Taky mensi vylev si dovolim.Mam za sebou nejake taketo skusemosti,kde sa tieto vlastnosti ludi prejavili.Kde sa to berie v ludoch?Nechcem ist do detailov,no jednoducho som sklamana.Mam pocit,ze takych je vacsina.
@lindusss2016 nastastie sa nimi neobklopujem.🙂To je pozitivny bod,ktory som si vsimla vdaka Tvojmu prispevku.Vdaka.No potom su tu taki,kgorymi sa obklopovat ani nemienim,len sa im jednoducho nevyhnem.
ludstvo je krute od svojho pociatku, bolo a bude... ani nasi predkovia nezili o nic lahsie, zlo a krutost ich sprevadzali, mozno mali ine prejavy a formy, ale stale to tu bolo a bude. Mozno o par tisicroci to bude inak, ale v tomto nie som optimistka na "najblizsie" obdobie. Ale mame tu slobodnu moznost a volbu takym ludom sa vyhybat, ignorovat, nepustat si ich do zivota alebo si drzat odstup, mat nadhlad a brat ich aki su, ale nedat sa nimi zranovat, no stale budu pritomni okolo nas.
@hradnapani
Vynasnazim sa.
Tak potom plati rada vyssie. Ak to nir su tebe blizki ludia, tak si to nepripustaj, neber si nic osobne. Kazdy je nejaky. Oni su taki, lebo lrpsi byt nevedia, to nie je tvoje, je to ich.
@lindusss2016 budem sa snazit na to mysliet.
Základ je, nemaj očakávania!
@slunce3
To je tiez pravda.No nejake ocakavania tam budu vzdy, ked Tvoje standardy v spravani su predsa len ine trocha.
@slunce3
@lindusss2016
@hradnapani Dakujem Vam,zienky.Pekne myslienky ste mi napisali,pomohlo to.🙂
Ak este nepoznas, vypocuj si na youtube Styri dohody, prerozpraval jarda dusek
@lindusss2016 Dakujem,to si pozriem urcite.
Ľudia si zlí, majú v sebe veľa bolesti, zaste, sklamania, traumy. A odzrkadľuje sa to všelijako. Nemaj očakávania, ber interakcie s ľuďmi neutrálne a očakávaj všetko.
Kruty je svet,
lasky v nom niet,
srdce je zle
a zavisle ...
Záleži v akej štvrti žijete. Tým sa lahko radí že vyhýbaj sa im a nepripúšťaj si ich, keď žijú v slušnej štvrti. Ale čo tak na predmestiach Paríža keď bývate pri No-Go zóne, alebo blízko rómskej osady, a neprejdete bez toho aby po vás nekričali vulgarizmy, a keď si k vám prídu aj sami (tak darmo si ich vy nechcete pripustiť) ignorácia nepomôže a zmlátia vás len tak pre svoju zábavu... Vtedy buďte múdri! Tie gangy vedia že zákon je na nich krátky a môžu si robiť čo chcú. Šikana a bitky na dennom poriadku. A potom niekto ide radiť že ignoruj ich nevšímaj si ich...
Súhlasím s autorom. Svet je krutý. Ľudia sú krutí. Stačí si pozrieť reportáže Kristíny Kövešovej. Byť grázlom je IN a detská sa predbiehajú na videách kto spraví väčšiu krutosť či už na zvierati alebo človeku.
To je z dovodu spotrebitelskej formy zivota takmer vsetkych ludi. Vladnu nam peniaze, najdolezitejsie je bohatatvo a postavenie, vyzor a schopnost presadit sa...., ale je tu nadej. Uz sa vo svete spaja obrovska masa ludi roznych profesii, od vedcov, lekarov, podnikatelov az po zeny v domacnosti, ktori chcu vytvorit novu formu spolocnosti a to Tvorivu spolocnost. Staci si dat toto heslo do vyhladavaca - tvorivá spoločnosť. 7.5. 2022 bola velka online konferencia prekladana do vysse 100 jazykov, pod nazvom: Sme ľudia, chceme žiť. www.creativeasociety.com
Oprava: www.creativesociety.com
To sú slobodomurárske výmysly. Tak ako Rootchildov plán a podobne. Niesom proti, bol by som rád keby to vzniklo ale nevznikne. Je tu tvrdý kapitalizmus a ten aj zostane.
@karolinakr Odpoveď je v Písme, v nedodržiavaní dvoch najväčších prikázaní...., nebude to stále takto....
ja som to tiež zistila, že ľudia sú povrchní, zlí a sebeckí a vieš ,čo som spravila ?? Všetkých "takýchto" priateľov a "priateľky" som vyškrtla zo života...a môžem Ti povedať, je to paráda, stretávam sa len so samými energiou, humorom a dobrou náladou ovplývajúcimi ľudmi..fakt, úprimná rada.
Je to pravda. Co mozes spravit? Vyhybaj sa blbcom a obklopuj sa dobrymi ludmi. Vytvor si svoju bublinu dobra.
Tieto vlastnosti tu boli vzdy u ludoch, len vela vyplavuju tazke situacie, krizy, napr. covid ci vojna.
Vela ludi sa uz proste nedokaze pretvarovat a to zlo v nich vyslo. Za "dobrych čias" to vedeli hrať, ale práve náročné situacie odhaluju skutočný charakter človeka.
mne ani nepríde žeby bol svet povrchný, len tí ľudia sú zlí...ale možno to bude tým že ľudia majú v sebe bolesti, traumy...
mňa vždy zarážalo aké vedia byť niektoré deti zlé už v MŠ. to som nepochopila nikdy. Odkiaľ to majú.... Žeby už spolu s materinským mliekom pili zlobu? pochybujem žeby v MŠ p. učiteľky im kázali robiť zle - žeby to mali na rováši rodičia svojou výchovou???? Ale prečo???
@deti95060810 ano,take deti malicke su ako spongie a tiez robia veci instinktivne.Ked ich rodic neusmerni,tak nema odkial vediet,ze tak sa to nema...
@lindusss2016 tiez si to myslim. Ja nariklad na svojom okoli vobec toto nepocitujem 🤷♀️
@karolinakr príslovia vznikali na základe skúseností a pozorovaní ľudu, preto sú výstižné a pravdivé aj po 100 rokoch... A je medzi nimi také že: "za dobrotu na žobrotu" presne a výstižne opisuje tvoju situáciu.
@modryzrebec skoda, ze si nedas tu namahu a nevypocujes si celu konferenciu aj viacero relacii z ich produkcie. Potom by bolo namieste slobodne vyjadrenie nazoru. Viem, cela konferencia trvala 11h a navyse je potrebne niektore informacie vstrebat, doplnit, overit. Rozdiel od inych je ten, ze vsetko sa robi dobrovolne, bez odmeny a nejedna sa o navrhy jednotlivcov, alebo uzkej skupiny ludi. Nikto na tom nebohatne a preto sa tomu da verit.
Ide o to že to nebude zrealizované. Boli už podobné pokusy. Tento divoký svet sa nemá šancu zmeniť kým mu budú vládnuť krutovládci. Zlo a krutosť nikdy nevymiznú.
Bohužiaľ je to taak😐🤔
Co vyzerujes, to pritahujes 😉 Ako je mozne, ze sa obklopujes takymito ludmi?