K svokrovcom chodime na navstevu raz za 3-4 tyzdne na par hodin. Mame rocne dietatko. Na kazdej navsteve sa svokor podla mna zduje a odide do druhej izby a uz ani nevyjde kym sme tam. Je to podla Vas normalne? Z 2-3 hodinovej navstevy je v obyvacke taku pol hodinu, potom nam da povel, a kedze ho nesplnime odide, ani rozlucit sa ked odchadzame nepride. Je to starsi 70 rocny pan. Na kazdej navsteve vytiahne nieco co by sme mali s dcerkou robit a ked povieme nie, my to inak robime vyda divny zduty zvuk a odide do inej izby. Tie jeho povely co mame robit pravidelne opakuje, a napriklad aj na kazdej 2 navsteve chce dcerke robit caj, aj ked sme mu uz milion krat povedali, ze caj nepije. Priklad, ako to prebieha na navsteve u svokrovcov. Svokor povie, urobim jej caj, povieme nie, caj jej nedavame, pije cistu vodu alebo mlieko, svokor zasomre, odide do druhej izby. Povie -naberiem jej gulas. Nie, to jej nedame, je este mala. Vyda svokor pazvuk a odide. Povie, dajte jej cokoladu, nie to jej este nedavame. Odide. Dajte jej tricko s dlhym rukavom/kratkym rukavom. Nie jej je dobre ako je. Odide.Dajte jej ciapku na hlavu/ciapku dole z hlavy, povieme nie je jej dobre ako ma, vyda pazvuk a odide.
Mna zaujima ten pazvuk, vypocula by som si😂😃
A čo jeho žena nato, svokra? Jej ste to nepovedali, nevidí to? Mal by to riešiť tvoj manžel.
Vadí ti to?Nevšímaj si.Nevadi? Nerieš.Ved ani neni čo riešiť,nič nerobí
@lukbe Manzel uz viac krat mu povedal, ze vnucku mas na navsteve a si v inej izbe. Potom na par navstevach odisiel do krcmy ked sa zdul 😃. A zase na poslednej navsteve odisiel do druhej izby zduty a tam bol pocas celej navstevy.
@minenkak Pride mi to ako skryta agresia. Ze zduje sa a odide a nebavi sa. Clovek sa az trapne citi, ked mu nieco povie na jeho povel a on sa postavi a odide.
Však odišiel a tým to skončilo,aj tak s tým nič nespravis
Ignorovala by som ho. Vysinuty dedek.
Muz sa mal rovno spýtať a čakať vysvetlenie. Ak toto svokor nechape, netreba sa asi s ním baviť. Má, čo chcel.
Prečo treba vždy všetko silou mocou riešiť
a čo s tým chceš robiť? So 70-ročným chlapom? Veď keď viete, že sa pokaždé zduje, tak s tým počítajte a s mužom môžete robiť stávky, či sa zduje hneď na začiatku alebo až na konci návštevy.
ja som najprv precitala nazov temy ako "Divý svokor", tak som smiala (jak diva), po precitani sa smejem nadalej...ignorovala by som to spravanie proste.
Bude ešte horšie. Teraz si tam s dieťaťom, ale keď ju tam necháte, tak ver tomu, že rešpektovať váš názor nebude. Nie je on prevtelená žena a stará sa akoby svokra. Je to ťažká povaha. Nič s tým nenarobíš.
@anketkarka a prečo by tam mala dieťa nechávať ?
Asi by som povedala svokrik, ked si chcete ist zdriemnut, ziaden problem 🙂
@30katrusa40 bežne necháš niekedy dieťa strážiť starým rodičom.
gratulujem, ze si sa doteraz s takto divnym clovekom nestretla.. ja takych poznam mrte 😀 a bud rada, ze sa aspon zduje a odide a mate od neho pokoj.. su ludia, co sa zduju a ostanu a nadalej sa snazia dosiahnut, aby si posluchala ich povely..
nesnazila by som sa to riesit nijako.. zo sedemdesiatrocneho decka uvedomeleho dedka asi nespravis..
