Ahoj, som tu nová a hneď na začiatok by som sa s vami chcela podeliť (a s vami sa poradiť) o STAVOCH mojej švagrovej.
Moja švagruška je približne v mojom veku, slobodná nezadaná. Chcela som aby sme mali pekný vzťah ale nie som typ človeka čo vie umelo prejavovať záujem ak cítim že na druhej strane je akosi falošno. Lenže popravde o tejto mojej ako sa povie sestre zo zákona si neviem čo myslieť. Keď má náladičku je v pohode ale keď nie je po jej tak je zlý každý okolo. Vadí mi že musí mať všetko to čo ja...ale ak má niečo viac je uštipačná. Dáva mi pocítiť že ona má vysokú školu, že má vyšší plat. A keď sa može pochváliť niečím čo ja nemám alebo neviem je povýšenecká.Zo začiatku sa snažila aj komandovať naše bývanie aj so svojou mamičkou vedeli presne kde by čo dali a ako by sme mali žiť. No neuspeli keďže nie som typ človeka čo si nechá skákať po hlave. Suma sumárum toto jej správanie ma bytostne netrápi, ja mám svoj život s ktorým som spokojná a nenechám si do neho kecať. Mňa by len zaujímalo k čomu jej toto všetko je? Teraz sa už nečudujem že nemá kamartky keď sa takto správa, lebo aj keď s ňou chce človek vychádzať no nedá sa. A bonus je že minule som od cudzieho človeka počula ako ona o mne pekne rozpráva. Ja odpadnem z nej. Teda čo je mešuge? 🙄
suhlasim - ak ti je to ako pises jedno, neries. Na otazku "k comu jej to vsetko je?" nepozna pravdivu odpoved nikto okrem nej samej - my jej do hlavy nevidime a nevieme, co si takym spravanim kompenzuje.
Asi si potrebuje niečo svojim správaním dokazovať takéto ženy moc nemusím podľa mňa ti závidí ak si obľúbená máš kopec známych a keď pises že ona tých ľudí okolo seba až tak nemá veď si inteligentna baba aspoň podľa toho čo pises a osobne mam skúsenosť že čím viac titulov tým väčší idiot dobre robíš že sa tým nejak nezaujimas pretože takýto ľudia práve z toho žijú ale myslím si že by si ju mala pozvať na kávu a opýtať sa jej na rovinu aký má s tebou problem príp.to čo ta zaujíma si vydiskutovať možno by sa uzemnila ...a to ze o tebe pekne rozpráva to bolo myslené ironicky alebo nie lebo ak je to pravda tak to je naozaj trošku mesuge ale nečudujem sa asi je to typ ktorý chce vyzerať na verejnosti čo najmilsie,najdoveryhodnejsie ale opak je pravdou ...:( ale toto všetko si možno vedela aj sama prajem príjemné uzemnovanie svagrovej
@pukita a musí byť tvoja kamarátka?.... nestačí, že je tvoja "príbuzná" ?🙂 ...kamarátky si vyberáme my...ale príbuzných si nevyberieš ... niektoré baby si nevychádzajú so sestrou alebo bratom, mamou, otcom...tak prečo by si musela TY vychádzať s TVOJOU ŠVAGRINOU, ktorú si si nevybrala a radiť sa tu na fóre o jej stavoch ... 😉
@pukita =)) ked citam taketo nieco tak ma to len upokojuje ze nie len ja mam taketo problémy....poviem ti ako som na tom ja a budes rada ze mas svagrinku aku mas =)
moj manzel ma dve sestry( starsiu a mladsiu v mojom veku.)
ked sme sa zasnubili tak ta starsia to nevedela rozdychat ze jej brat sa bude zenit a ona nie.tak donutila svojho truhlika aby si ju vzal inac by ho vyhodila z bytu a chudak nechcel prist o strechu nad hlavou tak si ju do mesiaca vzal.medzi tym ma neskutocne ohovarala doma az tak ze ma zacali ich rodicia(moji buduci svokrovci) neznasat lebo si mysleli ze som jej neviem ako ublizila.po nasej svadbe sa to ako tak dalo do poriadku aj ekd este pred obradom stihla vyrobit scenu plakat tam a putat na seba pozornost. 🙂
a potom to prislo.mladsia svagrina ta co je v mojom veku si zhanala pracu no dlho neuspesne.tak som jej vybavila pracu u mna prihovorilasom sa za nu u sefky a dufala som ze sa aj vztahy zlepsia.stal sa opak.svagrina mi zacala zneprijemnovat pracu osocovat ma pred sefkou.dokonca doma plakala aka som na nu v praci zla a pritom som sa snazila ako som vedela.sefka ju vsak prekukla a vyhodila skor ako stihla vystvat ona mna.a v tom prisla moja svokra aj s nou k nam domov a prisli na mna navrieskat a vynadat mne ze som ta najhorsia osoba na svete a ked sa ma manzel zastal tak mu povedali ze ked si so mnou nevie spravit poriadok tak v ich rodine skoncil.od vtedy presiel rok a my sme jeho rodinu nevideli.
