Dlhá návšteva mužovej rodiny ma ničí

15. aug 2022

Poviete si rodiny sa majú znášať. Ja všetko pokojne a pokorne znasam...ale čo je velá to je veľa
Keďže muzova rodina býva niekoľko stoviek km od nás. Tak raz za čas k nám prídu. Jeho sestry nepracujúce a matka už na dôchodku ja som vždy chcela vychádzať som milá priateľská...ale hneď prídu a začnu mi reorganizovat dom. začnú dávať inde všetky veci akože ja som neschopná a nedokážem to. Odo mňa nejedia.vraj im nechutí. Potom začnú všetko upratovať prať drhnut čistiť koberce 🤣 a záclony prevesovat okná umývať. Sú toho názoru že záclony a okná sa majú drhnut každý týždeň ja to robím len na sviatky. Som pracujúca mám dve práce a muž tiež pracuje deti nemáme zatiaľ. Ja nebudem za to že sa oni nudia tak nebudem vkuse počúvať ustipacne poznámky ako toto zle robím hentie takto ako tu treba viac upratovať ako neviem poriadne grilovať mäso a robiť koláče a pod. Aká som.vlastne neschopná tupana morálne to dávajú najavo platí. Napr urobím zeleninový šalát s cestovinoua som najväčšia pi...lebo zelenina je zle umytý vraj je tam niečo...pričom tam nič nie je...reči typu ako krajas ten chlieb ako krajas ešte to je zle a pod nevraviac o Tom že mi chodia do skrine ako morálne do osobných veci..a ja to už nezvládam. Všetko prehrávajú všade sa pozerajú. Ja som vždy k nim bola milá a príjemná priateľská..chodia k nám stále aj tri štyrikrát do roka keďže sa musia doma. Sú veľmi nepríjemné všetci tri..či už svokra alebo manželove sestry. Manžel na to nikdy nič nepovie len mi povie výdrž to ony sú už také.. veď zo mňa robia totálnu kravu ktorá nič nevie a ony sa ukazujú ako tie lepšie ktoré všetko vedia a všade boli...keď periem to zle periem to mám prať inak keď vesam tak vesam zle..už mám toho dosť..mne môj život vyhovuje som šťastná a spokojná nás dom.nrni stajňa je normálny milujem moje jedlo lebo je zdravé ..čistim byť ako treba .
Hmyz tu zatiaľ nemám ale neprehaname to čo viac ?som výborná manželka xarabm mám dve práce muža huckaju proti mne že neupratujem dostuicnr neviem variť dobre a pod.potom.muz je naockovany a chce sa hádať že som neschopná. No sorry nenarodila som sa na to aby s.bola housewife..robím si kariéru a nie aby som bola odkázaná na chlapa.
.ale sú to najväčšie bosorky na svete. Muž nevie zakrocit..chodia k nám pravidelne aj trikrát do roka.

autor
15. aug 2022

Boli tu pravidelne mesiac ..mesiac sú tu..či sa nám to páči či nie..pričom máme malý byt..ja nesmiem povedať pol slova lebo sa urázia všetci ..mám ich dost
Najradšej by som ich za vlasy vytahala. Ale keďže je to muzova rodina mám aspoň aku takú úctu.

janinah
15. aug 2022

Vypi s nimi kávu.pokecaj hodinku...a potom sa odstahuj k mame.kamoske.sestre...mužovi to buď dôjde a začne to riešiť alebo aj nie..im to možno dôjde tiež...
V tvojom byte si oni dovolia len to.co ty dovolíš.aby si dovolili.

katka1389
15. aug 2022

No niekedy musis byt zla ,povedat ze ty si pani domu nezelas si aby ty prehadzovali a umyvali .....

