Dnešní muži - najprv dieťa potom svadba?

amy456
30. apr 2019

Baby, čo je to za generácia mužov, ktorá skôr navrhne bábätko ako svadbu? Dieťatko mi príde ako omnoho väčší záväzok a predsa mi ho už 3 partneri navrhli, zatiaľ, čo svadbu ani jeden. Posledný mi vyhadzoval na oči vraj si dávam podmienky, keď chcem svadbu a až potom dieťa. To je dnes vážne pre mužov taký problém?

nevludna
30. apr 2019

@amy456 u nas to bolo naopak. Resp ja som svadbu nechcela, je to pre mna zbytocnost. Ale manzel to chcel.

klarissa25
30. apr 2019

@amy456 je proste ina doba...ani my sme neni zobrati a mame dieta, a nad svadbou zatial neuvazujeme ani jeden...

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asurajka
30. apr 2019

Mne tiez pride ze muzi sa dnes skratka nechcu viazat. Ale su aj vynimky, napriklad ten moj, o ruku ma poziadal po roku randenia a o mesiac sa berieme 🙂 Babatko chceme obaja, ale sme veriaci takze chceme aby sa babo narodilo v manzelstve.

titla
30. apr 2019

@amy456 Asi je to individuálne, ale celkovo v mojom okolí prevládajú chlapi, čo chceli deti až po svadbe.

viera77
30. apr 2019

Osobne by som nedokázala len tak rodiť deti mužovi, ktorý neprejaví záujem najprv si ma zobrať za manželku...doba- nedoba, moderné - nemoderné.

amy456
autor
30. apr 2019

@oli18 Ja si to v hlave prehadzovať nebudem. Napísali ste mi to akoby som mala byť rada, že vôbec so mnou niekto deti chce. Mám na tvoj svoj názor, čo je to za muža, ktorý sa vykrúca pri slove svadba ako had, ale dieťa na to by ho hneď bolo.

amy456
autor
30. apr 2019

@titla potom som len v zlom okolí :D

januska20
30. apr 2019

@amy456 jednoducho mu povedz ,ze najprv fara a potom mara .. vsetko po poriadku

vespertine
30. apr 2019

Muži dnes vo svadbe nevidia praktický význam. Nič nové im neprináša, žiadne výhody, akurát nejakú tancovacku a šaškovanie pred rodinou, čo oni nemusia väčšinou. Muži nesnívaju o svadobných šatách od detstva. 🙂 Rodinu vedia mat aj bez toho. My sme sa tiež vzali až po deťoch. Muž vravel, že chcel na svadbu našetriť, čo je pravda. Mať dieťa, aj keď je to veľký výdavok, tak fungujúci pracujúci pár ho finančne zvládne v pohode. Postupne. Svadba je veľká jednorázová investícia. Ak nejdeš len na úrad trebárs v utorok s dvoma svedkami. Čiže u nás takto. Ale nikdy sa svadbe vyslovene nebránil, len sme ju odkladali na neskor. A ten čas prišiel.

ivana.natasha
30. apr 2019

@amy456 tiez som chcela najprv svadbu a potom dieta, aj som (uz teraz) manzela varovala, ze to bude takto, ale tak on by sa svadboval uz aj po pol roku chodenia, tam problem nebol. Dcerka sa narodila cca rok a tristvrte po svadbe. Niesom veriaca, ale ak chce muz dieta ma byt chlap aj na svadbu. Funguje to doteraz a to mame za par dni 10.vyrocie. Ja som takto spokojna, aj ked nie kazdy to tak chce a zije nadivoko. Je to kazdeho vec, ale nemenila by som svoje presvedcenie, len preto, ze '' mozem byt vdacna za to, ze ma niekto chce oplodnit''.

oli18
30. apr 2019

@amy456 nechcela som sa ťa dotknúť, nemusíš si to prehadzovať. Ale napíšem všeobecne, takých čo čakali na svadbu a nikdy sa jej nedočkali, je mnoho. A nemajú ani dieťa, ani manžela. Je na každom, ako sa rozhodne.