to je len v skratke 😀
poradim len tolko.nevsimaj si ju a nesnaz sa byt s nou kamoska lebo ked ona nechce tak nic nepomoze.a but rada ze si na tom vzdy lepsie ako ja 😉
drzim palce.
no dobre sa to tu cita ja som na tom skoro rovnako.moja svagrina ta sa zase robi dolezitou ze asi tiez preto ze ona ma mgr. a ja len ucnovku.ona je uctovnicka a ja cukrarka ona z mesta a ja z dediny.tiez je dolezita ako hovno v trave ako sa to ludovo povie.mi ani spolu nekomunikujeme nejako.minule sa ma akurat pytala ze chcela sa dozvediet ze ake to je byt tehotna co ju caka..... ja som ju odkopla mne sa nikto podlizovat nebude nemam to rada.niekto sa podlizuje a za chrbtom vravi ze si nic moc.taketo veci neriesim presne ako vravia zienky povyse nahodit usmev jednym uchom dnu druhym von...kazdy je nejaky ale dobru svokru svagrinu je v terajsej dobe tazke najst.viem o tom svoje...
Dakujem zienky asi to fakt nema zmysel riesit aki vravite.
ahojte moje takže neni švgrina ako švagrina my s mojim ešte sice nie sme zobraty ale v dohladnom čase to planujeme a ako pišete tak aj ta moja nastavajuca švagrina je fakt tiež strašne naladova ked nie je podla toho čo pivie ona tak zazera ako mantinel dobre že vas neprekole naivne som si myslela že aspon s nou si budem pokecat kedže sme na rovnako stare zo začiatku to aj šlo ale potom ked pred deviatymy rokmy otehotnela stalasa sa hrozna vtedy som prišla nato aka vlastne je pred rodičmi sa robi ta najlepšia ale asi to tak nieje trocha sa obavam ked pride pozriet nasho maleho drobceka akurat včera mal tri mesiace neviem prečo ale fakt si neviem najst s nou reč no narozdiel z ich sesterkou ktora je dokonca take iste znamenie sa super pokacat da.
@depa no ja so svagrinou nejak nekomunikujem som jedinacik takze niesom ukecana lebo nemala som sa skym poradit... ale moj svagor ma bere taku aka som on je fajn len jeho zena pravy opak.vekovo sme na tom skoro rovnako ja 25 ona bude mat 29 ale nevieme si najst temu tak sa ani nezhovarame.jej ide najlepsie len to vytahovat sa a chvalit.ako napr.super postavicka prsia zvacsene vlasy huste kilo mejkapu na sebe a vsetko co k tomu patry a ja takych ludi nemusim.a ako pises ze co povie tak s tym sa zhodneme ako ona povie tak jej muz musi skakat co ho lutujem.a deti ked budu mat no neviem si to predstavit vravi ze chce do 30tky ale stale chodia na motorke po zabavach a tie prsia???...no neviem.boli sme si s nimi raz sadnut no ona skor uprednostnovala svoju kamaratku ako mna svagrinu a to bolo viac krat.
@pukita Nic si s toho nedelej. Moje segra ma takovou svagrovou ze ja bych ji nakopala do zadku hned v prvni den. Pitoma zavistliva nána. Hned v prvni den moji segru ofrflala ze pry je rozmazlena namyslena holka, a pry ji ma vykat protoze svagrova je od ni o 6 let starsi. Moje segra je typ cloveka co se snazi s lidma vychazet a tak slusne rekla, ze snad tohle ne a ze ji bude hezky oslovovat. Napric tomu, ze ma segra nesnasi, kdyz ji nekdo rekne Ada, ona ji jinak nerekne a jeste jednou rekla, ze tak debilni jmeno snad nemohou nikomu dat, pry holky s tim jmenem nesnasi. Pak moje segra rada pece a vari, vzdycky jim neco donese a ona to pak hazi psovi, proto kdyz to segra zistila, prestala to nosit a ted ji pomlouva, ze nic nedonese, protoze je lakoma! Nemluve o tom, ze jeji svagrova nesnasi deti ale uplne, a nechtela nikdy nijake mit. Kdyz moje segra otehotnela, do tri mesicu byla tehotna i ona. Nervni porad pocas tehu, kdyz zjistila ze bude mit klucinu a moje segra holku, primo zurila a sveho syna dlouho nemnela rada, dokonce ho odmitala kojit a byt s nim a kdyz jeji partner byl zoufaly a nosil syna k me segre, pak se zlobila. Nakonec se po par letech zmirila s tim, ze ma kluka a taky ten neni dobre, protoze segrina holka je moc hezke a roztomile devcatko, inteligentni a mila, a jeji syn je porad uplakanej, zlostnej, nic neumi, nechce a je opravdu zlomyselnej a to je jenom dite jeste a ona zavidi, ze jeji syn neni takovej a porad po nem jenom rve a mlati ho. Jeji syn rika me segre mami!!! a kdykoliv je u nich, nechce jit domu. S mi segrou svagrova doted extra nemluvi a to jsou sousedky, co se ma segra na zacatku moc tesila, ze bude mit skvelou kamaradku! A tak bych mohla pokracovat.
