Dobrý sex alebo dobrý vzťah - ako mať oboje v jednom?

lenka_932
13. júl 2020

ahojte, mam 31 rokov a za sebou dva dlhorocne vztahy. obaja partneri boli fajn, v prvom vztahu (6rokov) sme ku koncu uz boli takmer len kamarati, vasen uplne vyprchala, skusali sme na vztahu pracovat ale nakoneic sme sa predsa len rozisli. Mne sa vtedy stalo to, co odvtedy este niekolko krat, ze som sa zalubila do muza, ktory bol pre vztah takmer nepouzitelny, nezodpovedny, nestabilny, chemia medzi nami bola obrovska aj fyzicka kompatibilita, po roku som ale pochopila, ze s nim to naozaj nikam nevedie, ze nie je vyzrety na vztah a ze si seba vazim dostatocne na to, aby som odisla. Nasla som si muza, ktory bol vyzrety, rozumeli sme si ludsky, bol tam respekt, tolerancia, vzajomne porozumenie aj vizia buducnosti, no chybala ta iskra. Myslela som si, ze to pride spolu s narastajucou laskou, naozaj som sa snazila, ale neprislo. Rozumeli sme si naozaj dobre, aj sex sme mali pravidelny, ale nebolo to ono. Citil to po case aj on, a nakoneic sme sa odcudzili. Opat som stretla muza, ktoreho by ste nechceli do vztahu z viacerych dovodov, a opat sa opakovalo, ze iskra super, chemia fungovala dvestopercentne... aj som tomu chvilu skusala dat sancu, ale ked som si predstavila, ze by to mal byt otec mojho dietata, niekto kto sa nevie postarat ani sam o seba, zobrala som nohy na plecia. A tak sa chcem spytat, ci to zazil aj niekto iny a kde robim chybu? Lebo uz to asi nei je uplne nahoda, co s ami deje. Velmi tuzim po dlhodobom zdravom vztahu, kde by bola aj ta chemia, nerozbim si iluzie o motyloch v bruchu ktore budu trvat donekonecna, je mi jasne ze na dobrom vztahu treba pracovat, len ked tam raz nie je vasen clovek ju z nicoho nerozducha, a ked je niekto nespolahlivy a inak problemovy, nie som matka tereza aby som toho cloveka napravala, lebo myslim ze to sa ani neda, ak sam nechce

irusa
13. júl 2020

zaujímave..no som názoru, že nikdy nestretneš nikoho kto by ti 100 % vyhovoval, pretože ani ty nie si dokonalá...vždy sa nájde vo vzťahu niečo čo ti bude vadiť...na vzťahu treba pracovať a nad niektorými vecami sa povzniesť..podľa mňa pán dokonalý neexistuje..ale je to čiste môj názor 😉

lenka_932
autor
13. júl 2020

@irusa nehladam pana dokonaleho 🙂 kazdy mame chyby, to je uplne v poriadku

komplikovana
13. júl 2020

Motyle v bruchu nie su indikatorom, ze sa jedna o lasku. To sa ti moze stat s viacerymi muzmi. Chemia to su hormony. Vsetko je v hlave dokonca aj sex a dokonca aj na tom treba pracovat a posuvat sa tak aby ste boli obaja spokojni. Umenie je najst osobu s ktorou budes schopna zit kazdodenny zivot.

montemotherone
13. júl 2020

@lenka_932 máš na vzťah veľké nároky. Nikdy nemôžeme mať všetko a najšťastnejší ľudia sú tí najskromnejší. Vo všetkých smeroch 😊 Ono je to dnes také moderné "musíš chcieť od života viac! Musíš si ho užiť! Zaslúžiš si to najlepšie!... " A kto to tvrdí? Čo ak si už v nejakom partnerovi o ktorom myslíš že nie je vášnivý dostala všetko, čo si si zaslúžila?
Skús sa zamerať na seba a uvažuj, prečo je pre teba vášeň taká smerodatná... Nepracuj na vzťahu, neprerábaj nikoho, skús sa zmeniť ty... Inak naozaj nebudeš nikdy spokojná. Pozri sa na problematiku PÝCHY vo svojom živote.
Skús o tomto aspekte pouvažovať z pohľadu svojej situácie. Naozaj dostávaš od života málo? ... možno ťa to niekam navedie 🤷‍♀️

lenka_932
autor
13. júl 2020

@montemotherone preco je pre mna vasen taka smerodatna? tak je pre mna dolezite mat parnera s ktorym ma sex uspokojuje, s mojim dlhodobym partnerom to bolo sexualne o uplne inych chutiach, on nebol prilis na dotyky, ja som uplne mojkaci typ, jemu stacilo mat sex raz za cas, mne nie, atd atd, bola som z toho casom naozaj frustrovana... Naopak, ten posledny ulet, kde toto fungovalo, bol alkoholik, topil sa v dlhoch... toto by som svojm dietatu fakt dopriat nechcela, uznaj...