danyb
30. apr 2019

@amy456 ja som asi ozaj stara skola a je mi proti srsti ak maju dvaja deti a nie su zobrati.. neodsudzujem ale podla mna to nie je spravne.. dokonca poznam pripad, ze mali 3 deti.. partner umrel a ona sa musela vystahovat z bytu, lebo dedicov bolo viac, nie len jej deti a nedostavala ani vdovske a dokonca ju ani na aro nechceli pustit... velmi pekne ju aj ich deti partner "zabezpecil"...

silesias
30. apr 2019

@amy456 ja som vydatá 7rokov ale inak sme spolu 10. Sranda bola že s bábätkom chcel manžel začať hneď a svadba? - že na čo papier? To nie sú len dnešný chlapy je to možno aj štýl výchovy alebo okolie neviem. Môj manžel má štyroch súrodencov vsetci majú deti, ale len my sme zobraty. Tiež mi to tak prišlo. Bábätko chce každý chlap ( nemajú s tým problém no možno to robí činnosť ako sa deti robia 😂 ) inak zavazok na celý život a manželstvo? ( Rozviesť sa dakedykolvek dá ale majú stým neskutočný problém možno preto že im to pripomína puto ) sama neviem.
Našťastie nám sa nedarilo a deti sme mali až tri roky po svadbe 😂😂

southbay
30. apr 2019

@vespertine asi najlogickejsie vysvetlenie...sobas v nasom pravnom systeme (a najma na zapade) prinasa vyhody len zene (matke), chlap akurat riskuje strasne vela v pripadnom rozvode...navyse pri dnesnych problemoch s pocatim ak chce chlap dieta a je to prenho "make it or break it" zalezitost vo vztahu s partnerkou tak svadba je v tomto pripade irelevantna, skor naopak zase len pritazou (a nie len vo forme nakladov na svadbu samotnu)...

janickacrazy
30. apr 2019

@amy456 No jednoducho chlapi sa svadby boja, teda nie všetci, ale je ich dosť veľa. Lebo dieťa je síce veľký záväzok, ale hlavne pre ženu, ona bude tehotná, porodí, bude kojiť, pre chlapa to až taká veľká zmena nie je, lebo on stále chodí do práce. Je jednoduché opustiť ženu a nechať jej na krku dieťa, ked nie ste zobratí. Z manželstva sa odchádza už ťažšie, lebo treba aj rozvod vybaviť, delenie majetku a to už taká sranda nie je. Moj mm nemal problém si ma zobrať a dieťa nechcel pred svadbou, ale až po svadbe, tak to má byť. Poznám mnohé ženy, čo na svadbe netrvali a ten chlap si ich nezobral ani po rokoch, ked majú 2 deti.

lucyluv
30. apr 2019

Podľa mňa je to divné, keď dieťa chce mať a svadbu nie. Ja by som osobne s takým mužom dieťa nechcela. Ale tak to je moja predstava ideálneho muža, verím že sú rôzne odtiene situácii, kedy sa nemôžu pre niečo brať, alebo keď žena nechce. Ale na mňa by taký muž nepôsobil dôveryhodne. Preto som si asi zobrala o dosť staršieho muža, proste vyzreteho, čo vedel čo chce

maminkasisa
30. apr 2019

@southbay co riskuje chlap v pripade rozvodu?

katulienkax
30. apr 2019

Nuž ženy ťaháte za kratší koniec ak si vas muz nevezme a máte dieta s nim, ci už dedenie, vdovske. Ale vaša vec. Potom budete vyplakávať. Ze vam dieta ostalo na krku, bez majetku a chlap bude o vas rozprávať vtipy pri pive.

felycity
30. apr 2019

Chvalabohu, že mám normálne muža, súhlasím, som stará škola a svadba je aj právna inštitúcia okrem iného mi tým muž prejavuje úctu. Osobne by som v živote nešla do toho, aby som mala deti bez svadby a takisto by som nedovolila, aby sa volali po partnerovi . A nazvať to moderné - nuž nie je všetko moderné je aj dobré. Pomaly sa strácujú isté tradície, spôsoby, lebo je vraj iná doba.

via88
30. apr 2019

@southbay co ako chlap rozvodom riskuje co zena nie?

