Ahojte,mam taku dilemu v poslednom case..
Chcela by som druhe babatko (syncek ma 3r),muz vsak vaha, pretoze potrebujeme nove auto,ktore by sme si museli zobrat na leasing,co by nas stalo cca 280-300€/mesiac a bolo by to na 6r.
Mame 2 auta,ale jedno je 20r.a druhe 16r.🙄
Ja som navrhla manzelovi,aby sme s tymi starymi autami vydrzali,a potom ked pojdem po materskej opat do prace,kupime si nove. Predsa len,cakat 6r.kym splatime auto nebudeme,teraz mam 33r. A obidve si dovolit nemozeme😐
Ako by ste sa rozhodli vy?
Urcite dieta. Neuprednostnila by som auto pred dietatom
Pozri povedz mužovi že doma budeš max jeden rok a opäť budete mať rovnaký prijem
A ak sa vam to stare auto pokazi pocas materskej/rodicovskej tak co? Zvladnete s jednym? Potrebujete obe? Treba aj na to mysliet 🤷♀️
Ja ale by som druhe dieta napr. nechcela, ak by sme neboli nanho nachystani financne ale tak to som ja
Urobila by som kompromis. Kúpila staršie auto s nižšou splátkou a priorita by bolo dieťa, keď sa vrátia do práce kúpite si iné auto
V starých autách by som sa necítila bezpečne tobôž s dieťaťom.
@janinah to jedno auto starsie berie manzel len do prace,jemu to staci,to druhe sme kupovali cisto nove,no len uz ma svoj vek..ale zase do chorvatska by sme na nom nesli
@janinah nepišem staré ale staršie. Auto ktoré má nabehne do 100 000km je akurát zabehnuté a výrazne lacnejšie
Neviem ci si bola 3 roky doma ale dalsie 3 doma sediet nemusis. Je to palka na rozpocet a stare auta sa kazia a ty vies ako ste ich udrziavali. Zase byt s 2 detmi a byt bez auta (pokial mieste v centre mesta) je tiez o hubu. Mas 33 skus 1-2 roky pracovat a potom vyjde aj na auto aj na dieta.
@zmrzlinka2021 dobre pises.
To by bola pre autorku zlata stredna cesta.
Keby som vedela ze naozaj chcem aj mat budem druhe dieta , sme o tom obaja presvedceny tak urcite chcem na nom pracovat v 33ke a nie v 39tke 😃
Ved kupte jedno v nejakom rozumnom rozpocte do max 2 rokov, 6 rokov cakat skrz dieta mi pride dost neskoro. V 38/39 uz je otazne, ci lahko otehotnies. To mozes robit jedine, ked to druhe dieta mas tak nejak na haku, ze mozno bude/ nebude.
Určite dieťa, mam 35 a odrodene 3deti no som rada ze to už mám za sebou ,vekom je to naozaj rozdiel
Autorka: vies si to predstavit? Ze aj dieta aj auto, s tym, ze na materskej ako pise @zmrzlinka2021 alebo trvas na tom, ze dieta a materska 3 roky?
Máme 17ročné auto a to na ňom jazdíme každé 2 mesiace trasy podobné do Chorvátska 🙄 pravidelne servisujeme a kontrolujeme. Fičí bez veľkej vady. Aký je peoblem mat take auto?? Lebo mne sa zdá zvláštne rozhodovoť sa medzi autom a dieťaťom. Ak naozaj mám túžbu druhého dieťaťa, na auto by som ani nepomyslela.
Auto by som riešila za pochodu, proste keď obe kľaknú, tak sa porieši iné. Dieťa by som kvôli tomu neodkladala.
Kvoli autu čakať na možnosť mať dieťa 6 rokov a pomaly v štyridsiatke rodiť? Treba si určiť priority a podľa toho sa rozhodnúť. Pokiaľ sú autá funkčné a nevyžadujú finančne náročné opravy, tak načo riešiť tretie auto?
Samozrejme.by som si vybrala dieťa pred autom...
