Dieťa sa bojí otca

aadusik
16. mar 2016

Máte niekto skúsenosť?

Môj syn vôbec nechce ísť k svojmu otcovi. Keď ho vidí, spustí strašný plač, chytí ma za ruku a ťahá ma preč odneho. Myslela som si, že keď bude k nemu chodiť, tak si na neho zvykne a zmení sa to. ale doposiaľ žiadna zmena. Po príchode domov, zakaždým 3-4 noci nespáva dobre. Nechcem,aby to zašlo priďaleko, aby mal malý kvôli tomu nejaké psychické problémy poprípade vo vyššom veku problémy v škole a pod.

prosím poraďte mi, čo mám robiť.

janinah
16. mar 2016

psycholog

axelina
16. mar 2016

tiez si myslim, ze psycholog. A porozpravat sa s otcom, co robia spolu a pod. Pripadne aj s malym, ze preco nechce ist. 😒

aadusik
autor
16. mar 2016

@axelina s otcom som sa pokúšala rozprávať, povedal mi, že nie je povinný mi takéto veci hlásiť. že je len na ňom, čo on bude v dobe určenej s malým robť. a malý má dva roky, takže ten ešte toho moc neporozpráva. ja si myslím, že dačo tam musel zažiť. do dvoch rokov tam chodil nie celkom bez plaču, ale nebol to taký amok.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcela305
16. mar 2016

@aadusik ty zijes so synom a otec oddelene? ako tam chodieva ? si s nim alebo nemozes byt snim? halvne musis mysliet na dobor svojho syna je maly ale vela veciam rozumie .. otazka je aj ako doverujes otcovi maleho ci sa nestalo nieco take ze nnaho nakrical pre nejaku blbost alebo reagoval prehnane inak ... kedze sa ho maly zjavne boji .. ak je maly s tebou je aj tak prirodzene pre tak male dieta ze sa boji ak jeho istotou je predsa len mama ked je s nou viac .. na tvojom mieste by som bola radsej keby som s malym aj s jeho otcom pri ich traveni casu kym si maly zvykne na oca a bude mu tiez doverovat ..alebo by som zacala skumat to ci je vhodne aby sa stretavali,,

bajana
16. mar 2016

@aadusik trvala by som na stretavani v mojej pritomnosti (myslela som, ze sa to tak do 3r bezne robi).....otec mu nejakym sposobom ublizuje...moja ma 18m a ked vidi chlapca, ktory ju sotil, alebo jeho mamu, tak nema daleko od placu a bezi sa ku mne schovat...

aadusik
autor
16. mar 2016

@marcela305 ja zijem s malym a jeho otec zije oddelene. nikdy mi nechcel povedat co s malym rob, kam chodi. moznol stacila jedna situacia kedy sa k nemu mozno nechoval najlepsie a to dieta si to zapamata. chodieva si po maleho, ale ja s nimi nie som v tom case.

marcela305
16. mar 2016

@aadusik ved prave ,,,, aly ai to zapamata a kedze ma dva roky je divne ze sa stretavaju len sami prave preto ze take dieta nevie rozpravat ..dava ti najavo placom ze skrtka s ocom byt nechce lebo sa neico stalo ,,, mozno by mal psychiatra navstivit jeho otec...

aadusik
autor
16. mar 2016

@bajana trvala som na tom, ale sudkyna to nariadila ta ze si ho moze brat na 4 hodiny bezo mna. chodieva k nemu od 10 mesiacov... v dvoch rokoch sa akokeby zacal bat tam chodit. neviem preco, podla mna sa tam daco stalo. zajtra idem za kuratorku, nech mi nejako poradi.

aadusik
autor
16. mar 2016

@marcela305 on je prilis hrdy na to, aby navstivil prychiatra.

marcela305
16. mar 2016

@aadusik urcite by si mala nieco spravit aby nebolo tovjmu dietatu ublizovane ,, mam tiez dvojrocnu a aj ked je niekto pre nu cudzi otuka sa a zisti ze vlastne je fajn a nikdy neplace ibaze by ten clovek jej nejako ublizil takze ani tu nieco nebude v poriadku,,..

axelina
16. mar 2016

@aadusik bud by som potom nanho zacala tlacit aby povedal, a ked nie tak rovno za psylochogickou. Pokial ona zisti ze v com je probl. tak zacnem konat cez sud, pripadne od nej potvrdenie ze nieco nie je v poriadku. Ale urcite by som isla na to uradnou a tvrdou cestou. Pokial sa neda s otcom dohodnut. Bojuj za syna a jeho dusevne zdravie.

aadusik
autor
16. mar 2016

@marcela305 dakujem za radu......som odhodlana to riesit, mozno si mnohe teraz myslia preco som to neriesila skor.... ja som stale cakala ze ked tam bude chodit, ze sa to zlepsi. dufm, ze mi nejako pomozu. mozno to bude mat dlhu cestu, ale my to zvladneme.

marcela305
16. mar 2016

@aadusik nechapem ludi co ublizuju svojim detom,... ozno si riesi nejake komplexy ze nie te spolu neviem.. no urcite to ries ted na sude ked oni rohodli o tom ako sa maju stretavat nech to zmenia bud s tebou alebo nic ... alebo uplny zakaz ak psycholog al psychiater zisti nieco konkretne ...kazdopadne drzim palce nech to pre teba so synom dopadne dobre....

guinevre
16. mar 2016

@aadusik Moze za tym byt aj problem, ale aj nemusi. Do mojich piatich rokov moj otec bol dost pracovne vytazeny, staval o piatej, vracal sa domov o siedmej, a cuduj sa svete, aj ked zil s nami - bala som sa ho, hanbila, a moc som k nemu neutekala, jemu to bolo velmi luto. Neviem si predstavit ako by to bolo keby boli rozvedeni, a otca by som stretavala kazdy druhy vikend, ved to je skoro ako cudzi clovek! Ked ho otec netyra, ale sa k nemu chova pekne, ja by som urcite bola za to, aby ho dieta stretavalo castejsie ako raz za dva tyzdne.

pribinak
16. mar 2016

A kolko ma tvoj syn rokov? Vie uz povedat co robili s tatom, ci sa mu nieco páčilo/nepáčilo?