asurajka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
baskustek
30. apr 2019

@janickacrazy Presne aj podľa mňa je pre nich svadba väčší záväzok ako dieťa. Chcú mať jednoducho potomka, ale zároveň si nechať zadné vrátka, keby náhodou vzťah nevyšiel. Ľahšie je sa len rozísť ako riešiť rozvod, deľbu majetku a všetko s tým súvisiace.

amy456
autor
30. apr 2019

@oli18 Tak ja radšej všetko alebo nič. 🙂 Pretože sa cítim zodpovedná aj za dieťa a aj preto že môj ocko zomrel keď som bola ešte dieťa takže viem, čo je to neúplná rodina a viem, že keby naši neboli zobratí tak sme na dlažbe. Keď sa taký muž pre mňa nenájde tak radšej nebudem mať žiadne dieťa, dieťa totiž pre mňa nie je módny doplnok, pri ktorom si odšrktnem "kúpené", ale výsledok láskyplného vzťahu a živá bytosť, ktorá nechcem, aby doplácala na moje zlé a unáhlené rozhodnutia.

southbay
30. apr 2019

@via88 staci si to vygooglit ale okej, minimalne vyzivne pre exmanzelku (aj take existuje, prestudujte si nase zakony, niektore povinnosti aj po rozvode su doslova na grc), vacsia strata majetku...muzi statisticky zarabaju viac, maju nizsie naklady na zivot (nejakych 70% vydavkov domacnosti robia zeny), su menej chori atd...proste muz z toho nema ziadne vyhody, prinesie do manzelstva bez deti spravidla viac...sobas je primarne urceny na spojenie majetku rodin a zabezpecenie deti (ako uz vyssie bolo pisane pri necakanej smrti otca x deti, nemanzela, je to trochu problem)...muz by mal prirodzene chciet svadbu ked uz je dieta ceste uz len kvoli zabezpeceniu rodiny, bez deti tie nevyhody brutalne prevysuju nejake vyhody

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amy456
autor
30. apr 2019

@southbay riskuje aj žena. A beriem keď ide nejakému mužovi len o dieťa nech to povie partnerke hneď na začiatku vzťahu a nie, že ju ťahá za nos. Ja som vždy povedala, že chcem svadbu najprv a potom dieťa, tiež vraveli, že to takto chcú a po čase keď došlo na lámanie chleba tak koniec vykrúcačky a výhovorky. Mám pocit, že vedeli, že to takto chcú, ale si mysleli, že ma zlomia nakoniec na to dieťa, proste ma klamali. Nepríde mi to jednanie férové. Veď nech budú aj chlapi féroví a nech si hľadajú partnerku so spoločnými cieľmi teda takú, čo sa nechce vydávať, ale chce deti bez manželstva. Ja im o svojich plánoch poviem a som nakoniec oklamaná kde sa to reklamuje?

marica61
30. apr 2019

@asurajka tak muzi sa nechcu viazat....a co zena, ktora sa tiez nechce manzelstvom viazat, ale ked jej urobi dieta , co je prenho velmi jednoducha a prijemna zalezitost, tak ona je priviazana na velmi dlho. Toto je podla muzov v poriadku?

jajka257
30. apr 2019

@southbay tak toto nemyslis vazne. Ze zena robi 70 % vydavkov...... To mas odkial statistiky? A ze muz zarobi viac. To uz davno neplati.

vevesh
30. apr 2019

@southbay to ze muz zarobi viac je logicke, kedze zena zarobi menej a ide aj na matersku, s detmi atd. A potom ma vypadok prijmu prave na ukor muza. Ale nechapem, preco by sa chlap nemal starat- co len uzivat zivot a zena nech sa zodrie?? A v manzestve plati, co je moje , je aj tvoje a naopak- preco take vyratavanie vydavkov?? Tu pekne vidno, preco chlapi nechcu- lebo sa z nich stali egoisti a na prvom mieste je ich ego a pohodlie, a az potom nejaka ta starost o zenu a pripadne deti a "zdrapom papiera" si to este oficialne odovodnuju🙄🙄🙄