Manžel do práce má ako chodiť, po práci môže zbehnúť rovno na nákup...neviem ci bývate v meste alebo.kde ale deti.netreba stále autom vyvážať, máme predsa aj autobus a ide dopravné spojenie, ktoré si deti.aj tak viacej cenia hlavne keď sedia denne v aute.
Treba Vám auta dve? Obidve by som predala, kúpila niečo ak sa dá bez.lizingu lepšie a používala to. Mať 2 auta je podľa mňa už prehnaný luxus a lenivosť, pohodlie.
Dieťatko za dva tri roky .... Teraz kúpte auto lebo tie staré budete len opravovať
@vilma7 tak lenivost to nie je,ved obaja s manzelom pracujeme a obidvaja v rozdielnych mestach,autobusy/vlaky nam nesedia s pracovnou dobou..
A co sa tyka materskej,chcela by som byt tak 2 roky a potom spat do prace..preto som skor za dieta a auto po 2 rokoch
Dieťa
Počítať, že staršie autá vydržia, je lotéria. Bude do nich aj tak stále treba vrážať peniaze. Ale na dieťa by som určite nečakala 6 rokov. Snažila by som sa to zvládnuť do 3 rokov. Ja mám 5 ročný rozdiel medzi deťmi a myslím, že už viac by asi nebolo najlepšie. Možno ešte 6 by bol strop pre mňa. Držím palce, nech to finančne nejak poriešite skôr.
Napíš si pre a proti. V 33 väčšia šanca otehotnieť ako 39. Ale budete zdravotné ok? Auto stačí ti kúpiť aj 5r. A najdôležitejšia vec aby ste to chceli obaja.
Myslela som lenivosť v spojitosti s autom a nie či chodíš do práce.
Určite dieťa a myslíš správne.
Načo vám bude nové ďalšie auto, keď už máte dve? Alebo tie dve predať a kúpiť jedno pojazdnejšie?
Nie je váš toľko aby ste potrebovali dve autá. A keď budeš na materskej, tak to auto tiež až tak často potrebovať nebudeš. Tam pár poradní, a nejaký nákup (ten sa dá aj spolu po práci poriešiť).
My máme 3 deti, jedno auto. Dva by nám asi aj zavadzali
@lenkakravcova ty rozumies,ze 2 auta potrebujeme? Aj ked by mi skoncila materska,dochadzam autom do prace a spoje mi nesedia+vozenie deti do skolky..to nie je o tom,ze som pohodlna,ale auto jednoducho potrebujeme obaja,tak citaj s porozumenim,uz som to vysvetlovala
A nestaci vam nie uplne nove auto? To co za auto chcete kupit? My sme kupili 7 rocne za 11 000 teraz a bohate to staci. Urcite by som neuprednostnila auto pred dietatom.
@lenkakravcova ani my by sme nevedeli fungovat s 1 autom. Pracu sme mali obaja opacnym smerom plus deti zaviest. Muz robi od 6 a ja rano bez auta zaniest 2 deti nemam sancu,tak aby som o pol 8 bola v praci. Autobusov chodi uz len zopar za den. Plus cestou domov sa aj v obchode treba zastavit.
Určite dieťa. Veď autá máte, dokonca dve. A mladšia už nebudeš.
A keď po materskej pôjdeš do práce a dieťa do škôlky, kúpite si nové auto, pre teba.
Určite dieťa. Keďže máš už veci po prvom, výdavky na druhé nebudú také veľké. Pracuješ, tak aj materskú by si mohla mať slušnú. Začnite už teraz pri dvoch príjmoch šetriť a kým sa zadarí a pôjdeš na matersku, aj to auto sa podarí kúpiť 🙂
Vieš, auto si môžeš do konca života kúpiť ešte veľakrát, ale mať dieťatko môže byť čoraz ťažšie
Si mladá, autá máte staré....tak či tak by ste asi museli vrážať nemalé peniaze do opráv ....ja by som asi tiež počkala s dieťaťom, synček vyrastie bude viac samostatný a ty si v kľude pottom môžeš užiť druhé dieťa