bluka2
13. júl 2020

Ja to mam presne rovnako a som single. Tiež chcem oboje pre vzťah. Tá chémia je dôležitá pre mňa tiez. Som staršia než ty, ale neplánujem si vybrať buď to alebo to. Už mám deti, takže necítim nejaký tlak, že by som si musela vybrať. Podľa mňa ostáva len dúfať, že nájdeme 2v1 😉

lenka_932
autor
13. júl 2020

@komplikovana ale ved pisem ze o motyle v bruchu nejde

bluka2
13. júl 2020

@montemotherone vášeň je indikátor, že sa k sebe biologicky hodíte a splodite silné deti, podľa mňa. Okrem toho, že je to veľmi veľmi príjemné

montemotherone
13. júl 2020

@lenka_932 tak mojkanie a dotyky potrebuje asi väčšina žien. U mužov je to ale inak a treba si to často vyžiadať. To ani nie je podľa mňa o vášni, skôr o komunikácii. Chlapi sú nastavení úplne inak. Myslím že uvažuješ správne, že prvoradý je pocit zodpovednosti a to aby si s chlapom prežila po praktickej stránke. Všetko ostatné je len k dobru a pridaná hodnota.

luccija
13. júl 2020

@lenka_932 asi si príliš kontaktná?potrebuješ dotyky, lichôtky?

jaskolka
13. júl 2020

Vášeň na začiatku nikdy nebude taka istá, ako po rokoch. Iste chémia určite musí nejaká byť, ale silou mocou nestávat len na sexuálnej príťažlivosti a naopak nebyť s osobou, pri ktorej sa cítiš len ako dobrá priateľka. Sama vidíš, že oboje si skúsila a nič z toho. Vztah su kompromisy v každom ohľade, inak môžeš skúšať a hľadať, možno sa ti podarí nájsť takého, čo ti splní oboje, ale bude trebárs iný problém. Alebo v 40 a vyššie zistis, že si stále bez partnera a "vezmeš, čo príde". Neviem, ťažko povedať, či máš veľké nároky, alebo len hľadá na zlých miestach.

ckatka
13. júl 2020

Na vzťahu treba pracovať. Žiaden vzťah nie je dokonalý. Ale je "vyvijatelny".
Treba byť k sebe úprimny...A na rovinu si vedieť povedať veci.
Štýlom...hej...zlato...ja mám rada toto a toto, chcem to takto a takto, aby som bola.spokojna. Čo by urobilo spokojneho teba? 😉
Mlčať a tváriť sa, že druhy príde na to, čo ťa spraví šťastnou je blbosť. Šťastná sa musíš spraviť sama. Partner je len "dodatok" k šťastiu...
Keď sama nevieš nájsť harmóniu...chlap.ti ju nedá...

nyusika
13. júl 2020

@lenka_932 najskor musis aj ty dospiet a uvedomit si, co ocakavas od vztahu.
zakladom je vzdy SLUSNOST.

mandzula
13. júl 2020

Ja som teda asi z tych stastnejsich. Mam oboje, manzel je spolahlivy, stara sa o rodinu a moje dieta z prveho vztahu lepsie ako jeho biologicky otec a zaroven nam to aj po 8 rokoch v sexe klape na jednotku. Samozrejme, ze to nie je take divoke ako na zaciatku, ked to bolo hlavne o hormonoch, ale teraz je to obohatene o naozajstnu lasku.

lenka_932
autor
13. júl 2020

@bluka2 suhlasim!!! ...len preco sa ja hodim evidentne k takym akoze fakt zlym typom?? nechcem byt sebecka, a zakladat s takym muzom rodinu, pride mi to nezodpovedne az az

lenka_932
autor
13. júl 2020

@luccija lichotky nepotrebujem, na to fakt nie som 🙂

montemotherone
13. júl 2020

@bluka2 indikátorom toho nie sú veľké prsia a široké boky u žien a u mužov široké ramená a plná peňaženka? 😄 aspoň čo sa antropologického pohľadu týka

lenka_932
autor
13. júl 2020

@ckatka s tym suhlasim, to ani necakam, ale na vztah treba dvoch

ivana11155
13. júl 2020

@lenka_932 ako sa hovorí taka zlatá stredná cesta je najlepšia vo VŠETKOM. Keď ti dieťa preplace celú noc kvôli kolike, horúčke, budeš vstávať kvôli vracaniu, hnackam partner s dvestopercentnou chémiou nepoužiteľný pre manželstvo a rodinu ti bude nanič a lepšie nanič ako na príťaž. Čím viac partnerov vystriedas tým viac budeš len špekulovať a porovnávať. Človek nikdy nemá všetky oblasti na 100% ale žije sa fajn keď si v každej oblasti spokojná.

