Dojčím 9-mesačné dieťa a muž mi vyčíta, že som hladná

8. aug 2024

Dobry deň.

Dojcim 9. Mesačne dieťa a stále som hladná. Niekedy pred tehotenstvom som bola vegetariánka stačil mi šalát a mala som dosť, nejedla som vela. No teraz odkedy dojcim (dojcim na požiadanie cca každé 2 hodiny v noci aj častejšie ) som stále hladná- ešte aj večer o 10 sa najem a o 4-5 sa budim na hlad. Pre muza je to sok, a chce aby som jedla zdravo ako doteraz, často ma nejaké narážky prečo som stále hladná? A že nechape ako môžem byt hladná keď som dojedla pred hodinou. Mám pocit že sa boji že budem tucna - vážila som 62 kg pred tehotenstvom keď som rodila mala som 72kg, pk pôrode som hneď schudla na 64kg ale teraz mám 68kg. A stále jem, nejem ani keksy aj keď tak by som chcela mám strasnu chuť na chipsy alebo keksy niečo čo nejem bežne.
Schudnem po dojčení? Podarilo sa tam potom schudnúť spať?

jaskolka
8. aug 2024

Posli muža do kelu. Dojčenie je veľký energeticky výdaj, vegetariánske šaláty na celý deň ta nezasytia

petamich
8. aug 2024

Niekomu ano a niekomu nie 🙂 pride ina zivotna faza po dojceni a "zrala" som dalej - najskor faza spankovej regresie a tak som tlacila same sacharidy, aby som fungovala a nejaky sport bol utopia, potom faza sklbit nastup do prace (ktoru mame celkom narocnu), dieta do/zo skolky, domacnost, manzel, sukromny zivot a tak som zasa zazierala, ze bol tazky den a ziadny cas pre seba. Teraz ma 3 roky a konecne mam pocit, ze mame aky taky rytmus a mam dost casu na seba, pripravu jedla, sport....takze u mna takto a zeny v mojom okoli mne blizke to maju rozne niektore boli hned chudsie ako kedykolvek pred tym, ine nie 🤷‍♀️

Podla mna to bude v pohode, aktualne posli muza do kelu a jedz co potrebujes a kedy potrebujes

hugger
8. aug 2024

Muž je vegetarián? Je možné že viac mu vadí to čo ješ ak to koľko ješ?

princeznazvychodu
8. aug 2024

Celý život som bola a som stihla, počas dojčenia som mala nadváhu. Jedlá som veľa a často, presne ako píšeš, bez prílohy len zo šalátu som sa nenajedla a hladná žena je nervózna žena. Jedlá som často aj v noci, keď som syna hodinu uspavala. Manžel sa nad tým nijako nepozastavil, som hladná, jem. Po odstavení som bez veľkej námahy schudla na predporodnu váhu. Neviem, akú máš výšku, ale 68 kíl nie je nič hrozne, mala som viac

beata_k
8. aug 2024

Dojcenie je energeticky vydaj, ale nie az taky aby som bola kazde 2 hodiny vyslovene hladna. Nezajedas len stres? Emocne prejedanie.

dzulli1980
8. aug 2024

To, že prestaneš dojčiť neznamená automaticky, že schudneš ... keksy, chipsy za mňa nie sú kvalitné hodnotovo vyvážené jedlo ... aby si sa takto nezdravo nevypapkala a potom budeš mať problém dať tie kilá dole ... keď potrebuješ jesť, jedz, ale fakt sa dajú voliť aj iné jedlá, ktoré Ťa zasýtia ... a na viac ako hodinu, dve.

