Ahojte. Dnes som sa pochytila s mužom. Obaja chodíme do práce. Ja pracujem manuálne a on nie. V práci som stále na nohách a keď prídem domov ešte sa starám aj o domácnosť. Muž mi pomáha s upratovaním, ale nie vždy. Dá oprať veci, ale odkladám to ja. Ja urobím svoju prácu naraz a on si to rozdeľuje. Sem tam niečo uvarí, ale upratujem kuchyňu ja. No a včera večer naše psy (ktoré chcel hlavne on), vyhrabali dieru na záhrade, tak dnes ráno ho za nimi posielam a že on nejde nech idem sama, lebo on na nich nemá nervy. Tak som mu povedala, že všetko necháva na mňa a už bol oheň na streche. Ja som varila akurát a chystala, aby mal čo jesť cez deň keď idem do práce a on takto. Prehnala som to?
neprehnala vobec, ved ste na to predsa dvaja, mali by ste si pracu delit. a ked to nechce chapat a nechec ti pomahat, tak potom je to jeho problem, treba si vsak jednoznacne vykomunikovat, komunikacia je zaklad. ak ani to nepomoze, tak (ne)rob to, co on, uvidis, ako rychlo prejavi zaujem, ked nebude mat navarene a upratane :D
no ďalší čo sa nechá obskakovať od ženy...
ak je doma - nech si navarí - aj tebe.
Ak si raz manzela naučis, ze mu budes robit sluzku, tak ta tak aj bude brat.
Naco mu varis? Cez tyzden ste obaja v praci.
Dalsia vec - mas zly postoj "pomaha mi" - v com ti pomaha? vo vlastnej domacnosti? muz nema co zene pomahat. Domace prace su spolocne...
Dnes je moderne pred svadbou roky fungovat v spolocnej domacnosti, no zda sa, ze ty si chcela byt radsej slepa...
no takto...dam ti iný pohlad....z opačného súdka..ja tiež robím 80% domacich prác viac ako moj chlap. viem, ze on proste nie je typ "žienka domáca", nikdy nebol, nikdy nebude. aj keby sa akokolvek snažil, kuchyňa bude uprataná ako od 10 rocneho decka mozno 🙂. prádlo bude poskladané ako od 4ročného decka 🙂. za to však má pre mňa hodnotné iné prednosti v rámci prác, napríklad: stavebné veci okolo domu, úpravy, vybavovanie roznych vecí aj za mňa, odvoz, dovoz, nákupy, a kopec ďalších. v zivote nikdy, nikdy, nikdy, mi ani len naznakom nevycital, ked nieco nebolo doma spravene z hocijakeho dovodu.o psov sa starame spolocne, ale take tie vyčesavania napriklad, upratanie voliery,cistenie uši a podobne je na mne. ale mne to nevadi, mna to baví. P.S. sa psami si ho poslala kvoli čomu? mal ist krmiť alebo cvicit alebo čo vlastne mal ist tam robit? vynadat im za vykopanu jamu? ci?
@zojazoja No len on sa ani vonku nepretrhne. Chodník už robí 3 roky a stále sa nedokopal. Poslala som ho aby ich pustil a dal im čistú vodu, trochu sa im povenoval.
cize to boli zavreti od večera celu noc a rano, pokial si mu nepovedala, aby ich siel pustit von a dal im vodu?..tak by ich ani nesiel pustit a nesiel za nimi vobec?
Porozdeľujte si povinnosti, urob si svoju polku a na ostatné sa vykašli. Cele je to aj o komunikácii.
My sme na domácnosť aj dom 2 x dospelý, 1 pubertacka takže v podstate už plnohodnotní 3 ľudia. Každý máme svoju oblasť povinnosti.
Keby ich buzerujem v štýle toto treba, hento treba a okamžite teraz v tejto sekunde lebo som povedala zvysoka sa mi na to vykašlu. Druhá cesta do pekla by bolo spraviť to za nich.
Psy vyhrabali jamu. Tak vyhrabali no a čo, ved raz by si to spratal muž, svet sa nezruti koli jednej jame.
Nebut hyperaktívna a premotivovaná, keď muž perie môže to aj vyvešať, poskladať. Ty zasa varis. Takto to mame aj my. Áno občas sa stane ze prádlo vysi aj 2 dní na susiaku a na večeru su špagety s kupovanou omáčkou lebo sa nám nechce, ale nevycitame si to navzajom
Akoze on je doma? Ci naco mu varis, od hladu snad neumrie. Normalne polav z tych prac. Ak su to jeho psy, nech sa o nich stara. Podla mna neprehanas, ked budes na materskej, bude to este mensia pomoc, treba nastavit nejake pravidla. Moj muz zvladne vsetko, jasne, ze su veci, ktore urobim lepsie, ale momentalne robi tak 90%vsetkych prac, kedze za chvilu rodim vratane varenia, upratovania a staranie sa komplet o psa.