tenerifka
15. aug 2022

je to tvoja vina, ze si nechas srat doslova a dopismena na hlavu. Tvoj dom, tvoje pravidla. Co by mi bolo uplne u prdele je, ci sa urazia alebo nie. Ku mne by neprisli, nie som taka masochistka, aby som samej sebe nicila zivot

ahhola
15. aug 2022

Zamkni si spálňu.
Odid súrne niekam po hodinke, prezvoň kolegyňu nech ti zavolá spat, ze v robote bez teba vybuchnu.
Nech ti vyupratujú, blbky, nemajú inú náplň v živote, máš to zadara a vázicku si vrátiš na pôvodné miesto, keď po nich zostane len závan pekla. 💥
Inak také ilustračné foto by bodlo. 😃

0silvia0
15. aug 2022

Mesiac v kuse su u vas? Preboha, ked sa nudia, nech robia upratovacky, toto by som netolerovala urcite.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thereisabear
15. aug 2022

Akože, najprv som ti išla napísať, či ich nepošleš ku mne. V pohode na deň zahrám neschopnú a nech upracú... Ale mesiac?! To by som nezniesla a nech sa všetci urazia. Riešiť to musíš s manželom. Nech si ide za mamičkou na mesiac on, prečo to ty musíš trpieť? To je dlhá doba aj keby ste mali dobré vzťahy.

viestta
15. aug 2022

Ber to tak, že nemusíš okná umývať ty, ani koberce sú hať. Však im nájdi viac roboty. Výpomoc v domacnosti zadarmo, to málokto ma. Nevar, však navaria, ty sa len najedz.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sojorez
15. aug 2022

Otoc to - nabuduce nech na nich caka zoznam s tym, co treba urobit a nezabudni okomentovat, ze ked budu - okna umyvat, nech sa posnazia, minule boli smuhy... ze preco tie zaclony nenaskrobili... Sukromne priestory pozamykat, ak tam lozia i tak, privitat ich v spodaroch, ci si vari nieco zabudli vo Vasej spalni... Trosku asertivity.

bluka2
15. aug 2022

Ou haha, to je zlý vtip? By som ich hnala tým mokrým kobercom, ak si nedajú vysvetliť čo u teba môžu a čo nie

retep00
15. aug 2022

Vieš prečo si to dovoľujú? Lebo si sa doteraz poriadne neozvala.. neboj sa toho, ukáž im, že toto je tvoje pole.. niekedy musíš byť aj hnusná , taký je život 🙂 a čo sa týka tvojho muža, typický mamičkin miláčik ovplyvniteľný.. takýmto štýlom budeš len trpieť, stále budeš tá zlá, neschopná a už sa ich nezbavíš.. muž by mal stále stáť na tvojej strane, koniec koncov ty s ním budeš žiť do konca života a mamička tu nebude navždy.. tak porozmýšľaj či ti toto k životu treba.. 🙂

annamalaga
15. aug 2022

Samozrejme, treba sa ozvať, dať patrične najavo, že ty zarábaš, chodíš do práce, nemáš stále kedy upratovať a variť.

retep00
15. aug 2022

@janinah ja by som teda žiadne kávy s nimi nepraktizovala a už vôbec nie nejaké urazené odchádzanie ku kamoške či k mame so zámienkou, že veď "nech to mužovi dôjde samému, že mi to vadí" .... Príde mi to detinské... Nie ony budú podľa mňa radi, že si odišla 😄 veď je to jej dom tak prečo by mala ona odchádzať? narovinu povedať a hoc aj zvýšeným hlasom že ony sú na návšteve ..

vamajka
15. aug 2022

Vymyslena tema najskor pisala, ze jej reorganizuju dom, a potom, ze byvaju v malom byte. Tak kde je pravda? A este si partnerova mamicka na synacika vyklada nozky a ide sa s nim akoze bit, ze? Same vymyslene temy, deti sa nudia.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

Tak na buduce ked pridu a zacnu upratovat, tak zosyp do jednej misky hrach, fazulu a sosovicu a nech preberaju. Fakt by som to urobila a ked by nepochopili, tak po vytriedeni by som to znovu zosypala. Zaroven by som sa vazne porozpravala s manzelom, lebo on by mal byt prvy, ktory ich umravni. Ak ich nechce umravnit, tak potom je problem aj v manzelovi a to je horsie.

