Dobrý večer s manželom sme spolu už 9 rokov. Máme spolu 3 ročné dievčatko. Mám veľmi vážny problém . Všetko sa to začalo pred svadbou dozvedela som sa že hra automaty po dlhom presviedčani a proseni že už nehrá že to iba skušal som si ho nakoniec zobrala . Lenže môj problém začal počas materskej dovolenky manžel dal výpoveď vo firme kde pracoval a začal podnikať v stavebníctve s počiatku to bolo normálne ale poslednú dobu bol čudny vedela som že sa niečo deje myslela som že má inú začala som žiarliť . Lenže on chodil len do práce a peniaze neboli ja som v septembri nastúpila do práce a sľuboval že dokončí zákazku a donesie peniaze . Už sa mi to nezdalo až teraz keď mi volali s banky že není zaplatený úver na byt za 2 mesiace som mu už povedala že čo sa deje samozrejme som to hneď vyplatila ja stále vravel že to zaplatil minulý týždeň prišiel domov že dokončil zákazku že mu pošlú peniaze na účet potom že ešte musí ísť nainštalovať batériu že mu dajú peniaze na ruku prišiel domov a pýtam sa kde sú peniaze zrútil sa že on zobral zálohy už predtým že mal dlhý v stavebninach a že musel vyplatil robotníkov ale najhoršie prišlo potom . Dozvedela som sa že máme pôžičku v hodnote 30tisic euro ktorá sa brala k hypotéke a som ručiteľ a ani som otom nevedela leboon robil dom tej žene čo nám robila hypotéku a prosil ju aby mi otom nepovedala . Ja už neviem čomu mám veriť som v rozpakoch týždeň som nespala bojím sa že hra automaty ženy ktoré máte stýmto skúsenosti radte prosím dcéra ho miluje je na neho naviazaná ja neviem čo mám robiť som úplne sprostá .
@janinah Ja som mala úver v banke na auto v hodnote 10 tisíc on mi povedal že ho musíme preniesť do banky kde berieme hypo aby bola menšia splátka tak doniesol domov zmluvu ktorú som podpísala ja som myslela že sa prenáša len môj úver ale tam boli aj jeho uver o ktorých som nevedela podpísala som verila som mu aj jej lebo ona tiež tvrdila že sa prenaša moja pôžička ja som hotová z toho . Ona mala muža znalca on nám robil aj znalecký posudok ako má tak mohli odrbat som sprostá
@elizabet173 no lebo si priznám že som úplne sprostá mala som odísť preč ale on sa stále rozplače že proste nebude žiť bezomna a ja mu odpustim pritom mám svoju hrdosť už som tu len kôli dcére a bytu neviem ako sa to porieši bojím sa toho
@gabulka267 nemusíš sa hneď rozvádzať, podaj navrch na rozdelenie bsm. Dôvod ze podniká je postačujúci dôvod. Povedz mu ze je to preto ze ak by on mal problémy tvoje peniaze budu chránené a dcéra bude normálne žiť. Ak ho máš rada aj on teba nech ti úprimne povie ci hra. Hral. Prehral...ak áno aj to sa dá riešiť ak nie tak potom zle podniká. Nech s tým skončí a nech ide do prace. Samozrejme budete musieť splatiť dlh co už má ale aspoň sa nebude navysovat. Chce to úprimný rozhovor a povedz mu ze teraz rozdeľuje len bsm a ak klame a bude hrať tak budeš podávať navrch aj na rozvod.
@gabulka267 porieši sa to tak, ze podáš o rozvod, byt sa predá, vyplatí sa úver a dovidenia. Zrušila by som ešte rýchlo BSM, aby dlhy, ktoré ešte stihne narobiť si už nemusela splácať na polovicu s ním.
@gabulka267 ako je možné, že si zmluvu o úver podpisovala doma? Je to protizákonne a z môjho pohľadu je takáto zmluva neplatná. Podpis na zmluve musí byť v banke (overenie cez OP v bankovom systéme) alebo podpis overený pred notárom.
@jaaty podpisovala som ju doma neviem ako je to možne . Ale podpisovala som doma a som riadne nasrata že ako som to mohla doma podpísať myslíte že by som to mohla nejako právne riešiť ako dokážem že som to podpisovala doma ?
@gabulka267 Mas vobec kopiu z tej zmluvy?Citala si si co si vobec podpisala?...
@gabulka267 len si pozri dobrého právnika a napadni zmluvu čo si podpisovala doma a tak isto by som riešila čím skôr rozvod...
kašli na takého chlapa, však ten ťa bude ťahať neustále dole...
@gabulka267 pracujem v banke viac ako 20 rokov, ale zmluvy nikdy klienti doma nepodisovali. Určite sa to dá napadnúť, daná pracovníčka bude mať veľký problém. Treba sa poradiť s právnikom. Myslím, že v takomto prípade môže banka zmluvu o úvere vypovedať, čo však znamená jej okamžité splatenie. Ako však bude banka postupovať neruším.
@gabulka267 čo sa týka peňazí ti neporadim ale máme v blízkej rodine bohužiaľ ten istý problém. Muž hrava od mlada, žena spláca celý život jeho dlhy, nikdy nemali nič svoje lebo im v banke nedali úver na bývanie ani na auto. Žena celý život čo ju poznám narieka, že zase minul peniaze pred Vianocami, na dovolenku, deťom do školy na výlet a podobe. Proste trpí tým celá rodina a čo je najhoršie tak hlavne tie deti. Že je žena sprostá nech, to je jej vec ale do prdele keď som raz matka tak môžem milovať muža nekonečnou láskou ale deti sú vždy na prvom mieste a nedovolím aby trpeli. Píšeš, že dcéra ho miluje, to môže aj keď sa rozvedies. Ale nenechaj jej aj sebe zničit život lebo toto sa nikdy neskončí.
Tvoj starý gembli, gembli už pred svadbou. Je aspoň abstinent, ci nepohrdne cigaretou, stamprlou? Aký je fachman, keď teda stíha aj robiť, popri mlateni do nevyhernych automatov.
Oslov nejakého financmajstra, aby zistil rozsah škôd... 30 000 a?
Ak ako majster za niečo stojí a vie zarobiť prachy, daj mu šancu a poriadne mu kukaj na prsty, kde, co, komu za koľko robí, kedy ho vyplatia, co mu ostane po odvodoch.
Nášmu učiteľovi chodila v deň výplaty žena pre peniaze, hrozne poníženie, ale inak by štvrtku výplaty stopil.
Keď si pôjde svoje-ojebavky, gemblacky, kopnúť do riti a nenícit si zivot👿🕳️
@gabulka267 naozaj si nebola v banke? Lebo v banke neexistuje aby niečo dali podpisovať mimo pobočku a už uver vobec, všetko musí byť u nich podpisane pred ich zamestnancom, kamerami.
Ak to bolo ako píšeš skus sa obrátiť na advokáta alebo pozri na zmluve ktorá zamestnankyňa to bola zájdi za riaditeľkou banky, alebo napíš na bankový ombudsman.
Aj keď si myslím že už je to jasné, že svojím podpisom si suhlasila s tou zmluvou, ty si si mala prečítať co podpisuješ ženo. 🤔
U nás v rodine sa riešilo niečo iné, ale banka sa obhajovala a bankový ombudsman bol na strane banky aj keď popísal do odpovede veľa nepravdivých informácií. Tam sa jednalo zasa o zrušenie vkladnej knižky, nie majiteľom ale bratom ( bez toho aby bol nesvojpravny , ani na generálnu plnú moc nemôže vkladnu knižku okrem majiteľa nikto zrušiť) no aj tak si banka chránila zamesnankynu. Tak držím palce nech pochodis dobre, aj keď nemyslím si, ešte možno keby to bola čerstvá zmluva...
@gabulka267 ešte dodám, že tvoj manžel si sám nepomôže, musi ísť na liečenie. Nedaj na sľuby, prosby, nikdy ich nedodrží. Jemu musia nastaviť v hlave iné zmýšľanie a s tym si sám neporadí.
Z vlastnej dávnej skúsenosti ti radím. Ak má muž záujem tak liečenie ak nie utekaj. Ja aj 15r po rozchode splácam za moju sprostosť veriť že sa zmení a lásku ku gemblerovi.
@gabulka267 gamblerovi podpisat co mi podstrci... 🤦
Dievčatá ale on stále tvrdí že nehrá . Prísaha .
@elizabet173 máš pravdu .
Papier o tej pôžičke si videla?