Nemusi byt na neho zly, skor je pre neho Asi cudzí a zacina sa prejavovať naviazanosti na matku
Mizno by bolo dobre robit stretka častejšie, ale za tvojej prítomnosti

mamulka211
16. mar 2016

@aadusik tak v prvom rade,za otca pre svoje dieta si si ho vybrala sama. Za druhe,ako sa o nom vyjadrujes pred ludmi,ked tam on nie je,ale dieta ano? Pripravujes dieta na stretnutie s otcom nejako psychicky? Skus sa zamysliet,ci pricinou zleho stavu a postoja tvojho dietata k otcovi,nie si prave ty.

argyro
17. mar 2016

@aadusik tie návštevy u otca sú nariadené súdom? asi sa tam deje niečo nepríjemné, ak malý takto výrazne negatívne reaguje, nemohli by načas byť návštevy v tvojej prítomnosti? a určite k psychologičke.

argyro
17. mar 2016

@aadusik aha už som dočítala... no, rieš to čím skôr. takáto reakcia nie je štandardná a určite by si ju nespôsobila ty svojim postojom k otcovi - ak by mu bolo s ním dobre, takto by nereagoval. navyše, dieťa v tomto veku rýchlo zabúda, nejaké malé zlyhanie by toto nesposobilo.

zlevysavam
17. mar 2016

Moj 1r. syn tiez presne 3 noci zle spal po tom, ako jeho otec na mna doma z plneho hrdla ziapal. Plakal zo sna ☹ (Nastastie to netrvalo dlho, uz sme sami a stretava ho raz za tyzden na 3h. v pritomnosti psychologicky). Neviem ako na SK, ale v AT maju rodicia povinnost toho druheho informovat o dietati. Ja by som sa obratila na vasu sudkynu a povedala jej, ze sa deje co sa deje a ze otec odmieta s Tebou na tu temu kominikovat "ze je to jeho vec co s nim robi".

zlevysavam
17. mar 2016

@guinevre Podla mna za tym bude problem, nie kvoli tomu ze sa tam boji ist, ale kvoli tomu zlemu spanku potom. Ja som nadobudla pocit, ze presne 3 noci (u nas) to trva, kym dieta spracuje nieco zle. Ale mozem sa mylit, nie vsetky deti su rovnake. Psychologicka by sa k tomu lepsie vedela vyjadrit

cecil36
17. mar 2016

@aadusik moze v tom byt aj negativna skusenost rovnako aj separacna uzkost a naviazanost na teba, ktoru si dieta zacalo viac teraz uvedomovat. Nie vzdy to musi byt zlym vztahom otca k dietatu, ale samozrejme moze. Nevyhioda je to, ze mate s otcom zly vztah medzi sebou a ze ma problem infomovat ta o aktivitach a berie to ako vypocuvanie z tvojej strany. Skus znehnut za psychologickou ty nech ti poradi ako s otcom dietata komunikovat a ak to nepomoze, skusit detskeho psychologa, i ked uprimne pri 2 rocnom nerozpravajucom dietati toho vela asi nezisti...

guinevre
17. mar 2016

@zlevysavam Myslim si, ze moc ocakavate od dietata ktoreho su rodicia v rozvodovom konani, a ktore uz nezije s kompletnou rodinou, jasne, ze to nejak preziva, niektori sa pocikavaju, niektori zle spia.. Chce to dost trpezlivosti, vysvetlovania a kompromisu, nie ze si rodicia este viac budu robit zle.

misel0806
17. mar 2016

@aadusik urcite nastiv psychologa ten ti poradi. Pre dieta je vzdy tazka situacia ked rodicia ziju oddelene. Nema to dobry vplyv na jeho krehku detsku psychiku.. Dieta vsetko citi preziva nedaj boze dostane psychicke problemy. Treba to riesit aj s otcom sa treba dohodnut na nejakom tom kompromise. A robit tak aby dieta co najmenej trpelo alebo netrpelo vobec. Aj ked zijete oddelene urcite chcete pre svoje dieta to najlepsie. Cim skor zacnete konat tym lepsie.😄

iwusteeek
17. mar 2016
Používateľ iwusteeek je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

prva cesta k psychologovi a mozno by bolo aj na mieste sa s otcom maleho porozpravat ;)

petulda333
30. jún 2022

Podla mna sa ani nic zle stat nemuselo. Moj syn do 2r chodil k babkam ,k tete bez problemov. Naopak,nechcel chodit domov. A po 2r zrazu blok a neexistuje aby tam bol. Ked sme sli k babke,tak amok ,plac,vreskot. Nechcel ist nikam. Ani na navstevu a uz vobec nie prespat,a to ako mensi tam spal aj 5noci. Teraz ma 6,5r a stale s tym bojujeme,ale zlepsuje sa to