Čaute baby,ani neviem ako mam začať. Som pomerne mladé dievča,a dostala som sa (aj svojou hlúposťou) do sračiek. Prišli mi dva platobné rozkazy na nie malú sumu a do toho ešte dlzim v iných spoločnostiach..Očakávam ze mi príde exekucia a chcem sa k tomu postaviť čelom,no úprimne,neviem čo mám robiť. Bojím sa že nedostanem možnosť si nájsť normálnu prácu kvôli exekuciam,že proste skončím zle. Plánujem odísť do zahraničia a zaplatiť tie dlhy celé no zatiaľ však z niečoho žiť potrebujem..zajtra mam pohovor na homeoffice telefónneho pracovnika ak ma vezmú, bojím sa že kvôli exekúcii o tu prácu prídem..som v strašných úzkostiach a už neviem čo so sebou..ľútosť nehľadám len možno nejaké povzbudivé slovo od niekoho kto sa možno v tejto situácii ocitol..🙂
@badhairday15 Ja som bola zadlzena až po uši...
Našťastie mi padla v kasíne väčšia výhra čo je viac ako 5000€ mala som zrejme šťastie od Boha inak to nazvať neviem....
@alexandraas no ja som si našla frajera..bývalého. Ja som ťahala celu domácnosť z jedneho platu no úplne na hovno to bolo..a ponúkli mi úver..potom ma prehovoril nech zoberiem ďalší veď som bonitna..a tak bolo..som bola sprostá jak tágo.
@badhairday15 o prácu kvôli exekúcii neprídeš, len tí budú strhávať zo mzdy zrážky
@alexandraas dohodla som sa s jednou spoločnosťou na splátkovom kalendári,s druhou spoločnosťou čo mi poslala platobný rozkaz tiež,ale chcem podať aj tak odpor. Tie úroky sú obrovské a co som rátala tak by mi exekutor zo zákona stiahol menej,jak oni si pýtajú mesačnú splátku.. Tak podám odpor a potom ak to nepôjde skúsim sa dohodnúť znova. Nejak to zvládnem 🙂
@kira61 ja vôbec nemám blízko ku kasínam ani ničomu podobnému..ale teším sa že tebe sa to podarilo!🙂
@badhairday15 jasne,ze to zvladnes..pozistuj si informacie co ako by sa dalo,aka je lepsia moznost. Kazdy moze stupnut vedla,zaklad je ze to chces riesit. Drzim palce🙏
@badhairday15 nie si Martina? Pocula som o jednom takomto pripade davnejsie
@nin12345 nie 😊
Hlavu hore, nie je to take hrozne, ako si myslis. Pomohla by info kolko cca mas dlhy - ale na akukolvek sumu sa da dohodnut splatkovy kalendar. Nie je to tak, ze ti jedneho dna pride exekutor domov a vsetko ti vezme, to by si musela dlhodobo ignorovat platobne vyzvy a upomienky, potom by ta museli dat na sud, a az po rozsudku v prospech veritela by mohol zo sudu konat exekutor. Kadejake vymahacske firmy sa tym len vyhrazaju, ale oni nemaju pravomoci exekutora, to ma len sud. A uplne so vsetkymi sa da dohodnut, ak reagujes vcas.
Stava sa castejsie, nez si myslis, ze baby naletia podvodnikovi, ktory z nich vylaka peniaze aj cez rozne pozicky. Ja som s jednym takym chodila, pre moje velke stastie som bola vtedy studentka s holou ritou a nemala som mu z coho dat. Ale baba po mne, ktora sa s nim rozisla toto leto, mi povedala, ze za necele dva roky od nej vytiahol strasny balik. Mala uspory a nejake peniaze z predaja domu s exmanzelom, no a on si ju tak omotal okolo prsta, ze ho nechavala uplne zadarmo u seba byvat teda tahala domacnost, kupovala mu drahe dary, nejake 3 wellness pobyty, vecere atd., a za necele dva roky zistila, ze ju takto obral o 14000€.