suzy2508
8. aug 2024

Ja som síce nemala cez tehotenstvo žravky, ale fuha, zistila som, čo to je, keď som kojila.. Nenormálny hlad to bol, tiež mi to muž najprv nechcel veriť, ale potom aj sám mi núkal, aby bolo dosť mlieka pre malého. V tomto bol môj chlap uvedomelý. A ja sama na sebe som zistila, keď som jedla a pila menej, že toho mlieka sa mi aj menej tvorilo. Počúvaj svoje telo, keď si pýta jesť, daj si, vážne je to náročné na energiu. Teraz už nekojim a naozaj tie žravky prestali. Schudneš po skončení kojenia, teraz je dôležité, aby malo malé plné bruško.

anjelicek26
8. aug 2024

Ja jem vždy pri dojčení.. takže kazde tri hodiny nieco maleho aspon..aj v noci... mam 50kg... véd to všetko snáď ide von.. nejem sladké,to je cele... ale jem.. véd by sa mi pred očami hladom zatmievalo🫣🫣Pre mňa priorita zdrave nakrmene dieta.. zatiaľ žije len z môjho mlieka, není o com...

cimage
8. aug 2024

Ja dojdcim uz dlhsie a ano, jem viac ako ked nedojcim. Je to ok. Treba si vyberat zdravsie varianty. Ja ked som bola tehotna s 2dietatom, tak som mala strasnu chut na hranolky a cipsy. Pri tretej zas kremes 🙈, az som sa ho radsej naucila robit, lebo tie umeliny z obchodov nic moc. Pocas kojenia nemam speci chute, ale jem viac. Vahu zatial neriesim, mam o par kg viac ako pred tehotenstvom.

autor
8. aug 2024

Mám 169 cm a 68kg - sladkosti chipsy nejem- len píšem že mám na to stále chuť ale nejem lebo sa bojim že potom budem tucna 😅.
Áno muž sa stravuje zdravo a naje sa na obed a nie je hladny do včera- ja medzi tým zjedz etse jogurt tousty ešte raz polievku a zas som hladná 🤦🏻‍♀️
Ešte nikdy som nedojcila tak je to pre mna novinka :/ najhoršie to je po noci- keď je na prsníku stale normálne sa budim na hlad…

alenkatt
8. aug 2024

Len pozor na to, rodila som október 2022 pribrala som z 52kg na 62kg, 2 týždne po pôrode som bola už na 53kg ale presne dojčenie ...jedla som veľa a hrozne veľa sladkostí (v živote som ich nejedla toľko), akurát tento týždeň som prestala kojiť a váha 58kg, roztiahnutý žalúdok ,málo času a ťažko sa vracia k stravovaniu a športu ako pred tehu.

amelia89
8. aug 2024

Boze ako fakt … mne uz rozum stoji. Dojcis,nespis,staras sa a muzovi vadi ze si nalozis viac polievku a jogurt. Fakt ako baby ja neviem, preco nevieme byt same k sebe laskave? Byt nova mama,starat sa tip top o dieta,vsetko robit uzasne, vsetko mat nastudovane, a este k tomu jest len salat lebo muzovi vadi ze som hladna ako 🫣.
Ja som mala 2 deti za sebou, velmi rychlo,bola som na pokraji depresivnych stavov, 2 rocne dieta a novorodenec je totalny masaker, nespal nikto kojila som a mala som vyslovene vlčí hlad, tvoje telo totalne postrada energiu.
Ja som pribrala az 10 kg pocas mojho materskeho obdobia ale uprimne, vedela som ze ak v tom stave este zacnem aj drzat dietu tak ma mozu rovno zaviest do Pezinka.
Az ked mal mladsi syn 2 roky, nekojila som a zacal spať cez noc som konecne mohla aj ja zacat so sebou nieco robit. Pol roka a som na svojej vahe,cvicim,citim sa dobre. Ale teda moj muz mi skor zavolal aku chcem zmrzku z obchodu nez aby mi niekedy povedal ze preco som stale hladna ? lebo ospravedlnujem sa za vyraz ale moja odpoved by bola: pre hovno..

