Divné Vianoce

8. sep 2022

Aky mate názor ma situáciu ze bývate so shojim.muzom a deťmi samostatne , svokra je rozvedená..mate ok vzťahy. Na Vianoce nechce prísť a štedru večeru,ak kd viackrát bola pozvaná. Ma ešte jedného syma aj ten ma rodinu ,aj tam ju volali ale ževraj chce byt sama. Ze jej to nevadí.

Pride štedrý večer a ona navrhne ze keďže bývame kusok.od.seba,príde aspoň po večeri. tak ze ok, ... Ja som.si myslela ze príde aspon s nejakým.darcekom aspoň pre decka a.da si u nás jedlo..ale nie ,ona prišla úplne na sucho, nechcela nic, ani kávu ani vodu ani jedlo ani koláč.. len si sadla a Iba sa pozerala ako si všetci.rozbalujeme darčeky a potom sa zobrala a sla.domov. na druhý deň
ráno sme isli my ku.nej a tam uz sme sa museli najesť a darčeky decka rozbaliť ..

Akože toto uz sa stalo minulý a aj dva roku ly dozadu. a tento tok uz nemám akosi záujem o diváka navyše,..mam z toho zmiešané pocity, príde to také trápne iba mne? Ze len príde pozriet?

mamickalisticka
8. sep 2022

Ak neni oduta, nepríjemná len sedí a pozerá, a na druhý deň u nej sa správa normálne, asi by som to nechala tak a neriešila.. je to síce zasah do súkromia, ale nejak by som to prekusla..

reanda
8. sep 2022

tak ju pozvi az po rozbalovani darcekov

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
8. sep 2022

Mne to ani divne nepride....Vianoce slavi sama, no chyba jej radost s pod stromceka - prisla k Vam len pre ten pocit ..... asi zaspominat. Ale chce, aby vnucatka aj vy mali Vianoce aj u babky - chce mat pocit Vianoc aj u seba doma🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
8. sep 2022

No vy mate evidentne vianoce o darčekoch, večeri.
Ona si na to asi nepotrpí. 🙂
Sú ľudia, ktorí len zájdu do kostola, alebo sa len stretnú s rodinou a ostatné materiálne tradície okolo toho nemusia.

alenah31
8. sep 2022

Jasne, ja ta chapem....tak sa treba na rovinu porozpravat s dostatocnym predstihom pred Vianocami. Aby to stravila a nekazila potom ostatnym sviatky.

reanda
8. sep 2022

jaaj.. no my byvame este dlho po rozbaleni darcekov hore, decka si chcu vsetko vyskusat, pohrat sa s novymi hrackami, isto by nechceli ist hned spat.. a my tiez sedime pri stromceku, dame si kavu, kolace.. inak ked som bola decko, tak sme bezne este po stedrej veceri chodili na navstevy k babkam, nechodilo sa hned spat.. neda sa posunut veceru na skorsie? aby ste si teda este mohli potom uzit rodinny vecer aj so svokrou?

martul
8. sep 2022

Čítam, čítam už niekoľkokrát a..... kde je problem? Že nepriniesla darčeky?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
8. sep 2022

A prečo jej to nepovieš? Priamo. Veď keď máte pekné vzťahy pochopí to že ju chces aj na večeru. Že sa usilujes navariť to najlepšie a praješ si aby ochutnala. Vieš možno ju upokojuje pohľad na vás aká ste rodina. Veľa ľudí na Vianoce sú nostalgicki a vnoreni do svojej minulosti. Chce len pozorovať vás ako rodinu ,lebo jej stroskotala.

sweetdreams1
8. sep 2022

Ja by som to asi ani neriešila....so staršími ľuďmi ťažko, so svokrami ešte ťažšie... Ešte by som vám možno poradila, aby ste ju išli pozrieť na Štedrý večer vy, možno niekedy okolo obeda a to nejako tak naznačiť, že sa uvidíte až zajtra...

reanda
8. sep 2022

no s tymi dacekmi mi to tiez pride ok, ze ich nedonesie, ked idete na druhy den k nej.. ved nech si ich deti najdu tam pod stromcekom.. my to v rodine tiez tak mame, ze si deti chodia po darceky tam, kde ich dostanu, nie aby im ich niekto nosil domov

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prasiatko30
8. sep 2022

Ako vobec mi to neprijde az take cudne - mozno sa lennechce prejedat na vecer/noc a ked na druhy den vam tie darceky da tak co je na tom, ze v jeden vecer deti nerozbalia vsetky darceky ale maju radost aj na druhy den pod babkinym stromcekom - vsak to je pekne prekvapenie. Neviem ake mate tradicie ale mozno ona to tam ma akoze priniesol jezisko darceky pod stromcek vnoci a deti ich najdu u nej doma - vsak to je krasna tradicia. Vsak svokra jedine co chce je spolocnost a vidiet radost deti - este aj na to stenevesty skupe 🤦🏽‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
8. sep 2022

