Dieťa v rozvedenej rodine

sisuliik
17. jún 2024

Ahojte,
moja malá má 3 a pol roka s jej otcom spolu nežijeme už odkedy mala rok a pol. S jej otcom trávi veľa času. Nemáme ešte striedavú starostlivosť týždeň-týždeň, ale je s ním cca toľko dní čo so mnou len noci spáva u mňa a niektoré víkendy u neho. Poslednú dobu asi tak pol roka vždy keď je so mnou sa pýta na otca kedy príde a či príde zajtra. Aj keď so mnou nebola 4 dni tak sa ma po pár hodinách so mnou pýta kedy príde tato a ona chce isť za tatom. Keď sa spýtam či nechce byť s mami povie, že chce. Ale aj tak sa to potom pravidelne pýta. Aj keď ideme do školky sa pýta či príde tato a keď poviem nie tak je smutná.
Je to normálne správanie? Majú to aj vaše detičky tak? Začalo to len teraz predtým to tak nevnímala a mňa to hrozne začalo trápiť.
Ďakujem za každú radu.

vanilkovazmrzka
17. jún 2024

Ved ked je s otcom mozno sa zas pyta na teba. Ma silne puto k obom rodicom, to je pekne. Nedokaze este pochopit, preco nemozte byt vsetci spolu.

belllinka
17. jún 2024

@sisuliik jasne, ze je to normalne, ma vas predsa rada oboch a ona teraz trpi za vase chyby. 🤷‍♀️

4stanka4
17. jún 2024

@sisuliik my sme síce manželia, dcéra bude mať v auguste 4 a tiež sa stále pýta kedy príde tatino. Keby mohla tak je s ním stále. Je to podľa mňa normálne, si s nou asi o troska viac tak jej je tato vzacnejsi.

pribinak
17. jún 2024

Však buď rada, že nemusíš rieisit plače, dávať dieťa na silu, majú pekný funkčný vzťah

januska12323
17. jún 2024

Je to normálne, chýba jej a nedokáže pochopiť prečo s ňou nemôže byť naraz aj s tebou.

damian85
17. jún 2024

@sisuliik Elektrin Komplex. Úplne bežné pri dievčatách. U nás sa to začalo v 2 rokoch , pokračuje to doteraz. Pri rozvode nechcela odchádzať k mame vôbec. Mamu má rada , rozpráva o nej veľa , ale otec je taká prvá láska. Môže sa to zmeniť dospievaním ale nemusí. Veľa žien stresuje , lebo chceli byť na 1 mieste v živote dievčaťa - hold tlakom a vynucovaním docielia opak. Vlastná skúsenosť.

mantilka
23. jún 2024

Ďalším dôvodom môže byť, že tato ju upláca. Môže jesť všetko, môže robiť veci, ktoré mamka nedovolí...

sense
23. jún 2024

My sme sa rozviedli keď mala dcéra 5 rokov a občas to mávala, niekdy viac niekedy menej a ma to aj doteraz nie často ale raz za 6-8tyzdnov príde od neho a večer v posteli po ie ze jej je smutno za otcom a to už mala 11 a keď sa jej spýtam ci mu chce zavolať tak nechce . A vždy mi povie ze prvý večer u otca je jej smutno za mnou a doma naopak... Ale ma možnosť s otcom volať kedykoľvek a môže aj ist k nemu kedykoľvek keď je doma. Chodí k nemu pravidelne každý týždeň na 2 dní..
A robila to ale aj kým sme boli spolu pýtala sa na otca, hoci teda moc sa jej nevenoval, resp venoval štýlom pozrieme si spolu rozprávku. a býval menej doma ako ja tak bol vzacnejsi...
Chápem ze ta to trápi ale dcérka je vnímava a aciti sa dobre s otcom ale aj s tebou....