Ahojte ,Idem si sem po radu od niekoho cudzieho, chcem počuť vás názor. S priateľom sme spolu už skoro 3roky no vôbec to nieje také akoby som si predstavovala. Možno to je aj tým, že už je to celkom dlhá doba no mne chýba to aké je to vo vzťahu na začiatku keď chcete spolu tráviť čo najviac času...my spolu niesme skoro vôbec:( príde mi že ja som stále tá, ktorá ho niekam volá, chce sa stretnúť alebo vymyslí program..on sa aj veľa krát vyhovorí na niečo sme spolu max raz alebo dvkrát do týždňa a mňa už to niekedy vôbec nebaví, napriek tomu mi stále vraví ako ma ľúbim a taktiež je extrémne žiarlivý na iných mužov, aj keď sa nestretávam so žiadnymi mužmi(kamarátmi) ani nič podobné. Ja ho veľmi ľúbim, no cítim že by som chcela od vzťahu niečo viac, myslíte že je dobré ostávať v takom vzťahu?
@sofiaa17 po prvé, žiarlivosť nieje prejavom ani dôkazom lásky. To len pre prípad keby ťa niekedy napadlo ospravedlňovat jeho žiarivé/majetnicke/agresívne /doplň_podla_potreby scény tým, že je to preto ze ta miluje. Je to pre teba skôr signal aby si bola napozore, lebo súčasne ju zvyknú sprevádzať aj iné negatívne a pre vzťahy likvidačné vlastnosti.
K veci ; chlap ti venuje minimum pozornosti skratka pretože mu takýto nízko udrzbovy vzťah dovolíš a tolerujes. Bude do teba investovať minimum snahy, len toľko co stačí aby si s ním zostala. Naštvaná, smutná, otrávená - všetko jedno, lebo zostavas. Potom ti len porozpráva ako veľmi ta miluje a problém (pre neho) vyriešený - lebo ty stále zostavas. Zostavas čakať na ten jeden deň keď ti konečne venuje pozornosť ako psík na pána. On pokračuje vo svojom Low maintenance "vzťahu" a zatiaľ čo ty sa trápis, on užíva život. Chlap ktorý s tebou naozaj chce byť, urobí všetko preto aby s tebou mohol tráviť čas. Tento to nerobí a preto tie žiarivé výkyvy keďže vie, že ťa zanedbáva a mohla by si sa obzrieť po niekom kto ti dá, čo potrebuješ. Ak chlap netravi čas s tebou, trávi ho s niekym iným. Niekto iný vypĺňa jeho potreby. Nemusí ta nevyhnutne rovno fyzicky podvádzať, ale jeho focus očividne nepatrí len tebe. Dopraj si čas a premysli si vieš predstaviť takúto budúcnosť. Osobne by som nikdy nestiahla tovar z trhu pre niekoho kto ešte stále nakupuje/vyberá.
Ja som sa riadila heslom,mottom ...chlap,ktory ta nechce si ta nezasluzi....takze ano po 3r.vztahy ta vyhladava len 1-2x do tyzdna to je nie na posun dopredu.presla som si cez par takychto vztah9v kym som nabrala odvahu a na rovinu potom jednala s "muzom" a hla mojmu terajsiemu som vsetko od zaciatku pekne vysvetlila a zotrval a co je dolezite,chcel so mnou travit cas bez toho aby som ja ho nutila,vymyslala,alebo inak organizovala stretavky
@sofiaa17 V momente ked zacnes mat o vztahu pochybnosti, je cas na vaznu debatu. Povedz mu presne to iste, co si povedala nam. Nech ma sancu veci napravit. Ak nie, hladaj dalej.
Takze nie ste spolu len sa 3r stretavate a jemu to staci byt stebou raz za tyzden. Ja sa ti cudujem ze Ta to este bavi .( jedine ze randite od 15r a zijete u rodicov inak to nedava zmysel) chyba tam posun, Bud spolu chodte zit ( nie k rodicom ale spolu do podnajmu) Alebo sa rozist Lebo takto si skoro stale sama len 4-6x za mesiac akoze niekoho mas. To je taky onicom vztah.
Po 3r by som cakala, ze budete spolu zit a nie toto. Zas to nie je dlha doba, aby ste sa takto spravali. A pri slovach extremne ziarlivy, mi blika kontrolka. Mala som takeho rok a pol. A preto je ex. Toto nie je dobry chlap
A hlavne sa nevzdavaj svojich muzskych kamaratov, ja som to spravila, aby som sa vyhla reciam uz exmanzela a prisla som o vsetkych kamaratov, ktorych som mala. A tento kvazi vztah by som ukoncila, pokial nie si ako ja rozvedena s dvomi detmi a vyhovuje ti to takto, byvat oddelene a stretnut sa, len ked je cas. Ale to by si sem asi nepisala
Jooj, chlapi toho nakecajú. Sústreď sa viac na to, ako sa k tebe správa. Má aspoň nejaký dobrý dôvod, prečo mu stačí ťa vidieť len tak málo? Nevedie popri tebe náhodou vzťah s nejakou ďalšou? Preto možno aj tá prehnaná žiarlivosť, lebo veľmi dobre vie, ako to chodí... Porozprávajte sa, daj mu ultimátum a ak nepomôže, kašli naňho. Kým sa k niečomu odhodlá, s iným môžeš byť dávno po svadbe a chystať sa rodiť.