Ona je taka zasadova a velmi svojska. Proste jedlo mate zjest u nej a jej darceky si mate rozbalit u nej... kolko ma rokov? V Litve to volali "senatviškas marazmas..." ked je starsi clovek uz trochu ehm... komplikovany. Ja by som ju nepozyvala. Pre mna to znamena, ze sa tam clovek neciti dobre. Moja svokra tiez u nas ani u druheho syna nic neje. Nevieme to vyriesit. Nasilu jej strkame na tanier. Zje 2 zemiaky a pol krajca chleba.

reanda
8. sep 2022

moja svokra je tiez taka.. ona nikdy s nami neje, ani ked sme u nich na navsteve.. my s muzom a detmi sedime pri stole a jeme, aj svokor a ona stoji nad nami a vychvaluje jedlo a podrobne rozprava, ako ho varila a co vsetko tam dala 😀 .. u nas boli na navsteve iba raz (byvame daleko), ale tiez nechcela ani pohar vody a to tu boli skoro cely den.. niektori ludia su taki, netreba si to brat osobne.. ja sa tiez lepsie citim s ludmi, co sa vedia uvolnit a ocenit aj ponuknute, ale tak nie kazdy je taky.. ja som si to zariadila tak, ze stedry vecer travime len my ako najblizsia rodina a s ostatnymi sa stretavame az na druhy den, alebo aj neskor.. tiez za to na mna pozerali mnohi z rodiny divne, ale zvykli si.. pre mna je tiez na vianoce atmosfera dolezita a chcem sa citit uvolnene a pohodlne a nie sa este aj vtedy niekomu prisposobovat

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
8. sep 2022

Ja to vidím tak, že to riešis až moc. Ešte je len september a ty už v sebe chytáš zlosť z vianoc. Ktorá sa ešte len bude hromadiť a vnútorne ta zožierat. Starala sa o tvojho muža xy rokov a teraz si ma dať pohov, lebo ty máš nejakú predstavu o vianociach? Tak neje, možno jej je blbé, že večeru odmietla tak nechce vyjedat. Buď rada, zjavne má rada tvoje deti a deti majú radi babku. Ak to nevadí mužovi ani deťom tak sa stiahni....

renab
8. sep 2022

A od vas darcek si neodbali? Ked len pozera. Moja mama ku nam chodi roky a kym boli deti male, tak s nami vecerala, s nami odbalovala darceky, ale darceky od nej si deti odbalili u nej na druhy den.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
8. sep 2022

A prečo toto všetko nepovieš svojmu mužovi ako to ty cítiš? Co na to hovorí on?

renab
8. sep 2022

Tak potom si myslim, ze ona je v pohode. A ked to vadi tebe, musite sa pozhovarat.

pralinka25
8. sep 2022

ja neviem. vyrabas problem kde nie je. ona ma nieco v hlave. ty vobec netusis co preziva. mozno mysli na to ake to bolo ked boli jej deti male. mozno len nechce byt sama je milion veci v srdci cloveka ktore ma a ty vidis len svoju stranku a svoju predstavu. vianoce su o blizkosti, pochopeni bud sa s nou o tom porozpravaj ale to som si ista ze viac nepride alebo to proste ber ako sluzbu bliznemu ktory preziva nieco o com mozno nehovori a ty to nevidis ale to ze ju nechas moze byt pre nu dolezite.
odla mna to nevidis zo spravneho uhla. ona ta neuraza ty sa urazas uplne uplne zbytocne. ak su vztahy dobre ma na to iny dovod a podla mna to ani nevnima ako ty.
vies ja som v urcitom obdobi vianoce nemala rada pretoze sme chodili cele sviatky po rodine a on k nam. mala som predstavu sedenia pri rozpravkach a pokoji a potom som dospela a pochopila ze je to uplne o niecom inom. uz mi je jedno ake su ozdoby na stromceku aj kto ma aky salat a kolace. uz vidim uplne ine veci. tvoja svokrra je starsia osoba jej svet je iny ako tvoj. je uplne fuk aky mas salat aj ci si z neho da. vobec nechapem preco ta to tak irituje. povznes sa nad to. ona tu vecne nebude a je aspon s vnucatami. pre ziveho boha preci ti tak zalezi ci nieco prinesie. deti su spokojne pretoze si balicky rozbaluju oni neriesia kto ich doniesol.
beries to ako prisposobovanie sa. mozno by to chcelo iny pohlad na vec. o com su vase vianoce? o com by mali byt aby boli dokonale?