Ahojte,
moja malá má 3 a pol roka s jej otcom spolu nežijeme už odkedy mala rok a pol. S jej otcom trávi veľa času. Nemáme ešte striedavú starostlivosť týždeň-týždeň, ale je s ním cca toľko dní čo so mnou len noci spáva u mňa a niektoré víkendy u neho. Poslednú dobu asi tak pol roka vždy keď je so mnou sa pýta na otca kedy príde a či príde zajtra. Aj keď so mnou nebola 4 dni tak sa ma po pár hodinách so mnou pýta kedy príde tato a ona chce isť za tatom. Keď sa spýtam či nechce byť s mami povie, že chce. Ale aj tak sa to potom pravidelne pýta. Aj keď ideme do školky sa pýta či príde tato a keď poviem nie tak je smutná.
Je to normálne správanie? Majú to aj vaše detičky tak? Začalo to len teraz predtým to tak nevnímala a mňa to hrozne začalo trápiť.
Ďakujem za každú radu.
Však buď rada, že nemusíš rieisit plače, dávať dieťa na silu, majú pekný funkčný vzťah
Je to normálne, chýba jej a nedokáže pochopiť prečo s ňou nemôže byť naraz aj s tebou.
@sisuliik Elektrin Komplex. Úplne bežné pri dievčatách. U nás sa to začalo v 2 rokoch , pokračuje to doteraz. Pri rozvode nechcela odchádzať k mame vôbec. Mamu má rada , rozpráva o nej veľa , ale otec je taká prvá láska. Môže sa to zmeniť dospievaním ale nemusí. Veľa žien stresuje , lebo chceli byť na 1 mieste v živote dievčaťa - hold tlakom a vynucovaním docielia opak. Vlastná skúsenosť.
Ďalším dôvodom môže byť, že tato ju upláca. Môže jesť všetko, môže robiť veci, ktoré mamka nedovolí...
My sme sa rozviedli keď mala dcéra 5 rokov a občas to mávala, niekdy viac niekedy menej a ma to aj doteraz nie často ale raz za 6-8tyzdnov príde od neho a večer v posteli po ie ze jej je smutno za otcom a to už mala 11 a keď sa jej spýtam ci mu chce zavolať tak nechce . A vždy mi povie ze prvý večer u otca je jej smutno za mnou a doma naopak... Ale ma možnosť s otcom volať kedykoľvek a môže aj ist k nemu kedykoľvek keď je doma. Chodí k nemu pravidelne každý týždeň na 2 dní..
A robila to ale aj kým sme boli spolu pýtala sa na otca, hoci teda moc sa jej nevenoval, resp venoval štýlom pozrieme si spolu rozprávku. a býval menej doma ako ja tak bol vzacnejsi...
Chápem ze ta to trápi ale dcérka je vnímava a aciti sa dobre s otcom ale aj s tebou....
Ved ked je s otcom mozno sa zas pyta na teba. Ma silne puto k obom rodicom, to je pekne. Nedokaze este pochopit, preco nemozte byt vsetci spolu.