@stanielka17 tak už mi prišiel prvý platobný rozkaz ale to je tak zložitá story..Ex hovoril ze to platí,a oni mi posielali upomienky a výzvy na adresu ktora nebola aktuálna aj keď som ich o každej zmene informovala..preto podávam odpor no..uvidím 🙂) včera mi zas volali ze niečo pre mňa prišlo zo súdu tak som veľmi zvedavá ze zas co..:/ cele zle,ja som sa nikdy nevyhybala platbam..cele zle 🥲
úroky Ti dali také, aké si v zmluve podpísala, odpor Ti asi nepomôže. Že si si neoverila, či ex platil, je len Tvoj problém, úver si si zobrala Ty, Skús to radšej zaplatiť, alebo aspoň časť, prípadne, nech Ti ex pomôže
@badhairday15 jednoznačne chod pracovať do zahraničia makať a vydržať.niesi prvá ani posledná
@badhairday15 www.pomahamedlznikom.sk - tu sa môžete ísť poradiť. Je to zadarmo, je tam právnik, ekonóm aj psychológ.
@mk1111111111 tak odpor podávam hlavne kvôli tomu jak konali. Ja keby viem ze sa dialo to co sa dialo a posielali mi korešpondenciu na novú adresu o ktorej som ich informovala,nemuselo to vôbec do tohoto dôjsť. Mali môj mail,moje číslo, nedostala som ani upomienku,absolútne nič,takže som sa spoliehala na to ze to je zaplatené. To ze je to môj problém si uvedomujem a nikde som nenapísala nič iné. Len som čakala trocha iný prístup hlavne keď to človek chce riešiť,nepoviem keby sa zatajujem a odmietam komunikovať. Ex mi nepomôže,účty mu platí mama. Ale diky. 🙂)
@samanta44 to je jednoznačne v plane 🙂 ja momentálne pracujem pod zahraničnou firmou na sk, ale chcem zmeniť job...a časom aj odísť mimo sk 🙂
@m1985h skúsim 🙂
@badhairday15 už nejaký čas existujú Bezplatné dlhové poradne po celom Slovensku. https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam... Pozri si, ktoré ti je najbližšie a zájdi tam. V každej tejto poradni pracuje aj psychológ, takže ti vedia pomôcť aj s dlhmi aj s úzkosťami.
@badhairday15 Aha, ak si si tie pozicky brala ty, tak ti odpor nepomoze, jedine sa dohodnut s exom, aby ti na splacanie poslal on. Nepredpokladam ale, ze to urobi. Proste z teba vytiahol peniaze a pre teba je to ponaucenie, aby si sa uz nikdzy nedala nahovorit na zivenie chlapa. Zivit mas seba a svoje deti, za nikoho ineho nie si zodpovedna.
Odpor ti nepomôže, je to tvoj úver tak ho aj máš platiť. Bohužiaľ doplatila si na dôveru v ex. Požiadaj o splátkový kalendár, poctivo plať a čím skôr skús zarobiť na vyplatenie celej sumy. Najdôležitejšie je komunikovať.
Zbytocne sa na mna jedujes, nepisala som Ti to v zlom, pisem, ako to je. Uver je Tvoj, mala si ho splacat a nespoliehat sa, ze to splati niekto iny.
@badhairday15 splacaj aspon po ciastkachba dohodni splatkovy kalendar. Aj ked ti ho nechvalia,aj tak splacaj. Cim skor zacnes splacat,tym skor sa dlhov zbavis. Nezufaj,si mlada,dostanes sa z toho. Len musis zamakat a splacat,co sa da,uskromnit sa co najviac a vsetky peniaze davat na splatky.
Pracujem na ex.úrade, denne sa s podobnými príbehmi stretávam. Odpor ti nepomôže, komunikuj s veriteľmi, splacaj, koľko môžeš a postupne sa z toho vyhrabes ✊
No exekutor ti moze zrazat dlzoby zo mzdy,malansom taku kolegynu..s tym pocitaj..paci sa mi,ze to chces riesit, hlavu hore 🙂 ked sa mozem opytat preco si sa zadlzila v tak mladom veku? A na splatkovych kalendaroch sa neda nijak dohodnut?