Ahojte poprosila by som o reálne skúsenosti lebo domnienky by ma v túto chvíľu akurát doplietli. Môj muž je povýšenecký voči mne a predomnou aj voči ostatným ľuďom. Inak v spoločnosti sa správa k ľuďom pekne. Ja mám pocit že on sa cíti byť nadradený nadomnou. Uprednostňuje seba a svoje potreby. Môže sa takýto človek zmeniť? Na začiatku bol o 180° iný a ja už strácam nádej.. ťažko sa mi s ním žije lebo po pár situáciách veľmi klesol v mojich očiach a ja váham či sa dokáže takýto človek zmeniť či nie. Keby spolu nemáme dieťa rozhodovanie by bolo ľahšie. Prosím morálne rady o tom, že som si nemala robiť s ním dieťa mi nepíšte lebo to viem a už to nezmením.... potrebujem sa pohnúť vo svojej hlave ďalej a nie výčitky
Dokáže sa zmeniť a aj sa zmení, ale iba k horšiemu, žiaľ.
už sa zmenil po čase - k horšiemu. ukázal svoju pravú tvár...zmenu už nečakaj.
predtym sa asi pretvaral teraz sa ukazal. Aj vela zien sa dokaze pretvarat tak cca rok i pri spolocnom ziti, dlhsie to dokazu uz iba profesionalky 🙂 Kazdopadne k lepsiemu sa asi uz nezmeni.
Ak sa stalo niečo kde ti mal možnosť ukázať, že on je od teba lepší tak presne v ten moment ukázal pravú tvár a nie tí ľudia sa nemenia k lepšiemu len ďalej hľadajú dôvody ako si pomastiť vlastné ego.
Nie moja nezmení sa nikdy
Viem čo píšem
Dokáže sa zmeniť, ale iba ak sa chce. A to bude kameň úrazu. Keď sa správa ako opisuješ, zjavne nechce.
Dospely clovek sa vacsinou nemeni, resp. k lepsiemu, ak sam velmi nechce. Podla opisu jeho spravania sa tak choval vzdy, len nejaky cas to dokazal ako tak udrziavat na uzde a neprejavoval sa az tak.
Citát: “ Môj muž je povýšenecký voči mne a predomnou aj voči ostatným ľuďom. Inak v spoločnosti sa správa k ľuďom pekne.” - nebije sa Ti to, náhodou? Hmm
P.S.: mne áno…
Nie, tak radikálnu zmenu sa nedá očakávať. Všeobecne v drobnostiach sa dá ešte očakávať, že niekto sa "zmení", ale aj to je skôr rarita a musí na to mať naozaj aj motiváciu. Takéto základné črty chovania si sám uvedomuje a dokáže ich istý čas maskovať, typicky pol roka až rok vo vzťahu, potom po postupne príde na povrch.
Pred tymi "ostatnymi" sa este stale pretvaruje, u teba sa mu to uz nechce a ani to nepotrebuje, ma ta tam kde ta chcel mat. "Priviazanu s dietatom na krku o radiator." Bud tu retaz pretnes a pohnes sa dalej alebo ostanes priviazana dalej.
Nezmení sa nikdy. Zmeniť sa môžeš jedine ty .
Moj sa zmenil, velmi, lebo chcel. Ak vsak svoje chyby nevidi, nema dovod sa menit.
Moj sa zmenil. Syn podrastol, vidi sa v ňom, venuje sa mu. Chceme druhe dieta. Mali sme krizu a jasne som mu povedala co svojim spravanim chce docielit a ako to bude ked sa rozdelime. Zmenili sme sa obaja, mojim nastupom do prace, financnou nezavislostou a ukazala som mu tym jasne, ze i ked ma na rodicaku "zivil 2 roky" dokazem teraz zarobit v praci rovnaku vyplatu, a jednoducho mam -hodnotu-.. toto ako mlady hlupy muz s dietatom pod 2 roky nedokazal pobrat, tiez ma vedel ponizit (len doma) ale ten cirkus co zazil mu za to nestal. Chvalabohu mame obaja pevne zaklady z rodin z ktorych pochadzame a vzali sme rozum do hrsti a nerozviedli sa.