elanor
15. aug 2022

tak sa vyberte na navstevu vy k nim. Tam im prenuraj a prekutraj cely barak, vsetko otoc hore nohami, nabytok zacni presuvat, lebo ho nemaju podla fej-suej (neviem jak sa to pise 😀 ), a ked svekrusa nalozi taniere na stol, tak povedz - fuuuuj, taky hnus odporny, to mi nejeme, pod zlatko, najeme sa v restauracii. Vsetko im okometuje, ake maju hnusne, a nemoderne, spinave, plesnive a neviem ake. POtom sa svyhni a chod domov.
Mozno im to docvakne. A mozno sa nadosmrti urazia a v zivote k vam uz nepachnu.
Ale im rovno povedz, ak su u vas, ze u seba doma nech sa na hlavu stavaju, ale u vas doma su iba navsteva, tak budu skakat len tak ako ty budes piskat, tak nech sa laskavo ukludia, sadnu si do obyvacky na gauc a nech drzia zobaky a krok. A zase, bud pochopia a ukludia sa, alebo nepochopia, urazia sa, a bude klud.

vilsonka
15. aug 2022

Mužovi povedz, že ak budú viac ako pár dní ideš do hotela a budeš tam, pokiaľ budú u vás doma. Snáď mu to docvakne a dupne si aj on.

jaskolka
15. aug 2022

Povedala by, som o tom mužovi a požiadala, nech zakroci. Keby sa nič nedialo, normálne by som ich vyhodila. Rodina nerodina, ked on si nevie urobiť poriadok, urobím to ja. (pri mojej povahe by som to strpela pár dní a dovidenia)
Nechápem prečo by som ja mala odchádzať z vlastného bývania, len preto, že mi príde drzá a protivna návšteva, ktorá sa nevie spravat a nevie, kedy odísť.

deti95060810
15. aug 2022

návšteva sa aj ohlási dopredu ? alebo len rovno zazvoní a stoja už za dverami?
Lebo ak sa ohlási tak samozrejme nech sa páči - ale zajtra ideme maľovať... a rozhádzať byt...

deti95060810
15. aug 2022

manželovi povedz že čO aký hosť - na tretí deň ho dosť...
buchni dvere a odíď preč....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
15. aug 2022

Tak ja by som v takomto prípade dala jeden lexaurin a nohy na stôl a "aaaaach máte pravdu ja som takaaaa leniváááááá. A keď skončia so zaclonami a dlážkou, tak by som začala, ale jújn kúpeľňu som už asi pol roka nečistila ach jaaaaaj ja som taká leniváááaa a vám to tak ideeeee... A vlastne ani mne moje jedlo nechutí, vy čo máte jesť?" A tak. Ale aspoň máš to šťastie, že bývajú celkom ďaleko 😂

janetinka27
15. aug 2022

moja znama mala manzela z uplne inej kultury. byvali na slovensku v peknom dome a raz za cas tam.prisla cela jeho rodina. v ich kulture zena neznamena nic.takze si zamkla svoje osobne veci doma v niektorej izbe, pobalila sa a cely ich pobyt travila v hoteli.

evica17
15. aug 2022

@vamajka tiež si myslím že obe vymyslené,

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vilma7
15. aug 2022

Tak máte dom alebo byt? V dome by som ich ešte zniesla, ale v malom byte ee.
Pošli ich ku mne. Okná som neumyvala ani nepamätám a ešte im aj zaplatím.
V žiadnom prípade by som nedovolila, aby chodili na tak dlho... čiže až 3-4 x do roka, takže 3-4 mesiace bývajú s vami?
Porazilo by ma, aj z nich a aj z manžela.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejka1974
15. aug 2022

Raz by mi toto spravili z leteli by cez zatvorené dvere a čo že sa urazila ich problém alebo druhá varianta vyves na bránu alebo rozves letáky po okolitých domoch že zadarmo vám úpracu celý byt a daj tam kolonku nech napíšu čas a dátum od kedy do kedy