Dilema s nahlásením problému v rodine úradom

indiankaindi
16. máj 2017

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť ohľadom zaležitosti s rodinou v mojom okolí. Prosím ak je tu sociálna pracovníčka z úradu, poprosila by som, aby sa mi ozvala do IP. Ide totiž o to, že neviem aký je postup po nahlásení, čo sa v tej rodine deje. Ďakujem

gabriellka
16. máj 2017

@indiankaindi prídu na preštrenie pomerov. všeličo sa tam skúma. väčšinou neodoberú deti hned, ale dajú milion šancí (aspoň čo ja viem) chodia na pravidelné kontroly. skúmajú šk.dochádzku či sa varí v domácnosti, či je upratané, opraté, či majú deti svoju izbu alebo aspoň vlastný kútik kde sa hrajú a pod...

girlnextdoor
16. máj 2017

@indiankaindi môžem poradiť.

janisa31
17. máj 2017

Fuu to musí byť niečo fakt vážne, keď to chceš takto riešiť. Ale je to treba a nie pre problémami zatvárať oči. Mohlo by sa niečo stať a mohla by si si to vyčítať. No rozmýšľam nad tým, či by nebolo lepšie, ak by si zbehla priamo na úrad sa popýtať a možno by si to tam hneď aj nahlásila☹

indiankaindi
autor
17. máj 2017

@janisa31 veď to je ten problém, neznášam, keď dávajú napr. aj v Tv reportáž, ako niekde niekto niekoho zabil a susedia a okolie má k tomu komentár, že áno, tam sa už dlho mlátili... a nikto tomu nezabránil, keď to všetci vedeli. Ale na druhej strane, ak človek nemá istotu, je ťažko sa rozhodnúť, lebo môžem narobiť aj viac zla ako dobra :(