Ahojte baby, riešim dilemu. Stále váham ci dat priezvisko po otcovi alebo po mne. Priatel ma doteraz nepožiadal o ruku, stále vraví, že všetko naraz nie. Takže vraví ze keď sa mala narodí tak do roka svadba. Ale viete, to je vo hviezdach, čakala som, ze aspoň zasnúbená budem...vzťah mame ôk, ale stále rozmýšľam aké dat priezvisko. Ci vôbec bude svadba... co vy nato?
@dori2 to by nevadilo. Skôr rozmýšľam aké dať.
Ved chod na urad, vezmite sa. Je to vec 15 minut a mas po probleme.
Dala by som svoje
Otázne je, či teda ty si necháš svoje priezvisko po svadbe, ak by si teraz dala dieťaťu tvoje….lebo potom sa bude tvoje dieťa volat inak ako ty aj manžel. A dieťaťu priezvisko neviem či ide menit
@beata_k ale priateľ to nechce. Ze hneď na rýchlo. Tak nebudem predsa nútiť
nedala by som iné ako mám ja v čase pôrodu - zmeniť dieťaťu priezvisko po tom ako sa neskôr vezmete a budeš ho meniť aj ty - nie je žiadny problém. Zmeniť ho neskôr "keby niečo" na tvoje - budeš potrebovať jeho súhlas alebo rozhodnutie súdu.
svoje. lebo svadba je vo hviezdach a ja nebudem na kazdom urade skolke na letisku poste a neviem kde riesit ze dieta sa vola inak
Pri pôrode ma dieťatko Automaticky priezvisko po matke
@nikdenikto samozrejme že áno . Stačí zájsť rodičom na matriku a súhlasne podať žiadosť , dokonca to zmenia aj v RL dieťaťa.
Jaaj tak on nechce. Hmm, vela stastia s frajerom
Daj svoje priezvisko.
Po svadbe nie je problém zmeniť dieťaťu meno aby ste sa volali všetci rovnako. Ak teda svadba bude...
Dala by som svoje, ty budes s tym dietatom vsade chodit, vsetko vybavovat... nevolala by som sa inak ako moje dieta. A nikdy nevies co sa moze stat, moze aj muz zomriet (ja viem, extrem).
Urcite tvoje priezvisko. V zivote by som dietatu nedala ine priezvisko ako mam ja. Keby si to nahodou neskôr chcela meniť, musel by on suhlasit.
Svadbu narýchlo nie, ale spraviť dieťa nevadilo. Oboje je otázka pár minút 😉 nedala by som jeho. Celkovo som zástanca toho, že dieťa, ak nejaké niekedy porodím, tak manželovi, nie frajerovi
Svoje...ak si ťa raz ozaj rozhodne vziať, zmeníte si meno s dieťatkom naraz...robí sa to na Okresnom úrade
Urcite svoje. Ak sa raz dokope k svadbe, potom si zmenis ty aj dieta.
Ako baby vravia, daj svoje.
Nikdy by som nedovolila aby malo dieťa iné priezvisko ako ja
on nechce rýchlu svadbu, ty nechceš dokola všade riešiť, že dieťa má iné meno ako matka. V tomto máš rozhodné slovo ty, tak to využi.
@belllinka rovnako nikde som nemusela vysvetľovať nič, nikde to neriešia, na žiadnom úrade, u lekára ani v škole...
Moja malá má moje priezvisko v čase keď som otehotnela sme boli spolu 5 rokov a už aj zasnubeny... No necítila som to tak a dala moje priezvisko... Od začiatku som bola presvedčená ze moje dieťa má mať moje priezvisko a bol to najlepší nápad aky som v živote mala... Ex plánoval sľuboval alr k svadbe nedošlo... Ale už je ex
Mam 3 deti, ktore nemaju priezvisko ako ja. A NIKDY som nedokazovala, ze su moje. A nikto to nikdy neriesil. Na uradoch, letisku, v skole, u lekara, v zahranici....
Ja som tiež porodila dieta frajerovi, a veru som trvala na svojom priezvisku. Dokonca mi to aj na matrike podpísal ze súhlasí, ale teda je veľmi dotknutý a je to kameň úrazu v našom vzťahu. Tým ta ale nechcem nahovárať na JEHO priezvisko, práve naopak, daj svoje. Ja už si toho priateľa, žiaľ, ani nechcem vziat🤷♀️ takže s malou sme takto spojené aspoň my dve a on sa môže aj roztrhať. Fakt nikdy nevieš ako váš vzťah bude pokračovať.
Daj svoje priezvisko... ked sa vezmete, je zmenit meno formalita. Ked sa nevezmete - opacne to bez jeho suhlasu nemas ako a to uz chlapska jesitnost nepusti. Neni ziadna "vyhoda", okrem chlapskeho ega uspokojeneho, ze sa dieta vola po nom...
Daj svoje, nikdy nevieš či a kedy bude svadba. Ak si pri sobáši vezmeš mužove priezvisko, dieťatku potom zmeníš. A ak by on prijal tvoje, nemusíš nič meniť.
Ved daj po sebe a ked sa vezmete bez problemov zmenis na priezvisko po muzovi.
no pokial ho uvedies na rodny list musel by suhlasit s inym ako jeho priezviskom… pokial sa nemylim