emka530
8. aug 2024

@amelia89 úplne s tebou súhlasím..
Ja som mala zas neskutočnú chuť na sladké, najmä na tyčinky Mars, denne som ich zjedla aj 3-4.. to boli vagóny sladkosti čo som do seba dala...dodnes tomu nechápem.. váha bola cca 67 plus mínus...a presne, muž mi tu čokoládku pri každom nákupe doniesol. Tiež videl čo všetko si žena vytrpi pri deťoch a nikdy by mu nenapadlo vykrikovať že jem 😶
Po dvoch rokoch kojenia to prestalo.
Mať takého muža mu riadne vo vysokej oktave vysvetlím čo znamená starostlivosť o dieťa a veci s tým súvisiace.

princeznazvychodu
8. aug 2024

@amelia89 presne tak. Normálny muž sa dojciacej a nevyspatej ženy neopýta, prečo je zase hladná. Môj manžel tiež hocikedy po práci ešte zastavil v cukrárni a doniesol krémeše so slovami "pre vás oboch."

rozculena
8. aug 2024
matkahelka
8. aug 2024

Mne pri takychto temach, kde chlap pri zene riesi kazde kilo, vzdy napadne, co by ten chlap robil, keby mala zena vazny zdravotny problem, bola by priputana trebars dlhy cas na lozko, atd. Opat raz dakujem Bohu za mojho muza, lebo ten za 17 r.nasho manzelstva nikdy, opakujem nikdy neriesil, ci mam 90kg, ci 75kg, ci 55kg. A uz vobec by ako otec, ktory vidi, ze jeho dieta je nakrmene a uspate vdaka matke, neriesil, ci jem salaty alebo rezne. pri starsej dcere som ficala na vanilkovych pribinacikoch, zjedla som ich v noci pri dpjceni aj 5. teraz pri mladsej na rafaelo gulickach. nikdy nam doma nechybali, lebo muz vedel, ze si nimi dobijam energiu a upokojuju ma. a jedla som piate cez deviate a nikdy, nikdy mi nepovedal pol slova, ze vela jem alebo ze som pribrata. Pre mna toto nie je chlap do zivota, ktory dokaze byt zene oporou v tazkych chvilach, ked riesi jedlo pocas dojcenia.

amelia89
8. aug 2024

@emka530 joj, ja uplne chapem. ja som uspavala deti a uz som si predstavovala ake sladkosti do seba napcham… proste takto to fungovalo a ja som to proste nechala tak,vedela som ze sa to raz skonci ale nemozem byt dokonala vo vsetkom. nastastie aj moj muz ma podporoval. tak som rada ale ze to uz mame za sebou 😂😅

amelia89
8. aug 2024

@princeznazvychodu to je krasne ❤️ co najviac takychto chlapov

januska12323
8. aug 2024

Chápe muž, že pri dojčení musí tvoje telo to mlieko aj z niečoho vytvoriť?

egonsk
8. aug 2024

problem neni v tom, ze by si vela jedla, ale ze casto jes. Roztiahnes si zaludok a navyknes metabolizmus a ani sa nenazdas a pojde to s vahou hore, lebo uz aj ked prestanes kojit, telo si bude ziadat, lebo si navyklo.... Cize ok, jedz hoci vacsie davky, ale daj aspon 4 hodinove pauzy medzitym...

ukgirls
8. aug 2024

a dieta je v pohode? dojcit 9 mesacne kazde 2 hodiny mi pride naozaj dost ... nechce len na cicku v noci ukludnit? zrejme mas malo vydatny hlavny chod- treba dostatok vyzivy aj tebe a aj dietatu ak ho nemas je normalne,ze telo si pyta aj medzitym .. ja som jedla s mierou a vsetko na co som mala chut mala som extremne vela pohybu a svoju vahu nazad do 6m .. kojila som do roka ale ako zacala jest vecer uz len pred spanima max raz co sa zobudila inak nedostala ...

