Ahoj maminky, máme skoro 4 ročnú dcérku. Od jej narodenia chodíme k mojim rodičom raz za 4-5 týždňov tak na 1 týždeň, bývajú 3 hodiny cesty od nás. Majú dom a velkú záhradu, dcérka tam bola vždy spokojná a s našimi má pekný vzťah. Teraz naposledy mi povedala, že tam nechce ísť, čo ma dosť zamrzelo. Naopak sa teší k svokre, tam chodíme len na občasné víkendy, nemám s ňou dobrý vzťah. Je pravda, že sa jej dosť venuje, nie je síce velmi inteligentná, ale vie s ňou fungovať ako druhé dieťa, dává jej tajne sladkosti (ja jej nezakazujem úplne, ale nechcem, aby ich jedla stále), všetko jej dovolí a je celkovo taká strelená, to sa asi malej páči. Moja mamina sa snažíaj trochu vychovávať, ale je k nej milá a venuje sa jej, tak ma mrzí, že malá začala preferovať druhú stranu. Mali ste to niektorá podobne a ako sa to ďalej vyvíjalo. Ďakujem.
Vyvijat sa to bude tak, ako si ty urcis... nic by som nemenila, s dietatom nediskutovala, kam sa ide/nejde cez vikendy ci dovolenku, to, ci sa tesi/netesi nechaj na nej, ma pravo na svoje pocity (a aj na ich vypocutie) a aj na ich - ignorovanie - pokial sa jedna o preferencie - u jednej babky mozem vsetko a podstrkuje mi sladkosti a ta druha je na mna prisna... Povedz jej, preco sa k rodicom tesis ty - pokecas si s mamou, vylozis nohy na zahrade, nemusis varit a pomoze ti zo vsetkym... dieta musi vnimat, ze svet sa netoci okolo neho iba, ale aj okolo tych inych ludi ako je ta mama... a aj ona ma pravo sa na to kam ide tesit, snad to dava zmysel...fopriat mame ten oddych je jednom s prvych vyznamnych znakom empatie... ukazat iny uhol pohladu na urcite veci sa da aj 4 rocnej... tesim sa k babke, pretoze nebudem musiet varit... tesim sa k babke, lebo si vecer dame kavicku na terase...tesim sa k babke, lebo ma velku zahradu a bla bla... proste pozitivne vibracie vychadzaju aj s tvojej strany a preberie to aj dieta potom... ved tam nejdete len kvoli nej, snad to dava zmysel...
Máš úplnú pravdu, ani sa nechystám k rodičom nechodiť a vravela som jej, že ja sa k babke těším a vymenovala som všetko pekné, čo ju tam čaká. Len dúfam, že časom tam nezačne robiť scény, rodičov by to mrzelo a mňa o to viac.
@tawny U nás opačne 😂 Moja mama jej všetko dovolí a stále by k nej mala chodila. Doslovne jej dcéra môže po hlave skákať.
Svokra ju zase aj stopne keď už moc vystrája. A to sa jej moc nepáči, tak nechce sa jej tam moc ísť ale minule som bola az prekvapena, že od nej nechcela ani domov ísť.😅
Manžel má ešte deti z predchádzajúceho vzťahu, 10 rokov a tie ju vobec neberú, skor im lezie na nervy a to tam chodia od mala ovela viac, len tá naša malá je z nej hotová.
@tawny a nebude to správaním svokry. Moja má 6vnucat, 4starsie od švagra, tým sa nikdy nevenoval,ti na ňu len kukaju a ona ani sa nevie dáko k nim dostať už, keďže keď bola u nich keď boli menší iba upratovala,varila tam a s deťmi žiadne výlety,nič,iba von ich vyhnala. A teraz má naše dve a tam akoby s snažila dobiehať všetko, proste dovolí všetko,furt by ich len na rukách vláčika a tak.
Možno sa aj u vás svokra u prvých vnúčat inak správala a zistila že tie deti ju neberú dako
Autorkina Perla -ze svokra není veľmi inteligentná🤭
@tawny Skôr to vyzerá tak, že TY uprednostňuješ svojích rodičov a TEBE vadi, že malá si obľúbila svokru...NO ŽIVOT SA NETOČÍ LEN OKOLO TEBA A TVOJICH ŽELANÍ. dopraj malej "strelenú a menej inteligentnú" svokru asi ju má rada....inak tvoj priateľ vie čo si myslíš o jeho mame????
@dievcacitajucelist ano, moj manzel to vidi podobne, tiez si s nou nema co povedat. Musela by si pocut, co je schopna povedat, aby si mohla hodnotit.