Veď nech sa zduva to je jeho problém, horšie by bolo keby sa vás celú návštevu snažil o niečom presviedčať.
no a kde je problém? 😃 veď keď je zalezený a zduty v izbe, aspoň sa naňho nemusíte pozerať, ber to tak. určite by nebolo lepšie keby naňho ešte musíte pozerať keď je zduty
@anketkarka
nie takymto ľuďom ani omylom, rafsej opatrovatelku susedu alebo sama s taxíkom aj 3 detmi k zubárovi!
@anketkarka no možno ty. Moje deti na prázdniny nechodia. A pokiaľ by nerešpektovali moje pravidlá ohľadom dieťaťa tak smola. Nebudú s ním sami .
@svetlonos
@30katrusa40
Ale tie deti majú aj starú mamu. O nej nič zlé autorka nenapísala. To by ste ešte aj tej starej žene urobili, pre takého hundroša?
Chlapi a batola... to mozu byt aj rozpaky, niektorym chlapom je aj jednorociatko vzdialene ako nieco vo vesmire... Nedokazu pozriet na dieta, odvracaju tvar, odbiehaju... Jedine, ze by bol divny uz pred jej narodenim. 😂
@anketkarka ako rodic si v prvom rade zodpovedna za dieta.. ktore by si nemala vystavovat nevhodnemu posobeniu, len aby si niekomu vyhovela.. stara mama je taktiez zodpovedna za svoj zivot.. aj za to, ze zije s 'hundrosom'.. a teda musi pocitat s tym, ze to ma aj nejake nasledky.. napr. take, ze k nim kvoli hundrosovi nebudu chodit vnucata
@reanda no ani moja svokra nie je anjelik čo rešpektuje moje výchovné názory, ale vnúčatá ju majú radi, tak by som pre hundranie netrhala radikálne rodinu. Však aj teraz tam mladí chodia, tak pre niečo asi chodia. Asi im na tých ľuďoch záleží. Čo nezodpovedné na tom, že si vypočuje dieťa nejaké hundranie. Aj môj otec hundre a tiež ho majú vnúčatá radi. Doma im to vysvetlím, že on už iný nebude a vysvetľujem čo im prináša starký do života, čo ich naučil aj napriek tomu, že hundre a má radikálne názory nezlúčitelne s mojimi. O vnúčatá ho oberať nebudem a už tobôž moju mamu, ktorá je úžasná starká. Deti nemajú žiadnu traumu a ja som sa určite nevzdala zodpovednosti tým, že chodia k svojej rodine. Ale každý nech si rieši svoje deti a svoju rodinu ako uzná za vhodné. Nikto tu večne nebude. Ja rada spomínam na starkých a dopriala som to aj svojim deťom, lebo mi to príde neľudské, aby pre prkotiny ako je oduvanie starého chlapa nepoznali svoju rodinu. Nie je to vždy ľahke. Najľahšie je buchnúť dvermi, ako ten starý chlap. Vyčítate mu oduvanie a autorke radíte, nech sa oduje rovnako, že nie je ukážkový dedko.
@anketkarka nemyslim, ze autorke niekto radi sa oduvat a buchat dverami.. a ja som sa vyjadrovala jedine k tvojej vete, ze ci by to starej mame urobili - nenechat u nich dieta same, kedze ona nie je 'zla' .. ze na prvom mieste pre rodica ma byt 'blaho' dietata, nie starej mamy.. uz ako si to kazdy v reale vyriesi, je jeho vec, kazdy ma ine podmienky
ked nieco opat povie, povedala by som mu, dajte pokoj, a s pazvukom by som odisla domov
@anketkarka
a prečo nie? Ved keď je tento konkrétny dedo taky nespokojný, netrebactam deti nechávať. A veľmi záleží aj od veku a mobility babky. Mnohí 70 roční už nemajú kapacitu na také male živé striebro 🙂.
Babka nech sa príde potešiť ku synovi s vnúčatom a hotovo.
Mozno len hlada zamienku aby mohol odist do senku
To je riadne emocionalne nedozrety aj ked ma 70, ze vyda pazvuk a odide 😄😂 Je proste frustrovany, ze jeho dobre rady nepocuvate, ze nikdy nie je po jeho. Je to jeho problem, vy mate pravo rozhodovat o vasom dietati, vy za nho nesiete zodpovednost. S jeho spravanim nespravite nic. Iba ak by ste mu chceli spravit radost, tak mu sem- tam vyhoviet, aby bolo po jeho. Ako malemu dietatu, nech ma radost 😃