amelia89
8. aug 2024

@egonsk proste ked je hladna tak nech je. ked odkojis deti a budes vediet ake su to neskutocne pocity hladu tak pochopis.
ja som jedla vkuse dačo a aj piate cez deviate, bude chvila na to aby sa to stabilizovalo teraz ked jej telo pyta jest tak nech je a necaka 4 hodiny lebo to tak ma po spravnosti byt. (inak 4 hodiny nevydrzim velakrat ani ja a to uz davno nekojim)

matkahelka
8. aug 2024

@egonsk povedz nam tu vsetkym, kolko deti si oddojcil a kolkokrat za noc si k nim vstaval. fakt ti nie je trapne pisat koment, ked o problematike nemas ani sajnu?

krasolienka1
8. aug 2024

Ja som pri prvom synovi mala to iste ale môj muž bol opak práve hovoril ze najec sa aj keď som povedala že som zase hladná😂😂

tramtada31
8. aug 2024

Po kojeni sa das dokopy, aj ja som potom schudla

milanemila
8. aug 2024

@egonsk vies co takto ti napisem. Pred detmi som rano pijavala iba kavu a potom az obed, nebola som hladna. Po kojeni (a zvlast ked koji zena casto aj kazde tie 2 hodiny) mi niekedy tak klesol cukor, ze som skoro odpadla a 2 krat aj naozaj (nastastie bol doma muz). Takze som mala vzdy po ruke nieco aj ked len 2-3 susta alebo 2dc dzusu.

princeznazvychodu
8. aug 2024

@egonsk ako chlap musíš mať množstvo praktických skúseností s tým, že pri dojčení aj po dvoch hodinách od plnohodnotného obeda pocítis taký hlad, že ťa obchádzajú mdloby.

tomika
8. aug 2024

Ja pri kojení som smäd mala takýto. Furt som musela piť (vodu a vlažnú 🙈)

jazzy03
8. aug 2024

Ja som prvom porode dojcenim schudla na 49kg, pred tehotenstvom som mala okolo 60kg. Moje telo spalovalo nenormalne. Kazda zena to ma inac. Ziadny muz nepochopi, ale moze empaticky vnimat🥹 A ako citam komenty, som si spomenula ako som vyjedala po veceroch sladkosti😁 podla mna telo neklame (ak je zdrave), si hladna, jedz👍🏻 a klobuk dole, ze mas pevnu volu a cipsy nezjes😊 Isto schudnes, ak budes chciet.

egonsk
8. aug 2024

Kludne na mna nakydajte, ale ja a ani vacsina muzov tu nepiseme temy, ze ako schudnut, ze sa nezmestime do siat, ze sa hanbime nastupit do prace a podobne hluposti, ktore nastupuju pocas materskej potisku krok za krokom, kedy sa z rodicov stavaju dojizdaci po babatkach a nasich driobcov. Ja som nepisal, ze nema jest, ale napisal som, ze si ma zvacsit pauzu medzi jedlami, aby si neznicila zbytocne metabolizmus a neroztahala zalydok a nenavykla ho na staly prisun niecoho.
Ano, presne po takom nezodpovednom chovani sa tesia ambulancie zubarov (stale jedlo v ustach robi kyseliny a tie kazia zuby - nie dieta ich znici), ambulancie diabetologov, obezitologov, alebo gastro, atd.., lebo zeny mavaju problemy s nadvahou, klbami, travenim, atd... popritom sa staci iba snazit udrzat v nejakom optimalnom cykle.
Organizmu treba dopriat, aby vytvaralo kvalitne mlieko a aj udrzalo zdrave telo matky, ale to neznamena, ze don treba stale nieco davat, lebo energia pri spracovani potravy zalydkom sa tiez niekde odraza ... ale okk robte ako chcete, ptom nenaplakavajte a nehladajte pochopenie v okoli s vyhovorkou, ze ste to robili koli babatku, lebo je to klam.