nie, nuz, vie co ho caka...dam tomu cas. Dakujem vam vsetkym za nazory a skusenosti

ttonicum
13. feb 2023

Nenechaj sa obmakcit placom, to je taka vydieracska technika. Ludia sa vo svojej podstate nemenia 😶.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz