Dlhšia návšteva svokry/svokra

26. aug 2023

Baby tie čo vám svokrovci bývajú ďaleko a prídu raz za čas na niekoľko dní, varíte im osobytne? Nie som zarytá vegetariána ale mne aj deťom úplne stačí mäso 2x.do týždňa, s toho preferujem raz rybu raz hydinu. Muž je viac na mäso ale on sa naje.v robote.

anjelicek26
26. aug 2023

Tych par dni by som varila to,co maju radi svokrovci..

autor
26. aug 2023

@anjelicek26 svokor žije sám, doma si varí sám. Čiže keby tu je týždeň tak každý deň by bola u teba hovädzina, vyprážané, údeniny aj tak že deti to nezjedia a ani tebe nechutí? Každý mesiac jeden týždeň?

brendaa
26. aug 2023

Opýtam sa ich co by sa mohlo uvariť a dohodneme sa🤗

zuza265
26. aug 2023

Aj ja by som tych par dni varila aj podla nich. A napr ak by to nam nechutilo, tak by som urobila aj kuracie maso aj napr bravcove. A podobne. Ved je to par dni, to sa da 🤗

gejb
26. aug 2023

Co sa tyka obeda tak varíme jedno jedlo pre vsetkych a striedame s reštauráciou. Raňajky a večeru si každý dá podľa chuti niečo z chladničky.

zuza265
26. aug 2023

“.. pridu raz za cas na niekolko dni”. Toto nie je pre mna, ze chodia kazdy mesiac na tyzden…

gejb
26. aug 2023

Jeden deň sa spravia rezne, pečené kura to si dá každý...a potom nejaké cestoviny, ryby, rizoto...to hádam zje.

zuza265
26. aug 2023

@gejb suhlasim. Aj podla mna sa da v pohode tyzden pokombinovat, aby bol svokor spokojny a aj deti sa najedli🙂

autor
26. aug 2023

@gejb
@zuza265 áno bol v júni týždeň, v júli týždeň, bteraz je tu tiež, svokra zvlášť týždeň.

anjelicek26
26. aug 2023

Tak predpokladam,ze Su u vas teraz Tak casto,lebo Su prazdniny a strazia deti...svokor Si urcite da aj dobre pripravene cestoviny, zapekane zemiaky ci halusky.. to sa cloveku,co zije Sam nechce robit a je to take Kompromisne.. trosku Kreativity..

zuza265
26. aug 2023

.. tak plati co som pisala 🤗 asi to nie je uplne zvykom - to som iba vydedukovala, ale je leto, tak su u vas viac. Nejak by som proste pokombinovala, aby sme boli vsetci spokojni. Uz ked varim jedno jedlo, popri tom v pohode dovarim nieco ine🙂 raz je pre nas jednoduchsie jedlo a pre svokra zlozitejsie a raz opacne. Ja rada varim, mne to vobec nevadi. Zas nestala by som pri vareni 3 hodiny

gejb
26. aug 2023

Pokiaľ je to tak casto tak by som určite nerobila každý deň jedlo zvlast pre nás a pre neho. Môže občas aj on navariť alebo sa prispôsobiť...všetko je na dohode. My nevaríme nič co by si niekto z rodiny nakoniec nedal, vždy je dohoda vopred a keď sú všetci za tak sa varí.

deti95060810
26. aug 2023

prispôsobila by som jedálniček svokrovcom...pár dní vydržím.

ropucha6
26. aug 2023

Nevarila, ale kludne by som mu objednala alebo ho vzala do restiky.

h2
26. aug 2023

Keď by mi každý mesiac prišiel na jeden týždeň svokor a na iný týždeň svokra, tak jedálniček by bol môj najmenší problém.
Ale k diskusii: keď mám návštevu, ktorá u nás býva pár dní, prispôsobujem jedálniček. V prípade potreby varím aj viacero jedál na výber.

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

Moje deti vedia, ze musia jest to, co je navarene a ak to chapu deti, tak by to mohol pochopit aj dospely. A teda, ked tu bola tyzden svokra, tak jedla to, co bolo navarene a bola spokojna.

autor
26. aug 2023

Deti mám v puberte, cez prázdniny sú deti s kamošmi. Ja s mužom sme v práci, a oni sú tak niekedy sami celý deň, ešte sa nestalo že by svokra po sebe umyla šálku, ak za deň vypije 3 kávy čajajú na 3 špinavé šálky, svokor si kávu na návšteve neuvarí, čaká kým ja muž či deti a nakáže im. U nás na dedine reštika nie je, auto má iba muž.

maryetta
26. aug 2023

Mame to tak kedze rodicia aj moji aj manzelovi su od nas 300km. Tak ak pridu tak aj na tyzden. Vzdy robime kompromis. A dohodneme sa co varit. Rovnako ako ked ideme my k nim. Urcite by som nevarila osobitne.