No mne by tá extrémna žiarlivosť úplne stačila ako dôvod na rozchod. Zapni rozum.
3 roky, spolu max 1-2 krát do týždňa. Toto nie je vzťah, takže ani nebude problém to ukončiť. A že ti hovorí ako ťa miluje. Nuž podstatné mi prídu činy, bez nich sú slová len kecy. Kto s tebou bude chcieť vzťah a myslieť to vážne, nebude mu stačiť byt s tebou raz týždenne. Nerob mu rohožku keď náhodou má chuť a čas.
V podstate ak ty si aj iniciátor vašich schôdzok, tak proste sa mu neozvi.
A nieže, keď herec zistí, že o Teba prichádza a začne divadlo hodné štátnej úrovne (a ono začne), mu na to skočíš.
Tak 3 roky nie je dlhodoby vztah. Podla nadpisu som myslela, ze sa jedna aspon o 7rokov. A po 3 rokoch mate byt este zalubeni. Nestretavate sa casto,on je ziarlivy. Cele zle.
@sofiaa17
Vzťahy sa majú časom zlepšovať, posúvať sa pred, zanechať stopy/význam. Ale ten váš "vzťah" ide len dole vodou. Ja osobne to ani nepovažujem za vzťah ale občasné stretávanie sa. A 3 roku sa nepovažuje za dlhodobý. To aspoň 7 rokov +.
Nechce sa s Vami častejšie stretávať, nevymýšľa program (iba vy) a samé výhovorky = ten chlap vás absolútne nemiluje, sú to z jeho strany prázdne slová.
A akoby nestačilo, je to ešte ten typ chlapa žiarlivca. Žiarlivosť nepatrí do žiadneho vzťahu. Poznám takí. Časom sú čoraz horší. Sú schopní žiarliť už len z toho, že okolo vás prešiel chlap po ulici.
Ukončíte to a hľadajte muža, ktorý si vašu lásku zaslúži.
@sofiaa17 súhlasím s tým čo tu napísali mamičky. No jednu šancu mu daj. Rozid sa s ním fyzicky. Žiadne dotyky povedz že nemôžeš že sa ti bridí. Ale dovoľ mu konať skutky opakujem skutky lásky. Povedz že ho chceš mat rada aj ho máš rada ale nevieš prečo zrazu sa ti nepáči fyzicky nevonia ti atd. Nemáš nikoho. On chytí paniku a začne robiť scény. Trpezlivo mu daj pár dní aby sa umravnil. Ak to urobí a začne robiť údržbu vzťahu ako tu jedna mamka pekne povedala, tak mu daj šancu no buď veľmi opatrná. V momente keď sa to vráti do starých koľaji rozchod a žiaden kontakt. Dopredu ho na to upozorni. Ak je majetnicky z princípu tak sa ani netráp tým čo ti tu píšem a rovno od neho chod preč. Tu šancu je dobre dať preto, lebo niektorí chlapi si ani neuvedomujú že nič pre vzťah nerobia. Ak si doteraz zle komunikovala voči nemu tak on má právo sa napraviť. Možno na to má. Ziarlenie môže byt aj dočasne. Ja som tak žiarlil ale to bol na to dôvod ktorý síce pominul no ziarlenie trvalo pár mesiacov. To je normálne. Ak žiarli bezdôvodne a ty si ho ani pred tým nepodviedla a nemá na to dôvod tak potom bude asi neliečiteľný žiarlivec. Možno. Možno aj tam je šanca. Ale to neviem nie som odborník a nezažil som takú skúsenosť. Niekto iný ti v tom musí poradiť.
väčšinou takto žiarlia práve tí, ktorí majú niečo za ušami. A k tomu občasnému stretávaniu. To ako chceš s ním byt do budúcna, keď on už teraz nechce s tebou tráviť čas. Mňa skôr napadlo, či ten čas netrávi s niekým iným. A preto aj tá žiarlivosť
@sofiaa17 k tvojej predstave, ze vztah po 3 rokoch odkvita. Ja som s muzom 15r a sice to nie je ako na zaciatku, ale som vo vztahu stale velmi spokojna 🤷🏼♀️