Divná susedka

18. aug 2022

Mám susedku , nedávno sa nasťahovali,ma malé deti v podobnom veku ako ja. No.. zozaciatku sa mi zdala sympaticka ,vidavali sme sa pred panelákom alebo na ihrisku.. stále sa usmievala a neskôr začala komunikáciu, chcela ma spoznať. Stali sme sa kamoškami...
No.intuitivne mi stále čosi nehralo, mala som divný pocit z nej.

Často smd sa dohodli ze ideme von a ked uz sme čakali, neprišla.. nepísala , až večer sa ospravedlnila ze nwmohla lebo niečo....

Takto sa to stávalo často. Alebo sa stálo že zrušila naposlednu chvíľu stretko a lebo musela ísť do iného mesta, nečakane.. a za 10minutsom ju videla s inou babou vonku aj s deťmi na prechádzke... vtedy mi to došlo,zw klame .

Rozprávala mi vždy neskutočne príbehy, všetko negatívne,o rodine,aki su všetci zlí.. muz ju bije,muz je hajzel a rozvedie sa snim.. svokra, svokor,svagor švagriná, všetkých opísala v zlom,ako psychopatov co jek ubližujú.. bolo mi to divné,az sa mi nechcelo veriť ze to je možné co prežíva. Odstupom času som si začala uvedomovať ze mi asi klame aj v tom, že proste si vymýšľa tie príbehy . Ukončila som kontakt, nechápala co mi je... Onasa ozve raz za mesiac stým ze musíme sa uz vidieť,zw so. Jej super kamoška. Potom sa uz neozýva,pritom vonki ju vidím.
Y myslíte ze môže mať nejakú poruchu osobnosti?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
18. aug 2022

Ak aj ma, nie je to tvoja blízka osoba, nerieš. Ak ti nie je príjemné tráviť s nou čas, tak sa s ňou nestretavaj

0silvia0
18. aug 2022

Moze mat aj poruchu odobnosti, hlavne od takej osoby co najdalej.

7miriam77
18. aug 2022

Tiez mi kazdy clovek nevyhovuje a necitim sa pri nom dobre. Toto co opisujes,je dost divné...tiez by som prerusila kontakt...naco premyslat a trápiť sa nad cudzim človekom

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
18. aug 2022

Vyzera to, ze ta ma ako istotu a poslednu volbu. Ked s nou nikto nejde von, tak ty pojdes. Nebud jej istotou, nezasluzi si to.

janetinka27
18. aug 2022

tu asi niekto tazko zhodnoti, ci ma poruchu osobnosti na zaklade tvojho opisu o tom, ze ti zaklamala, ze ma zvlastne oci atd. tak ste si nesadli, neries, nemusi byt ona kvoli tomu narusena, ze nie ste najlepsie kamosky

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
18. aug 2022

možno má mániodepresívnu poruchu ... len takto cez net určovať diagn. je ťažko...nato sú odborníci.

janetinka27
18. aug 2022

ano, klamala, ale ty sa pytas, ci ma poruchu osobnosti. co je odveci otazka, porucha osobnosti je vazna vec, nemusi ju mat kazdy, kto zaklame alebo sa nechce kamaratit

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi3
18. aug 2022

tak pravdepodobne notoricka klamarka, preco to ma, tazko povedat, vacsinou si ti ludia takto hladaju pozornost, ktoru inak nevedia najst. neviem, ako im funguje mozog a ci im nevadi, ze 90% ludi ich skor alebo neskor prekukne... zrejme si nevedia pomoct

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
18. aug 2022

tak si to s nou vyries, co my s tym? ja som ti odpovedala na tvoju otazku, ci ma poruchu osobnosti

0silvia0
18. aug 2022

@janetinka27 porucha osobnosti vobec nie je az taka vazna vec. Ma ju kopec ludi a normalne ziju medzi nami a je to dokonca neliecitelne. Su to manipulatori, narcisi, klamari, hysterici... doteraz sa povazovali tito ludia za zlozite povahy, az cca poslednych 10 rokov sa hovori o poruchach osobnosti.

jaskolka
18. aug 2022

Môže mať nejakú psychicku poruchu, môže brat nejaké lieky alebo len jednoducho je "taky typ". Nevedno. Proste s nou nekomunikuj, alebo len úplne nevyhnutne, a hotovo. Zbytočne riesit, prečo je taka.Obmedziť kontakt, ako to ide a žiť svoj život

janetinka27
18. aug 2022

@0silvia0 ja o tom tiez nieco viem. a myslim si, ze zit s manipulatorom, narcisom, klamarom, hysterikom.... nie je jednoduche a este horsie je nim byt. podla mna je to vazna vec.
a preto som napisala, ze si nemyslim, ze niekto tu na zaklade popisu od autorky urci diagnozu. podla mna by autorka najradsej potrebovala pocut, ze jej kamaratka je narusena. a mozno sa ta kamaratka s nou len nema zaujem stretavat.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
18. aug 2022

ale to je tvoja vec, ako by si sa spravala. ona sa zrejme sprava inak, je k tebe mila, zrejme proti tebe nic nema, ale nechce sa mozno stretavat tak casto, tak si vymysli vyhovorku. nevie ti mozno do oci povedat, ze sa jej prave nechce alebo ze chce byt s niekym inym. su ludia, co nevedia povedat nie a preto klamu. ale to neznamena, ze maju poruchu osobnosti. to je cele. mne je jedno, co ti pise, ja som len reagovala na tvoju otazku

0silvia0
18. aug 2022

@janetinka27 aj ja o tom nieco viem. Zit s manipulatorom a narcisom nie je lahke, cize tu treba len pretat vsetky kontakty.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
18. aug 2022

Existuje taký trochu taký vulgárny vtip:
V každej rodine sa nájde minimálne jeden kkt. Ak si myslíš, ze v tvojej rodine sú všetci vadní a nemáš s nikým dobre vzťahy, tak si ten kkt práve ty.

autor
18. aug 2022
janetinka27
18. aug 2022

@0silvia0 ano, rozumiem, len som nerozumela, preco si napisala, ze to nie je az taka vazna vec

0silvia0
18. aug 2022

Neries preco klame, vymysla si atd. Ries len seba. Chces ju vo svojom zivote? Nechces, bodka. Nedohaduj sa s nou uz, ked sa nahodne stretnete, pozdravte sa, prehodte par slov. Ale na nicom sa s nou uz nedohaduj. Medove reci nech si necha pre niekoho ineho.

autor
18. aug 2022

@0silvia0 ďakujem, súhlasím 🙂

0silvia0
18. aug 2022

@janetinka27 myslela som to tak, ze dnes je toho vela a neda sa to liecit a manipulatori/narcisovia sa bezne vyskytuju medzi nami a normalne funguju (oni sami seba vnimaju v pohode), len okolie to ma s nimi tazke. Toto sa nelieci u psychiatra liekmi, dokonca maloktory manipulator navstivi psychologa, lebo on seba vnima uzasne a v poriadku, takze tam ani nepojde pokial ho k tomu vazne okolnosti neprinutia. Porucha osobnosti je vlastne odchylka od standardu, ide skor o to, aby ich psychicky zdrava populacia identifikovala a nezakladala si s nimi rodiny, lebo si zbytocne komplikuju zivot.