Ja by som si tiež rada so svojou švagrovou vychádzala, no tá nedokáže byť ani v jednej miestnosti so mnou. Už som sa pokúšala akokoľvek s ňou baviť, vždy keď sa stretneme ju pozývam k nám na kafé - nikdy neprišla, ona mňa nepozvala. Keď som sa snažila zblížiť, tak sme sa raz aj jeden večer dlllho rozprávali a ona mi to raz šplechla do tváre, že ju nebaví počúvať o našich problémoch, no zabila totálne. Pri synovi so švagrom len chodili, no bola tiež požiadaná byť krstnou mamou, odmietla to (mňa babka učila, že žiadosť o krstného rodiča sa ani žobrači neodmieta, ale tak niekto asi nemá takú výchovu ako ja, budiš...). Tak krstný je iba švagor, lebo že oni spolu iba chodia a podobné býkoviny... Pri malej už boli manželmi a tak sme ich automaticky požiadali oboch. Stále sa však nejako divne k tomu stavala, tak som sa jej ani nie týždeň pred krstinami spýtala, či vlastne chce byť krstnou mamou alebo nie - a ona na to, že ju naše rozhodnutie prekvapilo, ale že ho rešpektuje. Ako naše rozhodnutie, tak buď chcem alebo nie. Viackrát som sa jej spýtala, či chce alebo nie - zakaždým som dostala odpoveď - že rešpektuje naše rozhodnutie - no tak sorry moja milá, zášť je voči mne, i keď nerozumiem tomu prečo, tak čo ak sa bude fakt musieť postarať o moje deti, voči ktorým zášť nebude mať? Ani k nám nechodia - ani švagor, lebo jeho žena...... divné..... Tak sme ich zrušili a dva dni pred krstom sa rýchlo zmenilo a krstnou malej je moja ségra.
A tiež nechápem jej rozhodnutie na meno jej dieťaťa ..... totiž moja malá sa volá Adela a ona dala svojej malej meno Anabela - samozrejme sa celá rodina mýli a aj našu oslovujú raz tak a raz tak. Svojej malej dali krstných jej kamarátov, my sme o to ani neboli žiadaní, ale tak čo už, ja by som rada bola...
Dlho ma to štvalo, že sa takto chová, ale tak zvykla som si a povedala som si, že ja ju k životu nepotrebujem, aby som sa jej strkala do riti. Takže tak...
@yidaky no ved ja som si vtedy uvedomila akeho muza mam.ze ma brani aj pred vlastnou rodinou.a poviem len tolko od vtedy sice mame len moju rodinu ale zije sa nam super.nik sa do nas nestara nik nas neriesi a takyto pokoj by som uz za nic nemenila.o mesiac budeme traja a tolko stastia vykompenzovalo aj to trapenie co sme si s jeho rodinou zazili.
Sama som sa síce v tom našla (mám titul a tak), ale inak mám presne rovnaký problém. Ja som spoločenská, mám rada ľudí, snažím sa byť ku každému milá a pomôcť, mám kopu kamošov (ktorí sú mi bližší ako vlastná rodina)....a niečo podobné namyslené mám pri sebe aj ja. Nepozdraví to, pozerá to na mňa zvysoka, viem, že sa mi smeje, kvôli môjmu zraku a tak. Ale upokojili ste ma, že nie je to len u nás také uletené, ale aj tak ma to trápi. Bývame zatiaľ v jedno baráku a o to horšie to je, Už sa cítim ako cvok občas, ale fakt uberá mi to energiu a zdravie to správanie. Tešila som sa na kamarátku a prišiel človek, ktorý by bol najradšej, keby som minimálne niekde v Bratislave alebo ešte lepšie, na druhom konci sveta.
Ahojte viem že to sem nepatrí ale som stoho
už zúfalá... Pochádzam zo Záhoria a Priateľ z Východu... Sme spolu už 2 roky lenže problém je taky ze moja svokra a švagriná ma nenávidia kvôli tomu ze nenašiel si Východniarku moc mi to dávajú pocítiť ci na rodinných oslavách alebo keď ideme na návštevu sú obe ku mne také odmerane.. Moja rodina priateľa prijala bez problémov neriešia odkiaľ je...chceme s priateľom urobiť svadbu lenže keď sa to do počula svokra povedala ze ta mi ani na svadbu nepríde ja priateľa milujem... Prosím vás o radu co by ste robili na mojom mieste je to najlepšie ukončiť ma podľa vás takýto vzťah význam ďakujem za každú odpoveď
ak s nou chces vychadzat tak si o tom s nou pohovor.... ona mozno nevie ze takto na ludi vplyva.. ak je ti to jedno tak ju neries...