pininka1
13. júl 2020

@lenka_932 ja ti rozumiem, ale po rokoch vo vzťahu som zistila že najväčšia chýba je ocakavat že partner bude presne vo všetkom taký ako chces ty. Nikdy nič nieje perfektne, ani ty nie si. Treba si uvedomiť aké partnerove nedostatky si ochotná akceptovat a aké už určite nie. Podľa mňa si však ešte nezažila tu naozajstnú lásku. Niekde sa ti páčila pohoda a kľud a niekde zasa neskutočná vášeň, ale skutočná láska by mala byť niečo medzi.

montemotherone
13. júl 2020

@lenka_932 inak ale s tou vášňou to vo vzťahu môže byť pohyblivé 🤷‍♀️ Niekedy je to len na začiatku a potom to môže vyprchať, a niekedy sa chlap zobudí po rokoch... Ako ten môj 🙈 A u mňa to bolo presne naopak, takže sme sa nejako minuli 😄

mandzula
13. júl 2020

@lenka_932 nie je dobre zakladat si rodinu so "zlym typom", ale ani so spolahlivym, s ktorym ti to neklape v posteli. Oboje je strata casu, pretoze to dlhodobo fungovat nebude. Zrejme mas v sebe nejake nevyriesene veci z minulosti, z detstva, ze ta to taka k takym muzom. Mozno komplikovany vztah s otcom...

irusa
13. júl 2020

@lenka_932 len ako píšeš máš 31..už je najvyšší čas ..budeš vyberať do 40 a potom už fakt bude ťažké tu rodinu založiť

lenka_932
autor
13. júl 2020

@ckatka napriklad mojmu byvalemu partnerovi som od zaciatku hovorila co mam rada, a ako, ale nepomohlo to, miestami ho to urazalo, ze ho chcem komandovat, aj ked som mu to povedala uplne normalne a milo, potom sa aj snazil, ale nebolo to ono ani pre neho.. potom stretnes cloveka, ktory sa ani enmusi snazit lebo to ide samo a zladite sa dokonale, lebo ved povedzme si na rovinu sex je taka prirodzena vec, ze k tomu moc encyklopediu nepotrebujes ked to medzi vami je

nyusika
13. júl 2020

@lenka_932 ale potom ster nemali iba problem v sexe, rozumies ?

lenka_932
autor
13. júl 2020
sunny8
13. júl 2020

A to mne hovoria že ja som náročná 🤦 podľa mňa ty nie si ešte celkom vyzretá na vzťah a preto ti chodia takí muži. A možno to nie sú zlí muži len vidíš pár nedostatkov a utečieš. Ver že nikdy nenájdeš niekoho kto ti bude sedieť na 100% musíš si určiť priority. Čo je u teba na prvom mieste ? Ak sex tak si nájdi milenca. Ak vzťah tak čakaj na lásku na prvý pohľad sú muži ktorí nechcú sex bez vzťahu. Daj si čas a nauč sa byť sama. Uprac si v mysli

laguna28
13. júl 2020

@lenka_932 ja by som šla do vzťahu s tou ako hovoríš víziou do budúcnosti. Čo sa týka sexuálnej stránky, mnoho mužov má svoje tajné predstavy o sexe o ktorých sa partnerke hanbia povedať ( keďže je to veľmi intímne) a stávajú sa z nich nevašniví a uzavretý, ba priam nudný sexuálny partneri. Z vlastnej skúsenosti si dovolím tvrdiť, že ak je vo vzťahu úcta a dôvera, tak treba hovoriť o všetkom. Aj o tých najtajnejších sexuálnych predstavách. Či už tvojich alebo jeho. Niečo z toho sa určite dá vo vzťahu zrealizovať.... A ani nevieš odkiaľ a vášeň je na svete. Len musíš zistiť, o čom v tejto ,,veci,, sníva.

lenka_932
autor
13. júl 2020

@mandzula mozno si trafila do cierneho. moj otec bol tazky oriesok, su spolu s mamou cely zivot, nepodviedol ju, je zodpovedny, nepije, ale ma taku povahu, ze dokazal z obycajneho zazitku urobit hrozny stres, chodil unaveny a podrazdeny z prace a potom sa vrsil na mame a mne, ako dieta som si casto zelala aby sme ho radsej opustili, lebo ma to zranovalo, tuzila som aby bola doma pohoda. Preto mozno aj v dlhodobych vztahoch inklinujem k muzom ktori su pohodaci, nerobia krik, nerobia sceny a dusno, bridi sa mi to...

makova333
13. júl 2020

@lenka_932 a ten spolahlivy partner ta na zaciatku pritahoval ako? cim? Bola tam chemia alebo sa ti pacilo vystupovanie, spolahlivost, zodpovednost? Ide o tom, ze po "zlom chlapcovi" nas zacne pritahovat tym, ze je iny, zda sa nam dokonaly, proste pritahuje inakostou. Ale nie je to pritazlivost chemicka. A potom naopak. Mozno preto sa ti to takto stale strieda a nevies najst strednu cestu.