veselo_neveselo
26. aug 2023

Vobec nie. Var, ako,ste zvyknuti, pripadne dokup co svokor tak bezne jedava zo studenych veci, nech ma moznost si spravit chleba s niecim co ma rad, ked je hladny.
Neriesila by som. Alebo sa spytat svokra co ma rad (moznk vies) a nieco mu pripravila, ale z jedal co sa daju po viac dni jest. Svieckovu na dva-tri dni, gulas?
Urcite mu nerob catering len pre neho po cely cas. Je dospely, tak mu kusok brokolice tiez neuskodi.

autor
26. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl tak to napíšem inak, moje dieťa kvôli diagnóze už roky neje červené mäso, údeniny ani kedejaké mäsové polotovary, druhé má kašovitú stravu.

ropucha6
26. aug 2023

Tak mu kup klobasu, navar gulas na tri dni alebo nech mu muz nosi jedlo z roboty. Vsak hadam nejaky kompromis najdete.

zuza265
26. aug 2023

Boli sme minule na navsteve (chodime tam raz za rok) na par dni a teda varili podla seba a ja aj priatel sme ostali hladni, lebo sme jedli jedno jedlo vsetky dni na obed aj veceru😂 ja som im aj povedala, ze teda na to nemam chut. O detoch ani nehovorim, lebo to jedlo vseobecne nemaju radi. Prvy den zjedli - ze teda sme na navsteve a dalsie dni uz som ich nevedela presviedcat, kedze aj my sme mali problem. Tu sa tiez vzdy poucim, ze skusit sa navsteve do istej miery vyhoviet je fajn. Tu je to tiez pripad, ze raz pride svokor, raz svokra, raz ten. Nie je to vzdy ten isty clovek. Proste by som sa do istej miery posnazila, nech sa najeme vsetci a hladala jedla na tych par dni, co zjeme …

veronicka88
26. aug 2023

Toľko reči s jedným varením. Hodím do pece fašírku,či lasagne,uvarím zemiaky a nech jedia...dva dni nikoho nezabili. Nákup by som urobila taká konjefia kľudne aj slaninu či klobásu,veď vám to nikto z chladničky nejaké jesť. Mám pocit že robíš z komára somára a úplne zbytočne...a myslím že svokra aj svokor by zjedli aj nemasovenjedlo,keď by sa im nepáčilo môžu ísť do reštaurácie....ja nevidím v jedle problém.to by bol tiež aj z mojej strany najmenší problém v týždňovej návšteve svokrovcov🤣

januska12323
26. aug 2023

Jeden deň navaríš ty vaše jedlo na dva dni, ďalší deň navaríš mäsové na viac dní a potom nejaké kompromisy. Keď je u vás celý týždeň tak hádam nečaká špeciálne zaobchádzanie.

malasandrika
26. aug 2023

Mňa skôr udivuje, že sú u Vás tak často, a pritom Vy ani nie ste doma. Párkrát by som to prežila, ale unavená po práci, aby som ešte robila gazdinku, vyvárala a upratovala, no to teda nie. Podľa opisu som čakala, že prídu raz za rok, nie takmer každý mesiac na týždeň, veď to už je na zváženie, a jednoznačne by som to obmedzila.

hedviga2
26. aug 2023

Podla mna je blbost sa vypytovať čo mám variť. Veď nech sa prispôsobí. Doma nech si kupuje podla seba. Móžno este nejaky sviatok či nedelu by som sa spýtala. My prídeme k dcere a nevypytuje sa nás čo navarí. Musíme zjesť čo je. Nevadí nam to

aylinn
26. aug 2023

Nepytam sa nikoho nič, stačí že decko mám vyberave 😄 oni sa ma tiež nikdy nepýtali čo chcem jesť ked sme prišli na dlhšie k ním, jedla som čo bolo navarene.

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

Asi si nepochopila moj prispevok-bol mysleny tak, ze ak nejake deti dokazu jest vsetko, co je navarene (u vas teda s ohladom na ich zdr. stav), tak dospeli by sa tiez mali vediet prisposobit. Rozhodne by som nevarila zvlast.

0kristina0
26. aug 2023

Ak mas uz velke deti, vyzera to tak, ze svokrovci k vam chodia na prazdniny. Toto by som urcite zatrhla.

lila1988
26. aug 2023

Autorka, keď si vegetarián, tak asi robis omáčky s cestovinami (nivovu, hubovu,..). Tak kúpiš male vedierko kuracích prs a len osolis a okorenis s čiernym korením a orestujes, to je tak 4 minuty komplet príprava. A keď sa hecnes, aj ryžu mu mozes spravit. Podľa mna ani necaka, že mu budeš robit maďarsky guláš s domácimi viedenskými knedlami