Ahojte
Dnes sa prvý krát stretnem s rodičmi môjho priateľa. Býva ešte u nich a doteraz sme buď mali program alebo bola som tam keď neboli doma.
Tentokrát však ideme k nemu a budú doma. Nebude to nič oficialne, že by ma pozvali na obed alebo tak. Jednoducho len ideme k nemu a budú tam aj oni a tak teda nás predstaví priateľ.
Patrí sa i v tomto prípade priniesť niečo? Nechcem ísť s prázdnou rukou ale nechcem ani to aby im bolo trápne, že ja som priniesla niečo a oni neprichystali pohostenie (veď ani nemusia, pravdepodobne budeme v izbe pozerať seriál s priateľom)
Rozmýšľam , že jeho otec nepije tak by som mu priniesla čokoládu a mamine kvety?
Nie, nepriniesla by som. Iné by bolo keby vás zavolali na obed, tam sa to patrí, ale takto nie.
Neniesla by som nic
Samozrejme priniesť. Aj drobnosť čokoládu kvietok , ja si neviem predstaviť že by som došla za rodičmi akéhokoľvek priateľa prvýkrát bez ničoho . Ja keď som bola prvýkrát teraz už u manžela som si zistila , čo jeho rodičia obľubujú mama víno tak som kúpila flašku vina a otec horké čokolády tak preňho taku lepšiu horkú čokoládu . Oni má tiež pohostili aj keď nie oblozenymi misami ale aj tak : určite prosím nechod s prázdnymi rukami .
súhlasím úplne s @a_alexandra_a v takomto prípade by som nebrala nič
Ja by som rozhodne priniesla aspoň čokoládu a kávu. Neviem, ako máš zvykom, či si dávaš u nich kávu atď., ale aspoň zo slušnosti. Určite tým nič nepokazíš. Ak by si prišla s prázdnou rukou i keď nie na návštevu, ale oni by očakávali, bolo by to oveľa trápnejšie.
netreba nič brať. Iné by bol obed, ale keď je to iba tak, že budú doma a každý má svoj program. Príp. možno by som nejaký koláč na ochutnanie. Ja tak všade chodím🙂. Doma pečiem a keď niekam idem, vždy je niečo upečené, tak na ochutnanie zoberiem
@lauriinkaa presne tak . Určite nikto nie je na pozornosti odkázaný , ale jednoducho sa to patrí .
@nika11103 áno, bol by rozdiel, ak by sa náhodne stretli niekde na ulici a predstavil by ich priateľ, ale takto sa to jednoducho patrí.
Je to na vás, ak chcete spraviť dobrý dojem, niečo zoberte. Ak sú vám takéto veci ukradnuté, tak tam choďte bez ničoho.
Asi prinesiem aspoň čokoládu a víno predsalen pravda, že nejdem vyslovene na obed alebo pohostenie no idem do ich domu a som hosť 🙂
Autorka, ja by som bola s vínom opatrná, to skôr, ak by si šla na obed a už poznáš ich apetít. Skôr by som volila tú čokoládu a kávu..
doniesla by som aspoň čoko 🙂
Autorka dobre urobíš . Tým absolútne nič nepokazis , ja si ten deň pamätám ako by to bolo včera dnes už so svokrou sme si vtedy nakoniec veľmi dobre pokecali . Tiež som nešla na oficiálne predstavenie , proste má zavolal k ním domov a rodičia o nejakú hodinku prišli domov . A nakoniec sme prekecali cely deň . 🙂
priateľ hovoril, že nepijú tak zoberiem obyčajnú čokoládu nech si dajú spolu🙂
Urcite by som nieco priniesla, s tym nemozes absolútne nic pokazit, je to milé gesto a patri sa to.
ja by som priniesla kvetinku aspon
Ci by boli doma alebo nie, ide do domacnosti k priatelovi, urcite by som nieco zobrala.
Určite niečo zober.Aj keď nepijú, dobré sa víno pre jeho otca a bonboniéru pre jeho mamu.
@zabka1124 co s tym vinom bude otec asi tak robit? Ked nepije? Ja by som nenosila nic.
@pondelok01 tak si ho odloží.My tiež nepijeme a keď niekto k nám príde,vždy donesie víno,čokoládu/bonboniéru.Podakujeme, odložím.Ked je sviatok a zídeme sa viacerí, otvorím,vždy sa nájde niekto,kto by si dal dobré vínko.
@h2 nejde sa predstavit ale bude predstavena rodicom... ty si bezne chodila k frajerovym rodicom a nacvicila si si cislo ze caute ta ja som katka, priatelka vasho petrika?mam x rokov, pracujem ako veterinarka a bla bla.... ved asi rodicov informoval ze dnes pride priatelka a predstavim vam ju... aspon si myslim...nikto necaka ze ma doniest plny kos na privitanie ako z americkeho filmu. Ale aspon malicku drobnost sa patri myslim si... aspon ja by som nieco doniesla.
@zdenkastanka Ja som mala len 2 vážne vzťahy, kde som spoznala aj rodičov (vlastne, v oboch prípadoch len matku). A v ani jednom prípade som ju nespoznala u nej doma. (Bola som v týchto veciach strašne pozadu, skôr som mala vlastný byt, než vážny vzťah. 😁) Takže nie, fakt som bežne nechodila k frajerovým rodičom.
Možno by sa hodil dezert a nejakú drahšiu kávu a dať to do darčekovej tašky.
Za mna nie
Toto večné slovenské " uplácanie" a "darcovstvo" mi raz odpáli dekel 😀
Ja by som nenosila nič kedže to nieje oficiálna návšteva a nebola si pozvaná
Nic by som.nenosila
Nemusíš nič, ale môžeš, balíček dobrej čokolády, bonboniéru, alebo hoc aj kvetináč s pekným kvietkom.hadam že poznáš z rozprávania akí sú rodičia tvojho priateľa, k čomu inklinujú, a drobnou pozornosťou nič nepokazis. Naopak, ak sú rozumní, s niečím v ruke prekonať 1. bariéru ostychu a trémy je fajn. Neboj sa , hlavu ti neodhryznu
neniesla by som nič...slušne by som sa predstavila a pokecala