Drzim palce
Nie
Nie, urcite nie k lepsiemu
Mohol by sa zmenit a aj velmi, ale musel by na to mat velku motivaciu. A aj vtedy by to urcite nebolo zo dna na den. Motivaciou k zmene byva vacsinou velka kriza, u niekoho to je opustenie partnerom, u niekoho tazka choroba alebo zavazny uraz, strata prace alebo majetku a podobne. Proste ked clovek zisti, ze doterajsim fungovanim sa dostal do nejakej slepej ulicky. Ale teda je to cele tazky a dlhodoby proces, a to aj s pomocou odbornika. Clovek sa musi pozriet do zrkadla, uvedomit si vlastne spravanie, prijat ho, zistit a spracovat pricinu a potom nastolovat zmeny. Vsetko toto je casovo aj psychicky narocne.
Cize co chcem povedat: taku zmenu, ze mu trebars dohovoris alebo vynadas, on sa zbada a od dalsieho dna uz bude v pohode, tak to sa cakat neda. Nie je ale vylucene, ze sa mu stane nieco vyssie spomenute a vplyvom toho sa zbada a zmeni. Ale inu sancu nevidim.
Ides na to zo zleho konca- co keby si sa zmenila ty ze by ti to povysovanie sa zacalo nejakym sposobom pacit? Bude sa dat? Ak nie tak utec
Ano. Vsetci sa dokazeme zmenit. K lepsiemu. Aj horsiemu. Ved aj sama pises ze sa zmenil. Ze bol iny.
Preco ale ty dovolis aby sa povysoval nad tebou? Skus mu ukazat stopku ked ta bude nejako urazat resp sa spravat tak ako si nezelas. Uvidis ako zareaguje.
voditko je "v spolocnosti sa k ludom sprava pekne" . O to ide, kym si aj ty bola ta "spolocnost", clovek ktory je relativne novy a on chce na neho urobit dojem, tak sa aj k tebe spraval tak pekne.
Teraz uz nie si "spolocnost", si vnutri jeho kruhu, tak uz sa moze uvolnit a ukazat pravu tvar.
Ano muzi sa dokazu zmenit ale ma to jeden hacik. Musia ONI sami chciet a niekedy to urobia aj kvoli zene ale to by ju museli naozaj milovat a urobia to preto lebo oni samy chcu aby boli pre ňu lepsi a nie preto ze to od nich vyzaduje partnerka…takze nemyslim si zeby prave ten tvoj bol toho schopny… skor si myslim co uz boli vyssie povedane te ored ostatnymi sa pretvaruje a pri tebe sa pekne vyfarbil taky aky je
Dokáže sa žena zmeniť?
Áno, (každý tzv. človek) sa dokáže… len stáva sa, že potom i partnerovi aj už nevyhovuje… 😂
Nie
Má ochotu sa zmeniť? Každý sa dokáže zmeniť, ak je ochotný na sebe pracovať. Ak však na sebe chybu nevidí, tak k lepšiemu sa sám od seba nezmení...
Myslím že ľudia sa nemenia ,len sa časom prejavia...
Zalezi na tom kvoli comu sa citi byt nadradeny, kvoli comu je lepsi ako ty, alebo cudzi ludia? Ide o financnu stranku, ze dobre zarobi? To sa moze rychlo zmenit, vyhadzov, atd a samozrejme sa nemoze s tebou porovnavat kedze ty si predpokladam doma s dietatom. Alebo sa citi byt lepsim clovekom ako su ostatni?
Zmenit sa moze samozrejme, ale on sam si to musi priznat a pochopit to.
Porozprávaj sa s ním ...ako sa cítiš,ako to vnímaš...o svojich pocitoch,čo zamýšľaš v prípade,že nenastane zmena....ak je medzi vami láska,daj mu ešte šancu,ak ti prisľúbi,že dôjde k zmene....ak sa to vráti ale opäť do starých koľají,že sa bude opäť len povysovat....odišla by som od neho aspoň na určitý čas....možno k rodičom ,do podnájmu zatiaľ....ak si ani potom neuvedomí....je lepšie odísť a nájsť si rovnocenného partnera
Nie